Sanningen bakom dagens rubriker i Aftonbladet

Hej från London! Plötsligt, när vi promenerade bland snödroppar och knoppande gula krokusar i Hyde Park, började telefonen plinga som besatt. Det handlade förstås om artikeln i Aftonbladet idag. Om att jag bestämt mig för att inte gå tillbaka som fast programledare i Nyhetsmorgon Söndag.

Eller, om man är en kvällstidning: “Ebba Kleberg von Sydow SLUTAR på Nyhetsmorgon (bara DAGAR efter Peter Jidhe)“. Puh, alltså. Men i och för sig, om man läser artikeln, så står det som det faktiskt är – och som jag hintade om när jag flyttade bloggen från TV4. Nämligen att…

7feaedbf-f0c0-43d4-8527-3efbfe7336bd

Mitt samarbete med TV4 fortsätter, jag fortsätter att vara en del av TV4-familjen men inte riktigt i samma form som tidigare. Jag SLUTAR alltså inte att jobba med Nyhetsmorgon.  Jag kommer att medverka i landets största, bästa morgon-tv (och få hänga med alla grymma, smarta och roliga kollegor där) framöver, dock på andra sätt. Så det är ingen dramatik egentligen.

Men för att bli lite mer personlig, vilket nånstans är poängen med att ha en blogg: självklart är det ett stort beslut. Som jag funderat mycket kring. Jättemycket. 2017 var ett omtumlande år, för mig. Den största lyckan: ett nytt liv. En så innerligt efterlängtad liten. Mina älskade tre barn, min kära Johan, att få känna sig “får det vara såhär bra?”-lycklig och komplett. Allt är för bra nu. Men också sorg och tårar. När en kär vän, och på många sätt så viktig person för mig, plötsligt rycktes bort. Det kunde inte vara sant, fick inte vara sant. Mitt i steget, mitt i så många samtal, mitt i allting. Så förbannat hopplöst svårt att förstå, skärmen blir suddig när jag försöker sätta ord på saknaden.

Ja, 2017 var ett sådant år då vissa saker blev tydligare. Magkänslan starkare. Vi har nog alla sådana perioder i livet. Ibland lunkar allt bara på – det är toppen, underbart till och med – men ibland, så rycks man upp med rötterna lite grand. Som att livet säger: stopp! Ebba! Nu har du en chans att tänka om, växa lite nya rötter, kanske till och med åt ett nytt håll. Om du orkar, vill och vågar. 

Är så glad för din skull, att du vågar ta steget. Man ska jobba med sina drömmar“, skrev min kompis Roy i ett sms alldeles nyss. Det fick mig att le. Sant. Förstås. Om man har möjligheten, så är det ibland ens plikt att i alla fall testa att mata de där drömmarna. Det knepiga för mig är ju att EN sådan dröm är exakt det jag gör i rutan: jag älskar verkligen mitt yrke som programledare och att jobba med TV. Har så himla kul, får en sådan kick! Vill ALDRIG sluta med det! Teamwork-fabriken bakom kulisserna. Att intervjua, alla spännande möten, små som stora, att få människor att bli sitt bästa jag de där viktiga minutrarna. Direktsändning. Nerven. Att förmedla en känsla, en stämning, ett viktigt budskap. Vill också tro att jag gör det rätt bra, när allt klaffar. Men jag måste kombinera det med att skriva. Driva mina egna projekt. Inspirera. Kring livsstil, skrivande, kungligt, garderoben –  ja, och sabla livspusslet då. Här. Genom mina böcker. Och inte minst, podden och allt viktigt och underbart kul Emilia och jag arbetar med i Säker stil-projektet, just nu men också projekt vi kommer att lansera under året. Och dygnet har 24 timmar.

Så. Därför blir 2018 blir året då jag börjar mata drömmarna på allvar. Stuvar om lite grand, rensar lite för att göra plats. Gallrar. Låter projekten, idéerna och planerna få växa och blomstra. De späda knopparna men också de projekt som redan finns, i full blom, och bara ropar efter att få mera tid, kärlek och gödning.

Allt kan förändras på en sekund, så det finns faktiskt ingenting att vänta på. Ursäkta klyschorna, men om du orkat läsa ända hit: tack. Nu KÖR vi!

PS. Blir superglad för en kommentar om det är någon annan därute som känner igen sig – och som också gallrat lite, vore kul att höra!

79 reaktioner till “Sanningen bakom dagens rubriker i Aftonbladet

 1. Håller med att du måste följa dina drömmar! Glöm bara inte att du är väldigt duktig på att göra tv, intervjuer.. Jag skulle sakna dig där, så hoppas du får tid till det också. Men så klart jätteduktig på allt du tar dig an.. älskar dina böcker!! 🙂

 2. Tack för inspiration, ditt inlägg gör att mitt beslut känns än mer rätt! 2018 är året jag säger upp mig från statligt (tryggt) chefsjobb och startar eget där jag själv sätter tempot och kan välja när jag vill hämta mina barn.

  Håller tummar för mer Säker stil, det är den ända podd jag tar mig tid att lyssna på!

 3. Ja detta tycker jag att du Ebba Kleberg Von Sydow Tar detta Beslutet att Jobba Med Nyhetsmorgon i TV4 Men i andra Former och på annat sätt..

 4. Du kan verkligen skriva (en anledning till att denna blogg är så bra) så roligt om du lever ut dina skrivardrömmar.
  Så nyfiken på ert Säker stil projekt, det ska bli spännande att få veta mer om.
  Kram

 5. Jag hamnade i den situationen för snart ett år sedan. Jag bytte jobb, lämnade mitt jobb sen 10 år för ett nytt. 2 mån efter dog en kollega i cancer – han hade i princip vunnit mot den och jobbade heltid när jag lämnade stället. Det fick mig att vakna upp. Han var inte gammal, hade barn. Så sorgligt. Jag bestämde mig där och då – jag söker till förskollärarprogrammet. Lämnar kontorslivet – slipper stresslämna och hämta barnen på förskolan. I år bestämde vi även för att lämna Sthlm, som vi aldrig riktigt trivts i. Så nu har vi sålt huset, ska lämna Sthlm och jag kommer fortsätta mina studier på annan ort. Mitt liv är så mycket härligare nu! Så glad att jag/vi vågade. Kan helt plötsligt åka pulka med barnen 2 timmar efter skolan, för jag har tiden.
  Vi stressar inte på mornarna, det behövs inte.

  Bra beslut av dig! Ta godbitarna i livet 🙌🏼

 6. Låter kanske konstigt men drömde att du skrivit en bok om en generationshistoria, flera kvinnor bakåt i tiden på västkusten, starka kvinnor… Ja, den flätades samman lite med “vem tror du att du är”. Jag trodde nästan jag läst/hört det nånstans men tror inte det. Lycka till med skrivandet!

 7. Kära Ebba,
  Först och främst stort grattis till din fina nya blogg, skall bli kul att följa dig här framöver. Och heja till att du lyssnar på din magkänsla. När man ‘sorterar’ ut så skapar man plats till nya härliga grejer och det kommer helt säker hända massa andra roliga saker i nu, bara vänta och se! Och så tänker jag att det måste bli fantastiskt att kunna hänga med sin fam på helgerna nu när du inte skall iväg tidigt på söndagen även och du gillar detta också. Tack för att du inspirerar med det du och Emilia gör, ni bubblar ju av energi på stories när man ser er, och det smittar av sig!
  KRAM Caroline i Kbh

 8. Fantastiskt bra skrivet! Din text går rätt in i hjärtat och något jag kommer bära med mig och plocka upp i stunder av tvivel. Tack!

 9. Bästa Ebba! Du gör helt rätt!
  Visst, ska erkänna att jag blev lite ledsen för att du är verkligen den bästa proffsigaste å smartaste programledaren i nyhetsmorgon!
  Men ännu en gång, Du gör helt rätt! Och det bästa är ju att vi kommer få se dig i nyhetsmorgon ändå!
  Kram kram

 10. Bra gjort att komma fram till ett beslut. Det är svårt att leva i nuet och i stället tänka för mycket framåt. Var sak har sin tid och tiden går väldigt fort. Det låter lite klyschigt men det är ständigt återkommande visdomar just för att de är allmängiltiga. Vi som tycker så mycket om dina blogginlägg (TACK för att kungligt fredagsgodis är tillbaka), instagramflöden, poddavsnitt, böcker mm vill ju bara ha mer av dig och det är lätt att glömma bort att även du har ett liv bortom detta. Klokt av dig att lyssna till din magkänsla. Hoppas att du får ett fantastiskt 2018 på alla sätt.

 11. Låter som du har ett roligt år framför dig! Min minsta är lika gammal som din, ungefär, och jag har funderat mycket på det där att stuva om i livet. Mitt största problem är att jag inte riktigt kan sätta fingret på exakt VAD min dröm är, helst skulle jag vilja få låna 12 personers liv i en månad var under året, och liksom testa på en massa olika saker. Mer lycka till, Ebba!

  1. Haha, kände igen mig i detta. Har precis själv sagt upp mig…och har egentligen inte brist på idéer om vad jag vill jobba med istället- men tänker såhär: Jag får väl börja med det som verkar ALLRA roligast så få man se sedan. Lycka till!

 12. Fina Ebba. Du känns så genuin och varm. Visst är det verkligen så att livet levs bara en gång och man ska med alla medel försöka att ta de vägarna som baseras på sina hjärteval. Allt annat än enkelt men ack så viktigt. Önskar att jag hade haft lite av ditt mod, att våga släppa för att på sikt vinna något större. Heja Dig!

 13. Låter så klokt! Lycka till på fortsatta färden genom livet och med de nya projekten!

 14. Jag känner igen mig!
  Hoppade av lärarbanan efter 22 år för att satsa på mitt lilla hobby-företag. Ger mindre klirr i kassan men familjen får en gladare mamma/fru med flexibla arbetstider. Kan vara hemma när barnen kommer hem från skolan, eftersom jag jobbar hemifrån.
  Önskar dig ett fantastiskt 2018.
  Kram
  Pia

 15. You go girl! Ibland när hjulet snurrar för fort måste man bromsa lite och koppla på helikopterperspektivet. Kram!

 16. Tack Ebba, du gör alldeles rätt! Jag tänkte likadant efter att jag fått mitt 3:e barn. Drog i handbromsen, skapade tid för barn och tankar och då kunde även drömmar spira. Denna paus gav så otroligt mycket! Nytt jobb, nya projekt & nya vänner (samtidigt som relationen med de gamla förbättrades). Har inte sett dig i rutan för jag har prioriterat bort “gammel-TV” sedan flera år tillbaka, men följer allt som du och Emilia gör i “Säker Stil” projektet och ser fram emot “pratet” här på bloggen.

  1. Hej Ann-Sofie! Tack snälla för din kommentar, så glad jag blev – och så skönt att man inte är ensam om de här tankarna… Låter underbart som du har skapat det för dig: heja dig, heja oss! Kram!

 17. Hej! Jag förstår inte inlägget. Ingenstans står det vad du har bestämt dig för? Fattar inte? Slutar du eller slutar du inte på TV4? Vänligen förtydliga inlägget.

 18. Vad klokt och insiktsfullt skrivet! Ser fram emot att följa dig under året, jättekul att bloggen fått nytt liv! Så roligt att gå in och läsa.

 19. Ja, när livet kommer emellan och allt det som är viktigt blir tydligt, verkligen tydligt – då behöver vi växa och utvecklas och följa v å r sanning
  Heja dig!

 20. Så klokt att följa magkänslan! Det du gör gör du SÅ bra, fantastisk inspiratör🌟 Ser fram emot att fortsätta följa fortsättningen 💗

 21. Så sant det du skriver! En nära till mig har draddats av en hemsk sjukdom som får livet att slå omkull och det gör att en börjar och försöker tänka i nya banor. Lycka till med det du gör och fortsätt inspirera, jag följer dig med glädje!

 22. Min erfarenhet är att MOD är din viktigaste egenskap och tillgång! Med mod tar du dig vidare! Du har MOD!💪🏻Lycka till

 23. Fint inlägg och personligt. Jag måste och har bitvis förändrat. Men måste vrida lite till på min situation för att få den dit jag vill. Inte alltid finns förutsättningarna och då blir det extra viktigt att välja rätt.
  Jag tar nytt sikte just idag, reder i lite gammalt inom kort. Tack för sparken 🤗

 24. 2017 blev också som ett uppvaknade för mig. Två barn och en fästman som under januari blev min man när vi vigde oss på vår tioårsdag. 10 år!!!! Var tog de åren vägen och hur fort har dem inte gått. Nej nu blir det att börja känna efter vad som är viktigt och vad jag vill göra. ”Att mata mina drömmar”, så klokt sagt. Heja dig med dina drömmar 👊🏻.

 25. Jag känner likadant, är lite äldre än du med större barn (13 och 17) och vill rensa och ändra och våga pröva nya saker. Men vågar inte. Har en familj som behöver det inrutade, vardagliga, strukturerade utan för mycket ändringar. Krock med min magkänsla men jag älskar dem och håller mina drömmar gömda inuti. Kanske i ett annat liv. Det finns ändå så mycket jag är tacksam för också. Vi är friska och har det gott.
  Jag önskar dig all lycka och välgång och ta vara på varje projekt, litet som stort. Njut av att du kan ändra och gallra. 💗

 26. Skönt att ha kommit till beslut, blir nog jättebra! Inlägget och kommentarerna väckte en del funderingar hos mig. Det känns inte helt ovanligt att frun/mamman ”downshiftar” när barnen är små och det låter ju nice. Men hur klarar man det utan att det går ut över pappans tid med barnen? Skulle jag downshifta skulle vi visserligen klara oss på pappans lön och småslantar från mig men då skulle han ju verkligen behöva jobba heltid och satsa på karriären (kan dock tänka mig att du tjänar mer än ”småslantar” på dina projekt ebba ☺️). Fokuserar jag för mycket på rättvisa (både avseende tid med barnen och framtida pension) och för lite på familjen? Jag tänker ju att om vi går ner i tid gör vi det lika mycket, tex båda jobbar 80 istället för jag 70 och han 100…Hur resonerar andra?

 27. Ebba!! Har följt dig sedan dina dagar på expressen, du förde en jakt på de perfekta jeansen, visade upp test av läppbalsam (med typ tjugo bilder på hur dina läppar såg ut med respektive – genius!!! Haha! Gick direkt och köpte Rosebud för med den på fick du ett nice, svalt glans :D) – och mycket mer! Min storebror himlade lite med ögonen (tonårsstyle) och jag lusläste!!! Du är den mest helgjutna tv/blogg/podd-person jag vet. Man blir glad och inspireras(!) – aldrig avundsjuk, aldrig deppig! Och en avgörande anledning är ABSOLUT för att du imponerar, har talang och kunskap som triggar en att aspirera! När andra bloggare gör att man känner ”lika bra att ge upp redan nu”, så blir man peppad av dig. Ha en riktigt nice lördag!! //ullis

  1. Jag tänker som du…..inte så manga män som downshiftar? Så sitter kvinnan där sen med mindre inkomst och i slutändan mindre pension?

 28. Hej Ebba!
  Tack för att du berättar om dina tankar och för att du beskriver så bra. Jag har sagt upp mig från mitt heltidsjobb som krävt 3 års studier för att kunna fundera på vad jag egentligen vill. Än så länge vet jag bara att det jag jobbat med inte var rätt för mig och jag är livrädd. Hoppas du vill skriva mer om att våga och hur man egentligen hittar det man trivs med och som inte bara ser bra ut på pappret i framtiden!

 29. Ebba! Så kloka tankar som du sätter så fina ord på! Hejja dig❤️ //Kram Karolina

 30. Åh, vilket bra inlägg. Jag känner igen känslan, så mycket. Ibland får en pausa upp och känna “För vem eller för vilken del av mig själv gör jag just detta?” och omvärdera. Jag omutbildade mig i två år vilket var ett stort beslut men bara har varit SÅ rätt – trots mindre “kredd” i yrket. Fick jättebra jobb som jag är glad över direkt efteråt, men blev sedan gravid med första barnet och här sitter jag sjukskriven (har hyperemesis). Det har fått lära mig massor om takt, om att värdera sin (och bebisens!) hälsa, att det finns väldigt många delar i livet som gör en glad och som bidrar till ens lycka. Vill också passa på att säga TACK för din gravidbok, jag har verkligen tyckt om att ha den som sällskap! Lycka till med ditt 2018, jag tror stenhårt på dig <3

 31. Hej Ebba, tycker du gör helt rätt som vågar ta steget och gallra. Det är så himla svårt att veta vad magkänslan säger bara. Sitter och ammar min lilla trea som jag älskar så mycket, och i soffan sitter mina fina ”stora” barn och jag känner liksom du att 24 timmar räcker inte till allt jag vill göra i livet!!! Vi har gjort allt ”rätt” med hus och naturen runt knuten och karriär i stan men min magkänsla säger att min tid borde ligga mer på barnen och roliga saker! Så i vår ska vi downsiza, flytta tillbaka till lägenheten i stan som varit uthyrd och göra plats för massa tid tillsammans och nya drömmar:) stort tack för inspirationen på vägen, att påminnas om att man ibland måste göra förändringar i livet träffade verkligen rätt! Och älskar nya bloggen!!!!!

 32. Bra Ebba! Följ ditt hjärta! Jag inspireras och funderar på vad mitt hjärta egentligen vill…

 33. Så inspirerande att få ta del av dina tankar här. Är lätt hänt att drömmar bara blir drömmar. Men man ska verkligen fånga drömmarna i språnget. Jag står i ett vägskäl av val och du pushade mig just vidare åt en riktning. Tack för en fin blogg och Säkerstilinspo!

 34. Lite märkligt att anmärka på Aftonbladets artikel näe du själv kommer från och började din karriär på kvällstidning?

 35. Härligt med nya bloggen. Nu är du tillbaka i den “gamla” stilen med mixen av kungligt, kläder och familjeliv. Blir glad av att läsa dina inlägg.

 36. Med en 4-månader gammal bebis på armen och en 3-årig son så fick jag min idé till mitt företag Hey.Waldemar! Jag är så glad att jag vågade satsa, att jag vågade ta det där stora steget att faktiskt få testa att leva min dröm lite mer. Vägen är verkligen inte rak och lätt men jag kämpar på och tror stenhårt på mitt företag. Heja oss 🌟✨ och trevlig helg Ebba! Du är riktigt inspirerande!

 37. Kära Ebba!
  För länge sedan hörde jag vår kära och underbara stjärna Birgitta Andersson säga gällande media: Ja media skriver Men nästa vecka ger de ut ett nytt nummer!
  Vill bara önska dig all lycka till med dina nya projekt.
  Själv har jag som måtto och jag tycker mig se att du kan skriva under på detta:Hellre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna sin båge☀️!
  Innerliga Hälsningar
  Eva Lundin Göteborgare i förskingringen(Malmö)

 38. Fina Ebba!

  Jag har följt dig under ganska många år nu. Jag har inspirerats av dig till mina egna projekt. Det har varit både bloggen karriärkvinna och bloggen Ont i kroppen. Och det var väl just den resan, från att vara “karriärkvinna” till att slås omkull totalt när min dotter drabbades av den obotliga sjukdomen fibromyalgi som gjorde att jag till slut landade i något som känns sant och ärligt för mig.

  Allt i livet kastades omkull och alla mina värderingar omprioriterades. Jag började tänka på vad JAG vill göra och vad som gör MIG lycklig. När sorgen slår till så inser man hur skört livet är. Så ja, jag har också ryckts upp med rötterna, planterats om och hittat nya sätt att växa på. Jag har börjat blomma igen även om jag under en lång tid, på riktigt, trodde att jag aldrig skulle bli lycklig igen. Ta vara på livet och gör det som du brinner för, det som inspirerar dig och det som gör dig lycklig. För du gör det så himla bra!

  Jag älskar klyschor så jag säger: Go girl!!! Du äger! 🙂

 39. Så viktigt att lyssna inåt Ebba…och följa drömmar…vi lever bara en gång.
  Önskar Dig lycka till och vill samtidigt tacka för en bra underbart härlig bok, den med Din syster. Roligt att Du är kvar på ett sätt i TV4, Du är duktig journalist.
  Ljusa Kramar Ninni

 40. Heja dig!
  Är så glad att bloggen är igång igen, har saknat den😊

 41. Tack för inspirerande inlägg! Funderar också just nu massor på hur man får till balansen och vad jag egentligen drömmer om. Och vad min man drömmer om. Tycker det är svårt att veta vad jag vill så här mitt i småbarnsåren (och livet!). För att få lite luft har både min man och jag gått ner till 90 procent. Och har precis samma känsla att 2018 kör vi på och ska försöka gå mer på magkänsla i vår familj!

 42. Så bra inlägg!!! Jag har själv omprioriterat efter ett hemskt 2017 då jag förlorade ett barn i magen och födde dennes tvilling sjuk. Att bryta upp från det som varit tidigare var nödvändigt för att gå vidare. Man har bara ett liv och när man inser vad man värdesätter så ska man få leva sitt liv utifrån det ❣️ Stor stor kram

 43. Hej Ebba!

  Det låter väldigt spännande med alla dina planer och som att du har tagit ett väl genomtänkt och bra beslut! Lycka till!
  Precis som du så var mitt 2017 fyllt av stor glädje med både vårt bröllop och en fantastik ära att bli tillfrågade att bli gudföräldrar åt goda vänners lilla dotter. Men året innehöll samtidigt den djupaste sorg när en nära vän gick bort efter att ha drabbats av en hjärntumör. Det får en att tänka och fundera över det som är viktigt i livet, att ta vara på små stunder och klura på vad man verkligen vill göra. Blir också väldigt inspirerad av det du skriver! Du sprider så mycket inspiration och pepp genom bloggen och Emilias och ditt mission! Keep up the good work! 👏🏻💕

 44. Har inte gallrat men tänkt mycket på det. Väldigt inspirerande att läsa att du lyssnat på ditt hjärta och följt dina instinkter/drömmar. Tror det blir jättebra!

 45. Så fint inlägg och stor igenkänning. 2017 var omtumlande även för mig. Började jobba efter min föräldraledighet och upptäckte att med ett jobb som innebar sena kvällar och även helger i stor omfattning att livet är för kort, att familjen betyder för mycket. Efter 7 år inom samma bolag sa jag bara upp mig utan direkt plan framöver. Nu har jag vart ledig i snart två veckor. Funderar över vad som är viktigt i livet och söker nya utmaningar att möta framöver. Tvivlar på mitt beslut ibland men känner ändå i hjärtat att jag valt rätt väg. 2018 kommer bli ett bra år på alla sätt.

 46. Så viktigt och bra skrivet Ebba! Ta ta vara på ditt driv, dina projekt och livet Ebba!

 47. Så kul att du flyttat bloggen och blivit din ”egen”, du gör helt rätt i att rensa och sortera! Dygnet har bara 24 h och vi lever bara en gång! Önskar dig all lycka med din nya blogg – bara lova att du & Emilia aldrig slutar podda 🙏🏼 Torsdagarna är så mycket roligare när man kan lyssna på ett nytt avsnitt ❤️ Stor kram

 48. Så kul att du flyttat bloggen och blivit din ”egen”, du gör helt rätt i att rensa och sortera! Dygnet har bara 24 h och vi lever bara en gång! Önskar dig all lycka med din nya blogg – bara lova att du & Emilia aldrig slutar podda 🙏🏼 Stor kram

 49. Låter klokt!, Man känner verkligen när man går in i nya faser i livet och blir som en ny människa.

 50. För egen del tycker jag det är så förbannat svårt! Vill ha mer tid med familjen och blir samtidigt galen när barnen krånglar för mycket (1,5 och knappa 4). Skönt att de är ganska pappiga men samtidigt sticker set lite i hjärtat. Driven på jobbet och frustrerad över att jag inte hinner med mer och samtidigt drömmer jag om ett tredje barn framöver. Fattat ju egentligen att det inte går ihop och vil samtidigt hinna vårda mina vänskapsrelationer och få tid med min partner.
  Ah, skönt att få ner det i skrift.
  Bra tänkt av dig – önskar jag själv kunde bli bättre på att vars nöjda och upskatta det jag har istället för att låta det jag saknar gnaga så…
  Lycka till!!

 51. Kommer och saknar redan söndagmorgnar med dej i rutan. Du gör det så fantastiskt bra!

 52. Följer din blogg och lyssnar alltid på ”Säker stil”, du är så inspirerande. Ser fram emot att få följa dig och dina nya projekt under 2018. Håller just nu på med samma sak, realisera drömmar och planer. Samtidigt som det är utmanande och läskigt är det väldigt befriande och spännande. Lycka till!

 53. Jag tycker verkligen om det ärliga och äkta som jag tycker du förmedlar. Inspiration på instagram är superhärligt men med balansen med innehåll från bloggen blir allt mer intressant att följa.
  Jag har själv fått mitt andra barn under 2017 och omtumlande är helt klart rätt beskrivning för mig med. Hittar mer och mer min roll som tvåbarnsmamma men herregud vilken omställning det varit. 2018 ska bli ett år där jag inte bara kör på utan tar det lite långsammare (om det går med barn?!) och fokuserar på att bli starkare både mentalt och fysiskt! Pepp på det och tack för att jag fått följa dig i typ halva mitt liv.

 54. Tycker redan din nya blogg är superbra! Du kan verkligen känna dig trygg med ditt beslut, lova det!
  Väldigt bra inlägg, har också rensat och lyssnat på mitt inre senaste året, tacksam över det trots sömnlösa nätter och tårar. Många tecken gav mig modet till slut. Du skriver som vi alla läsare vet, begåvat, kvickt, talande och lättläst. Man vill bara läsa mer mer mer av dig. Som sagt, känn dig trygg, modig, drivande och underbar, hihi! :)KRAM

 55. Tack för att du delar! Jag går igenom samma sak (fast jag jobbar inte med TV) men har beslutat mig för att söka till forskarutbildning, jag älskar forskning, det låter nördigt men det är sant, dock är det en osäker tillvaro rent ekonomiskt och jag lämnar ett väldigt tryggt (men lite tråkigt) jobb, jag behöver rensa bland utgifter och till viss del relationer, för att skapa tid till det som jag brinner för mest. Så, vi är fler 🙂 Heja oss, det lär behövas 🙂

 56. Jag hade utbildat mig till fritidsledare, och hade fast jobb och lägenhet i min hemstad men kände att jag var sugen på något nytt där jag kunde utvecklas på ett annat sätt. Sökte en utbildning i Uppsala och sa upp mig från mitt jobb, hyrde ut min lägenhet och fixade ny lägenhet i Uppsala innan jag ens kommit in på utbildningen. Det var några läskiga månader där jag inte visste riktigt hur det skulle bli. Men jag kom in på utbildningen och nu är jag inne på min sista termin och kan helt ärligt säga att beslutet att flytta är det bästa jag någonsin tagit. Tror du kommer känna exakt samma när du fått landa i ditt nya, lycka till Ebba! Jag är helt övertygad om att det kommer bli jättebra för dig också.

 57. Hej!
  För ganska precis två år sedan gallrade jag. Jag hade världens bästa (men även tuffaste, rent mentalt) jobb som tillförordnad rektor på ett statligt ungdomshem. Jag hade de tio senaste åren byggt upp en grundskola å en gymnasieskola från scratch! Sååå stolt över den bedriften. Mitt i allt fick jag även barn å insåg någonstans på vägen att jag var tvungen att välja livsväg. Min styrka, ork, glädje höll inte till allt jag önskade. Det, i kombination med flera andra parametrar (är det inte alltid så?) gjorde att jag sökte ett nytt jobb – å hoppade! Precis rakt ut i tomma intet. Men oj vad jag har lärt mig! Om samhället, människor å främst; om livet! Nu när jag gallrat bort några åtaganden har jag mer ork kvar till det viktigaste av allt: familjen, min son!
  Så; hejja dig! Se det som ett plåster, ba ryck av det så gör det mindre ont å under är det ny, fräsch hud som ba väntar på att få uppleva livet med dig!
  Hej från norr!

 58. Starkt, bra och helt rätt!

  Jag gjorde en liknande grej för 3 år sedan, prioriterade om och satsade, har inte ångrat en sekund. Nu lever jag och min kollega (och bästa vän) på vårt lilla designföretag, som inte är så litet längre – nästa steg är att anställa en eller två. För oss känns det stort.

  Jag har aldrig mått så gott i alla led förut – i arbetslivet och i vardagen med min lilla familj på tre (önskar bli fem som ni!)

  Blev så glad för din bloggflytt och för de nya friska tagen här, det är så lyxigt för oss läsare att få så mycket Ebba på bloggen igen. Snyggt är det också!

  Du är grym. Kram på dig

  1. Hej Sofie, så modigt – och så bra! Så roligt att höra att ni ökar. Uppåt, framåt! Grymt bra ju! Så himla skönt att höra att beslutet blev så rätt för dig! KRAM!

 59. Hej! Jag och min man tog ett jättestort beslut förra året (som nyblivna föräldrar) nämligen att flytta tillbaka till min hemstad. En flytt från västkusten till östkusten, ca 40 mil. Vi fick vårt första barn precis i slutet av 2016 och det gjorde att vi fick annat fokus vad gäller prioritering jobb/familj. Så bara fyra månader efter att vi köpt lägenhet på västkusten bestämde vi oss för att flytta till östkusten och då närmre min familj. Att skaffa två nya jobb, sälja lägenhet och hitta nytt boende och att det dessutom ska inträffa inom någon månad är inte helt lätt, men vi vet att det i slutändan kommer vara värt det. Flytten ska ske till sommaren 2018 är tanken, men mycket återstår att fixa.

  Så jag är helt med dig i ditt resonemang. Ibland sker saker i livet som gör att vissa saker blir så klara och tydliga och man undrar vad man egentligen håller på med. I mitt fall var det “varför bor vi här när resten av vår familj bor där?”

  Lycka till med dina projekt och drömmar! Tack för en bra blogg! Kram

 60. Du är grym Ebba! Fortsätt vara den DU är, det är du bäst på! ❤️

 61. Så fint du delar med dig av dina tankar. Jag känner helt igen mig angående det splittrade året 2017. Jag har under året följt min dröm om att flytta hemifrån, säga upp mig från mitt jobb och börja studera. Jag och min pojkvän sedan flera år har blivit sambos och jag har i min nya, större stad funnit nya vänner. Samtidigt fick min mormor, en av mina bästa vänner, aldrig följa med på resan då hon lämnade oss i april. Ett oerhört tufft men också roligt år. Hur tar man sig vidare nu?

 62. Stort lycka till med allt du nu tar dig för! Lev dina drömmar så långt det är möjligt. Tack för att du delar med dig av dina tankar. Kram från Gävle

 63. Det låter inte som du gallrat direkt, utan det blir flera olika saker att splittra sig på. I ditt ställe hade jag haft TV4-jobbet kvar och skurit bort av det andra i stället. Som podden – vem lyssnar på poddar egentligen. Satsa på familjen i stället, om du får någon timme över!

 64. Grattis till bra beslut! Att drömma och våga är det bästa, de flesta GÖR inte, så synd, man ångrar sig bara. Du kan göra allt du vill- är ju ändå skönt att fatta att vi alla kan det-man ska bara tänka lite och sk#t# i vad andra tycker och följa sitt ❤️Kram på dig

 65. Jag är, eller har varit alldeles nyss, i liknande situation och det känns härligt för mig att läsa din text! Du satte ord på känslan på ett så bra sätt, jag fastnade särskilt för “ibland rycks man upp med rötterna lite grann”.
  Det är bra att gallra, tänka nytt och ifrågasätta! Tack Ebba för att du delar med dig! Kram och lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.