En (riktig) bal på slottet!

När det droppar in bilder från en ÄKTA bal på slottet – då måste jag få komplettera kungligt fredagsgodis! Och det är faktiskt fortfarande fredag (en hel timma till här i London närmare bestämt). Foto: Lise Åserud / TT.

sdltc8d4a11_NormalPreview

Kate fick en del kritik för den här klänning, läste jag – att det blev “för mycket” med silverbroderade capen. Jag håller icke med. Tycker det är ljuvligt drömmigt, den puderrosa klänningen är förstås från favoriten Alexander McQueen. Vi tittar på EN härlig wow-bild till…

sdltc8d49ee_NormalPreview

Drottning Sonja var 100% smashing i lila. Perfekt ju! Sonja är alltid så tjusig, i ordets rätta bemärkelse. Som drottning Silvia, dessa kvinnor har verkligen sin säkra stil.

sdltc8d4a00_NormalPreview

Och förresten, där bakom Kate skymtade vi ju Mette Marit. Vi spanar in henne också tycker jag!

sdltc8d49e5_NormalPreview

Foto: Lise Åserud / TT. Nja, jag är inte HELT förtjust i den här looken. Det blir lite väl stramt med den strikta frisyren, hade behövt mjukas upp lite med en mer romantisk, lösare uppsättning. Tycker inte heller att den höga ringningen klär henne toppenbra just här. Eller vad säger ni?

 

10 reaktioner till “En (riktig) bal på slottet!

 1. Åh vilket underbart inlägg, du är bäst på dessa kungliga inlägg. Jag älskar klänningen Kate bär på balen och håller med om att Victorias kostym var smashing

 2. Kates klänning var helt fantastisk! Är det Märta Louise som går längst bak? Och går hon ensam in? Kändes så ovant bara på nåt sätt 🙂

 3. Åh har längtat efter kungligt fredagsgodis och så glad att det är tillbaka igen!

  Ja, alltså inte för att vara taskig, men Mette-Marit har ju aldrig tatt på sig nåt som passar henne. Hon verkar köra sin egen stil, och det är väl fine, om hon trivs. Men som du säger, näe…

  Heja dig, Ebba!

 4. Kates klänning är bara som en dröm – så ljuvligt vacker, kvinnlig o klädsam. Capen är både praktisk (det kan bli kallt med bara armar vintertid) o vacker.
  Titta på tyget i Mettemarits klänning – så vackert! Håller med om att ringningen är för hög – egentligen en ganska oklädsam ringning på de flesta, eller hur?
  Fina bilder, bra blogg, härlig podd!!! TACK!😘

 5. Wow.. smaken är VERKLIGEN som baken Ebba. Vickans stylist borde sparkas. HERREGUD vilka hemska outfits. Speciellt den pastelliga. Hon ser utklädd ut. Jämför med stilsäkra Madeleine… och Kate. Alla skor hon bär ser billiga ut, typ din sko, konstiga färgval mitt i kalla vintern, en lång ljusgrön kappa som ser billig ut med alla guldiga detaljer, ankelboots UTAN strumpbyxor i kylan. Tittar man på kommentarerna på diverse sociala medier så tycker majoriteten samma sak. Du är typ den enda som tycker att Vickan OCH Sonja ser bra ut… oh lord Ebba samtidigt som du dissar Mette-Marits outfit när hon ser 100 ggr bättre ut än Sonja…du borde gått till Specsavers!

 6. Mette-Marits klänning borde varit v ringad och så lite lockar i håret och hon hade varit då fin!!

 7. Kära Ebba!
  SÅ trevlig läsning! Du känns verkligen som en gammal väninna, våra barn är jämngamla (fast jag har klämt in 4 på dessa 7år), graviditet, amning, sömn mm – så mycket igenkänning!

  Så härligt, lite lagom ”nördigt” med kungligt fredagsgodis. Ang hajtårtan, jag har någon gång använt pepparkaksformar (typ fisk) och tryckt ut i marsipan i en annan färg och lagt på en blå marsipantårta. Eller så kan du ta godisfiskar (”swedish fisk”). Med blå kristyr på tub kan man göra lite vågor, strössel som små vita/silverkulor kan bli bubblor att fästa i kristyren… Lycka till!

 8. Håller helt med dig! Kate är WOOOW! Och Drottningen också. Mette M kan bättre, hon känns grå här.
  ÄLSKAR dina kungliga inlägg!

 9. Varför gick inte Märtha-Louise med sin bror och Mette-Marit? Tyckte synd om henne, sveriges kungabarn brukar ju gå tillsammans. Kate var så snygg, brukar inte alltid gilla hennes stil den är iblan lite tantig, precis som Mettes stil.

 10. Allra först: trevligt att du är tillbaka i bloggandet! Det är verkligen både roligt och intressant att följa dig; inte minst för att det ger inblick i en annan människas sätt att tänka och resonera kring några av livets dimensioner, t.ex. kläder och stil. Som väl är så varierar klädsmaken mellan människor (trist hade det ju varit om alla såg likadana ut), men det är samtidigt lätt att hamna i en oförståelse av andras sätt att resonera och känna. Det du skriver vidgar mina vyer, även om jag själv vantrivs något oerhört i kavajer och kostymliknande plagg, v-ringat, vita skjortor och sådant som kan skava runt halsen (typ kronprinsessan Victorias skjorta under gröna kostymen). Mina klädönskemål innebär ju inte att andras klädsel i annan stil därför är sämre. Ditt skrivande bidrar till detta tänkande. Tack!
  Det finns emellertid en aspekt av klädsel som jag gärna skulle läsa mer om och då gärna skrivet av dig, för jag har genom åren uppfattat att du är medveten om detta; nämligen att klä sig med hänsyn till andra och till specifika sammanhang, utan att det blir fördömande. Börjar bli hjärtligt trött på ett ganska respektlöst klädval och ett struntande i andra och sammanhanget; tyvärr bland en del välutbildade och ekonomiskt oberoende personer. Är väl medveten om att det finns klara Ribbing-vibbar i detta, men jag tror du skulle kunna axla hennes mantel i detta avseende.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.