Lyckas med din inbjudan

/ I stolt samarbete med PostNord /

Tisdag och jag flänger runt mellan möten men. Men! Det är ingen helt vanlig tisdag. Idag är jag extra glad och stolt över att en satsning jag jobbat med ett tag “bakom kulisserna”, som nu äntligen är LIVE! Nämligen detta

5A1A4370

Foto: Lisa Höök. Efter att ha jobbat med Frimärksrådet i många år (och eftersom jag har en sjukligt stor samling fina kort, brevpapper, skrivgrejer och kuvert…) är det otroligt roligt att vara med och lansera projektet #mininbjudan tillsammans med PostNord. Ett projekt som förhoppningsvis är till bra nytta! Tillsammans med ett suveränt team på PostNord har vi nu lanserat #mininbjudan som jag hoppas kommer inspirera till mera skrivande. För vi får inte glömma det viktiga handskrivna kortet och brevet, det vore ju bara för sorgligt. Då älskar jag ju allt digitalt och jobbar i en 100% digital värld, men det här projektet ligger mig varmt om hjärtat just för att det handlar om skrivande.

Varför gör vi detta? Jo, med #mininbjudan tipsar och guidar vi dig rätt bland tackkort, formuleringar, knep och goda råd, när du ska få iväg din inbjudan. Sånt man googlar loss på och bara vill ha ett enkelt, tydligt och bra svar på. Till bröllop, födelsedagsfesten, examen, studenten, eller för den delen när du vill tacka för senast. Eller bara skicka en hälsning, för att göra någon glad. För glad blir man ju, över att få ett kuvert på hallmattan som inte är räkning eller reklam… Måste det vara ett “fysiskt” brev?

5A1A4635

Såklart inte! Ett glatt sms, ett mail eller ett sådant här smart vykort. En Facebook-inbjudan går superbra – men ibland, som till bröllop, så är det läge för ett tjockt, fint kort med handskrivet kuvert och väl valt frimärke. Oavsett vad du väljer, så sätter din inbjudan tonen för det du vill fira.

Mina bästa knep om du planerar fest i sommar?
1. Bara GÖR det! Man blir lätt Pinterest-galen, inte minst när det kommer till bröllop. Det finns för mycket inspiration därute.
2. Välj frimärket med omsorg. Okej, frimärksnörden i mig tittar alltid lite extra på frimärket men det finns så fina motiv, lägg lite extra kärlek på att leta reda på några du verkligen gillar. Min senaste favorit är den här serien, “Naturens skafferi” illustrerat av Nadia Nörbom.
3. Du måste inte nödvändigtvis vänta in en jämn födelsedag. Varför inte bara ha en spontan sommarfest

5A1A5402.JPG

Jag återkommer om detta, självklart kommer jag att grotta ner mig i bröllopsinbjudningar härnäst. Här hittar du också en rad knep på hur du lyckas med din bröllopsinbjudan och “mallar” för hur du kan skriva. Hur formulerar man till exempel att man vill ha ett barnfritt bröllop? Och måste jag skriva ut klädkod?

KOMMENTERA GÄRNA! Och kommentera väldigt gärna med sådant du tycker behövs fyllas på med, när det kommer till kort, skrivande och inbjudningar.

19 reaktioner till “Lyckas med din inbjudan

 1. Vilken rolig satsning! Den är jag med på. Älskar fysiska hälsningar👍😀

 2. JA, vilket underbart projekt! Inbjudningar och kort som man får i brevlådan tycker jag är oslagbart!
  En annan liten fråga Ebba… För ett tag sen tipsade du om en tjej som var väldigt duktig på att “skriva snyggt” och skulle ge ut en bok om detta snart. Tror att du tipsade om henne på någon av dina Insta stories, men jag har tyvärr glömt hennes namn… Kan du ge mig det igen?

  Många kramar och TACK för en inspirerande blogg!

 3. Väldigt kul, en sak jag själv saknat när det ska skickas ut inbjudningar till dop och kalas! 🙂

 4. Vilket roligt projekt! Älskar också kort och pappersvaror, och inbjudan till vårt bröllop var nästan det roligaste att fixa med! Valde även frimärke med stor omsorg, det blev tillslut skogssvampar till våra naturinspirerade inbjudningar, fin helhet är viktigt tycker jag!

 5. Wow, vilken toppengrej! Jag brinner också för det (hand-)skrivna ordet men saknar handstilen. Kan man få hjälp med det också? 🙂

 6. Så trevligt! Brev i lådan är verkligen underskattat, både att få dem och att skriva dem.
  Lite tråkigt är det däremot att utdelningen fungerar otillfredsställande sedan Postnord tog över. Vi får regelbundet post till andra i vår låda (både grannar och till andra gator) och grannar får vår post. I förrgår kom dyra biljetter i grannens låda.
  Men, det förtar inte glädjen i att få och skicka brev. Det gäller bara att skicka i tid. Och skickar någon till studentområde eller område med lägre socioekonomisk status så får man lägga till ytterligare någon dag. Men, skriv ändå!

 7. Postnord kunde kanske först och främst börja sköta utdelningen ordentligt, så att man vet att de där fina breven faktiskt når mottagaren. Det känns ungefär lika osäkert att ett brev kommer fram som att man kommer i tid när man tar tåget.

 8. Vilket kul initiativ! Precis som du älskar jag allt som har med fina brevpapper, kuvert och frimärken att göra. Älskar att både skicka och att själv få handskrivna kort och brev.

 9. Hej Ebba,
  Kul att du sitter med i frimärksrådet! Jag arbetar som illustratör och har länge drömt om att illustrera just frimärken. Vet du vart (och till vem?) jag kan skicka in förslag på frimärkesillustrationer? Vore enormt tacksam för din hjälp!

 10. Ebba – du kan inte utlova ett blogginlägg om dagen med uppladdning inför bröllopet om du inte sen hinner följa upp det löftet. Då tycker jag det är bättre att inte lova något alls, så blir läsarna inte besvikna.
  Du skriver så bra, och tycker så mycket om din blogg, men det är inte kul att titta in flera gånger per dag i väntan på det utlovade blogginlägget som laddar inför bröllopet när det inte kommer?

 11. Jag håller med Anna, jag ser fram emot dina välskriven initierade inlägg, men det känns som att det ofta blir tomma löften.
  Prioritera dina mediekanaler och utlova inte sådant som ,med all förståelse, kanske inte kan uppfyllas.

 12. Låter väldigt spännande!
  Jag och sambon som går i bröllopstankar hade gärna sett ett inlägg där du tipsar om olika inbjudningar till detta. Det är en djungel där ute och inbjudningen måste på något sätt passa med temat på festen (vilket vi fortfarande inte valt).. 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.