Packa smart för en helg – mina 10 budord!

Okej, efter en späckad rolig helg i London – närmare bestämt torsdag – söndag, så fick jag flera frågor om packningen. Hur packar man bäst inför en helg? Ja, nu tillhör jag ju “packa slimmat”-skolan. Och efter att ha rest mycket med tre små barn, så har jag liksom blivit ÄNNU värre (bättre?) på att packa slimmat och minimalistiskt. Att resa med barn är näst intill en extremsport, har ju också varit iväg med dem själv vid flera tillfällen och herregud, så viktigt det då är att ha en smart, minimerad packning och INTE massa onödiga prylar och plagg som flyter runt… Okej, det är ett annat inlägg – åter till den smarta, slimmade helgpackningen. Fyll GÄRNA på med dina bästa packtips i kommentarerna!

Jag tar sällan mer än typ tjugo minuter på mig att packa, så detta är också en guide för oss snabba packare, haha! Alright, vi kör – äh, jag bjuder på en inte så elegant bild på min packning från helgen, som inte alls var perfekt men klart duglig och funktionell (skjortan är alltså inte gul, blev något konstigt ljus) och den lilla svarta högen bredvid mönstrade blusen är min svarta lilla silkesblus från Rodebjer…

Mitt MÅL är alltid att jag enkelt ska kunna slänga väskan över axeln (eller liten smidig lätt rullväska) så att jag – direkt när jag kommer fram – kan ta mig nånstans, typ till lunch på stan, utan att i panik behöva lassa av alla väskor och checka in. Ja, ni fattar. Smidigt först!

ETT: Innan du packar ner: Lägg upp ALLT på sängen eller golvet, eller soffan, och packa i en färgskala (så att allt typ matchar). Detta gör HELA skillnaden. Ett måste. Det är nu du plockar bort (ja, BORT) det där extra paret byxor (som de tunga blåjeansen), eller den där extra tröjan, för du kommer inte använda det, lovar och svär. Man använder aaaaldrig mer än en stickad tröja under en helg. Jag plockade till exempel bort mina blåjeans, inte bara för att de är tunga utan också för insåg att det räcker ju verkligen med ett par bra, snygga svarta byxor, som funkar dag + kväll.

BONUSTIPS: För varmare cityresa, typ Paris eller London eller Köpenhamn i vår – byt ut svarta byxorna mot lite längre enkel men snygg kjol av något slag (funkar med tröja / skjorta på dagen och som finare på kvällen).

TVÅ: Tänk igenom dina reskläder. Noga! Tänk smart, tänk kläder du kan använda på plats. Jag reser alltid i bra gympaskor, som är snygga nog att ha på stan, de där svarta byxorna, en klassisk skjorta (vit eller randig) eller en stickad tröja – och en snyggare kappa. Och stödstrumpor, haha, KAN ej flyga utan! Glöm ej heller att ladda ner ljudböcker innan avfärd…

TRE: Ta alltid med favoritsolglasögon! Ett måste på weekend i storstad, året om. I London var det underbart att plocka fram mina solglasögon ur väskan i februarisolen. Ja, och om du liksom jag varvar glasögon och linser – glöm inte att ta med extra linser OCH dina vanliga glasögon, man vet aldrig, bra att ha med!

FYRA: Slimma necessären med endast det nödvändigaste – i små förpackningar, och lägg det preppat i plastpåse. Töm necessären eller ha en extra som “resenecessär”. Perfekt om man bara vill resa med handbagage. Och nej, lyssna noga nu: du KOMMER inte ha tid att måla naglarna, lägga ansiktsmask eller ha spakväll – du vill ju se stan, göra saker! Inte lägga 40 minuter på en sminkning. Den enda större förpackningen du eventuellt behöver ha med är solkräm, om du ska resa någonstans varmt.

FEM: Vad gäller skor, ett ombyte räcker. DET RÄCKER! Res i sneakers (om man behöver springa till gater, kan ha hänt, hehe) och ta sedan med ett par som ombyte / för kvällen. Och för kvällen så gillar jag exempelvis snyggare herrskor eller loafers, som också – jo, ni gissade rätt – funkar att gå i. Man vill ju kunna ta en kvällspromenad hem genom staden efter middagen, skippa klackarna…

BONUSTIPS: För varmare stad / plats, byt ut herrskor mot platta sandaler – och addera bara en tunnare klänning, som passar i färgskalan. Skippa tjocktröjan! Och res gärna i en svart blazer, som du kan ha som ”jacka” på dagen OCH över klänningen på kvällen = voilà, ETT ytterplagg.

SEX: Träningskläder unnar du dig att ta med! Okej, nu emotsäger jag mig själv här, men jag packar alltid med träningskläder och tänker att… Nu händer det kanske. Och det gör det ju inte. Men till mitt försvar tar ett par leggings och en sport-bh faktiskt typ ingen plats. Så det får åka med, och svarta leggings kan ändå vara skönt att ha som ombyte. Tar inte med extra gympaskor, utan får helt enkelt träna i de sneakers jag har, det duger…

SJU: Teknikpackning? Ska du inte jobba, lämna datorn hemma. Jag säger det igen: Lämna datorn hemma. Våga. Så många gånger jag släpat med datorn utan att använda den, tungt och onödigt – det mesta går att fixa på mobilen! Däremot, ta med laddare – och adapter, exempelvis behövs det i England. OCH, ska du på fest, så är det tillåtet att ta med en handsteamer, tar inte mycket plats och är ovärderligt. Johan lånar även min till exempelvis skjorta, för visst funkar det att hänga i duschen men inte i närheten lika bra, och tar tid…

ÅTTA: Töm plånboken, så släpar du inte med onödiga kvitton, kort och skräp. Jag tar med min lilla röda reseplånka, så har jag koll på kvitton och annat som behövs – och oroar mig inte för att tappa det.

NIO: Tänk smart med väskorna. Det vill säga att du reser med EN bra väska som du kan ha på stan / museum / dagen (jag kör min gamla leopardmönstrade säckväska, sen tolv år nu, haha) och sedan en liten väska för kvällen, med axelband. Här älskar jag min urgamla Celine Trio som exempel, eller Acnes Musubi. Packa med en extra tygpåse, tar ingen plats och är perfekt att ha för smutstvätt eller om du behöver till något annat, eller för extra utrymme på hemresan!

TIO: Du ska icke andra packnings-gudar hava jämte mig. Som exempelvis Emilia de Poret. Eller förresten, det ska du VISST om du gillar att packa mycket och åka taxi istället för att gåååå, gå, gå, haha! Och TUR är det väl att alla inte tycker lika?! Käraste Emilia, jag utmanar dig, ge mig nu DINA 10 bästa packnings-budord!

KOMMENTERA GÄRNA, fyll på med ditt bästa tips!

23 reaktioner till “Packa smart för en helg – mina 10 budord!

 1. Vilken bra packningsguide! Bra med praktiska råd, speciellt om man ska ta en week end någonstans och inte kan ha med hela ens garderob (även om man innerst inne hade velat det) ochman vet ju om att det är fysiskt omöjligt och jobbigt och krångligt att bära på. Så tack för en härlig guide Ebba, gillade den skarpt! 😍🙌 och det kändes lite som om man var med och packade din resväska till London , mysigt 😀☀️

 2. Vilka svarta loafers (märke, modell) är det du har med här på bilden? Ser precis ut som såna jag letar efter!

 3. Vilket bra och roligt skrivet inlägg! 😊 Ska definitivt packa efter dessa budord vid nästa resa.

 4. Jättebra lista, håller med om allt! Om jag skulle addera något skulle det vara 1 smartbag (typ marimekko eller liknande, det finns flera varianter på marknaden) som väger nada och som i nedpackat tillstånd är lika stor som en handflata. Perfekt att ha i handväskan om du reser med liten väska så kan du bara väckla ut den och använda som alternativ bärkasse om du vill frakta dina ytterkläder på flygplatsen etc , extrabag på stan etc. Köp gärna en smartbag i slitstarkt material, på så vis kan de klara att bära tunga saker. Jag har fraktat massor med saker i mina,

 5. Bra tips! Jag brukar ta med mig en extra ytterplagg (kavaj, poncho eller liknande). Det är roligt att ha lite variation så att inte alla bilder under resan blir samma 🙂

 6. Så bra tips. Jag älskar att resa med lite packning och tycker det blir som en rolig utmaning. Viktigt att tänka igenom vad man packar så blir det oftast bra. Packar mentalt i en vecka och sen dagen innan packar jag väskan. Tror jag slog mitt egna rekord när jag åkte till Oslo över 30 timmar, hade en lite tygpåse med en lite toalettartiklar och smink, underkläder och en till t-shirt haha.

 7. Härligt inlägg och bra tips! Själv har jag gått från att vara en Emilia till att vara en Ebba – SÅ skönt. Effektivt, smidigt och det går alldeles utmärkt utan enorma variationer!
  Vilka är dina ”go to” snygga svarta byxor? Tack för att du delade med dig🌟

 8. Så härligt inlägg med konkreta tips, energi och respiration! Vill ju veta vad typ allt kommer ifrån, så fina kläder!!

 9. Hei! Supert innlegg. Gleder meg til min egen London-tur i august(!) Skal følge pakkeråd, men kan du også dele noen London-tips?? Så ut som dere hadde en fin reise. Hotell, restauranter og ikke minst teateret. Jeg forsøker å lagre fra Instagram, men det er vanskeligere når det er stories. Takk for fin og inspirerende blogg/Insta/podd. Hilsen Norge

 10. Så bra packningstips! För mig tar planeringen mest tid, särskilt om man åker till ett ställe med ombytligt väder. Sedan går själva packandet på en kvart 😂.
  Av alla dina tips gillar jag särskilt färgskalan – sparar så mycket plats – och skor – ett ombyte räcker som du säger, skor tar mycket plats. Jag brukar även addera ett par lättare mysbyxor, som även funkar att sova i om det är kallt på rummet.
  Mitt rekord slog jag när jag skulle på konferens tisdag kväll – fredag kväll, och lyckades med att packa bara en liten rullväska. Ville inte checka in bagage (skulle dessutom byta flyg). Alla andra kom med resväskor modell större. Då fick jag ändå ha i åtanke att jag inte ville ha samma outfits varje dag, eftersom vi jobbade i mindre grupper, samt att det var två finare middagar. Tips är klänning på kvällen, som nästan inte tar någon plats alls i bagaget. Var riktigt nöjd 😄

 11. Mtt lifehack – packa inte med ansiktsvatten eller liknande utan innan resan häller en toner och makeup remover direkt på pads (så många som du behöver + 2 till) och lägg dem i varsin liten plastpåse. En plastpåse per produkt, gärna sådana ziplocks som man behöver packa flytande i från flygplatsen. Voila, mer plats till necessären!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.