Måndagsrapporten: En. Sak. I. Taget.

Ja, nu… Fick jag lite opeppig känsla på måndagsrapporten, måste jag erkänna. Jag älskar ju bloggen men tonen bland kommentarerna här blir lätt… Inte så konstruktiv. Å ena sidan är jag så himla PEPP på bloggen, senaste tiden har jag SUG att skriva. Jag kör måndagsrapporten varje måndag – kungligt fredagsgodis och på torsdagar: Veckans bästa tv-tips. Sådant innehåll som faktiskt inte platsar, eller gör sig särskilt bra, i mina andra kanaler. Men men. Jag ska skaka av mig, köra på. Ta vara på den härliga energi och pepp jag bär med mig efter helgen i London. Så du, som kommenterade att du störde dig sååå på min “hurtiga” måndagsrapport, nu får jag varna – för hääääär kommer den! Och veckan startar med ett mantra som lyder: En. Sak. I. Taget. Och: Att skriva (och aktivt jobba utifrån) en bra “att göra”-lista.

MÅNDAG: …Bästa möjliga sätt, fylld med pepp och London-inspiration. Inte ens gråaste regniga måndagsvädret kan stoppa på, denna Alla hjärtans dag! Fick förresten redan på väg till kontoret imorse ett “Grattis på Alla hjärtans dag”, när jag stannade på lilla bageriet vid Karlaplan för att unna mig en god ostsmörgås. Bra måndagsmöte med hela Team Säker stil – digitalt – men det är vi vana vid nu. Det lär vi köra på med, sedan unnar vi oss en gemensam frukost då och då. Verkligen en god sak efter denna långa pandemi ändå, att plocka russinen ur kakan vad gäller digitalt yrkesliv. Vi har två – tre större projekt på gång inom Säker stil som släpps nu under våren, känns väldigt roligt och nu hoppas vi att Säker stil-kompisar därute kommer uppskatta idéerna lika mycket som vi. En slags… Fördjupning kan man säga. Som jag verkligen tror ligger helt rätt i tiden.

Okej, måndagstennis blev det också – lunchen fick stryka på foten, men det var klart värt att slänga i sig en sallad framför datorn. Sedan poddinspelning med Emilia här på mitt kontor. Nu fortsätter mantrat “En sak i taget” och jag ska beta av saker som blev liggande eftersom jag åkte till London i torsdags kväll med mamma. Ljuvlig helg! Bjuder på en svettig bild från imorse:

Ikväll är det ju Alla hjärtans dag, så kanske blir det lite extra myskväll hemma, en helt vanlig måndag?! Tja, det är väl ungefär det. Alla hjärtans dag tajmar ju liksom hela familjens födelsedagar, vår bröllopsdag (som vi i och för sig glömde bort, var typ tre veckor sedan…) och ja, några stora firare är vi ju inte. Men det blir bra ändå. Min kollega gick en underbar bukett rosor och världens finaste kort, DET gjorde mig glad så det räckte och blev över, haha! Härligt att folk firar ju!

Vi firar med en rödrosa Säker stil-challenge så ikväll åker faktiskt denna favorit på:

TISDAG: Frukostmöte med Roy Fares, vi har haft en idé länge och nu… Ska vi prata vidare om den. Och äta en god frukost, trevligt! Sedan jobba undan på kontoret fram till lunch, därefter möte med Ebba von Sydow Jewelry för att gå igenom kommande lansering, vårplaner och en idé jag fick i London. Som kanske, kanske går att genomföra. Kanske… Man måste fortsätta drömma! Jag är så stolt över den otroligt fina respons vi fått på alla de Astrid diamanthjärtan-halsband som skickats ut runt om i Sverige (och världen, kunder i Tyskland, Norge, Finland, till och med USA!) så nu laddar vi inför vårens alla studenter, bröllop, firanden och ja, kanske det viktigaste: Att fira sig själv.

Tennis på kvällen, blev inbjuden till en oemotståndligt trevlig dubbel! Kuuul!

ONSDAG: Tidig träning, vill få in tre pass och då får det bli en vidrigt tidig start denna dag. Därefter plåtning hemma, en hel del som ska göras så vi har lagt upp ett schema för produktionsdagen, Caroline, Ellen och jag – och så kommer Lisa Höök och Erica Monteiro. Sedan kors i taget AW med hela Team Säker stil på stan, Emilia har bokat, såååå trevligt!

TORSDAG: Skrivardag. Jo, jag fortsätter att försöka avsätta tid i kalendern för detta. Jag MÅSTE verkligen komma igång med Pomodora-metoden också, på torsdag ska jag faktiskt testa. Ja, så får det bli! Förväntansfull, det kan vara nåt för mig känner jag! Fullt fokus under kortare pass, ja, ni har säkert läst om detta, liksom jag…

På kvällen 19.30 sänder vi Säker stil-LIVE med Casall och vi är himla laddade! Vi har tränat oss igenom alla vårnyheter – inte ett betungande, men härligt svettigt, uppdrag – och nu ska vi guida till bästa tightsen, vilken sport-BH du bör satsa på, redskap för hemmaträningen och dessutom får vi hjälp från proffsen på Casall. Varmt välkommen, pricka gärna in 19.30 i kalendern för då kör vi!

FREDAG: Hjälp. Jo, jag fyller år idag – men HJÄLP känner jag främst inför premiären av nya säsongen av Alla mot alla. Jag vågar inte… titta. Eller jo, det måste jag ju, men herregud, nerverna alltså. Jag tänkte nog i ärlighetens namn, efter att vi KÄMPAT oss till den där otroliga finalplatsen (och ändå hamnade på en silverplats, vilket jag är ohyggligt stolt över! Och typ fortfarande inte kan fatta!) att det skulle kännas… bättre nu. Lugnare. Men tvärtom. Nu känner jag bara en sabla press på att inte göra bort mig totalt, inte förstöra för Olof, inte få hjärnsläpp och… Är det någon gång man får det, så är det väl just i en svettig bur, i sändning. Men nu köööör vi!

Jag tänkte verkligen på detta imorse på tennisbanan, vilken märklig hatkärlek jag känner inför att tävla. Var kommer den ifrån egentligen? Jag mår verkligen nästan illa av det, blir så himla arg på själv, men ändå så lycklig när det stundvis går vägen. Jag säger då det, att våga gå utanför den där bekvämlighetszonen är ju ytterligare ett viktigt mantra. Inte bara den här veckan, utan HELA 2022!

På eftermiddagen ska jag podda med Emilia och sedan unna mig manikyr efter jobbet, för att jag fyller år. Lyx!

LÖRDAG: Stallet, tennis, ärenden, kanske en cykeltur, säkerligen nåt som behöver fixas – och nåt vi glömt – och en alldeles vanlig härligt späckad aktivitetslördag i familjen Kleberg von Sydow med andra ord!? Dottern spelar tennistävling på eftermiddagen och om JAG får som jag vill, så ska vi alla dit och heja… Sedan har jag padelmatch, hmmm, ska försöka få ihop detta på något vis.

SÖNDAG: Tennis på förmiddagen för dottern – och jag BORDE faktiskt ta med Ernst till bollrummet. Han vill ju så gärna och jag känner mig som en usel mamma som försummar denna minsting, med tanke på att syskonen spelade säkert två gånger i veckan i hans ålder?! Eller kanske inte, jag minns inte, men nu ska jag försöka ta ett ryck med detta. Han VILL ju, så då ska jag ta vara på det!

Okej, that’s it denna hurtiga vecka. Kommentera gärna – men framför allt, önskar dig fantastisk vecka!

12 reaktioner till “Måndagsrapporten: En. Sak. I. Taget.

 1. Ja, man tycker ju verkligen olika men jag älskar dina måndagsrapporter och blir bara peppad och inspirerad. Tack Ebba!!

 2. Låt dig inte tyngas av dem som inte gillar måndagsrapporten, det var ju fler kommentarer i det inlägget som hyllade den än som dissade den! De som inte gillar får helt enkelt läsa nåt annat!

 3. Hejja hejja för måndagsrapporten! Jag tänker att det är fantastiskt att se i skrift hur mycket som hinns med på en vecka. Och mer därtill såklart med matlagning och hushåll och bök. Det är ju som alltid, ingen MÅSTE läsa någons blogg, vi som gör och gillar kan fortsätta och ni andra hitta annan blogg eller starta egen.
  Grattis i förskott! 💃🏽

 4. Jag önskar ett inlägg om London. Behöver se något roligt, något vårigt. Hoppas du har det som plan eller hinner. Ha en fin vecka oavsett 🙂

 5. Härligt med veckorapport!👍🏼🌸
  Och härligt att du skriver att du har lust att skriva, snälla söta skriv en ny härlig London-guide. Jag har betat av alla dina tidigare tips och behöver ny inspiration då jag har en vecka inplanerad nu i vår i denna fantastiska stad.

 6. Blev så himla glad för att ni kom iväg till London och ser fram emot bildregn från livets stad (näst efter Göteborg då men vi har fått en månads nederbörd på ett dygn så härifrån behövs ingen dokumentation just nu tack 😅).

 7. Hej!
  Jag har varit i London flera gånger, men får inte riktigt kläm på staden. Den känns mest stor och ostrukturerad. Kan du inte skriva ett London-reportage!

 8. Blir peppad av rapporten och inspirerad av att se på min egen vecka så, då det jag hur mkt kul som görs under en vecka. Är jag själv stressad scrollar jag förbi den just den dagen. Allt är valbart att läsa. 🙂 Det är inte avsändaren som ska försöka möta alla läsare precis där de är för dagen, de tär omöjligt. Som läsare får man ta ansvar för vad man väljer att konsumera. punkt. TACK för Londonrapporten på insta, så mkt härlig färg och inspiration. Ser gärna det här också. Men kul at t du tog med oss! Tycker danska håret sitter som en smäck! vad gör du nu som du inte gjorde förut?

 9. Men jag som blir så peppad av veckorapporten. Våga inte sluta med den 🤣

 10. Hej,
  jag vill bara kort säga att jag uppskattar dina måndagsrapporter. Kul att läsa om någon annans vecka och lite inspo här och där, får mig att tänka på vad jag vill ta in av detta i min egen vecka. Det bästa är nog ändå dina peppande tips om att nu j-ar ska det bli ordning och reda, effektivitet osv för så tänker vi ju alla – inför varje ny vecka. Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.