Cykellycka, frihet och väldigt säker stil – på riktigt

/ Betalt samarbete med Hövding Foto: Lisa Höök /

Frihet för mig är många saker – att jag bestämde mig för att vara min egen chef, att jag vågade satsa på att göra det jag älskar förstås, att kunna planera mig egen tid och… ja många saker. Stort som smått. Men lycka för mig är också: Cykellycka! Snabbt, enkelt och smidigt. Att kunna hoppa på cykeln vart jag vill, ta mig till jobbet på tio minuter, ta en cykeltur med barnen på helgen, cykla till träningen, cykla till tennisen. När det ska lastas ett par stycken barn till träningar och annat, då kör jag elbilen – annars är vi en väldigt cyklande familj och jag älskar det. För cykellycka är frihet.

Cykellycka är också livet med Hövding. Vinden i håret, vetskapen om att jag cyklar säkert och tryggt. Minns när jag träffade teamet på Hövding och vi snabbt konstaterade att innovationen Hövding verkligen är “säker stil” – på riktigt. Stilsäker som i snygg och smart – och säker, då Hövding ju faktiskt är klassad som världens säkraste huvudskydd för cyklister!

För visste du att en Hövding ger upp till 8 gånger bättre skydd än en vanlig cykelhjälm? Den inbyggda airbagen blåser ut sig på 0,1 sek, alltså snabbare än du hinner ropa hej.

Och som stolt ambassadör för Hövding, så är det så spännande att följa denna svenska innovations framfart – och man bli allt rätt stolt! För nu har det nämligen återigen bevisats hur bra skydd Hövding ger oss som cyklar med den runt halsen: Ytterligare ett test från oberoende testinstitut visar att Hövding airbag för cyklister ger klart bäst skydd. Länsförsäkringar har låtit KTH testa tolv traditionella cykelhjälmar samt Hövding med de senaste testmetoderna och resultatet visar att Hövdings koncept med airbag som blåser upp och skyddar huvudet ger bäst skydd mot hjärnskakning vid cykelolyckor.

Forskning visar att hjärnskakning i större utsträckning är kopplad till just till rotation och därför bör hjälmar testas på just sneda islag. Flera av de traditionella hjälmarna i testet och även Hövding har skydd mot rotation, och Hövding är det huvudskydd som ger allra bäst skydd mot hjärnskakning. Hemska tanke – men en mycket viktig sådan.

Men nu till det ROLIGASTE! Jag får inte bara berätta för er hur nöjd jag är med min Hövding, utan också ge dig chansen att vinna en egen! Kommentera här nedan och skriv bara:

VILKET SKAL ÄR DIN FAVORIT – av skalen till nya Hövding 3? Är det nya Spectrum, det skimrande som jag har här på bilderna? Love it! Eller är det leopardmönstrade din favorit? Här ser du vilka som finns!

Så kommentera och var med och tävla! Vinnare utses här i bloggen måndag 13 september. Lycka till – och ride safe!

TÄVLING AVSLUTAD, Tack för fantastiskt många bidrag! Och stort grattis till vinnaren Anny Bergström!

488 reaktioner till “Cykellycka, frihet och väldigt säker stil – på riktigt

   1. HI-VIS tänker jag. Att synas i trafiken kan aldrig vara fel.

   2. Tror jag behöver HI-VIS, jag måste synas i mörker. Cyklade häromkvällen hem från en härlig tjejmiddag på Avenyn och då var det redan mörkt!!! Att jag aldrig lär mig och alltid glömmer lamporna 🙀

   3. Spektrum är min favorit! Syns men är ändå stilren😍

   4. Leoparden såklart! Åh vad jag skulle vilja vinna, Håller på att separera och har inte råd med en egen för tillfället! Sån investering dock!

   5. Skal spectrum verkar elegant. Om jag vann så skulle jag ge bort den till en kvinna som cyklar till arbetet i Stockholm innerstad varje dag i hård trafik.
    Här skulle hövding verkligen behövas och göra nytta.

   6. Spectrum är snyggast och din outfit till den är oslagbar.

   7. Hi-VIS. I höst-vintergråa Göteborg behöver jag synas väl.

   8. Airbag inside iså fall. Skulle ge den till min son, som börjat cykla mellan hemmet i Järvastaden o jobbet inne i stan varje dag. Heja honom❤️

   9. Ååå…. Både säker och snygg i leopard 🐆🙌🏻😍

   10. Jag tycker ”leopard” är otroligt fint, snygg och säker stil helt enkelt.

  1. Airbag inside! 👌🏼 Snyggt med det grafiska typsnittet och mina barn skulle älska det reflekterande tyget! Cool och smart mamma – DET budskapet älskar jag ☺️

   1. Spektrum som ju verkar vara din favorit är också min. Så himla snygg o matchar ju det mesta. Inte för att säkerhet behöver matcha, m en bonus helt klart!!

  2. ”Airbag inside” är ju den smartaste eftersom den också funkar som en reflex. Dessutom är det en grafiskt snygg innehållsförteckning 😀

   1. Min favorit är HI-VIS! Att synas extra bra i mörkret är precis det jag behöver för att fortsätta trampa lådcykel med mina pojkar hela långa hösten 😊

   2. Spectrum skulle passa fint, en värdig ersättning till den gamla neongula på både jobbcykling och nöjescykling!

  3. Spectrum är en klar favorit så snygg! Stilren men sticker ändå ut samtidigt som den är extremt säker. Denna hade varit en dröm att vinna då jag cyklar dagligen både till och från jobb men även under arbetstid.

   1. Spectrum 😍🌈 Vilken dröm att vinna till cykelpendlingen till jobbet!

   1. Leopard 😍🐆
    Och så med den snygga “knuten” som extra detalj 🤩
    Hövding står högst upp på min önskelista inför min kommande 30 årsdag den 13/10 🙏🏼

  4. Spectrum – perfekt till tonåringen som väldigt gärna skulle vilja ersätta den vanliga cykelhjälmen…

   1. LEOPARD, och så snyggt med en “knut”detalj på med, kommer passa min Leopard padelkjol från Shedid perfekt.

   2. Åh! Gillar nog Spectrum bäst! Som en cool panter liksom… skimrande på kvällen och glittrande på dagen…!

   1. Leopard skulle jag gärna ha istället för min vanliga hjälm 🥰

  5. Hej vilken lycka det skulle vara att vinna en hövding med spektrum skal.

   1. Spectrum blev min favorit nu när jag såg den på dig. Den är verkligen stilsäker! Har alltid önskat mig en Hövding, så vore såå kul att vinna.

  6. Airbag inside! Inte till mig till sonen som far runt i Göteborg, till jobbet, till tjejen mm🚴

  7. Har ingen hövding sedan innan, ingen hjälm alls tyvärr 🙈 vilket inte är bra alls. Står mellan spectrum och leopard, går dock för spectrum! Superfin och klassisk på ett modernt sätt!

  8. Airbag inside är min favorit! Hoppas på att vinna så att jag inte behöver vara rädd när jag sitter på cykeln samt att jag slipper platta till håret.

  9. HI-VIS hade varit perfekt nu när jag har nytt jobb och kan cykla till jobb. Det är verkligen en frihet att cykla och jag skulle vilja att håret kan fladdra med vinden istället för att trycka ner det med en traditionell hjälm 💞

  10. Åh, du påminde mig om cykel lycka.. den är ju underbar😃 jag hade valt spektrum och börjat cykla igen🤩

  11. Jag tycker nya Spectrum är urläcker! Ska spara till en ny cykel också till våren🙏

  12. Leopard är etta. men blir superduperdunder glad för vilken som! Cyklar till nya jobbet från pendlarbåt vid slussen upp på söders höjder och denna hjälm vore en fantastiskt snygg och smart present! 🎁 🤩🧠🎈🚲⛴🎢🤗

  13. Spectrum är fantastiskt fin!! Den skulle jag vilja bära varje dag jag cyklar till jobbet ✊🏻

 1. Jag hade älskat att vinna en hövding i leo. Jag cyklar till jobbet varje dag och överallt annars också.

  1. Min favorit är den leopardmönstrade! Skulle gärna vinna den och ha på alla de cykelburna höstutflykterna med tvååringen (i nuläget har jag ingen hjälm alls, men barnet har förstås)🍁🍂🚲

 2. Åååh LEO såklart 🐆🐆🐆 så cool!! Vill ha!! Min hjälmfrisyr är inte lika cool…

  1. Ja spectrum är perfekt, lite härlig disco-feeling kan behövas en murrig måndagsmorgon i mörkaste november🎉🦄

  1. En Hövding med Spectrum skal skulle jag ge till min dotter. Då kan hon inte skylla på hjälmfrilla 🪖🥰

 3. Hade blivit överlycklig om jag vann en Spectrum så snygg!

 4. Spectrum var ju otroligt! Med en sån hövding är man stilsäker (och säker) till och även från en fredags-aw, trots ett glas vin eller två! 🚴🏼‍♀️ 🌈

  1. Hej! Spectrum är min favorit. Är i valet och kvalet om jag ska beställa en Hövding nu eller i framtiden (stor utgift som föräldraledig med 3 små barn) så jag håller tummarna att jag är den lyckliga vinnaren! 🚴‍♀️

  1. Brazil passar till det mesta när man cyklar genom stan!

 5. Airbag inside absolut! Den reflekterande funktionen är bländande bra!

 6. Brasil, helt klart! 🌺🌼 Tänk att få glida runt i en sån färgexplosion i höstmörkret! Skulle pigga upp varenda cykeltur till och från jobbet 🦄

 7. Jag skulle älska att cykla runt med en hövding spectrum 😍

 8. Spectrum!🌈 skulle passa perfekt när jag swischar över bron till Smögen till och från förskolehämtning. Speciellt nu när höst/vintermörkret närmar sig.

 9. Åh, att vinna Airbag Inside skulle vara drömmen! Cyklar året om i det norrländska klimatet så en hövding hade varit ett perfekt skydd i halkan… och stilsäkert dessutom!

  1. Åh, Spectrum hade ju suttit som en smäck! Har tänkt önska mig en Hövding i julklapp, men vore ju toppen att lyckas vinna en & kunna nyttja redan under höstens mysiga cykelturer. Håller tummarna!!

 10. Airbag inside Är min favorit, jag som älskar klarspråk och tydlighet utan krusiduller!

 11. Å vad jag skulle vilja vinna! Jag gillar Brazil bäst! 🌴🌿

 12. Det leopardmönstrade skalet är definitivt min favorit! Känner mig både sportig och citysnygg så fort det åker på 🤩

 13. Alltså en Brazil 💚Passar till alla färger, helt klart n favorit!

 14. Svårt val men SPECTRUM är min favorit, otroligt läcker design!

 15. Åh, skal Brazil är finast. Ju mer färg desto bättre är min devis… 😀

 16. Hoppas 🙏🏼 på en AIRBAG INSIDE 💥 Kommer lysa upp tjusigt i höstmörkret 💡

 17. Åh så fina allihop! Allra lyckligast skulle jag bli för en leopard.

 18. AIRBAG INSIDE är stilren med grafiskt snitt och extra bra med reflexeffekt! Den tillsammans med Hövding skulle göra mig både trygg och snygg!

 19. En hövding skulle sitta fint på långa cykelpendlingsdagar till jobbet. Tycker att spektrum vore fint:)

 20. Underbart att cykla överallt, en frihetskänsla! En Hövding Spectrum skulle förstärka känslan ytterligare!

 21. Wow vilken grej!!! Hade aldrig sett den här produkten innan. Jag sa upp mitt parkeringskort på jobbet förra vintern och tänkte att tids nog så har dom pengarna betalat den elcyklel jag köpte istället. Men man kommer verkligen upp i hög hastighet och hjälmen jag har är lite stor så den rör sig så den här hade varit grym. Min favorit är Spectrum, så fin. Jag håller tummarna 🙂

 22. SPECTRUM är min favorit! Heja cykeln! Jag har cyklat min lådcykel i över två år i ur och skur och lämnat barn på skola och sen kört vidare till jobbet. Vilken drömvinst detta är!

 23. Airbag inside är ju så cool! Och gör att man syns tydligt = skulle vara perfekt för mig som cyklar över älvsborgsbron fyra dagar i veckan.

 24. Leopardmönstrade skalet är säker stil för mig. Jag har precis kommit hem från en tjejhelg i Åre. Vi körde cykelpass i olika banor. Första gången för mig. Så himla rolig utmaning!

 25. Airbag inside var min favorit. En bra påminnelse om vad den innehåller och väcker varma minnen från i våras när jag cyklade med min son hem från förskolan. Vi cyklade i lugn takt och njöt av vårsolen. Han tyckte det var en bra idé att cykla in precis framför mig och jag satte då ned foten för att inte cykla på honom. Helt plötsligt smällde det till! PANG! Det brände i nacken och ringde i öronen. Jag blev livrädd och fattade ingenting! Men insåg att jag hade en airbag runt huvudet. Grannen som precis passerade skrattade och sa något till mig men jag hörde ingenting. Jag skrattade lite tillbaka. Min son var i chock. Jag förklarade att allt var bra och sen fick jag fortsätta cykelturen hem med en gigantisk vit ballong på huvudet. Inte så säker stil. Men det var nära hem. Just då var jag lite irriterad när den utlöste av att jag satte ner foten lite snabbt. Men nu i efterhand är jag så imponerad och glad att jag hade den, tänk va bra den måste vara vid en riktig krasch?! Men med det sagt så har jag inte köpt någon ny då jag varit föräldraledig. Men kanske kan man vinna en istället som plåster på såret för ett sårat ego 🙂

 26. Airbag inside var otrolig!!😍🥳 Min pojkvän dras med långvariga hjärnskakningssymptom och jag har aldrig förut insett exakt hur viktig hjälm är förrän de senaste året!

 27. Finast är leopardmönstret och spectrum, och måste jag välja en så får det bli den sistnämnda!

 28. Skal Brazil är det snyggaste. Jag skulle väldigt gärna vilja vinna en hövding för att få en push att komma ut mer på cykeln, hämta barn, ärenden, få de där extra hjärtslagen vid motion. Det skulle vara en välbehövlig nedförsbacke efter ett par tuffa år.

 29. Brazil! Vill vinna den till min mamma som just nu har det lite kämpigt.

 30. Jag skulle älska en Airbag Inside! Jag cyklar överallt och tänker ofta på att lite extra reflex gör mycket för säkerheten.

 31. Brazil är min favorit. Tror den kommer passa perfekt till min beiga jacka och mörkgröna cykel. Cyklandes påväg till nya jobbet i Stockholm efter många år i Norge😀

 32. Spektrum är min favorit – fint ganska neutralt men ändå med något lite extra! En hövding skulle vara perfekt uppdatering till min (lite för) gamla hjälm som hängt med i många år redan!

 33. Ååh jag älskar Spectrum, så cool och lite sportig men ändå stilren, tänker att den passar till allt, även den mönstrade kappan som hänger i garderoben och väntar på hösten. Älskar också hur du inspirerar till så bra vardagsmotion som cykling! Det är verkligen smidigt, från dörr till dörr, inga köer, mindre trängsel, friskt, så härligt!

 34. Jag cyklar överallt, året runt och har en vanlig hjälm. Men jag borde skaffa en hövding; delvis pga av en skada som jag har på nacken (vill inte förvärra den!) och delvis pga att kunna cykla med vinden i håret eller använda nån snygg mössa vintertid. Tycker att brazil var snyggast och den skulle liva upp en vanlig cykeltur till jobbet en regnig novemberdag 👍

 35. Leopard är snyggast. Vore perfekt att vinna när jag cyklar omkring med barnen. 😊

 36. Leopard är läckert och coolt, så den skulle jag vilja vinna och kunna ha när jag cyklar till jobbet. Inte behöva fundera på vilken mössa som får plats under hjälmen nu när kylan börjar smyga på.

 37. Måste säga att jag gillar Leo bäst. Passar till ALLT! Hade känt mig så stilsäker på cykeln med en Hövding Leopard 😍

 38. Airbag Inside! Älskar allt som har “inbyggda” reflexer – snyggt och så syns man ordentligt!

 39. Spectrum är superfin, och funkar kanske även som reflex nu under det mörka halvåret? Jag har löst ut tre Hövding och lånar för stunden tonåringens knallorangea vanliga hjälm. En ny Hövding hade varit guld värt!

 40. AIRBAG INSIDE skalet är för att jag älskar denna hjälm! Har ramlat med cykeln på vintern på och blivit räddad av hövding 2.0 eftersom jag inte använder vanlig hjälm då min hårtofs ej får plats:) hoppas på att få cykla med 3.0 och känna mig fräsch, fin och säker på mina äventyr!

 41. Favoritfodralet är det i reflex med texten Airbag inside på. Viktigt att synas nu när mörkret kommer och vad passar då bättre om inte en airbag i reflex. Den skulle jag verkligen känna mig trygg och stilsäker i under mina dagliga cykelturer till och från jobbet.

 42. Leo skalet var ju superfräckt! Jag cyklar till jobbet flera gånger i veckan och en hövding hjälp hade varit perfekt!

 43. AIRBAG INSIDE – för att diskret kunna göra reklam om den utmärkta svenska innovationen för de som körs om pa cykeln med andan och höstluften i halsen!!

 44. Spectrum helt klart – helt otroligt fin!
  Man kanske kan pimpa det svarta men någon reflexspray dessutom så man syns extra bra i den mörkare årstiden!
  Hälsningar från mig som lika ofta som jag cyklar så kör jag bil i stan och förvånas över hur odödliga cyklister tror att dom är, framförallt i mörkret!
  Säkerhet vinner alltid!

 45. En Hövding med spectrumskal skulle göra en snyggast på cykelbanan i jobbpendlingen 🚴🏻‍♀️

 46. Vilken drömmig tävling 😍 Jag tycker LEO-skalet är fab, skulle känna mig så piffig och säker på höstens cykelturer med den på 🐆

 47. Skulle älska att glida runt med Spectrum 🌈, vem vill inte skimra som en regnbåge 😍

 48. Leopard 🙌🏼 skulle dessutom värma gott om halsen på kyliga morgonturen till jobbet, håller tummen!!

 49. BRAZIL! Kommer påminna om sommar hela långa vintern när jag cyklar min son till förskolan och sedan tar mig vidare den jobbiga branta vägen till jobbet.

 50. Älskar ju Brazil! Mer blommor och färg, så man kan förlänga sommaren ända in i november!!

 51. Hövding spectrum. Jag vill övertyga min kompis som fått en hövding men som tycker den är ocool, att den är coooool!

 52. Hövding spectrum. Jag vill övertyga min kompis som redan har en hövding att den är cool! (Hon är dålig på att använda sin)

 53. Visst är den ”Airbag inside” – så bra!! 🤩 Och att Hövding ger så mycket bättre skydd än vanlig hjälm, det visste inte jag!

 54. Åh Spectrum ser ju magisk ut! Jag vill också skimra i den 🤩

 55. Jag hade så gärna velat ha en Hövding med Spectrum när jag ska cykla till förskolan och jobbet! 🚲

 56. Åååå leopard skalet!
  Precis innan pandemin bröt ut så köpte jag en elcykel. Så glad för den. Däremot så köpt jag fel hjälm och cyklar runt med en barnhjälm. Inte bra jag vet! Så jag skulle bli så glad om jag vann! Har även börjar jobba igen på sjukhuset som sjuksköterska efter många år på en arbetsplats där jag inte arbeta kliniskt! Så att jag ska komma fram till jobbet med hövding vore så nice!!!

 57. Wow, håller med dig Ebba om att Spectrum är fantastiskt fin! Med en Hövding skulle jag cykla stilsäkert till kontoret varje dag!

 58. Spectrum! Den skimrande, SÅ snygg! Skulle vara otroligt roligt att få testa Hövding, hört gott om den!

 59. Man kan aldrig få för mycket skimmer i livet- därför är ursnygga Spectrum svaret mitt givet!!
  🌈✨👌

 60. SPECTRUM är wow!! Den skulle även sonen älska som (håller tummarna) kommer få se den glimra mest av alla när han sitter bak på cykelstolen i full (säker) fräs mot förskolan! ✨

 61. Airbag inside tilltalar mig mest.
  Både till vardag och fest.
  Om sitt huvud vara rädd,
  samtidigt som man är säker-stil-klädd.

 62. “Airbag inside” är min favorit av skalen till Hövding 3. Cool med den grafiska utformningen och ett jätteplus för den reflekterande funktionen.

 63. Brazil matchar mina ständigt marinblå ytterkläder. Tänk att kunna ha, tofs, solglasögon och hörlurar utan att det klämmer någonstans!!! För att inte tala om säkerheten😍

 64. Spectrum! Skulle önska att min flickvän svishar fram på sin cykel med en Hövding för att komma fram till jobbet på ett (stil) säkert sätt.

 65. Min favorit är Spectrum! Men alla är ju faktiskt såå snygga på olika sätt! Roligt när något så praktiskt och bra också kan vara något man kan känna sig snygg och fin i!

 66. Ja men 🐆 leopard är för mig ett givet val. Säker stil och en hjälm jag kan dela med min äldsta. Vad bättre än att få äldre ungdomar att använda ”hjälm” och fortfarande vara stilsäker!?!? Jag chansar här ❤️

 67. Nya Spectrum! Alla är fina, men hade definitivt valt det! Känns som det passar till allt samtidigt som det också syns! Snyggt och funktionellt!

 68. För mig var det givet att det måste vara en variant som är reflekterande. Här uppe i norr är gatubelysning inte en självklarhet och reflex är ett måste. Men eftersom det finns flera av den varianten, så måste jag nog välja AIRBAG INSIDE – då jag är väldigt förtjust i ord och bokstavstryck.

 69. Gillar precis alla men Airbag Inside känns kaxigast och bra att det inte står Airhead Inside😀vilket jag först läste😆

 70. Spectrum ! Har precis köpt cykel i helgen, min första sedan jag var tonåring, ska cykla med sonen till skolan när vädret tillåter oss 🙂

 71. Airbag Inside till min man som cyklar varje dag till jobbet ❤️Själv hade jag valt Leopard alla dagar i veckan 💯😍

 72. Spektrum!! Passar till allt! Läckert diskret och samtidigt så cool med sina skiftande färger. Me like! 👌🏻🤩

 73. Hade blivit så lycklig om jag vunnit en Spectrum! Har precis köpt en cykel men vill börja cykla mer och känna friheten! 🚴‍♀️

 74. Spectrum! Till min underbara dotter Elin – snart 13 – som helst inte vill ha vanlig hjälm längre… 💖💖

 75. Brazil 🌿🌺 blir inte annat än glad av blomster och blad helt enkelt 🤩😍

 76. Airbag inside! Ger också tillfälle att berätta om den sjukt smarta teknologin som Hövding erbjuder.

 77. Gärna Brazil – så snygg den är!!
  Tycker en åldersrik kvinna som gärna cyklar.

 78. Leopard! Med svart outfit i övrigt krävs en detalj som syns. Med hövding har jag både en snygg och livräddande accessoar!

 79. Älskar Spectrum! Så snyggt! Hoppas hoppas jag vinner en Hövding. Dröm!

 80. Airbag inside! Älskar att det är mycket reflex – varför gömmer man inte mer reflexter i vuxenkläder – perfekt för mörka höstmornar!

 81. Jag skulle valt spectrum som skal, snyggt och kommer att lysa upp i höstmörkret på väg till universitetet! Jag skulle bli superglad om jag vann då jag precis börjat att studera och inte har så mycket pengar, håller tummarna!🤩

 82. Spectrum har ett fint skimmer och hade suttit fint och säkert runt min nacke och toppat min outfit när jag susar till nattjobbet i kvällsmörkret🤗🚴‍♀️🌙

 83. Airbag inside älskade jag! Grafiskt, stilrent och genidrag med reflex.

 84. Airbag inside, vars skimrande egenskaper kan matcha det skimmer jag får av en cykeltur, detta ger en härlig, skön säker stil 🙂

 85. Helt klart “Airbag inside” ! Riktigt häftig och snygg med text. Skulle bli en kaxig detalj i min outfit!

 86. Airbag inside gillar jag. Passar utmärkt när jag skall ut och cykla framöver. Skulle känna mig så trygg och säker.

 87. Spectrum! Ger vardagen en glammigare känsla 🌈✨Dessutom extra smart med den reflekterande funktionen 👌

 88. Hej! Skulle gärna ha en och har funderat länge (och nu på Spectrum 🙂 ) men blir lite osäker när jag läser att den riskeras att utlösas av stötar. Och då funderar jag, om den av “misstag” utlöses är den förbrukad då?

 89. Brazil kändes så härligt sprakande och färgglad! Vilken dröm att vinna den och swischa runt stan både säkert och snyggt!

 90. “Air bag inside” skulle passa otroligt bra eftersom det vore en rolig blinkning nu när jag är gravid och känner mig som en enda stor krockkudde som löst ut☺

 91. Spectrum! Synlig och snygg – och dessutom skulle jag komma till kontoret med snygg frisyr som inte är tillplattad av cykelhjälmen.

 92. Spectrum var riktigt snygg. Diskret men ändå iögonfallande. Skulle vara underbart att både känna sig fin och säker på cykeln.

 93. Spectrum! För en som är lite feg i sin style men ändå få en lite twist med det fina skalet. Perfekt för en som väntar barn och känner att det är dags att ta tag i det där med att skydda huvudet.

 94. HUR kan man inte älska leoparden!? Min inre pantertant bara skriker ”villhöver!”. Äntligen en snygg cykelhjälm/-skydd. 👏👌

 95. Åh, airbag inside tyckte jag ändå var lite finurlig. 😍 vore magiskt att vinna en hövding till veckans alla hämtningar och lämningar på förskolan mellan möten. Kan väl säga att hjälmfrissan inte är lika magisk. 😅✨

 96. Airbag inside kan aldrig bli fel♥️..bra budskap..inspirerar andra att xå cykla säkert🙏🏼

 97. Spectrum 🥰 Så jag kan både vara snygg, säker och synas på väg till jobbet i höstmörkret i Norrland ☺️

 98. Spectrum är ju en SOLKLAR favorit! Både stilren, går att matcha till många plagg i garderoben men ändå riktigt cool och annorlunda 🤩👌

 99. Spectrum är bäst!!! Vilken dröm det hade varit att få cykla runt i en sådan. Håller alla tummarna jag har🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🤞🤞

 100. Favoriten är Brazil, cykeln är toppen både för motion, frisk luft, spara på miljön och ger tillfälle för upplevelser och en stund eftertanke.

 101. Har börjat cykelpendla till jobbet! Tar mig nu ca 3mil/dag med cykel😍 Har aldrig tänkt på hjälmar och visste inte ens att det fanns sådana förrän förra veckan🙈 Den där Hövding verkar käck och bra, extra fin är den i Leopard!

 102. Gillar spectrum och leo mest!! Håller tummarna!

  Riktigt bra samarbete förövrigt!

 103. Leo!! Alltid leo😊 Tänk vad glad jag skulle bli av den varje morgon kl 7.30 när jag sätter mig på cykeln för att ta mig till jobbet!

 104. Min absoluta favorit är leopard 🐆 💛! Håller tummarna och hoppas på vinst. Har drabbats av en svår lungsjukdom och att cykla med elcykel är en av de få motionsformerna jag klarar i nuläget. Så hjälp min sjukskrivning bli lite snyggare! 🌟🌟🌟

 105. Åh gärna det snygga skalet ”Airbag inside”😍 Äntligen ska jag börja använda smartaste cykelhjälmen, och då vill jag såklart att ALLA ska veta detta☝️ Reflexen gör ju detta val dubbelsmart!⭐️😘

 106. Wow…vilken fin tanke,att vi alla ska vara rädda om oss.
  Spectrum är min favorit.
  Kram 🤗

 107. Hej!
  Jag säger Hi-Vis så mycket snyggare än de fula, men funktionella, reflexvästarna. Reflexvästen och hjälmen lämnar jag på cykeln, men en hövding kan jag ta med utan att skämmas!

 108. Åh airbag inside! Håller tummar & tår 😍🙌🚲💨

 109. Hej klart spektrum skale, då jag cyklar året om. Skulle gärna vinna så man kan ha en snygg mössa på huvudet och cykla säkert och varmt även den kallare säsongen.

 110. Svårt val!! Men skulle nog säga leopard ändå. Bryta av en väldigt enfärgad klädstil med leopard.

 111. Leo alla dagar i veckan! Med denna runt min hals kommer alla vägar känns lika trygga som perfekt cykelbanor. Vilken fin tävling. Håller tummarna. Kram

 112. Jag tycker att Brazil var så vacker 👌🏻😍 En hövding står högt uppe på önskelistan 🥰

 113. Spectrum är min favorit! Har så länge önskat mig en hövding. Det hade verkligen varit den bästa presenten! 🌈🌟🙏🏼🥰

 114. Skalet som är leopardmönstrat är helt klart min favorit! 😍✨

  1. Men WOW vilken fin och bra tävling! 👏👏👏 Min favorit är leopard! Tänk å glida omkring i den i höst/vinter eller året om naturligtvis! /Från en Norrländska som cyklar året om! 🙌

 115. Svårt val eftersom jag älskar Leo. Men i detta fallet går tryggt före snyggt, så jag väljer Airbag inside. Hade varit en fröjd att slippa den traditionella cykelhjälmen på vägen till jobbet, stan och utekvällen. Har inte körkort, så jag cyklar överallt året om. Vilken toppentävling!

 116. Spectrum för den är glansig och härlig! Vem gillar inte lite skimmer i vardagen!

 117. Airbag inside. Är skönt med tydlighet i livet liksom! 😅💪🏻

 118. Alltså spektrum är ju fantastisk vacker. Beroende på vilken kappa/jacka så får man olika nyanser. Såå bra både funktionellt och snygg.

 119. Är en åretrunt-cyklare i Norrland, vore så kul att testa Spectrum. En höstpeppig och stilsäker sak med en otrolig viktigt uppdrag, att skydda huvudet. Den absolut bästa presenten man skull kunna ge sig själv!

 120. Spectrum var cool! 🌈 Skulle dessutom kunna matcha med färgen på sonens kickbike.

 121. Spectrum, så fin! Hade tänkt köpa en Hövding senast ni erbjöd rabatt men var för sent på så att vinna en hade varit toppen!!

 122. Åh… svårt val… men Spectra e ju cool alltså! Å d vill jag vara 😄

 123. Spectrum! Skulle vara perfekt så jag slipper fixa med håret varje gång jag är framme på jobbet. ❤️

 124. Riktigt fina skal men måste jag välja ett så blir det Spectrum 🌈❤️🌟.

 125. Åh, cyklar var jag än ska och drömmer om en hövding så nu får en ju passa på. Jag har en holografisk ryggsäck när jag cyklar till och från jobbet så därför faller ju valet på Spectrum, SÅ snyggt ju!

 126. Spectrum är min favvis! Och så även Hövding! Min gamla räddade mig i somras, så nu behöver jag en ny. 🌟

 127. Spektrum är min favorit, som passar till allt tack caee sina skiftningar.

 128. Jag gillar Airbag inside – tydlig, cool och stilsäker (plus matchar min vita cykel)! 🆒

 129. Spectrum är helt klart min favorit! Den känns både modern och sportig 😍

 130. Spektrum är ändå favoriten här. Coolt skimrande får nog övriga trafikanter att Hajja till i mörkret. Matchar min reflexjacka perfekt 👌🏻

 131. Ja, Spectrum är absolut snyggast! Allt som går i blått är min melodi, och dottern hade varit mycket impad av regnbågseffekten ☺️ Så viktigt med en riktigt bra hjälm!

 132. Min dotter beklagade en väninna som hade en hövding, hon trodde hon hade skadad nacken. Med AIRBAG INSIDE hade allt varit självklart!!

 133. Spektrum, så klart! Snygg, praktisk och mycket stilsäker lång tid framöver.

 134. Leopard, helt klart🥰 Cyklar varje dag året runt till mitt jobb på neurointensiven, dumt nog har jag fortfarande inte köpt mig en hövding som kan skydda mig ifall olyckan skulle vara framme. Håller tummarna för vinst av denna🥰🤩

 135. Jag skulle välja airbag inside. Perfekt för min ny blivna 13 åring som börjar bli tveksam till cykelhjälm 🙏

 136. Åh, en sådan här skulle min man behöva som fortfarande tycker det är lite ”töntigt” med hjälm…..
  Hoppas, hoppas jag vinner ett spectrumskal så kan jag vara lugn när han är ute och cyklar.❤️

 137. En hövding med spektrum fodralet hade ju varit kanon när jag tar cykeln till Padel el gymmet 👍🏻

 138. Airbag inside verkar smart med reflexerna, så den skulle jag önska mig! 🙂

 139. HI-VIS är ju klockren för att synas bra i trafiken. Har alltid åkt bil och bott långt från jobbet. Att nu bo centralt och kunna cykla till jobbet är en frihet. Men det gnager mig att jag borde ha hjälm – kommer inte till skott. Hoppas detta blir min lösning på problemet 🤩

 140. Spectrum 😍. Cyklar överallt i alla väder, idag med vanlig hjälm, men har länge suktat efter en Hövding!

 141. Jag tycker ”airbag inside” är snyggast och smartast inför höstens cykling! 😍

 142. Spektrum😍 Så fin!! Perfekt för mig som cyklar varje dag till jobbet!😀🚴‍♀️

 143. Leopard 🐆🙌🏻🤗. Har en leopardmönstrad klänning till höst och en blå jacka från Stylein. Redo att återgå till arbetsplats efter ett år av jobba hemifrån. Det enda som fattas är Hövding så jag kan cykla säkert och med stil. 🙌🏻

 144. Airbag inside är min favorit! Grafisk och stilren, helt i min smak 😊

 145. Spectrum= urfin!
  Kan inte tänka mig en bättre vinst för denna cykel-höst!

 146. Vilka härliga skal!! Vill ha alla, och en hövding står på önskelistan. Ska precis börja cykelpendla till jobbet. Airbag inside var nog favoriten ändå 😍

 147. Ååh så fina skal, vill ha alla! En hövding står högt upp på önskelistan, ska börja cykelpendla till jobbet för lite cykellycka. Coolast var nog ändå airbag inside ändå 🥰

 148. Spektrum vinner mitt hjärta! Snygg, stilren men har samtidigt det där “lilla extra”!

 149. Leopard 100%!
  Skulle passa en cykelpendlande lärare perfekt. Måste ju vara en förebild för eleverna 🙂

 150. Spectrum🤩 en drömvinst för min del! Äger ingen cykelhjälm, utan undviker nästan cykeln numera! Jag använder en gammal ridhjälm de gånger jag cyklar med barnen… för äldsta dottern är mycket noga med att man inte får cykla utan hjämm🚴‍♀️!

 151. Åh svårt! Tycker Brazil är fint och lite damigt (i positiv bemärkelse) men air bag inside är nog mera jag…..

 152. Skulle först välja ett diskret utseende som superfina Spectrum, MEN, stort men😉 jobbar jag med att våga “tuffa till” mig, därför skulle jag min “enkla” stil ge en perfekt och (stil) säker del i det🌞

 153. Åhh jag skulle så gärna vinna en hövding🥰 cyklade i lördags för första gången i Sthlm så otroligt kul! Det vill jag göra om och dessutom slippa hjälm som förstör frisyren 🤪
  Håller ✊🏼

 154. Som den skeptiske cykelpendlaren jag är har jag tvekat till att skaffa mig en hövding Men nu när jag läst på så är jag nyfiken på att ge den en chans och ännu bättre om jag vann en!
  Spektrum skulle passa mig perfekt.!

 155. 🤩Spectrum…åker upp på min🌲🎁önskelista. Ger min habegär👍🏻🤗

 156. Jeg vill gärna sälla mig till de chica köpenhamnska cyklisterna som använder hövding. Och skulle välja Brazil om jag fick chansen.

 157. Har nytt jobb, och börjat cykelpendla till tågstationen. Först var det jobbigt- men redan efter 3 veckor klarar jag alla uppförsbackarna😊💪! Såklart vill jag cykla säkrare med en Hövding – och som den tant jag är, älskar jag leopard-mönstret!

 158. Airbag Inside såklart!
  Stilren, grafiskt snygg och är även reflekterande, dvs allt i ett- Mode med funktion!

 159. Helt klart Airbag inside 👍 Gillar att det tydligt framgår vad som finns inuti – inget att dölja – bara säg vad det är, tydligt och utan krusiduller 🤩 Det är smart och tilltalande tycker jag 🙏

 160. Brazil!🤩 Ett grymt pick-me-up mönster som gör en glad samtidigt som man kan få känna sig både säker och stilriktig i trafiken.👌

 161. Hoppas att vinna airbag inside modellen
  Så fina och samtidigt säkra!! 🙌

 162. En 43-årig mamma från stan
  cyklade helst utan hjälm hela dan.
  Men så såg hon fru Kleberg
  med hövding i space-färg,
  och behövde precis likadan.

  Ja, nu blev det ju lite Krunegårdskt nöd-rim här och jag är de facto 44 år, men! föll som en fura för Spectrum.

 163. Airbag inside säger jag!
  Efter 1,5år med hemmajobb ska jag snart tillbaka till kontoret och jag vill så gärna fortsätta lämna barn med cykel och hinna in till jobbet utan att behöva tänka på vilken frisyr som fixar en hjälm så detta hade underlättat min vardag 🙂

 164. Det nya coola Spectrum är verkligen min favorit 🚴🏻😍 Både smart och snyggt på ett klassiskt sätt, passar mig perfekt!

 165. Jo men så här, jag cyklar ju massor. Tycker det går för snabbt med bil. Usch. Cykel, det går lagom jag hinner med, hinner tänka, hinner lyssna på något gött, hinner finnas bara jag. Ja och vilka mammor unnar sig, inte jag heller det hade varit sååå roligt att glida runt i en Hövding i spectrum snygg som tusan. Just ja, tänk då kunde jag ha en frän mössa, det var ju en evighet sedan! Kram

 166. Leopard, Spectrum…😍 Men HI-VIS blir min favorit! Svårslaget att synas

 167. Jag älskar leoparden måste jag säga. 😊 Muntrar upp en mulen dag!

 168. Det nya coola Spectrum är verkligen min favorit 🚴🏻🥰 Både säker och snyggt på ett modernt sätt. Skulle passar mig perfekt då jag köpt mig en el cykel ♥️Hoppas på tur♥️

 169. HI-VIS är min favorit och passar hela familjen ( tonårskillarna blir nog lättast att motivera med denna snyggning) Perfekt i mörket! Win win liksom 🤩

 170. Leopard! Jag vill se vild uti trafiken – för jag är rätt mesig.

 171. Jag gillar allt Spectrum som du bär på bilden bäst om .. snyggt, passar till mycket 🌈❤🧡💛💚💙💜🚴‍♀️

 172. Spectrum är min favorit 🤩
  Köpt en ny cykel och har nu insett att trafiken är liiite annorlunda här i Stockholm mot i Luleå! Kul tävling 🥳

 173. Med Brazil skulle jag rulla fram superglad! Färg och form – love it!

 174. Svårt val!! Alla är ju grymma. Men spectrum är nog trots allt den jag gillar allra bäst!!

 175. Åh! En Brazil hade varit fantastisk! Hade piggat upp min mörkblå jacka.

 176. Spectrum är en självklar favorit! Skadar ju inte att vara snygg och säker samtidigt 😉

 177. Jag cyklar till jobbet varje dag och en Spectrum 🌈 passar till vilken outfit som helst!

 178. Hi-vis skulle jag lätt välja för att synas när det börjar skymma samt även i mörker. Och så klart även på dagen, med den färgen. För vem vill inte synas jämt i trafiken……å i andra sammanhang me för den delen😉

 179. Tvekar mellan Leopard och Brazil, båda är ju så fina. Men jag hade kanske ändå kört på ett säkert kort och tagit Leopard, det känns ju alltid rätt och funkar till i princip varenda outfit jag har 🤩🐆. Sen gillar jag ju tanken på djärvhet och mod som leoparden symboliserar, lite samma tanke att ha runt halsen som att följa sitt hjärta 😜😍!

 180. Min favorit är leopard.
  Leopard = Då blir jag snabb och elegant när jag tar mig fram på min cykel och jag gör det med stil och säkerhet

 181. Spektrum skulle klä min make och barnens pappa som vägrar hjälm!

 182. Spektrum är min absoluta favorit! Skäms över att säga det men min gamla cykelhjälm har passerat bäst före datum för 13 år sedan😳. Jag är bara för lat för att köpa en ny, men cyklar ändå varje dag. Älskar min cykel men hjälmen är ingen säker stil direkt😂.

 183. Wow! En spectrum skulle vara drömmen! Jag har precis bytt arbete och även bytt ut bilen mot cykel, susar fram över 2 mil nu om dagen och det är frihet att känna vinden i håret och ladda eller varva ner både innan och efter en arbetsdag! En hövding hade varit strålande nu!

 184. AIRBAG INSIDE är min absoluta favorit! Hoppas jag vinner, behöver verkligen en Hövding. ✊🏻 Kram

 185. Spectrum till min son Adam som fyller fjortis nästa vecka vore helt perfekt 👌 🤩

 186. Spectrum skulle passa perfekt när jag cyklar till jobbet! 😊

 187. Helt klart spectrum. Skulle passa så bra när
  Man nu får komma tillbaka till jobbet och kan cykla säkert

 188. Spectrum pga skata 😉 älskar när funktion, form och färg samverkar!

 189. Spectrum är min favorit. Håller tummarna för vinst. Har önskat mig en Hövding länge. 🙂

 190. Sjukt svårt för alla deras skal är ju hur fina som helst. Dock så skulle nog säga att Spectrum passar min stil bäst, sticker inte ut förmycket men har ändå en rolig twist 🙂

 191. spectrum <3 for selv om det egentlig aldri blir for mye leo, er det kanskje fornuftig å ikke kle seg i leo fra topp til tå. knis.

 192. Airbag inside, med Hövding går jag upp en level i säkerhet, det tilltalar mig

 193. -> Airbag inside <- Stilren och med ett tydligt budskap…samt cool 😉

 194. Åh perfekt för mig som precis fått mitt drömjobb med cykelavstånd! Som jag längtat! Leopard är ju ändå min favorit måste jag säga. Nu håller jag tummarna 🥰

 195. Spectrum är min favorit! Vi har precis flyttat ut från stan till förorten och jag har sån ångest kopplat till det. Nu behöver jag cykla till pendeltåget som tar mig till kontoret och sedan cykla från pendel till förskolan för att hämta barnen. En Hövding skulle verkligen verkligen göra de dagliga cykelturerna snyggare och tryggare 🙂

 196. Skal AIRBAG INSIDE verkar synas superbra i mörkret, vilket är mitt önskemål.

 197. Helt klart Spektrum 🤩 att synas i mörker och vara snygg på dagen 👌🏻

 198. LEO är givet för mig!! TÄNK att få cykla runt i stan på min nya cykel med en NY hövding och dessutom sprida Leo-vibes efter mig, wow! 🤩

 199. Hej!
  Gillar Spectrum! Passar till mina helsvarta outfits 🙂 Hade blivit riktigt jäkla glad om jag vann då jag fått nytt jobb som jag kör till men har fått jättemånga p-böter men med en Hövding kan jag vara klimatsmart och cykla istället 🙂

 200. Hej fina Ebba!!!
  Wow vilket kul samarbete! Jag har alltid velat ha en Hövding. Jag cyklar var dag till mitt jobb som förskolepedagog och har länge känt att jag måste uppgradera min hjälm, och självklart vill jag ha den absolut säkraste. Det ingår ju i mitt jobb att vara en förebild för mina barn på avdelningen, så gärna vill jag glida in i en Hövding! Jag är 22 år gammal och har hittills tyvärr ansett att det har varit för dyr investering..
  Jag skulle så gärna velat ha skalet Spectrum! Så spännande och fint skimmer! Och såklart viktigt att man SYNS! Kram! Tack för fin blogg och podd!🥰

 201. Leopard!! Fyller den 12 sep så hade varit en FANTASTISK födelsedagspresent till mig själv🤩🐆🎁🎈

 202. Har länge drömt om en elcykel och har nu lyckats sparat ihop en summa pengar för att kunna köpa en. Elcykel, tillsammans med en Hövding Spectrum, vore helt fantastisk att kunna använda till vardags. Kommer att underlätta mycket i mitt liv!

 203. Spektrum🙌🏻 Både praktisk och snygg i höstmörkret. Alltid önskat mig en Hövding. Hade definitivt varit både snyggare och bättre än min (för) gamla hjälm 😬😘

 204. Brazil ett favoritmönster men tänker att HI-VIS är bättre mörka höstkvällar uppe i Norrland. Bättre att synas bra än att det bara ska vara snyggt 🙂

 205. Den leopardmönstrade helt klart. Så snygg! Vilken fantastiskt bra tävling.

 206. Jag tycker att Airbag Inside är optimal! Stilren, passar till det mesta och dessutom funktionell med bra reflex. Kan inte bli bättre!

 207. Fastnade direkt för Airbag inside, vet inte varför det bara blev så 🤷🏼‍♀️😀

 208. I ett svagt ögonblick sa jag till min dotter att alla som cyklar utan hjälp är idioter. Nu tjoar hon glatt ”titta mamma så många idiotier” när hon ser folk utan hjälm eller hjälmkrage som hon kallar Hövding. Well, mitt ordval var väl inte det bästa, men även solen har fläckar. Jag vill gärna matcha dem med leopardfläckar!!!

 209. Gillar ju SÄKER stil, och Spectrum passar bäst in i en säker stil tycker jag!

 210. Älskar Airbag inside – tydligt vad det handlar om och den är dessutom STILSÄKER 🤍🖤. Den skulle passa utmärkt till familjens nya elcykel som vi alla använder och som tar oss fram på ett miljövänligt och säkert sätt!

 211. Älskar Airbag Inside – Stilsäker med tydligt budskap 🤍🖤. Hövdingen skulle passa perfekt till familjens nya elcykel som tar oss fram på ett miljövänligt och säkert sätt!

  1. Jag fyllde 40 år nu i tisdags och fick då en jättefin cykel i present! Skulle så gärna sporta en Hövding med skal i leoprint när jag är ute på vägarna!

 212. Spectrum känns väldigt klassisk och stilren men en leopard på väg ner till AW:n är ju inte helt fel men hur som helst skulle jag bli toppenglad att få cykla säkert & stilsäkert på en och samma gång 😉

 213. Spektrum ser väldigt fin ut! Skulle vara så fint med ny hjälm efter att min förstördes i en översvämmad källare i vårt hus i Gävle efter naturkatastrofen.

 214. Spectrum var riktigt härlig! Funktionen är ju fantastisk och att den dessutom ger en känsla av säker stil gör den till en vinnare. No more bad hair day!

 215. Jag skulle urgärna hoja in till city och kontoret med lite smidighet och klös;-) Det vill säga-favoriten är leopard!

 216. LEOPARD! 🐆 Hallå?!?! Så SNYGGT, och min solklara favorit! 🤩

 217. Jag väljer Spectrum. Cykelhjälm är så viktigt. Ramlade tyvärr vintern för 3,5 år sedan och skadade vänster sida om nacken. Cyklade utan hjälp och det var bara en lite knix men två år av rehabilitering och konstant smärta . Så använd alltid cykelhjälm och jag skulle så klart bli glad över att vinna☀️

 218. Min favorit är Airbag Inside som lyser upp så coolt i mörkret!

 219. Svårt val mellan Spektrum och Inside men jag gillar ju färg så Spektrum är en vinnare🌟

 220. Jag säger Leopard! Känner mig alltid löjligt snygg i leopard- mönstrat ❤️‍🔥😍. Jag har precis blivit cykelfrälst och börjat snegla på en Hövding… 😚

 221. Spectrum, helt klart! Jag som, trots tjat från mina barn, inte har cykelhjälm än – nu är det dags!

 222. Spectrum blev min favorit också! Hade varit perfekt ha när jag återgår till kontoret och börjar cykla till jobbet.