Att nån tar sig tid…

Ibland – okej, rätt ofta nuförtiden – så förundras jag över att vissa människor tar sig TIDEN att författa en viss… Typ av kommentarer, mail och meddelanden. Ja, vet ni vad, vi lämnar det där helt enkelt. Jag vacklar ju lite i frågan, beroende på var… Jag befinner mig, hur jag mår och helt ärligt, hur väl rustad jag känner mig inför hela den där biten. Jag landar dock ofta i att: Folk kommer tycka, det är en del av det här jobbet. Och jag tänker att det ändå är något fantastiskt med engagemang ändå. Jepp, jag är optimist och är djupt tacksam över att jag har världens roligaste jobb, som jag älskar. Då KAN man inte älska alla delar av det, jämt. Sedan finns det gränser, givetvis. Som är väldigt tydliga, där det absolut inte någonsin är okej. Basta. Det var inte det som detta skulle handla om, utan tvärtom att jag lika ofta – nästan faktiskt – så blir jag så glad, tacksam och faktiskt lite varm i hjärtat av att människor därute tar sig tiden att skriva vänliga, snälla, roliga, kloka saker. Som idag:

“Blev sååå glad av att läsa din måndagsrapport, den ger mig alltid så mycket energi och pepp! Behövde det idag, så tack för det! Vad kul med så många LIVE, du/ni är verkligen duktiga på det! Ni är alltid så naturliga och äkta. Vad underbart med Kiev och Ukraina! Ser fram emot att se dina bilder och läsa din rapport därifrån…”

Vad tar man med sig av det? Jo, att sprida det vidare. Pay it forward. Att skicka vidare pepp, några snälla ord och en glad kommentar. Nästa gång du får möjlighet, eller hinner. Gör det bara. Gör någon glad. Ge någon lite vingar, om så bara för en liten stund.

Det kostar ingenting, men tänk om det landar hos någon som haft en riktigt usel uppförsbacke till dag, vecka eller månad? Och planar ut den lite grand? Hurra, vilken fin och enkel sak att ge och göra.

…Och nu ska jag lägga igen datorn här, blåsa ut ljusen och stänga av tv:n där två första avsnitten av “Svenska powerkvinnor” precis rullat slut. Hoppas att ni alla sover gott därute!

PS. Glöm inte att tävla om en Hövding genom att kommentera HÄR!

17 reaktioner till “Att nån tar sig tid…

 1. Hej
  Hoppas att det är rätt, när jag skriver här!
  Jag vill gärna deltaga i din #Hövding tävling!
  OM jag vinner ska jag ge fin till min träningskompis/vän @Edmunde!! Hennes nuvarande hjälm är lite till åren och inte riktigt hel. Hon behöver en ny helt enkelt!! Det är som jag är rädd om henne!! //Kram från Carin

 2. Hej Ebba! Blir så glad av dina bilder och får så mycket stilispiration! Att fly en stund med din blogg eller er podd ger mig återhämtning och glädje i en vardag med mycket krav, aktiviteter, jobb, bygge på huset mm! Allt detta har jag valt själv och trivs med, men podden, bloggen och att fila lite på min garderob med er hjälp ger mig en stund bara med mig själv. Så härligt! Brukar leta second hand efter sånt ni tipsar om för det är så kul och samtidigt miljövänligt, och så kul att ibland lyckas med riktiga kap.
  Kram!!

 3. Jag tycker verkligen det nya skalet Spectrum var sjukt coolt och lyser verkligen upp höstmörkret! Om jag skulle vinna hade jag gett den till min mamma som precis börjat cykla varje dag till jobbet 🙌🏻

 4. Jag cyklar så gott som dagligen, såväl till jobbet som om jag ska olika ärenden till stan och hade gärna bytt ut min “vanliga” cykelhjälp till en Hövding. Tycker då att det nya skalet Spectrum är snyggast.

 5. Jag önskar att jag vinner en hövding. Nu när jag ska börja cykla till jobbet igen. Jag fick livmoderhalscancer i våras. Har genomfört en tuff operation, strålbehandling och cytostatika behandling. Nu hoppas jag får lite tur. 🙏🍁🍂🌟🚲

 6. Hejsan! Blev påkörd av en bilist för tre år sedan, skadade mig allvarligt, bilisten smet från platsen, vill börja cykla igen, skulle vilja ha en Hövding som verkar säker att använda i trafiken gärna då en Spectrum modell/Thomas

 7. Min kloka mormor sa alltid att har man inget snällt att säga kan man vara tyst. Det stämmer tycker jag. Konstruktiv kritik jo men visst fast hur ofta är den konstruktiv?

  Jag vill bara säga att du och Emilia förgyller min vardag. Jag jobbar nästan 100% hemma fortfarande och det är helt ok. Men fy vad trist det kan vara med.

  Då lyser era poddar upp mitt liv! 😉
  De får GÄRNA vara flera timmar långa och varje dag om det är så.

  Du är grym. Ni Är grymma!
  Tack för era härliga poddar och uppdateringar i våra flöden.
  Kram

 8. Hej!
  Tack för din alltid så peppande o glada inställning till allt du tar dig för💪🤗
  Tycker skal Spectrum är snyggast🤗

 9. Hej! Var så länge sedan jag klickade in på din blogg, men ville bara säga att jag fick sån pepp och energi av dig och ditt sätt att skriva! Blir bara inspirerad utan att känna stress eller prestationsångest. Tack för att du fortsätter blogga, älskar det formatet.

 10. Kanske kan förklara lite när det gäller reklaminlägg och känslan man får. När man marknadsför sig själv och har en ton i en blogg som är personlig och klok, man uppskattar helt enkelt att läsa, så blir man besviken när bloggen överfylls av reklaminlägg och det blir färre och färre genuina inlägg. Man förstår att du såklart vill tjäna pengar men syftet med bloggen blir en annan då. Att då plocka bort inläggen som ifrågasätter att det är för mycket reklam känns helt enkelt inte äkta längre. Att om man har en åsikt är man helt enkelt inte välkommen längre. Det var inte elaka kommentarer till dig utan snarare att man saknade dom läsvärda inläggen.

  1. Nej Marie, ”man” blir inte besviken men DU kanske blir det. Ni var några stycken som gormade om för mycket reklam under ett inlägg där det inte hörde hemma. Ni har gjort er röst hörd, och haft åsikter, gång på gång på gång. Det är förbannat tröttsamt för oss som gillar bloggen i sin helhet att behöva ”lyssna” på ert gnäll. Ni talar inte för majoriteten av läsare, hade ni gjort det hade inte bloggen haft några. Ni behöver inte tala om att bloggen inte är genuin längre (när var syftet någonsin ett annat än en kanal att både vara personlig men också tjäna pengar på?) och ni behöver inte tala om att ni saknar de läsvärda inläggen. De läsvärda inläggen finns men er klagovisa förstör! Den förstör både inläggen och den har lett till att Ebba låtit bli att skriva på ett tag (som hon berättat i podden vid något tillfälle). Ni förstör den här bloggen oerhört mycket mer än vad reklaminläggen gör! Vill du göra din röst hörd på riktigt – sluta läs! Först när bloggen faktiskt tappar läsare finns det anledning för Ebba att göra om konceptet. Till dess, låt oss som gillar bloggen få ha den ifred utan ert gnäll om att den ”inte är genuin längre”.

 11. Jag tror inte du har läst vad jag skrev eftersom jag inte gormade ett dugg. Det finns något som heter konstruktiv kritik som de flesta som vänder sig till läsare brukar vara intresserade av. Ungefär som om man är författare och bara vill ha positiva recensioner och bara ha ja-sägare omkring sig. Du kanske brukar säga åt dina vänner också om dom inte tycker som du?

  1. Hej hej,

   Det verkar vara flera som tror att offentliga personer bloggar bara för att det är kul.
   Det är ett jobb. Precis som att vara lärare eller revisor. Pengarna ska in. Lönen in på kontot. Då behövs reklamen.
   Du säger att du förstår att Ebba ”såklart vill tjäna pengar på bloggen”. Men är det så? Förstår du att det är en del (ganska stor del) av hennes månatliga inkomst?
   För många av er som är kritiska till mängden reklam i bloggen verkar det gnaga att hon tjänar pengar. Att hon inte är samma vanliga Ebba. Hon förnyas, förändras, precis så som vi alla förhoppningsvis gör! Kanske finns det bloggar som passar dig bättre för att komma in på en blogg och bli irriterad känns inte så härligt.

   Ha en fin kväll!

  2. Marie, det du kommer med är inte konstruktiv kritik. Särskilt inte när du försöker tala för alla bloggens läsare. Vi är ganska många som förstår att bloggande är ett jobb och med det följer reklam. Den har alltid innehållit reklam så jag undrar verkligen när du tyckte att den var ”genuin”. Vilken period i Ebbas karriär är det egentligen du jämför med?

 12. Jag var en av de som initialt reagerade på de många reklaminläggen och vars kommentar blev bortplockad. Har funderat mycket på detta sedan dess och läst Ebbas och allas inspel. Tycker att Marie förklarar sakligt och bra och det är precis så jag själv tänker. Tror att jag helt enkelt har kvar en bild av Ebba som seriös journalist och att det i min värld rimmar illa med att göra reklam för ditt och datt, högt och lågt, på daglig basis. Jag får problem med trovärdigheten och det genuina blir inte längre på riktigt. Så synd, jag sörjer och saknar ”gamla Ebba”. Tror att det går att sålla bättre bland vad man gör reklam för och vårda varumärket bättre. MEN, som flera påpekar håller långt ifrån alla med om detta och rådet att leta upp andra bloggar/skribenter som man inte stör sig på är vettigt och mer konstruktivt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.