Tre barn – minst!

/ Betalt samarbete med Polarn o Pyret /

Okej Johan, om du läser rubriken nu – andas! Lugn! Tre barn är alldeles underbart och alldeles, alldeles perfekt, för oss! Nu handlar det istället om Polarn O Pyret – och om vad som är det absolut bästa vi kan göra för miljön, när det kommer till kläder: Att återanvända dem. Jo, så enkelt är det faktiskt. Använd kläderna mer. Använd plaggen fler gånger och låt de slitas, lekas i, tvättas, älskas och användas om och om igen. År efter år. Gärna enligt Polarn o Pyrets goda ambition: tre barn i varje plagg – minst!

Nu har det precis lanserats en himla bra nyhet som gäller begagnade, älskade Polarn-plagg, nämligen att du nu också kan lämna in ull- och fleeceplagg till deras PO.P Second Hand! Men att plagg ska återanvändas flitigt är inget nytt för Polarn o Pyret. Den här grundtanken finns med i allt Polarn o Pyret gör, från produktion till ritbordet, med en oerhört genomtänkt (och lekvänlig!) design, funktion, smarta detaljer, PO.P Repairs och ja, hela vägen ut i butik, hem till våra barns garderober. Kort sagt, plaggen SKA hålla för att användas av fler barn…

Redan 2010, för elva år sedan, startade Polarn second hand-försäljning på sin sajt (du kan enkelt köpa och sälja alla dina PO.P-plagg, helt gratis, du loggar bara in för att lägga upp din annons). I samband med 10-årsjubileet av andrahandsförsäljningen online, så drog de igång möjligheten att både lämna in OCH köpa begagnade kläder (PO.P-ytterplagg, jeansbyxor, ull- och fleeceplagg, de två sistnämnda kategorierna är NYTT för i år, hurra säger jag!) i alla Polarn-butiker runt om i Norden. Helt enkelt ett alternativ till, för oss som tycker att det är enkelt att lämna in i butik. Okej, såhär enkelt är det…


Tjänsten PO.P Second Hand gäller för dig som är eller blir medlem i PO.P+. Bli medlem  här (då får du också en välkomstrabatt som ger 20 % på första köpet).

…Och du kan alltså lämna in dina gamla PO.P-ytterplagg, jeansbyxor, ull- och fleeceplagg! Japp, den där fleecejackan kan få ett ännu längre liv i någon annans garderob.

Lämna in dina hela och tvättade begagnade  PO.P-plagg (oavsett hur gamla de är) i valfri butik. Butiken värderar plagget baserat på dess skick, i mån av tid. Är du nyfiken, kolla in bedömningsguiden här. Du får ersättning i form av en värdecheck, där summan laddas på ditt medlemskap. Värdechecken är giltig under ett år!

Plaggen säljs sedan vidare i Polarn-butiker. När jag var inne i “mitt Polarn” på Fältan här i våra kvarter i veckan, så var det roligt att se att många av kunderna stannade länge bland PO.P Second hand-plaggen. Second hand-plaggen säljs i befintligt skick, vilket alltså innebär att öppet köp och bytesrätt inte gäller.

Tack Polarn o Pyret – och om du som du läser detta VET att du kanske har en påse som står, eller en storlek som är just för liten – passa på. Bara GÖR det! Ta med den nästa gång du har ett ärende på stan och lämna in på “din” Polarn. Sa jag att det är SÅ enkelt?

Ja, här hemma är det ju tre barn och lite till som gäller, för efter att plaggen jobbat bra här – så går de ofta vidare till lillkusinen eller kompisar som är precis en storlek under. Och vi är inte ensamma. Visste du förresten att 54% av Polarns ytterplagg redan ärvs av tre barn minst, enligt deras kundundersökning 2020?

9 reaktioner till “Tre barn – minst!

 1. Hej
  Måste bara säga att jag köpt mycket polarn kläder genom åren. Men blev väldigt besviken när jag för nåt år sen skulle handla
  Då hade dom många kläder med plasttryck på

  Det vill man absolut y inte ha i dagens miljö tänk.
  Inte braför barnen heller att bära detta.
  Har slutat handla där pga det.

  Vad är dina tankar om det?
  Mvh
  Ewa

 2. Superbra inlägg tycker jag! Att återanvända, och låta barn ärva kläder är miljövänligt på riktigt. Mer sånt!

 3. Jättebra inlägg! Att ärva kläderna är både härligt och bra för miljön! Och att man nu kan göra det direkt i butiken är toppen! 🙂

 4. Synd bara att det knappt finns några butiker kvar att gå till…inte ens i storstaden Göteborg..

 5. Hej, jag tycker idén är jättebra och här ärvs ocksâ plaggen mellan kusiner och sen tillbaks till smâsyskon. Men jag har märkt att senaste 2 âren har kvalitén minskat drastiskt. Byxor gâr hâl i efter bara ett barn och skaljackorna ser slitna ut efter bara ett par tvättar. Synd dâ det förut har varit annan kvalité. Dessutom flera klänningar som gâtt hâl i i sömmarna som vi dock kunnat byta men trâkig känsla har vi av POP senast tiden. Hoppas det blir bättre.

 6. Att ta hand om de kläder som redan finns och att låta dem få ett så långt liv som möjligt är en bra sak för både miljö och för ekonomi.

  Låter som ett väldigt bra initiativ av P.O.P.
  Sedan så tycker ju jag att fleece-kläder inte borde finnas överhuvudtaget då de släpper från sig plast när de tvättas.

 7. Håller med om att kvalitén har blivit mycket sämre den sista tiden. Deras kläder håller tyvärr inte alls för tre barn. Inte ens deras dyra ytterplagg

 8. Tycker också att kvaliteten har blivit mycket sämre senaste åren och håller inte sig i fint skick ens till två barn även om man sköter dem väl. Tycker även att deras tryck, mönster och design inte är alls så könsneutrala som de tidigare var.

 9. Skaljackorna har tyvärr riktigt dåliga dragkedjor. De blir dels tröga och dels öppnar de sig nerifrån så barnet går med magen bar alternativt att det börjar glipa i mitten då “tänderna” inte håller ihop. Vi var supernöjda med POPs skaljackor i två vintrar, sedan köpte vi totalt tre skaljackor under två olika säsonger och alla tre jackorna hade samma problem med dragkedjorna. Vi lämnade in till butiken för att få det fixat, men dragkedjorna kunde inte bytas ut fick vi veta. De behöll jackorna en tid för “lagning”, men problemet kvarstod i alla fall. Så tyvärr, vi köper inte POPs skaljackor längre.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.