Utmanar dig: Kommer du på tre bra saker?

Idag gjorde jag något jag inte brukar göra! Och det kändes BRA. Så jag skickar denna enkla uppgift vidare till dig. Jag utmanade mig själv denna fredagsmorgon – efter en intensiv vecka – med att tänka ut TRE bra saker som hänt. Stannade upp en liten stund, det tog egentligen bara ett par minuter. Egentligen mest för att “att göra”-listan snurrade runt i huvudet, visste inte i vilken ände jag skulle börja och…

Jag tänkte då att jag börjar med att vara snäll mot mig själv. För det har ju faktiskt varit en bra vecka, även om “att göra”-listan fortfarande är lång. Det där jag brukar tjata på människor i min omgivning om (men är ganska dålig på själv): Se till det som blir GJORT. Inte bara berget som inte blev gjort. Sagt och gjort, då tänkte jag att: “Nu tänker jag ut tre bra saker som hänt den här veckan”. Helt fritt. Stort om smått. Då blev det första jag tänkte på…

ETT: Födelsedagsbarnet därhemma, en väldigt glad och nöjd pojke, som fick jordgubbstårta precis som han önskat – och tacos till middag, en härlig födelsedagsmorgon, Alfons-litet kalas med två gamla kompisar från förskolan som kom hem efter skolan. Pingisturnering och ja, allt som han tycker om, och jag undrar allt om han inte somnade med ett leende på läpparna, efter väldigt många pussar från sin mamma. Det var en väldigt bra sak, förstås. Och inte helt givet, eftersom både Johan och jag hade mycket på jobbet, men vi pusslade, fördelade grejerna som skulle göra mellan oss och… Ja, det blev bra. Lagom och bra!

TVÅ: Jag fick ihop träningen, kosten och mellanmålen. Jipppie! Hade ett rimligt, bra mål för veckan (tackar från djupet av min hjärta min dietist för detta, som jag gått tillbaka till för en “omgång” till nu i vår, helt enkelt för att jag verkligen behövde det) och det var: Stadig frukost, varje dag, inte slarva. Två mellanmål, icke slarva. Och sedan träningen och stegen. Träningen och stegen är det lättaste, det svåraste är att inte matslarva och därmed bli vrålhungrig på kvällen och inte palla att stå emot sugen och… Så är jag där igen, tillbaka i dåliga vanor. Men nu har det funkat, i en HEL vecka. Ja, lite väl stadiga frukostar med semlor och croissanter och ostprovning (!) i och med jobbgrejer, men det gick ändå bra. Jag kör ju inga förbud, ingen diet, utan vill bara hitta tillbaka till balansen. Nu är jag på väg tillbaka och ja, den här veckan kändes i alla fall bra!

TRE: Vi fick ihop “Alla hjärtans dag”-popup på mitt lilla kontor. Folk fick komma och prova, känna och klämma på smycken, armband och halsband, och vi bjöd på kaffe och sålde böcker. Trevlig fredag! En av mååånga roliga idéer vi pratade om på vår lilla konferens nu i januari. Alla de där sakerna blir inte av, för att vi inte räcker till, för att vi inte hinner – men detta, ja, det såg Ellen och Caroline till att det BLEV AV! Hurra för det!

KOMMENTERA GÄRNA! Ja, gärna med dina tre BRA saker! Kan vara tre ORD, helt kort. Men nej, du behöver inte kommentera med “dina” tre bra saker – men skriv ner dem någonstans. I anteckningarna i mobilen, i ett sms till en kompis, på ett papper, i den där fina skrivboken du alltför sällan använder…. Någonstans bara. Men det ÄR viktigt att skriva ner dem, få ner dem på pränt.

4 reaktioner till “Utmanar dig: Kommer du på tre bra saker?

  1. 1. Jag har äntligen fått börja min ätstörningsbehandling med dagvård. Att vid 37 och 38 års ålder (jag var 37 när kan började, fyllde 38 igår) äntligen få hjälp att äta mat och sluta vara ätstörd känns bra. Mitt helvete började när jag var 12 år, det räcker nu.

    2. Min födelsedag igår, med firande i dagarna två. Om det är så här att fylla 38 så ser jag framemot om två år när jag fyller 40.

    3. Jag känner att mat, fokus på mig själv och livet gör mig gladare. Jag känner knappt igen mig själv.

  2. Hej Ebba! Dina solglasögon – så snygga på dig! Vilka är det?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.