Veckans bästa tv-tips: som du inte bett om!

Torsdag igen, det betyder veckans bästa tv-tips! Ja, helt enkelt sådant jag sett – och som ni borde se. Denna vecka, en salig blandning. Missade du förra veckans tips, så hittar du dem HÄR! Vi har ni sett klart hela första säsongen av ”The Gulf” och yes, perfekt för alla oss som älskar ”Bron”-noir. Det finns en säsong till och den ska vi inte slarvkolla bort utan njuta av…

En liten parentes till, om du sett ovan (och båda säsongerna av ”Wisting” – är att du liksom jag kan hugga tag i sprillans nya noir-journalist-spännande Viaplay-miniserien ”Trom”. Journalisten Hannis Martinsson återvänder till karga, vackra Färöarnas efter agg han fått ett meddelande från en ung kvinna, som påstått sig vara hans dotter. Men hon är försvunnen. Lokal poliskvinna man gillar skarpt redan ett avsnitt in, men får återkomma med utförligare betyg!

ETT: Jamen, jag VET att ni vill ha serietips men jag måste ändå slå ett slag för nya säsongen av “Alla mot alla” som drar igång den här veckan (på Discovery Plus). För att det är en otroligt kul, smart, snabb och underhållande tv-stund, Johan och mitt PERFEKTA när vi båda sjunker ner i soffan och bara vill slå på nåt… Kul! Kravlöst. Härligt. Kanske också för att eder underteckad KÄMPAR VIDARE, tillsammans med min kära burkompis Olof Lundh! Herregud, jag – och mina närmaste – undrar verkligen på allvar varför jag utsätter mig för detta. Well, jag förhör gladeligen 10-åringen på läxorna om vikingatiden, kristendomen och grundläggande kemi eftersom det KAN komma. Puh. Alla dessa luckor, som jag panikartat försöker fylla igen. Ja, det är som sagt bara att kämpa på.

TVÅ: …Och inte heller på ANDRA plats hittar vi ett serietips, utan ett filmtips: “King Richard” (2021) som jag verkligen varmt kan rekommendera. Hurra, älskar en bra familjefilm, som alla gillar! Och nej, inte alls bara för tennisfans, utan för alla. Vi såg den här hemma med 8-åringen och 10-åringen och de var fascinerade! Visst, välpolerat såklart och lycklig slut men vad gör det?! Berättelsen om de ofattbart framgångsrika tennisstjärnorna Venus och Serena ÄR som en saga. Ja, det handlar om tennisstjärnorna Williams men ännu mer om deras pappa Richard Williams (Will Smith) som uppfostrade och tränade två av världens mest talangfulla idrottare någonsin.

Kan väl säga att jag kände att vi behöver lägga i en växel med tennisen här hemma, haha… Påminner mig också om min lista över bra familjekul filmer, jag har den nästan klar! Den kommer, håll ut! Okej, vi går vidare…

TRE: Hypade “Inventing Anna” (Netflix) är äntligen här! Minns när jag läste artiklarna om denna ofattbara sanna historia, som slutade med att Anna Sorokin hamnade i fängelse. Hon släpptes helt nyligen. Och efter att ha sett “Tinder Swindler” (hjälp, lite väl lågbudget och de kunde väl tagit mer några fler röster? Experter? Familj? Vänner? Well well, en succé ändå och jag hoppas bara att lite pengar går till de stackars skuldsatta tjejerna…) så ser jag nu verkligen fram emot att se miniserien som avhandlar sanningen om Anna Delvey, som lurade New Yorks-eliten att tro att hon var en tysk arvtagerska. Mycket lovande och fantastisk story att göra serie på!

Veckans bubblare, som jag är nyfiken på MEN inte hunnit se: “Young Wallander”, säsong 2. För trots att jag inte alls gillade fåniga första säsongen av den engelsktalande unge Kurt med Adam Pålsson, så tänker jag att… De kanske skärpt till sig? Fått ihop det lite bättre?! Vågar vi hoppas på det?

Veckans gamla goding, som jag blir lika förvånad varje gång någon inte sett: “Fauda”. Att kalla den här serien om  israeliska elitsoldater “gammal goding” är egentligen fel, för framför allt är det fruktansvärt, nagelbitande spännande, välspelat, rappt och riktigt, riktigt genombra. Så bra att jag nästan blir sugen på att se om, men det får jag nog inte med Johan på. Möjligen på fenomenala “The Night Manager” (den har ni väl sett?! Grattis annars…) för att nämna en annan gammal favorit.

Kommentera gärna! Vad ser du på just NU?!

14 reaktioner till “Veckans bästa tv-tips: som du inte bett om!

 1. Takk for tips! Nå ser vi på Gloria, etter tips fra deg – så spennende! Hvis du vil se flere norske serier kan jeg anbefale “Lykkeland” (NRK), “Pørni” (Viaplay) og “Rådebank” (NRK) – alle fantastiske på hver sin måte. God helg 🙂

 2. Märkligt nog ser vi just nu parallellt två olika serier med en person med autism i huvudrollen. Atypical och the good doctor. Jättebra båda två.

  1. Älskar Atypical!! Ser den med min 14-åring och min 18-åring. Vi är helt sålda och försöker spara på nya säsongen för att dra ut på nöjet så länge som möjligt. Helt underbara karaktärer och otroligt hur dom lyckas balansera mellan roligt, dråpligt och på riktigt berörande.

 3. Hej!
  Jag tipsar gärna om serien Sinner med Bill Pullman (Bill glänser i rollen) det finns 4 säsonger. Säsong 3 går på Netflix och säsong 4 på Svt. Hoppas inte det blev rörigt?!
  Jag vill slå ett slag för Seal team det finns 4 säsonger.

 4. White Lotus på HBO – var så skeptisk men den är fantastisk! Perfekt balans mellan irriterande privilegierad överklass möter serviceindustri möter mänskliga brister och känslor. Gillade även Mare of Easttown. Senaste Curb your entusiasm funkade också fint om man vill fnissa loss. Älskade Fauda och vill minnas att en ny säsong är planerad?

 5. Hej!
  Jag glömde ju dessa: SVT har Jamestown, Secret city, I vår herres hage, Hotel Halcyon. 3 av 4 serier är en mix av kostymdrama/brittisk dramamys.
  För den som ännu inte sett Tunna blå linjen, ett stort grattis. Den är så välgjord och fantastiska skådespelarinsatser ( Oscar Törringe med fler)
  På Netflix finns Ozark 4 säsonger.

  Jag håller med om Fauda, alla som älskar spänning, thriller och aktuella ämnen. Såna serier är sällsynta, för alla oss som älskade 24 med Kiefer Sutherland och Homeland.
  Tom Hiddlestone i Nightmanager, vilken bra serie. Tom glänser i serien ( ny Bond???)

 6. Här finns varken tid eller ork att se på serier på kvällarna. Mina barn är ungefär jämngamla med dina två äldsta så en lista med familjekul filmer att ta till på fredag- och lördagskvällar hade varit toppen!

 7. På samma tema som fina, välspelade ”King Richard”, och ännu bättre, är ”Dangal” som finns på Netflix – även denna en film som kan ses av hela familjen. Vi såg den med våra döttrar, som vid tillfället var ca 7 och 12 år. Liksom ”King Richard” är detta en based-on-a-true om en pappa som tränar två döttrar till idrottsframgång. Därtill musik som sätter sig – speciellt filmens huvudsoundtrack!

 8. Hej Ebba! Har följt dig under många år. Upplevde att du tidigare hade en levande och dynamisk blogg med mycket tankar och reflektioner blandat med inslag från vardagen. De senaste åren märks det att bloggen fått mycket mindre kärlek och även de inlägg som utlovas blir ofta försenade el dyker inte upp (kungligt fredagsgodis bjuds det tex sällan på varje vecka). Det har också hintats många gånger om nya planer för bloggen men det händer aldrig. Om jag jämför med andra bloggare som jag läser, tex Elsa Billgren el Underbara Clara, så har de en mycket mer aktiv strategi kring sitt bloggande även om de också är jobbar mycket med sina andra kanaler. De skriver frekventa inlägg, har en bra blandning mellan personliga och inspirerande inlägg och använder verkligen bloggen som ett verktyg för att nå ut till sina läsare. Och det märks – de har ett högt engagemang och det blir ett bra utbyte både för bloggarna och läsarna. Önskar att du också hade kunnat jobba mer så med din blogg, just nu känns den väldigt styvmoderligt behandlad och som något som mer känns som ett ok än något roligt.

 9. ”State of the union” på HBO. Småputtrigt, fin dialog, om krisande par som ses på samma pub/kafé innan sitt möte med äktenskapsrådgivaren. Tror Nick Hornby skrivit manus? ”Hacks” är rolig, också HBO. Sen på SVT såklart ”Husdrömmar” och ”Hjälp, vi har köpt en bondgård”.

 10. Jag och min man är i upploppet av serien Dopesick (tack för tipset!!) oerhört spännande, läskig och beroendeframkallande är väl ett bra ordval?
  Blev så glad när jag såg att du tipsat om en tennisfilm med då vi precis som ni är en tennis-familj med tre små barn. Kan tipsa tillbaka om dokumentären Being Serena om du inte har sett den?!

  Vänligen
  Rebecka

 11. Madam Secretary på Viaplay! Sex säsonger!! Om en stark och smart kvinnlig utrikesminister – en blandning mellan Vita huset och Homeland! Typ! Så bra!

 12. Little fires everywhere på Amazon Prime – otroligt mångbottnad och välgjord. Rekommenderas varmt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.