“Mamma, är det inte måndag…?!” (Jo – och därmed måndagsrapporten)

/ Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

MÅNDAG: “Mamma, är det inte måndag idag“, frågade dottern och jag vaknar med ett RYCK. Hjälp! NEJ! Nej, nej, neeej! Snökaos utanför och jag har försovit mig. Det sista, absolut sista, jag skulle göra igår, inatt, var att ställa klockan. Dubbla alarm eftersom Johan åkte med 06-tåget till Dalarna för att jobba i Insjön i två dagar, med väveriet. Där låg jag med två randiga pyjamasbarn i sängen, tack och lov var klockan bara tjugo över sju. Så vi kom upp snabbt, jag gjorde havregrynsgröt med chiafrön, ställde fram tallrikar, äpplemos, kanel, mjölk, på med kläder, borsta tänder, packa väskor, läxan med – ja, tenniskläder – ja, allt i ordning – nja, men det får duga. Skjutsade barnen till skolan och vi släppte av minstingen på förskolan på vägen. Så. Det löste sig!

Men alla de där tusen sakerna jag tänkte GÖRA på morgonen, blev det ju… Inget av. Så nu är det lunchtid och jag är icke i fas. Well well, det får helt enkelt bli en historiskt effektiv måndagseftermiddag, så kommer jag ikapp! Nu laddar vi om, ska inte låta denna stökiga start sätta prägel på dagen ELLER på veckan.

En hel del uppföljning och planering inför våren med smyckena och Ebba von Sydow Jewelry som måste göras. Vi har lagt upp en bra, rolig plan – men det ska också skrivas, göras, genomföras. Får så mycket frågor om tennisarmband, som tycks vara en populär morgongåva och bröllopspresent, så där ska jag skriva ett eget inlägg – om vad man bör tänka på, inför att investera i ett tennisarmband. Återkommer till det!

Jag har precis provat igenom ett gäng fina looks från MQ:s vårkollektion, vi planerar en kul plåtning tillsammans snart. Har använt mitt grå stickade set så mycket, blev glad när jag såg DETTA som en vårigare variant – så snygg kofta + matchande stickad kjol! Fick botanisera i hela kollektionen, och jag kan säga att ja, den där ljuvliga rosa kappan jag fick smygtitta på i vintras, preciiis lika underbar som jag mindes den… Kul! Här nedan ser du en bild på vårsnygga stickade settet (som finns att köpa här). Jag får också mååånga frågor om min gamla ljusblå ullkavaj-kappa, MQ har skapat en riktigt fin ljusblå variant HÄR.

Ikväll blir det tennis kl 19, sedan tidig läggning för mig inklusive alla tre barn här hemma. Jag ska faktiskt FÖRSÖKA att lägga mig i samma veva som barnen, vid nio / halvtio för på tisdag så…

Eller nej, jag MÅSTE kanske ändå se kvällens “Alla mot alla” och matchen – hjäääälp – då vi möter monsterlaget Annika Lantz och Johar Bendjelloul. Förmodligen en hel del hjärnsläpp jag förträngt?!

TISDAG: …Ringer klockan vid fem. Hu. Måste preppa frukost och mellanmål, för att ta med till denna jobbdag. Ska med tidigt tåg till Insjöns väveri, dit vi åker i samlad trupp – Ellen, Caroline, fotograf Lisa Höök och jag. Vi ska ladda för en härlig produktionsdag och förhoppningsvis få med oss riktigt mycket fint och bra material hem. Måtte solen skina i Dalarna på tisdag?! Om det finns högre makter, så ska jag be till dem för detta…

Hem från Dalarna sent på kvällen, vid tio, då är vi nog rätt slut – men med ett BRA bagage med oss hem, i form av bilder, klipp, Reels och annat smått och gott, på alla de vackra tygerna och miljöerna! Det är ju fortfarande väldigt mycket “nyp mig i armen”-känsla på hela detta projekt, liksom det fortfarande är med Bookbinders. Apropå Bookbinders, så laddar vi där inför säsongsfärgen för våren 2022 (åh, ni kommer älska den, det gör jag!) och har nyss lanserat ännu fler produkter i skrivbords-familjen i klövergrönt som varit väldigt populär. Roligt, älskar att folk kör klövergrönt på hemmakontoret! Ja, grönt generellt går väldigt bra, som den tallgröna limiterade kollektionen, även den är ju oerhört harmonisk och snygg…

ONSDAG: Skridsko-utflykt för barnen med skolan, så de börjar på idottsplatsen och ska ha med matsäck. Vilket jag måste se till att preppa i tid. I helgen åkte vi skridskor så “utrutsningen” passar, kors i taket.

Annars denna onsdag? Landa efter plåtningen, packa upp, gå igenom material. Så jag har avsatt “kontorstid” och måtte det förbli så i kalendern. Ska hinna träna på eftermiddagen, veckans andra pass blir det i så fall. Målet är hela FYRA stycken! Ett till på torsdagen, och ett på fredagen. Tight vecka men mycket inplanerat, så det gäller verkligen att boka träningen för att få in den. Och lördag morgon reser vi bort….

TORSDAG: Tredje sprutan, yes! Sedan ska jag iväg på ett studiebesök till ett slott (!) utanför stan. Östanå slott med en spännande historia, ja nu byggs det för fullt därute – ska bli roligt att besöka och se och lära. Ett slottsbesök tackar jag aldrig nej till, haha!

Veckans bästa tv-tips i bloggen, så ROLIGT med all pepp på detta! Jag fundera ett tag på att göra detta i nyhetsbrevsform men… Nej, jag håller mig till bloggen. Ett tag till. Eller vad tror ni? Hmmm, ja, vi får se. Alltid viktigt att vara öppen för nya, nygamla och tja, generellt, bra idéer i all sin enkelhet. Tycker att nyhetsbrev är en himla bra sådan. Men som sagt, ska marinera detta ett tag till…

FREDAG: Tennis på morgonen och sedan plåtning här hemma, måtte det blir lite bra väder. Vi har haft en skrattretande oflyt med soliga dagar just före och efter plåtning – men ja, med detta “track record” så blir det väl kompakt grått på fredag också då?! Äh, kanske vänder det nu. Håller tummarna.

Sedan landa hemma och packa, fixa och förbereda inför sportlovsveckan för på lördag morgon…

LÖRDAG: …Åker barnen till Sälen med mormor och morfar! Skidskola, mängder med snö och roliga dagar på Harstigen väntar. Det har längtats mycket, kan jag säga! Förväntningarna är höga på ullbak, våfflor, “after ski” med varm glögg och snökoja utanför huset. Johan och jag packar istället väskorna för att göra en efterlängtad jobbresa till Paris och sedan tåg vidare till Schweiz, för att ha heldagskonferens med Bookbinders-kollegorna nere i Schweiz, samt besöka butikerna under fem späckade dagar.

SÖNDAG: …Inte klokt att det var just före pandemin som vi reste ner senast, då hade vi storslagna planer på att kunna vara där oftare för att koordinera och få bättre koll på verksamheten. Vilket ju har skett digitalt, såklart. Men ändå, så ska det bli otroligt skönt att äntligen komma iväg. Visst hade barnen kunnat följa med, men det är till 99,9% en jobbresa, så det hade inte varit helt enkelt att pussla ihop det. Nu blir det kanon såhär, en utmärkt plan, alla nöjda – nu kör vi!

KOMMENTERA GÄRNA!

7 reaktioner till ““Mamma, är det inte måndag…?!” (Jo – och därmed måndagsrapporten)

  1. Gärna tv-tips i bloggenn! Kommer du ihåg får du gärna skriva vilken kanal, då vi bara har SVT;)
    Tack för en bra blogg!
    Maria

  2. En viktig grej med att ha tv-tipsen i bloggen är att man får minst lika många tips sen ju av andra kommentarer. Det är kommentarsfältet som ofta gör halva bloggen. Är det roligt och kul och intressant så lyfter det bloggen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.