Näthatet i min vardag

Ja, det blev lite tyst sedan i fredags. Alltså, jag måste vara helt ärlig här och säga… Att jag kom hem från en underbar helg med gamla och nya vänner. Min syster, min älskade Johan, kompisar från Göteborg. Utvilad, till toppen fylld med energi, kraft och idéer. Jag hade inte ens öppnat datorn på tre dagar, vilket är sällsynt för mig. Kommer hem, slår upp den, laddad – och möts av de mest vidriga kommentarer här i bloggen.

Fin fasad – bakom ett rent helvete” “Det enda som Ebba bidrar med år oetisk omoralisk shopoholism!” “Kolossala jätten Ebbe i sina herrskor – med en tantkappa som skydd” “Skandalöst osmakliga överviktiga Ebba” “Hon förvandlas med hjälp av en stab sminköser och photoshoppare till något helt annat än IRL…” “Mera barnhandel á la Ebba” “…Den från Bonnier sparkade arbetslösa Ebba bad pappa om ett jobb! Vips, så fick den i TV-mediet helt outbildade o oerfarna modebloggaren Ebba leda Bröllopet

Jag kan fortsätta. Fortsätta länge. Och fortsätta. Det handlar om hundratals, nej förmodligen tusentals, kommentarer över en period om närmare tio år. Personangrepp, om mig, om barnen, om min familj. Om mitt utseende men också om barnens. Att jag är en bluff, att jag är hatad på jobbet. Från en person som säger sig vara insatt, som säger sig veta saker om mig, om min man och om mitt liv. Sedan jag jobbade på Expressen som chef för Fredagsbilagan, under min tid på Veckorevyn (då det var riktigt vidrigt under ungefär ett år), under mina år på SVT (där det även skickades mail till mina chefer och skrevs i andra bloggar, om mig, så fort tillfälle fanns – eller inte fanns: “Att kritisera är inte att hata..! Att reagera mot SVT:s nepotism och korruption är nödvändigt i en demokrati med lagstadgad yttrandefrihet..!” och liknande formuleringar, om och om igen) och sedan på TV4. Och nu här. I min egen värld, som jag är så himla glad och stolt över.

Men vet ni vad det värsta är? Att det funkar. De elaka påhoppen från den här människan blir i längden väldigt effektiva. Jag blir ledsen. Jag tar åt mig. På en dålig dag? Jotack, jag känner mig 100% misslyckad, tjock och fel. Fejk. Igår när jag kom hem så raderade jag de vidriga kommentarerna, tårarna brände, jag blev så… Trött. Jag inser, när jag nu läste kommentarerna, att jag hade raderat tre kommentarer för mycket, vilket jag ber om ursäkt för. Jag är, som ni trogna läsare vet, mån om feedback och älskar kul diskussioner härinne och i alla mina sociala kanaler.

Varför ens ha ett öppet kommentarsfält då? Jo, jag VILL inte moderera här i bloggen, jag vill inte behöva godkänna varenda kommentar. Det kan inte bli ett vettigt samtal då, om man ska prata med någon som säger “vänligen invänta mitt godkännande”. Jag vill inte heller lägga ut det på någon annan. Den här bloggen är min frizon, min plats där jag vill skriva, tycka, tänka och låta er som läser kommentera.

En klok läsare skrev nyligen att jag borde polisanmäla. Det borde jag förstås göra. Jag har faktiskt försökt, en gång när jag jobbade på Expressen. Det ledde till absolut ingenting. Nada. Mer än en löpsedel där de grävde fram en riktigt trött och blek bild på mig, där jag såg ledsen ut, och sedan stod det om att jag var drabbad av en stalker. Borde väl inte ha haft några förhoppningar – 96 % av alla anmälningar om brott på nätet läggs ner, enligt brottsförebyggande rådets rapport (2015:6) MEN är ändå någonstans glad att jag anmälde, för det är viktigt. Det är också viktigt att tänka på att en person kan räcka, en person på skolgården som ropar eller viskar, en person som systematiskt kommenterar.

Jag ville aldrig kommentera vidare då, orkade inte driva den debatten. Ville ju bara att det skulle sluta hagla av påhoppen. Samma sak när jag senare fick frågan om att medverka i ett stort, viktigt tv-program kring frågan om näthat mot kända kvinnor. Min djupaste, största respekt för de kvinnor som orkade stå upp, berätta och driva frågan. Men jag orkade tyvärr inte. Någonstans kände jag nog också att jag ju ändå får så mycket stöd, kärlek och pepp – och har en så fin relation till er som läser och följer. Tro mig, jag är så tacksam för den. För utan er, ingenting. Inte ska en näthatare därute få förstöra detta? Inte är det synd om mig. För det är – utöver några enstaka otäcka brev hem, några enstaka incidenter som blåst över och avtagit av sig själva – faktiskt framför allt en person som systematiskt bombarderat mig med kränkande kommentarer, år efter år.

Vad vill jag egentligen med det här inlägget? Bra fråga. Jag ville bara vara helt ärlig med hur jag känner kring det här, eftersom jag ser att många av er kommenterar om detta. Så, det är nog bara en uppmuntran att inte besvara den här personen – eller andra näthatare ni stöter på i andra forum, för den delen. Inte bara här i min blogg, utan på andra ställen, bland vänner och andra du följer, uppskattar och läser. Eller i din närhet. Spä inte på. Säg ifrån, om något. Och glöm inte bort, jag sitter här. Jag läser varenda kommentar, jag finns här bakom orden. Behandla mig som ni skulle behandla en vän, för det är just så jag ser på er som följer. 

KOMMENTERA GÄRNA!

451 reaktioner till “Näthatet i min vardag

 1. Tack för du öppnar dig så för oss! Modigt!
  Vi är många som följer dig med stor glädje, hoppas du fortsätter kämpa på/orkar. Jag älskar o läsa dina inlägg om familjelivet. Jag är även jag hårt jobbande karriärskvinna, lika gammal som du och med tre små kottar i nästan samma åldrar. Så blir väldigt inspirerad och peppad av dig.

   1. Starkt av dig att dela med dig. Jag önskar bara att detta inte hände. Att alla bara kunde tänka innan de öppnar munnen eller skriver. Den här personen vill förmodligen inte att någon säger så till den själv. Kan vi inte bara vara snälla? Åtminstone försöka? Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb Ebba, och du är jättefin! Och jag är grön av avund på dina Prada-skor!
    Stor kram till dig!

  1. Jag har beundrat dig i så många år, du bara får inte ge upp ! Finns inget coolare än tjejer som är duktiga, framåt och går sin väg. Vi är så många fler som tycker om dig än de som inte gör det. Förstår att deras ord tär men försök ta in våra med!
   DU ÄR FANTASTISK!

  2. Jag tycker det är helt otroligt hemskt att en person kan göra så mot och skriva så till en annan människa!
   Du är fantastiskt inspirerande och jag tycker verkligen du lyser igenom alla dina kanaler som en riktig och ärlig person! Har endast träffat dig vid ett tillfälle på ett event i Malmö och glömmer aldrig hur sedd du fick mig att känna mig och att du tog dig tid till alla som var där – genomhärlig! ❤

   1. Hej,
    50% med & 50 % emot
    Statistiskt sett har man ungefär denna
    fördelning när man gör ett inlägg på
    ett möte – gör ett inlägg som här på denna blogg – gör ett inlägg på typ Instagram

    Så är det bara !

    Ju tydligare man är
    Ju mer man avviker,typ snyggare än de
    flesta, verkar ha mer pengar än de flesta,
    bor trevligt än de flesta, min s t o r a
    erfarenhet när jag bodde i Falsterbo o
    arbetade i Malmö, tu parles…

    Så är det !

    Ebba, Du får sååååååååå mkt cred på
    Din blogg, på Instagram v a r j e dag !
    Du får ju cred !!!

    Du är inte ensam Ebba 💜
    Vi är många
    = jantelagen

  3. Avund är en sjukdom, sjuka människor, du är sååå fantastisk snygg och bäst låt ingen trampa på dig ❤

  4. Det var det mest plumpa jag hört! Hur kan man vara så avundsjuk på någon,
   att man rent av förföljer henne eller honom. Du gjorde det bra som vägrade att komma i kontakt med dessa. De var inte värda att diskutera med. Vet du, jag har alltid tyckt att du äroch har varit en söt och fräsch o frisk fläkt! Det tycker vi både unga o gamla!
   Lycka till med ditt viktiga jobb!
   Barbro Norberg

 2. Förstår inte hur någon kan tycka att det är okej att skriva så om en annan person. Finns verkligen ingen ursäkt.

 3. Vad arg jag blir, vem har rätt att säga så där till en människa som man följer men inte känner. Dina sista rader är så rätt, behandla mig som om jag vore din vän. Inte säger man så fula och korkade saker till sin kompis?
  Så sjukt att det inte tas på allvar från polisen? Lätt att säga bry dig inte , för du bryr dig.

  Jag gillar din blogg och Säker Stil podden (jag fnissar alltid när du och Emila får en skrattattack).
  Om man inte gillar dig och vad du skriver och gör, avfölj varför följa?

  En stor kram till dig!

 4. Jag tycker att det är viktigt att vara noggrann med orden. Att kritisera ditt utseende är kan förmodligen anses som någon grad av näthat, ja. Att kritisera din roll genom att skriva att du marknadsför “omoralisk shopoholism” är däremot inte näthat. Det är kanske inte konstruktivt och absolut inte snällt, men utan den sortens kritik blir sociala medier bara ett enda stort meningslöst “Kramiz, finaste!”.

  1. Hej Cevep – jo, det är en viktig skillnad där MEN jag känner ändå, från hjärtat, att den som systematiskt kommenterat om mig i alla dessa år och som skriver om min “oetiska, omoraliska shopholism” etc, i ett sammanhang och med en ton som är elak och illa ment – den hör helt enkelt inte hemma här. Så känner jag faktiskt, eftersom just detta är skrivet av en och samma person. Kram!

   1. Trist att det blivit så här på nätet, en massa hat mot (främst) framgångsrika kvinnor. Är det inte bättre att peppa och stötta varandra istället? Tror iofs att många av dessa stalkers inte är friska, och för många är det lättare att spy ut hat på nätet istället för att ta tag i verkliga problem. Sorgligt är det hur som helst.

  2. Fast varför ha åsiktsdiarré i någon annans blogg när vederbörande inte bett om synpunkter på sin livsstil eller verksamhet? Känns hyfsat socialt inkompetent att gå fram till random person på stan och kritisera deras person, eller för den delen att gå in på någons butik och anklaga ägaren för omoralisk shopoholism när hen marknadsför sin verksamhet (-Och hur många skrev den här typen av brev till Ingvar Kamprad eller valfri manlig idrottsstjärna som kränger idolprylar trots att de tjänar astromoniska summor?)

 5. Jag kommenterar ALDRIG på bloggar för jag blir så trött/skrämd av detta näthat. Då JAG blir nedstämd och ledsen av elaka kommentarer som skrivs, hur måste det inte kännas för DIG fina Ebba och andra som utsätts på en daglig basis.

  Ville bara skriva att jag tycker att du är en sån otrolig förebild och världens coolaste och vettigaste kvinna, entreprenör och mamma! Du är en sann förebild och Säker Stil podden som kommer varje vecka är en höjdpunkt!

  Ville bara skicka en massa boost och kärlek för det förtjänar du. Ha en fin vecka tillsammans med din fina man, underbara barn och coola kollegor!

  Puss puss från en nybliven mamma som har DIG som stor förebild!

 6. Usch vilka hemska människor det finns. Jag förstår inte hur man orkar lägga energi på att vara så elak!

  Stor kram till dig! Du är fin och bra precis som du är!

 7. Stå på dig tjejen 💕 jag gillar det du gör och många andra helt klart💕

 8. Helt makalöst vad du får utstå! Blir både arg och ledsen, förstår verkligen att du också blir det…och trött. Försök ändå (jag vet, lättare sagt än gjort) att låta det rinna av, sträck på dig och fortsätt precis som du gör. Du verkar vara en härlig kvinna , och som är en stor inspiration för mig!

  Stor kram!❤️

   1. Försök att inte bry dig! De är bara elaka! Finns alltid en och annan men vanligtvis når de inte fram till en. Måste vara hemskt att vara så utsatt som man kan bli i en blogg eller andra ”öppna sammanhang”. Identifiera det som något tex ”smörjan” och paketera det så varje gång det dyker upp och träng bort skiten:)

 9. . Jeg har fulgt deg i så mange år, fine Ebba ❤
  Det er så trist😥 tenker på deg, og heier på deg. Klem.

 10. Stå över och ge dem inte din energi, du verkar supertrevlig och då jag bor vid ditt kontor kan jag intyga att du är smashing! Kram

 11. Samma sak på mitt jobb. Har man kort kjol det blir ett jäkla liv. Har du nåt snyggt på dig samma sak. Av kvinnor ALDRIG av män ! Även blondinbella m flera stora influensers.Vet i fåglarna om jag skulle våga vara offentlig i dag.

 12. Fy vad ledsen man blir av att läsa sånt. Önskar jag kunde få dig att förstå att det i n t e handlar om dig alls. Att det är en fixerad avundsjuk och väldigt liten människa där bakom skärmen, som har stora allvarliga problem med psykisk ohälsa.
  Jag såg dig i ngt program för länge sedan och slogs av hur genuin du verkar. Du verkar ha en bra familj. din pappa var med i ngt program och jag tänkte; det verkar ha varit en härlig stämning i din familj, med hyggliga, bildade människor och din pappa verkade gilla och respektera dig mkt. Inte alla har det så..Du har en karriär, man,,barn. Sedan är du så snygg och kvinnlig också. Skulle aldrig kunna ha herrskor och se cool ut i dem. Så, trots att jag förstår att du inte är immun mot hat, det är ingen: Hoppas du ändå kan ta till dig av min feedback: Du är jättefin..Ta inte åt dig av vad sadisten säger. Aldrig!

 13. Ebba
  Jag har aldrig kommenterat pa en blogg, men efter att ha last de smaklosa kommentarerna som folk har lamnat sa kanner jag att jag maste saga nagot. Jag bor i usa och nar jag har tid sa lyssnar jag pa dig och Emilia mellan hamtningar, lamningar och arenden. Det ar ljuvligt att fa hora det svenska spraket eftersom det inte ar ofta att jag gor det, era skratt smittar aven av sig vilket ar ett annat stort plus. Jag oversatter for min make konstant nar nagot roligt kommer upp, vilket enligt min asikt ar valdigt ofta. Dem som lamnar elaka asikter ar enligt mig valdigt sorgliga personer som formodligen behover jobba pa sin egen sjalvkansla. (Jag ar nog kvalificerad nog vid detta tillfalle att saga det eftersom jag ar i slutkampen pa min magister examen i trauma psykologi). Fortsatt med dina grymma inlagg och den fantastiska podden.

 14. Fyyy! Vidrigt var ordet! Det är väl klart att du blir påverkad! Och att människan dessutom ger sig på din familj?!!

  Vi är så, så många som bara vill dig väl, glöm aldrig det! Skriv ut och tejpa upp på ditt kontor de finaste kommentarerna du får, och bär med dig dem som ett skydd, en rustning! Kram!

  1. Så bra förslag! Skriv ut och sätt upp en Lovewall med snälla, boostande meddelanden, som du kan kolla på när det känns tungt.

 15. Hej Ebba! Vill bara säga att jag gillar dig och din blogg jättemycket! Speciellt de kungliga modeinläggen som jag följer med spänning. Kram från en trogen läsare/ Maria

 16. Jag kan bara försöka förstå hur jobbigt det måste vara. Ärligt talat så förstår jag mig inte på de som måste skada och bryta ner. De som känner att de vara måste skriva elaka saker.

  Jag hoppas du fortsätter skriva och dela med dig som du gör nu. Du är en inspiration och du gör att jag blir peppad och glad. Du gör att jag att jag tänker till. Tack!

 17. Den här personen går att leta upp och det måste göras! Fullständigt oacceptabelt att låta någon hålla på så här. Magdalena Graaf fick fram ip-adressen på en person, så det går. Kolla med henne hur hon gjorde.

 18. Stå på dig – du stark – låt aldrig de ynkliga trollen vinna.

 19. Kära Ebba!
  Så hemskt att läsa det du skriver. En tanke.
  Kanske du helt enkelt skall ha ett stängt kommentarsfält, och om man vill kommentera, fråga något så får man göra det på instagram istället. För där är folk inte lika elaka.

  Heja dig & Guds rika välsignelse över dig och din familj. ❤

 20. Så fruktansvärt och vidrigt detta som du blir utsatt för!! Har inga ord!! Du är jättefin Ebba!!! Vill bara säga det. Den här personen måste vara sjuk och använder dig som måltavla för sitt egna självförakt och självhat och projicerar alla dåliga tankar om sig själv på dig så det har absolut inget med dig att göra överhuvudtaget. Personen förstår inte att det finns en människa av kött och blod bakom med känslor. Det här handlar om den här sjuka personen men du får ta skiten, vilket är helt vedervärdigt!!
  Tycker också du ska polisanmäla.
  Stor varm kram och tack för allt du delar och bjuder oss på från ditt liv!❤️

 21. Fina Ebba! Vi är många som uppskattar dig för allt du gör. Hur du verkar vara en riktigt supermamma och power kvinna i ett som gör ett fantastiskt jobb vad du än tar dig för. Som i mina ögon ser smashing ut och med en väldigt god smak. Stå på dig och låt inte nättrollen nå dig. Håller tummarna att den lilla febriga och du får en lugn natt. Från en småbarnsmamma till en annan ❤️

 22. Stå på dig Ebba! Vi är många som uppskattat dig och ditt arbete genom åren, inte minst som programledare på TV4 Nyhetsmorgon och alla dina möten med kungafamiljen. Du har genom alla uppdrag du fått bevisat att du är erkänt skicklig och kompetent!

 23. Ebba , du är inte fejk eller tjock. Någon är väldig avis på att du har lyckats och inte dem. Näthat grundar sig många gånger på avundsjuka,, att andra som du lyckas bättre i livet än dem. Så enligt min mening så kan alla lyckas på sitt sätt UTAN att skriva näthat eller vara aggressiv mot andra. Det har gått hyfsat för min del, då jag har en lättare cpskada, har arbete som jag gillar och vänner jag gillar att umgås med. Men längs livets väg har det varit folk som tittat efter mig, kommenterat min gångstil. I början brydde jag mig men gör det inte, det rinner av en. Anledningen till denna kommentar är att oavsett vem man är och hur bra man lyckas så ska man vara stolt över vem man är och vad man åstadkommit i livet. Att skriva kommentarer kommer man inte långt med, men skriver man bra saker blir man ihågkommen på ett positivt sätt och istället ser det ljusare på tillvaron. Så om jag hade varit avundsjuk, på alla runt om mig, som lyckas bättre än vad jag gjort, då hade jag stått och stampat på samma fläck. Nä jag är glad att andra lyckas och kommer fram i ljuset . Så Ebba , även om det är svårt så försök inte ta åt dig av dessa nättroll.
  Joakim

 24. Det som kommer upp först är att personens
  adress eller avsändare måste väl gå att stoppa på något vis.
  Nästa tanke är, så sjuk den här människan måste vara. Verkar söka vilken bekräftelse som helst på att hen lever.
  Du har blivit en spegel för personens vridna
  Spegelbild.
  Hur som helst, allra bäst vore väl att få ett bra filter som känner igen id ’et och väljer bort det.

 25. Blir så ledsen när man läser detta, vad är det som är fel när folk tar sig ”rätten” att kommentera och skriva helt filter fritt till människor, det känns så fegt. Tänker bara att det här är människor som inte mår bra (även om det inte är en ursäkt). Känns så fegt att sitta bakom en skärm och ”anonymt” vräka ut sig saker. Tycker mycket om din Blogg Ebba! Känns ärlig, hög igenkänning för mig med barn, läser annars i princip inga bloggar.. kärlek och kram till dig! I slutändan hoppas man snällheten vinner ❤️

 26. Så starkt av dig att berätta! Du betyder mycket för oss som följer dig och jag önskar dig ro i själen, och att din blogg får fri från hat och troll.

 27. Tack för att du delar med dig av dina känslor och tankar. Jag förstår att det måste vara oerhört tråkigt och nötande att mötas av kommentarer som de du beskriver. Särskilt när de upprepas och återkommer. Jag håller med om att det mest fruktansvärda och respektlösa är när dessa kommentarer drabbar och riktas mot familj och barn. Helt oacceptabelt.
  Jag tycker att du är en härlig person, en stark kvinna som med stolta steg går en väg som du gärna delar med dig av. Det är så inspirerande och roligt att ta del av de bilder och tankar du bjuder på! Tyvärr verkar det vara en sanning att det alltid, när det gäller offentliga personer, ska krypa fram någon missunnsam och elak människa från under någon sten. Men de är just det, missunnsamma och elaka, och egentligen inte värd ens tiden för det här inlägget. Hoppas du kan känna stödet du har och att de negativa kommentarer du får blir till en sörja som får rinna ut i vasken! Stor kram

 28. Åh jag förstår inte att folk orkar hålla på och trycka ner varandra 😡 jag har följt dig sedan veckorevyn och tycker du skriver så klokt och du är verkligen en inspiration! ❤️ Tänkte senast igår att jag tycker dina stories på insta är de bästa 👌

  Ha en fin dag!
  Kram

 29. Det är alltid roligt att läsa det du skriver. Läser det med ett leende på läpparna. Fortsätt och vi är många som stöttar och tycker om dig på vårt sätt, genom att få glädjen av följa dig i din vardag med jobb, familj, vänner m.m. Det finns små inskränkta personer och om du orkar, polisanmäl. Ju fler det blir, så måste det ta tag i detta hemska. Vi ALLA andra följer dig med glädje. Stå på dig och du är bara så himla bra!
  All styrka till dig!

 30. Jag blir ledsen och förbannad Hur folk beter sig men förmodligen jätte avundsjuk på Dig som är en fantastisk människa och en underbar mamma det är så härligt att följa Dig och din familj vänner så försök ignorera idioten som är elak för med kärlek och ödmjukhet kommer man långt Kramenom 💝💝

 31. Jag kommenterar nästan aldrig, men jag blev verkligen illa berörd av att det finns folk som tar sig rätten att skriva sånt. Fy fan för missunnsamma små människor som vill trycka ner. Det är ju i slutändan DOM som är förlorarna även om deras gift svider som eld. Vad vet dom egentligen? Förmodligen bara hur en är elak. Extra jävligt är det att många är kvinnor som förmodligen oxå bara vill bli proffssminkade och fotograferade i just din fina kappa och modet att matcha med dina coola skor. Sedan är det för sorgligt att dessa är både mammor och mormödrar och för giftet vidare. Men att ge sig på dina barn, det borde verkligen vara brottsligt. Kämpa på Ebba!!!!

 32. Fy vad ledsen jag blir när jag läser detta så grymma människor kan vara. Jag är betydligt äldre än du är Ebba men tycker det är så mysigt att följa dej o ditt liv. Roligt, vackert o tjusigt om vart annat. Inspirerande i mycket oxå! Nää fytusan känns som de ger sej på min vän.. Jag tycker du är toppen och saknar dej på TV du är lysande i rutan nämligen! Kram Jill 😊

 33. Ebba du är en inspiration för mig i allt du gör!
  ❤️❤️❤️
  Jag fick själv en vidrig kommentar på vårt intranät på jobbet då det låg en nyhet där om ett uppdrag jag gjort.
  Sade till vår kommunikatör att det är som att få en käftsmäll.

 34. Kära underbara Ebba
  Blir så arg och bedrövad när jag läser ditt inlägg. Jag har följt dig lögnen men brukar inte kommentera inlägg så ofta. Men nu kan jag inte låta bli.

  Du är verkligen, från djupet av mitt hjärta, en av mina största förebilder och inspirationskällor.

  En förebild för att du inte hymlar med att livet ibland inte är så lätt men försöker ändå vara positiv och verkar naturligt glad och trevlig.

  Du är min inspiration av både ytliga och djupare skäl. Du är en grym power kvinna både som mamma och yrkesperson och du känns naturligt positiv. Men du är även en inspiration för mig stilmässigt. Du klär dig galet snyggt och för mig är du essensen av säker stil. Jag har båda era böcker och har dessa som utgångsläge i att bygga min garderob och stil.

  Som en kvinna som snart fyller fyrtio och definitivt vecklar i självförtroende är det skönt att höra och se fin ärlighet, både i blogg podd o på insta, och du har alltid känns ärlig och sann.

  Det här blev längre än jag tänkt. Men från djupet av mitt hjärta, så önskar jag dig allt gott och att du fortsätter vara precis den du är. Du gör så mycket för folk som du säkert inte alltid vet.

  Allt gott till dig Ebba

 35. Åh, vad ledsen jag blir att höra det här. Jag älskar din blogg, och Den och Säker Stil har gjort stor skillnad för mig. Jag känner mig bekvämare, snyggare och framför allt mer som mig själv i den stil jag hittat med hjälp av era verktyg (plus att jag är ett stort fan av det kungliga fredagsgodiset!). Heja dig!

 36. Blir ledsen och förtvivlad att läsa vad du utsätts för. Läser din blogg just för att jag upplever dig äkta och ärlig. Du delar med dig av högt och lågt i din vardag som på många sätt är olik min. Stå på dig och var den du är❤️

 37. Vill bara skriva att jag förstår att du tar åt dig av denna persons förfärliga kommentar, missförstå mig inte men jag tänker att det är just för att du är den fantastiska person som du ger mig intrycket av att vara. För mig upplevs du närvarande och tänkande, lyssnande och varm. Då lyssnar man på alla, tar åt sig.
  Glöm inte att det här skrivs massa positivt, varmt och peppande. Jag funderar alltid på vad det är som ligger bakom att en person väljer att skriva så till dig? Vem ger hen rätten? Vad har hen i sitt liv som skaver? För något måste det vara. De är ju så sorgligt.
  Låt inte dessa elaka ord förstöra din inspiration och värme till oss 🌱
  Lena

 38. Ville mest bara skicka en kram o säga att jag tycker att du är en fantastiskt fin förebild! Hoppas du får en härlig onsdag. ❤️

 39. Och jag som tycker att du är en av de vackraste kvinnor jag känner till! Fin stil har du också. 💕

 40. Bästa Ebba
  Skit i dom (eller som Emilia hade sagt Fuck ) vi är flera som gillar dig ❤ Du är för mig är en sann inspiration.
  Sluta aldrig, dom får inte vinna 😍

 41. Fina underbara Ebba! Du skulle se dig själv genom mina ögon. Jag beundrar dig stort och längtar till torsdagarna när jag kan lyssna in er podd. Hade jag inte haft öronen hade leendet gått hela vägen runt.
  Tack för alla inspiration och allt du delar med dig. Tack till alla goa skratt och alla fina inlägg. Tack för att du är du! 😘

 42. Åh varför ska dessa hatare finnas och ta sån plats? 😢😠 Och oftast verkar det vara vuxna människor,de måste vara vilsna själar som inte klarar detta som vi kallar social kompetens!!!
  Vad gör vi åt dem? Jo som du skriver, vi säger ifrån, vi delitar och gråter en skvätt för att sen orka gå vidare.
  Men dessa avundsjuk människor ska inte få komma åt oss!!! Nej, vi sätter upp handen och säger : Det ligger inte hos mig! Det är den personens problem!
  Du är en av det mest vackraste människor jag vet, du är en förebild, en strålande sådan 😍❤️
  Nu låter vi karma ta hand om hatarna, lite What goes around comes around!!! 🙏🙏
  Varma styrkekramar till dig vännen ❤️ ❤️ ❤️

 43. Ebba,
  Jag har följt dig i över 10 år. Under gymnasiet gav du mig vägledning i att inte gå i dom värsta stilfällorna, under de kungliga bröllopen uppskattade jag verkligen din rapportering, jag kan fortsätta länge i att berätta vad du har betytt när jag tänker efter. Du har alltid varit min stilkompis och jag har uppskattat din rejäla stil. Äkta och trygg, som jag vill ha det! Du fick mig till och med att titta på Gokväll vilket är en bedrift.

  Vill bara säga att du är bra, det du gör är både inspirerande och viktigt. Fortsätt som du gör att inspirera mig och andra.

 44. Kämpa på, Ebba! Folk som inte kan uppföra sig på nätet är sjuka mobbare.

 45. Starkt av dig att stå ut! Det spelar ju mindre till för den som drabbas att det är de som skriver en massa skit som är känner sig misslyckade. Varma kramar!

 46. Det är ledsamt att tröttsamma ouppfostrade troll förstör för dig och andra kollegor men också för oss läsare. Man kan ju undra vad de har för fel eftersom de måste ge sig på uppskattade personer. Vi är många som uppskattar ditt arbete ❤️

 47. Fy fan, vad hemskt att höra Ebba!

  Vi är många som gillar dig skarpt ska du veta! Kunglig stil-inläggen är mina favoriter! Sköt om dig ❤️

 48. Ebba! I helgen pratade jag och min syster om dig, om hur cool du är, hur snygga skor du alltid har, & hur mkt vi hade velat träffa dig live. Du är en av de få i denna bransch som fortfarande känns jordnära, trygg och äkta. Tack för det! Älskar dina inlägg o bilder på dig o din fina fina familj, älskar ärligheten du alltid så tydligt bevarar. Beundrar dig o den resa du gjort! Och du, så fort du får motstånd eller ett bakslag så brukar jag tänka att det är faktiskt då man gör något rätt. Heja dig! Du är fantastisk, Sverige är lyckligt lottad som har dig!

 49. Jag ÄLSKAR din blogg och dina böcker. Du är en inspiration för mig som också är mitt i småbarnsåren och bara försöker göra mitt bästa på alla fronter: hemma, med barnen, på jobbet, mot mina fina vänner. OCH njuta av de där ”små stunderna” som du ofta pratar om. Vill verkligen lyfta det och hoppas du tar del och tar åt dig av mina ord. Stor kram!

 50. Ebba! I helgen pratade jag och min syster om dig, om hur cool du är, hur snygga skor du alltid har, & hur mkt vi hade velat träffa dig live. Du är en av de få i denna bransch som fortfarande känns jordnära, trygg och äkta. Tack för det! Älskar dina inlägg o bilder på dig o din fina fina familj, älskar ärligheten du alltid så tydligt bevarar. Beundrar dig o den resa du gjort! Och du, så fort du får motstånd eller ett bakslag så brukar jag tänka att det är faktiskt då man gör något rätt. Heja dig! Du är fantastisk, Sverige är lyckligt lottad som har dig!

 51. Godmorgon Ebba! Jag tillhör dina äldre fans, har vuxna barn och förstår vart i livet du befinner dig. Brukar inte kommentera dig men nu är måttet rågat!!
  Du är så skicklig på allt du företar dig, snygg och fräck! Att få dessa kommentarer är fruktansvärt och jag blir riktigt arg och ledsen. Jag läser gärna vidare och tycker du är fantastisk🥰
  Önskar dig en härlig tisdag.

 52. Herregud, när jag läste din text fick jag en klump i magen, precis som om det hade hänt mig personligen………… Var tvungen att ta en paus för jag började må fysiskt illa. Tog mig sen samman och läste kommentarerna. WOW VILKA FÖLJARE DU HAR!!!! Bara en som är så suverän som du har såååå fina föjare – det förklarar hur toppen du själv är!!!!!

 53. Det krävs väldig styrka att reflektera och visa sårbarhet när man känner sig utsatt och allt man vill är visa klorna och bita halsen av den som hoppar på ens familj (illa nog om de har något att säga om din man som är en vuxen man med hög position, han kan nog försvara sig själv vid behöv men små, värnlösa barn – vem fan GÖR så?)…

  Kan inte annat än tacka för din öppna attityd och hoppas att det ska löna sig i längden och att din hud inte blir hårdare än att du orkar visa dig sårbar också i framtiden, för det är därför jag läser snarare än modetips… även om jag skulle önska en ”gravidmodespecial” för året ifall jag får.

  Och apropå krupp, så vet du säkert allt men glöm inte att man behöver andas färre andetag om febern går ner så ibland kan man trycka i dem både Ipren o alvedon och klara en natt utan att det ”drar igång” sådär…

 54. Det är med sorg jag läser ditt inlägg. Att folk kan vara så missundsamma och elaka. De är väl bara avundsjuka. Men så dåligt. Försök att inte bry dig. Sträck på dig för du är bra som du är. Kram Anki

 55. Heja dig, Ebba! Följt dig av och till i flera år, uppskattar dina bilder och texter. Såg en del av dessa kommentarer och de gjorde mig verkligen upprörd för din skull. Kämpa på, ta inte åt dig – du är bra som du är och du är en inspiration för många! 💕

 56. Vidrigt! Du är och har alltid varit en av mina absoluta favoriter. Jag har följt dig sedan Expressentiden och du var min inspiration när jag startade min egen blogg. En stor kram till dig för att du är du!

  / Emma

 57. Hej! Håller nog med om att du borde polisanmäla, åtminstone de som håller på mest. Sjuka är vad de är som suger energi från andra människor för att själva få en kick. Eller så får du vända dig till Robert Aschberg och be honom leta upp dom i sitt program 🙂 När du läser kommentarerna ser du nog rätt snabbt vilka det är, läs bara så pass mycket så du ser det och radera direkt. Slösa inte din energi mer på dessa individer. Du är fin och äkta, va den du är. Kram / Kina

 58. Blir så trött av att läsa detta – helt oacceptabelt att folk beter sig på internet som om det inte satt en riktig person på andra sidan.
  Och självklart har de fel! Uppskattar verkligen allt du gör med podden, bloggen och hur ärligt du lyckas beskriva även de tyngre delarna av livet. Vi är säkert många som läser och sällan kommenterar – låt inte idioterna vinna! <3

 59. Fina Ebba!
  Du har är fantastiskt i din sociala media, ditt instakonto är en av mina favoriter! Du är bjussig och personlig utan att bli privat.
  Jag känner mig inbjuden och som om jag känner dig, inkluderad – och när det kommer till mig själv är det är få media personer som lyckas med det. Sen vet jag att det är ditt jobb och jag beundrar din business integritet – du är så bra på ditt jobb! Låt ingen annan få dig tro något annat 💪

 60. ❤️❤️❤️
  Jag gillar din blogg precis så som den är.
  Är ändå lite imponerad (kanske fel ordval) av ”haters” som tar av sin tid och energi att båda läsa din blogg OCH sen kommentera. Sen tänker jag – är det allt de har i sin tid? Inga nära o kära att lägga sin tid på? Inget jobb? Inga intressen att lägga tiden på istället?

 61. Åh Ebba!

  Jag råkade för ett tag sen scrolla igenom kommentarerna här i din blogg och blev mållös. De fastnade hos mig med och jag har tänkt på vad det är som driver människor som skriver sådär. Förmodligen mår de dåligt. Jag är dock den första att säga antyder inte är en ursäkt. Bara en förklaring på en sorglig företeelse.

  Av mig får du bara rosor!

  Träffade dig i Göteborg och slogs av din utstrålning och harmoni och värdighet.

  Tycker du skriver bra och att ert koncept är härligt! Fortsätt vara du och även om det är svårt, fokusera på oss som gillar dig.

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 62. Så bra skrivet Ebba, du är grym! Fortsätt bara som du gör och ändra inte på någonting! ❤️❤️❤️

 63. Gillar verkligen att läsa din blogg och följa ditt arbete!
  Blir också inspirerad av din stil! Jag hoppas verkligen att folk slutar att skriva så elaka saker!
  Fortsätt vara den du är och vi är många som gillar det du gör!

 64. Så tråkigt att det ska vara så här, även om man inte gillar allt och alla, behöver man inte vara elak. Man kan kommentera det man inte gillar på ett just sätt, om man känner att man måste, alla tycker ju inte lika om tex kläder. Att kommentera utseende, barn och familj och ditt val av liv är såklart helt oacceptabelt. Även om man vet det, så är det ju helt omöjligt att inte ta åt sig och bli ledsen. Känner klumpen i magen bara av att läsa dina rader. För mig är du i samma ålder som min dotter, och jag blir så glad av att höra/läsa/se dig i olika sammanhang. Du inspirerar till mycket roligt och positivt för många, är jag säker på. Har skrattat många kilometer under löpturer till ditt härliga skratt. Hade jag varit i Stockholm på torsdag hade jag försökt komma till Fältöversten, tyvärr kommer jag inte dit förrän på fredag. Allt gott till dig. //Christina

 65. Vad får man ut att hata? Om man inte gillar det du gör kan man ju låta bli att läsa/lyssna/titta. Jag tycker du är fantastisk: rolig, söt, fin och klok. Vet att det kan vara svårt men fokusera på dom som är dina fans. Stor kram 💕

 66. Galen värld och galna människor i den… Vad är det för fel på folk?? Jag tycker du ska polisanmäla, på ngt TT måste sådant här få ett stopp!

 67. Sorgligt att vuxna människor kan bete sig så. Jag har själv läst och förfasats många gånger över kommentarer riktade till dig, kommentarer som är fruktansvärda. Förstår dina känslor, din frustration och maktlöshet kring det hela. MEN! Heja dig, Ebba – fortsätt sprida din smittsamma härlighet till oss andra som är här inne för att vi vill, för att vi blir inspirerade och för att vi är nyfikna på ditt arbete. Vi är många som uppskattar din plattform jättemycket! Kämpa och låt dom inte komma åt dig. Kram!!!

 68. ❤️ Neej, det var det värsta. Dessa personer borde skaffa sig ett liv och inte ge sig på dig och ditt liv. Jag känner mig väldigt priviligerad som får en inblick i ditt liv då du inte får detsamma av mig. Förstår att det gör ont med dessa personliga och privata påhopp, hade jag blivit utsatt för samma sak hade jag också blivit ledsen. Jag är glad över att få vara din vän här på bloggen. ❤️ Hur svårt kan det vara att behandla andra som de själva vill bli behandlade. 🤗🤗

 69. Det här inlägget gjorde mig så ledsen. För att någon som lägger sin själ i det man gör ska få utstå sån skit, rent ut sagt!
  Du bjuder på högt och lågt, vilket jag tror är en framgångsfaktor, jag känner mig verkligen som din vän! Och som din vän gör detta så ont i hjärtat!
  Många kramar

  1. Jag blir så otroligt ledsen av att läsa ditt inlägg. Ledsen för din skull och andra som drabbas av de här personerna.
   Jag tycker så mycket om allt du bjuder på, högt och lågt, allvar och allt där emellan. Jag är säker på att vi är mångdubbelt fler som är här och läser för att vi gillar dig o det du förmedlar.
   💙

 70. Du är en bra person och en god förebild för många. Fortsätt med det du gör.

 71. Så ledsamt att det finns människor som har ett behov av att trycka ner andra för att själv må bättre,
  Fortsätt med det du gör!

 72. Fortsätt som du gör du är jätte duktig. Det finns personer som måste hata alla Kan inte tro att dom mår så bra själva annars är dom jätte avundsjuka. Så stå på dej Ebba älskar att läsa din blogg

 73. Starka, kompetenta, härliga Ebba! Vi som följer dig för att du inspirerar och peppar och för att din blogg sätter guldkant på vardagen är många fler än den enda personen som hatar! Har aldrig kommenterat förut men följt länge. Tack för all inspiration !

 74. Vilka vidriga elaka människor det finns. Blir så ledsen när jag läser ditt inlägg. Försök hitta ett sätt att inte ta åt dig. Det är inte dig det är fel på utan dom. Tyck synd om dessa puckon istället för att de har så mycket hat inom sig och njut av alla du har runt dig som ser dig som en inspirationskälla. Du är en stark, kreativ, mänsklig kvinna.

 75. Jag förstår mycket väl om du inte orkar se vidriga kommentarer och vill ta bort dem. Annars tänker jag – vad är värre än att inte se? Jo, att inte bli sedd! Och att totalt ignorera inlägg som är sårande och elaka, inte låtsas om att man sett dem, kan kanske vara effektivt. Om varken du eller övriga läsare kommenterar dessa elaka inlägg kan det ju inte löna sig och vara av intresse att fortsätta? Men detta handlar ju om sjuka människor som inte “har ett liv”.
  Hoppas du kan hitta en lösning som blir bra, och – njut av alla fantastiska kommentarer och all uppskattning du får!

 76. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur vissa personer kan kommentera sådant på folks sociala medier. Det är förbluffande vad lite moral de har.
  Det är väldigt lätt att sitta bakom skärmen och klanka ner på andra, när man slipper se deras ledsna blick tillbaka.

 77. Du är modig och härlig. Jag är en gammal ”tant” som läser dina krönikor med glädje, men inte så gammal så jag inte kommer ihåg hur det var att få ihop det med barn, man, aktiviteter och samtidigt inte tappa bort sig själv. När jag var i din ålder kände man inte till ordet näthat, men hatet fanns. Även då skulle man inte tro att man var något. Man ser också hur näthatet drabbar lilla modiga Greta T. Att det finns människor som tycker att de har all rätt att yttra sig om människor som de inte känner övergår mitt förstånd. Självklart ska man ha lov att komma med sakliga argument. Vi kan inte alltid tycka lika, men man ska stå för det och absolut inte anonymt. Hoppas att du har ork att fortsätta. Vore förfärligt om nät hatarna skulle vinna.

 78. Kära Ebba. Bry dig inte om elakheter ,det tynger ner o förstör. Avundsjukan är stor o tar sig dessa uttryck släpp detta o fortsätt att njuta o jobba på med det du tycker är roligt. Elsebeth

 79. En tanke… om alla de som tog sig orken att skriva de där bedrövliga kommentarerna, de som väljer att lägga sin tid, sitt engagemang, sitt fokus för dagen på att skriva mail, klaga, konspirera istället lagt samma fokus på att skapa, bygga, sprida glädje och energi. Säkerligen skulle hela vårt samhälle och vår värld bli mjukare, finare, skönare. Effekten på ett personligt plan för de där individerna hade nog varit så makalöst fantastisk att det inte går att uttrycka i ord.

  Nu sitter jag på bussen på väg till jobbet och kommer aktivt att välja att sprida glädje idag!

 80. Jag blir så himla ledsen när jag läser det här. Jag är 22 år gammal och älskar din blogg och framförallt podden för att du och Emilia är så ”normala”. Ni delar med er av alla sidor i era liv, vilket gör det lätt att relatera till. När jag har en dålig dag brukar jag lyssna på er podd och då känns det alltid lite bättre. Ni är förebilder som man kan relatera till och se upp till. Som inte sprider något omänskligt ideal om en ”perfekt” värd som inte finns och som bara gör att man själv känner sig dålig. Så jag vill egentligen bara säga tack, för att ni är dom ni är! För att ni sprider positiv energi men också delar med er av det som kan vara jobbigt. För det är så mycket värt, och jag är övertygad om att det är fler som känner så.
  Stor kram ❤️

 81. Jag har ofta läst kommentarerna och funderat över hur du orkar fortsätta. Själv hade jag aldrig orkat. Men jag har då tänkt att det måste bero på att du är otroligt stark som person. Samtidigt som du är stark är du också kompetent och intelligent. Du gör ett bra jobb!

 82. Jag blir verkligen ledsen av att höra det här. Nu vet jag själv hur det är att bli hatad eftersom en sjuk historia spridits om mig och folk på gatan bara skriker rakt ut åt mig och kastar hatiska och äcklade blickar. Jag har aldrig varit med om något så sjukt i hela mitt liv. Jag vet inte om du blir påhoppad på gatan eller om det “bara” är på internet men det är otroligt nedbrytande. Man blir chockerad över att det dessutom är vuxna män och kvinnor i 40- och 50-års åldern som skriker rakt ut subba, slyna, bitch etc. Jag trodde inte sånt här fanns i Sverige på den skalan jag nu fått erfara. Jag vet faktiskt inte hur jag ska skriva tröstande ord till dig för jag vet att man ena stunden kan lyckas få distans till det medan man i nästa bara knappt orkar leva. Du kanske ska låta någon annan ha hand om dina kommentarer så du iallafall slipper se dom sjuka kommentarerna? Det är synd för hjärnan gör tolkningen att majoriteten av människorna är dåliga men det är ju för att man suger åt sig så av dom sjuka handlingarna som de dåliga personerna begår, om man räknar till antalet finns ju oftast fler bra personer än dåliga. Så det måste man väl försöka påminna sig själv om också.

 83. En styrkekram till dig Ebba! ❤️
  /Patricia, Helsingfors

 84. En tanke är om man kunde ha någon slags inloggning för de som kommenterar..? Med personnummer eller Facebook, så att man inte kan vara lika anonym..?
  Ser även att du tog bort mina kommentarer flera olika gånger under förra inlägget samt även andras kommenterar i samma ämne fast de inte var elaka. Det känns förstås lite tråkigt om du nu vill ha en öppen diskussion, man ser ju ganska lätt vilka kommentarer som kommer från “Estetica” och vilka som kommer från andra.
  Hoppas detta löser sig på något sätt så att personen går att blocka eller som sagt med någon särskild typ av inloggning, såhär ska det inte vara!

 85. Jag blir så ledsen över att det du blir utsatt för. Jag önskar verkligen att det gick att få ett slut på det. Jag älskar din blogg och dina böcker och dina inlägg om kungligheter förgyller mina fredagar. Jag har köpt urtekrams lavendelserie efter tips från dig. Du gör fina och trovärdiga inlägg och jag älskar att det inte är en massa reklambanners i din blogg, så skönt att slippa. Heja dig och ta hand om dig! /Caroline

 86. Godmorgon Ebba. Läser din blogg ibland och tycker du är underbar på att berätta. Även om jag alltid levt i en annan division ( jag är 72år och lite livserfarenhet) än du. Har 6 vuxna barn, 14 barnbarn mellan 5 mån och 25 år och har alltid fått tänka på utgifter och kostnader. Men pengar utan relationer är det viktigaste vilket genomsyrar dina berättelser om familj och övrigt som du jobbar med. Jag inspireras och blir glad av att läsa dina inlägg på insta och ibland läser jag även här i bloggen. Fortsätt så. Styrkekramar till dig 🤗🤗😍
  Maud Alnö

 87. Usch, jag orkar faktiskt inte skriva mer än att jag är så ledsen för din skull och även för min. Jag skäms för mina medmänniskor och bli så himla besviken!!! På vissa då alltså.
  Men det sticker ju alltid i vissa tragiska människors ögon när man är så fantastisk som du. Tyvärr.

  Bamsekram på dig fina Ebba❤️

 88. En styrkekram till dig Ebba! ❤️
  /Patricia, Helsingfors

 89. All styrka till dig att orka fortsätta skriva och ignorera de idiotiska kommentarerna. Förstår att det måste vara assvårt men vi är många som hejar på dig!

 90. Tyvärr finns det alldeles för många människor som är bittra och missunnsamma oavsett ålder/kön i dagens samhälle. Självklart så får man tycka vad man vill men dock inte uttrycka det, brukar säga till mina barn *att har du inget snällt att säga så håll truten….. Kämpa på Ebba ❤️

 91. Vackra starka stilmedvetna kloka kvinna, det finns tyvärr en hel del människor som har svårt att låta bli att kritisera andra när det egentligen är dom själva som mår dåligt. Jag har följt dig under de sista två åren och du delar med dig av livet på bästa sätt och du ger positiv energi.

  Det är så fruktansvärt att många kvinnor i sociala medier ska bli påhoppade och kränkta. Hoppas du kan känna stöd från oss andra som läser och följer dig i sociala medier.

 92. Så tråkigt, men jag känner att detta är en ganska misslyckad person i sig själv, som måste hata och skriva elaka, vedervärdiga kommentarer. Du är säkert inte den enda som blir kommenterad, hatad, ratad och kränkt.
  Fortsätt vara dig själv, och tänk positivt. Du är en förebild för många av dina läsare, då det så!!!
  Kram

 93. Hej Ebba. När jag fick min son samma dag som din 2013 skrev jag och berättade det för dig. Du gick då in på min blogg och gratulerade mig. Tänk, det är de små sakerna som gör det! Det är inte många som ger sina följare den tid och omtanke som du gör. Du är uppskattad!

  Kramar

 94. Du är stark Ebba. Hat och människor som inte tänker sig för finns överallt, ni inom media är bara mer utsatta. Det är galet att man får uttrycka sig hur som helst, inte skulle någon gå fram till en person i “verkligheten” med samma åsikter.
  Håll ut, vi är många många fler som önskar dig gott och gillar allt du gör!

 95. Hej Ebba, jag tycker att du är helt underbart och även om jag inte är särskilt intresserad av mode älskar jag att läsa din blogg och blir inspirerat av maten du lagar och eftersom har en häst älskande brorson har jag ibland snodd några idéer till hästleker av dig och Ernst.
  Tack att du fortsätter att ha bloggen trots de onda och elaka kommentarerna. Jag tror att det finns jättemånga som uppskattar vad du skriver och ser framemot uppdateringar precis som jag.
  Hälsningar,
  Elisabeth

 96. Så bra skrivet finaste Ebba. Hatet ska inte få ta plats. Vi är så många fler som tycker om dig och det du gör. Det gör att värdet på vad den här personen skriver minskar betydligt.

  Kram

 97. Fy vad tråkigt att läsa Ebba och så himla orättvist, jag förstår verkligen inte! Jag tycker det är så roligt att följa dig och jag blir bara glad av det. Men bra att du berättar och hoppas det ger människor en tankeställare! Om att tänka sig för och stå upp emot elakheter i vuxenvärlden. Varför förstöra något som ger en liten solglimt i vardagen och som gör så många människor glada?
  Stor kram Ebba, önskar dig en fin dag <3
  Jenny

 98. ❤️❤️❤️ Det är svårt men försök att inte ta åt dig . Det är fruktansvärt hur man kan uttala sig om en annan människa på detta sätt utan att veta eller känna personen. Det beror nog oftast på deras låga självkänsla och avundsjuka. Sorgligt att anmälningar inte leder till mer.
  Varma kramar ❤️ Ann-Charlotte (Skåne)

 99. Allt är inte bra med nätet, långt ifrån. Människor skriver saker som de inte skulle säga IRL, tyvärr. På nätet finns inga skygglappar!
  Min princip är, skriv inget som du inte själv vill höra!
  Om man gör inlägg i en debatt får man räkna med påhopp, okej.
  Vad är det som driver alla dessa näthat, undrar jag? Avundsjuka?
  Vi är många som gillar dig, Ebba, så radera, radera o radera all skit!
  Sträck på dig och le och gå vidare!
  Bamsekramar till dig! ❤️

 100. Men usch, får rysningar över hela kroppen! Fy vilka vidriga människor det finns. Och jag förstår det du skriver, man ska inte bemöta, inte svara, utan bara låta den här hemska människan få tyna bort. Men, samtidigt vill man ju skrika tillbaka, sjunka ner lite och vara elak tillbaka så att det kanske kan träffa, såra och få den att förstå! Fast det funkar ju tyvärr sällan… så då är det bästa att ignorera. Men jag tycker du ska polisanmäla, någon gång måste det ju ske en förändring även där, att man faktiskt gör något åt detta näthat. Och ju fler som anmäler och trycker på, ja desto större chans till förändring.
  Vi stöttar dig fin Ebba, tycker du är helt fantastisk. KRAM

 101. Beklagar verkligen att du ska behöva utstå dessa trakasserier. Du verkar ha ett klokt perspektiv på det hela. Tänk också på att du inte är ensam, många, även icke-offentliga, personer drabbas av personer med rättshaveristiskt beteende som ägnar ofattbart mycket tid och kraft åt att skriva mail, brev mm för att ”ställa tillrätta” det de upplever som orättvisor. Det råd som brukar ges inom myndigheter som hanterar den typen av korrespondens är att bemöta personen sakligt, korrekt och kortfattat. Vi kan aldrig hjälpa den personen mer än genom att likabehandla honom eller henne. Den som styrs av den hör typen av fixering som kommit att styra livet måste själv inse sitt problem och ta hjälp för att komma vidare.

  Även om attackerna är riktade mot din personliga sfär hoppas jag att du kan tänka att det egentligen inte rör sig om den du är utan snarare är vrede riktad mot någon form av upplevd orättvisa som den här personen tycker att du representerar.

  Heja på och tack för allt trevligt, inspirerande och underhållande du delar med dig av i dina olika kanaler :).

 102. Hej Ebba!
  63-årig Göteborgstant som sitter o tittar ut över ett soligt medelhav, där jag nu bor och njuter. ”Svenska” avundsjukan, kanske? Fortsätt för guds skull med det du gör-för du är så bra på det. Du lever i nättiden, det har tyvärr blivit lättare att vara ELAK!
  Blir så ledsen för din skull men sträck på dig och ta på kappa och skor!
  Hälsningar Bisse.

 103. Det framgår ju helt klart att du är drabbad av en psykiskt sjuk stalker. Denna person har säkerligen inte bara dig som hatobjekt. Är detta priset för vår omtalade yttrandefrihet? Jag tror ändå att du behöver en raderarfunktion. Det syns allt oftare numera att den varit igång i kommentarsfälten och det är helt ok i tycker jag. Dina följare däribland jag är inte road av sjuka människors framfart på nätet-

 104. Tack för att du delar med dig❤️ jag har följt dig i många år och älskar dina inlägg om vardagspusslet, träning, mode, mat osv. Hoppas verkligen att du orkar fortsätta. Vi är många fler som verkligen gillar det du gör och stöttar dig💪 Kram

 105. Vacker, både till det inre och yttre!
  Önskar jag kunde trösta, men låt inte näthatarna ta över ditt liv! Det som stör mig mest är att
  barnen dras in i detta, de som ör helt oskyldiga
  Styrkekram

 106. Du är alldeles fantastisk och alldeles underbar🥰de individer som näthatar är avundsjuka,sorgliga,tragiska och elaka. Det säger mest om dom själva och dom måste må otroligt dåligt!Usch och bläää!Älskar dina inlägg🥰🤗🤩trots att jag snart är pensionär och barnen är vuxna.Du är bäst👊🤗Dom är riktiga loosers😄

 107. Hejja dig! Du är fantastisk i allt du tar dig för! Just också för att du också verkar så otroligt vettig, smart och klok. Och snygg! Fullträff!

 108. Jag kan inte förstå att om ngn tycker så illa om dig varför hen då läser vad du skriver.
  Hen måste ha alldeles för mkt fritid.
  Jag förstår att det är svårt nen tänk att du har en dräkt av teflon på dig, ingenting fäster på det. Jag gillar det du skriver och gör även om jag ibland blir orolig över att du gör lite för mkt och glömmer dig själv.
  Varma kramar ulrika

 109. Ebba, du är fantastisk.🌹🌹
  Hoppas att alla fina ord här kan få dig att må lite bättre.
  Vi är många som uppskattar/tycker om/beundrar det du gör. Säkert de allra flesta.
  Kram från Anneli

 110. Tack för all inspiration och kunskap som du ger och delar med dig av på alla dina plattformar! Jag följer, lyssnar, tar emot modetips och bakar enligt dina tips och råd 🙂 Har också sett dessa hemska kommentarer i kommentarsfälten och förundras över hur någon kan och vill uttrycka sig så illvilligt… men vi andra är fler!

 111. Blir så oerhört ledsen för att du och många av dina fina kvinnliga kollegor blir så här utsatta. Det är fruktansvärt. En liten fundering, jag följer journalisten en kollega till dig på tv4 Marcus Oskarsson och han har fått ner näthatet på sin sida väldigt mycket, undrar hur han har gjort mot en nolltolerans som fungerar. Det ska vara straffbart att utryck hat och förtal med personliga påhopp. Lagen måste ändras.
  Vill ge dig solskenet och glädjen tillbaka.
  Försök att inte ta åt dig❤ ❤❤ hatarna vinner då.
  Kram Christina

 112. Ebba! Du är en stor inspiration för mig och jag blir alltid glad när jag ser dina program/klipp från program på tv. Din glädje smittar av sig! Tack för att du gör så mycket härliga saker och tack för att du har så högt i tak i ditt kommentarsfält. Jag går ofta in för att läsa kommentarerna och följa diskussioner om allt möjligt. Jag shoppar personligen extremt sparsamt pga miljötänk och är fundersam till nivån på konsumtion vi har generellt, men jag uppskattar ändå att läsa dina samarbeten för att de alltid är vackra och genomtänkta. Så ett stort tack för dina fina texter och vackra bilder, inspiration och inte minst kungliga inlägg! Jag hoppas att du orkar fortsätta trots din stalker med de hemska kommentarerna. Det är åtminstone uppenbart vad som kommer från henne. Och övriga kommentarer är alltid spännande att läsa! TACK!

 113. Jag blir så ledsen över att människor faktiskt anser sig ha rätt att klanka ner på och kränka andra människor. Varför inte lägga sin energi på något bättre som får andra människor att må bra? Det är för mig en gåta..

  Ebba, du är min förebild! En stark och begåvad kvinna! All styrka till dig!
  Kram

 114. Åh, så fruktansvärt trött och ledsen jag blir. Stå på dig Ebba! Men jag förstår att du blir ledsen, det blir man. Styrkekram från Örebro!

 115. Fortsätt kämpa på 👊 jag gillar din blogg, dina inlägg, fina bilder mm
  Lätt för mig att säga men låt nättrollen inte komma åt dig. De verkar ha ett tråkigt liv när man orkar skriva ner en massa ohövligheter. Förstår dock att det inte är lätt när familj och ens barn blir påhoppade.
  Kram på dig 💕

 116. Jag blir så förbannad när jag läser det här. Vilka är ni fega människor i kommentarsfältet som tar ut er egen dåliga självkänsla på andra?

  Jag har följt dig Ebba i säkert 10-15 år just på grund av hur genuin du är. Smart! Påläst! Ödmjuk! Ständigt aktuell och jordad i din egen livssituation för stunden.

  Du har även fått mig att själv våga ta mer plats som kvinna och tacka ja till ledande positioner inom politiken. Så TACK för att du är du!

 117. Bra skrivet Ebba! Jag hör till dom som kommenterat på den här människans kommentarer för jag blir så upprörd på hennes påhopp.

  Hoppas du får lugnt nu och vi är så många som uppskattar dina inlägg.

  Ser dig ofta i Fältan med barnen och du är lika fin irl som på bild och verkar vara en härlig person.

  Fortsätt som du gör!

 118. Du är bäst Ebba! Vacker, framgångsrik och en toppen mamma!! Du inspirerar mig varje dag ❤️

  Att de ens finns människor som lever för att förstöra för andra 🖕🏻😡

 119. Tack för en inspirerande blogg o Instagram konton! Har läst o följt dig här i flera år men brukar inte kommentera. Vill med denna kommentar bara ge dig pepp att du inspirerar precis som du är!
  All styrka
  /A

 120. Tack för all inspiration och glädje du ger på olika sätt genom dina kanaler. Det kommer alltid att finnas personer som har synpunkter på det du gör och som inte är rädda för att uttrycka detta. Vi som står på din sida är MÅNGA fler och även om det är svårt så acceptera dessa åsikter och fokusera på OSS. Tyck att det är för j-vligt men omvandla denna kraft till något bra och fortsätt göra det du gör. Det kommer alltid att vara orättvist eftersom du är en offentlig person och dessa “haters” kan kritisera dig helt öppet med allas ögon på sig. För oss andra som inte är offentliga så sker det i smyg istället. Fortsätt att göra det du gör, hitta ett sätt att få din sorg och ledsamhet över näthatet att kanaliseras till något bra. Du är en “true inspiration” och tack för din öppenhet kring detta, stärker så många av oss. Namasté och Styrkekramar till dig

 121. Jag älskar din blogg och ditt skrivande! Hoppas du kan känna att vi är sååå många som stöttar och peppar och att den där elaka människans ord så småningom kan kvävas av kärleken <2

 122. Hej Ebba!
  Jag kommenterar aldrig men sitter här och längtar efter dina inlägg 🙂 Och tycker du är fantastisk och sååå inspirerande! Stor kram

 123. Jag läser alltid din blogg. Jag gillar allt med den och din positiva stämning. ❤️❤️❤️❤️

 124. Också läst dina kommentarer eftersom det ofta kan stå härliga grejer. Men vad som verkar vara som en person lämnar väldigt vidriga kommentarer. Jag tycker det ger dålig eftersmak och jag blir ledsen.. tänk då dig! <3 Har du någon assistent tycker jag absolut det vore en idé att den läser kommentarer. Eller att du tar bort det dåliga, men då tvingas du ju läsa. Verkligen någon som trycker på ömma punkter och säger helt sjuka saker. Usch. Kram till dig! Tycker du är fantastisk. Och väldigt fin, som om det hade med något att göra. Kram

 125. Men alltså, helt galet. Tänk tanken att någon säger detta direkt till någon utan konsekvenser. Hatet måste regleras och få påföljder, vi kan inte leva med att ha helt olika sociala och juridiska konsekvenser på sitt handlande beroende på var det sker.
  I övrigt så är du en inspiratör som bjuder så härligt på dig själv, en kärleksfull mamma med väldigt många som följer och uppskattar det du gör, inklusive mig själv.
  Kram, fortsätt det bra-iga jobbet❤️

 126. Ebba, har inga ord, detta är mer än förskräckligt. Är så ledsen för din skull.
  Väntar varje dag på din blogg, spec fredagar!

 127. Blir arg och ledsen att läsa att detta är en del av din vardag. Du härliga, positiva, vackra och goa människa. Att inte ta åt sig av sån skit, förstår att det måste vara så svårt. Ingen ska behöva ta såna kommentarer.
  Så all cred, pepp och kärlek till dig! Vi är många vettiga människor som älskar att följa dig och som verkligen verkligen gillar dig!

 128. Ebba, du är intelligent, humoristisk och vacker👍 Med en stil som inspirerar mig. Härligt att du, liksom jag, älskar ”herrskor” och längre kjolar! Låt dig inte tryckas ner av nättroll!!

 129. Olyckliga människor som behöver ge sig på andra. .. 😢
  Ebba, du inspirerar oss! Du delar med dig av livet och visar upp det vackra som vi alla behöver krydda tillvaron med. Tycker att du ska fortsätta precis så, för du är FANTASTISK! Stor kram 💗

 130. Du är en stor inspirationskälla, älskar din stil! Speciellt dina underbara kappor och din stiliga skor:) Fortsätt gör din grej!! Stor styrkekram

 131. Tycker du är fantastisk! Älskar din och Emilias blogg för att ni är så härliga trots att jag inte är det minsta modeintresserad! Försök tänk att det enbart är en eller få personer som hatar så. Resten av oss gillar dig skarpt. Tycker du ska rensa i kommentarsfälten. Älskar stilböckerna och kokboken. Ha det bra!

 132. Jag blir så arg och ledsen. Varför ska folk förstöra andras liv så?!
  Men avundsjuka. Det är det enda jag kan säga. Men det gör ändå så ont i min kropp när jag får läsa att detta händer dig. Du som är så underbar, ärlig, rolig, rak. Och din familj. SÅ fina. Älskar att du delar med dig utav dom. Man får verkligen lära känna DIG – Ebba som person. Inte bara Ebba som influencer. Men försök på att tänka att tyvärr så kommenterar inte alla som gillar dig lika mycket som alla som “hatar dig”. Jag hoppas att du får massvis med kärlek också som gör det värt att fortsätta vara så öppen som du är. För det inspireras! JAG mår så bra av att se det.
  Står kram till dig!

 133. Hej
  Jag blir så ledsen över att läsa detta inlägg. Jag beundrar dig så och ser dig som en ledande stjärna i modevärlden. Jag hoppas att du finner styrka i det du gör och kan också känna värme och kärlek från oss som älskar det du gör. Vi eftersträvar efter en bättre värld men vi egnar tiden till att slå undran varandra.
  Kram
  från Skåne

 134. Att vissa eller i de här fallet en person ska förstöra så mycket – för de klart de känns. Även om man vet att man inte borde. Jag tycker du sprider en härligt mix av inspiration och vardagsrealism och hoppas du fortsätter med det i många år till! Stor kram❤️

 135. Blir ledsen av att läsa vad du får utstå. En stor kram till dig!

 136. Blir så ledsen av att höra om de fula kommentarerna du får! De är helt fel och inte OK. Önskar att man kunde filtrera bort dem på något smidigt sätt.

  Du och Emilia sprider så mycket glädje och inspiration! Ni är kunniga och förmedlar tankar på ett så trevligt och positivt sätt. Jag blir glad av er och lär mig mycket! Vill verkligen ge dig en massa pepp och omtanke!

 137. Men fy det finns så mycket troll där ute! Och med största sannolikhet skulle ingen av dem våga säga något face-to-face, vilket gör det hela ännu mera fegt.
  Jag tycker du är fantastisk Ebba, ditt driv, ork och ärlighet! Och jag hoppas du orkar fortsätta, att komma in på din blogg ger alltid så mycket energi, du stillar mitt kungaintresse och boostar när det behövs.
  Stor kram <3

 138. Hej
  Underbara Ebba ingen ska behöva uppleva näthat mm. Gör som Maggan Graaf och Pernilla W ta fram IP adressen för ingen är anonym på nätet, men många tror fortfarande att de är det.
  Önskar dig och din familj en underbar dag ❤️

 139. Hej fina Ebba!
  Så fruktansvärda ord,självklart att man tar åt sig av det!
  Du är en fantastiskt härlig person att inspireras av på alla plan,en kämpande mamma ,en driven hårt arbetande kvinna och helt perfekt som du är!
  Massor av kramar till dig!

  1. Vilken fruktansvärd kommentar . En tröst är väl att varje sunt tänkande människa förstår att den här människan inte är helt okey. Säkert många egna problem och en hel del avundsjuka.
   Bara detta att kommentera en annan människas utseende på detta vis , säger det mesta .
   Stå på dej . Du är jättefin .

 140. Hej fina Ebba! Många människor som själva mår dåligt av olika anledningar eller har låg självkänsla blir tvångsmässigt besatta av att ge sig på människor i sin omgivning med nedlåtande, elaka och kränkande kommentarer och utlåtanden. Kända och offentliga personer blir då lätta offer eftersom ni syns i media i olika sammanhang och säkert skapar känslor av avund. Försök att finna kraft i oss andra som tycker det är jättekul att följa dig och alla fina bilder du publicerar och delar med dig!❤

 141. Otroligt vidrigt att angripa människor så, de som ska kräka ut sitt hat och sin egen självförakt på andra, bakom en skärm- så otroligt fegt. De måste leva fruktansvärda liv utan glädje och livslust, annars är man ju upptagen med att leva sitt eget fantastiska liv. Livet är kort, den som tar sig tid till sådant hat slösar sin korta tid på jorden.

  Du är fantastisk, vacker och begåvad- det är sorgliga människor som vill släcka din gnista, låt dem inte vinna. Tycker du är ett riktigt föredöme för kvinnor med din fantastiska kvinnliga kropp. Låt dig inte hetsas till osunda tankar, man ska älska sin kropp och vara den tacksam för den bär en genom livet och har burit fram det finaste som finns <3
  Kram Ebba

 142. Fruktansvärt. Styrkekram till dig för all inspiration och glädje du sprider!

 143. Rensat ut mängder av böcker. Dock ingen av dina och nu tror jag det är dags att köpa ett par omgångar för att ge bort i present. Det ger mig tillfälle att berätta vilken supersympatisk och duktig person du är. Hoppas att du orkar stå emot alla illasinnade påhopp och fortsätter glädja den majoritet som uppskattar dig💪🏼❤️

 144. Hej Ebba,

  Usch för detta du drabbas av!
  Vill bara säga att jag uppskattar både bloggen och podden jättemycket som många andra.
  Vi är många som tycker att du är väldigt äkta. För oss följare är det ju skönt att du och Emilia ser olika ut så att man kan känna igen sig i det som är mest likt sig själv och kanske på så sätt få mer passande tips. Sedan tycker jag också att det är äkta att du skriver/instagrammar när du blir fixad, tar outfitsbilder mm så kan man förstå att du kanske inte ser ut och hinner vara så fixad varje dag när du lämnar på förskolan t ex….
  Tack!

 145. Så tråkigt att höra! Jag tycker du är fantastisk och så oerhört inspirerande!

  Ingen förtjänar den typen av kommentarer, offentlig person eller inte. En anmälan är en viktig del enligt min uppfattning , även om ärendet läggs ned är det en markering att beteendet inte är okej.

  ..Måste vara jobbigt för dessa utrycksfulla människor att bära på så mycket negativ energi..

  Heja dig Ebba!

 146. Om du med ditt utseende, allt det du gor o astakommit genom aren enl trollet skulle vara fejk, ful, tjock etc vad ar da resten av oss?!?! Arligt talat, forstar verkligen hur ont det maste gora att behova lasa dyl pahopp men det kanns lite som om “Maggan” med drom om egen “show” pa folketshus i byn skulle ga runt och osa galla over alla stora, kanda skadespelares inkompetens/oformaga. Meryl Streep – inkompetent vap, fejk etc. (Dar trollet ar Maggan). Ha ha, det blir ju bara lojligt for alla utom mojligtvis trollet.Var o en valjer sjalv vad de vill se i sociala media. Jag foljder dig med gladje o uppskattar verkligen tips o input om allt mellan himmel o jord pa samma vis som jag gillar Gwyneths Goop etc. Hade jag tyckt det var “vardelost” hade jag val aldrig offrat min dyrbara tid pa det? Det om nagot hade val varit vansinne personifierat… Harligt dagarna i Italien sa lyckade.

 147. Jag tänker att man alltid har rätt till en åsikt. Men jag anser att har man inte något snällt att säga kan man vara tyst. Gillar man inte någon persons blogg, program ect. Titta inte på det då, gör något annat. Ödlsa inte andras tid på att vara elak. Stå på dig tänk på majoriteten, vi som gillar det du gör och står för. Medvetenhet om ditt jobb och privatlivet…hur sociala medier och samarbete mellan olika sponsorer. Jag vet att det är svårt, anmäl när din gräns är nådd. Stor kram!

 148. Näthat, vad säger man.. Det är sjukt och så sorgligt. Otroligt tråkigt att du med flera ska få utstå detta. Keep up the good work <3 kram

 149. Vet du Ebba! Ta inte åt dig ! Du är en av de finaste människorna som vandrar på denne jord, din snällhet lyser igenom dig och du är en fin förebild för alla kvinnor. Denne personer/ personer är nog bara avundsjuka så lät de leva sina trista liv! Kraaaam ❤️❤️❤️

 150. Hej Ebba,
  Inte konstigt att du blir ledsen, det är väldigt obehagliga kommentarer du fått under lång tid.
  Kommentarerna följer dessutom ett otäckt mönster som jag ofta sett just i kommentarer till kvinnliga bloggare: angreppen kommer precis på sådana områden där du själv öppnat upp och berättat om din osäkerhet/oro eller att du inte är helt nöjd med något. Eftersom jag läst din blogg ett tag är mönstret ganska tydligt. Och väldigt, väldigt obehagligt. Till exempel när du pratade i podden om att du ville komma i form så började kommentarerna mer handla om ditt utseende. När du resonerade om hur mycket barnen ska synas i dina kanaler ökade kommentarerna om att du har med dem, osv. Så att allt du säger används mot dig, blir ömma punkter att trycka på. Obehagligt och manipulativt. Hoppas du hittar en lösning. Förstår att du vill kunna interagera direkt med dina följare, men det kanske inte vore så dumt att låta någon annan hjälpa till att rensa ändå.
  Kram!

 151. Ville bara säga att på något konstigt sätt så ser jag dig som en kompis också! 🙂 Jag har följt dig sedan du bloggade på Expressen, varje dag (så gott som) har jag läst om ditt liv, vi är lika gamla, verkar definitivt gilla samma saker och vi har varit gravida samtidigt och när du berättade om att du skulle ha Ernst så ropade jag förtjust rakt ut i bilen så min familj undrade vad som hände 🙂

  Du verkar vara en underbar person och jag uppskattar verkligen all inspiration och fina tankar jag får från dig.

  Kram

 152. Jag brukar inte kommentera men nu bara måste jag. Jag läste ditt inlägg och det började med en stor klump i halsen och övergick sen till rinnande tårar. Jag är sååå ledsen att ni som har offentligheten som en del av ert yrke ska behöva stå ut med detta. Jag finner inte ord för hur små och fullständigt vedervärdiga människor kan vara – mot varandra. Det är obegripligt!!!! Jag är själv chef och i den rollen är det också vardag att man vet att alla beslut man fattar inte kommer vara populära, och därmed blir man angripen även som person, och man får tyvärr lära sig hantera det. Men detta vansinnes-mobbande i de här proportionerna är vidrigt!!! Sluta aldrig med det du gör, sluta aldrig med att vara dig själv. Jag och många tusentals andra ÄLSKAR Ebba oavsett om du har en dålig dag eller inte. STORA KRAMEN!

 153. Beklagar verkligen att det finns de som lever på näthat, som inte förstår hur det sätter sig eller över huvudtaget kan inspirera till värre kommentarer.
  Du gör helt rätt i att lyfta detta för nåt måste förändras. Vi vuxna vet ändå att det fanns en tid innan sociala medier. Men våra barn, som föds in i denna bisarra acceptans och i att man inte blir straffad när man beter sig och skriver vidriga saker online… De måste ju lära sig. Jag blir kall i hela kroppen av bara tanken att de skulle få en sådan kommentar och vad det kan göra med dem. Dags att lyfta detta ämne. Så tack! Kram och du är grym!!! #hejdånättroll ❤️❤️❤️😘

 154. Fina Ebba! Det gör mig ledsen att du ska behöva uppleva detta orättvisa och elaka! För mig är du stil personifierad. Du är en stark och självständig kvinna, som tar hand om din familj på ett kärleksfullt och modernt sätt. Alltid lika snygg. Men också mer ärlig och jordnära än många andra i sociala medier! Sträck på dig och var stolt, för det är du värd!
  Hälsar Christina

 155. Hej Ebba. Jag har läst om dina hat mail mm. Du skall låta Polisen ta hand ärendet. Glöm inte att du är en trevlig person och att du har rätt att få vara det. Vi kan om du vill ta kontakt via e post så kan jag förklara närmare mm. Du skall ha det så gott så länge. Ps: läste inlägg här på Bloggen, jag delar deras uppfattning om dig. Ds:

 156. Fina Ebba <3 Jag tycker du med din blogg och instagram erbjuder internets mysigaste och mest inspirerande platser. Kram!

 157. Tack för all härlig inspiration och att du delar med dig av din fina familj! Du är GRYM! Fruktansvärt tråkigt att höra om detta näthat. Anna

 158. Heja dig Ebba! Jag har aldrig någonsin kommenterat i en blogg, men kände att jag var tvungen. Kör på!! Du är smart, cool och så jäkla supersnygg. Kör bara!!! ❤️
  Kramar!

 159. ❤❤❤. Jag har följat dig över tio år. Ja älskar din stil, tankar och hela dig. Du har inspirerat mig mycket och din blogg har varit trygg plats för mig när jag har inte haft så mycket energi. Och jag har också lärt mera svenska. Tack Ebba att du är just du.

 160. Att det finns mycket hat i världen i stort är vi alla ytterst medvetna om men att vi människor behandlar varandra så illa även i den lilla världen är fruktansvärt. Hur ska vi kunna få människor att sluta kriga och döda varandra när vi inte ens klarar av att hantera någons framgång, en kvinnas röda läppar, några kilon för mycket på en vacker kropp, en trött ansikte hos en underbar människa.

  Undrar du ofta var dessa hemska människor fick utlopp för sina inre aggressioner innan de kunna skriva ner dem på internet? Tvättstugan kan inte ha varit tillräckligt.

  All kärlek till dig Ebba ❤️

 161. Men gud, jag blir upprörd på riktigt – det är ju helt sjukt om en och samma person ägnat sig åt att förtala dig i nästan 10 år! Den personen måste ju ha nåt allvarligt fel! Och det borde verkligen polisen ta tag i, om du orkar anmäla igen, för det är ju nästan som stalking. Kan man få kontaktförbud även på nätet? Hur kan man lägga energi på att näthata någon aktivt i åratal, har personen inget vettigare att ägna sig åt? Fattar verkligen inte.
  Stor kram till dig Ebba, du är en stjärna ❤

 162. Hej! Har aldrig kommenterat men vill ge någon slags styrka, det är så fruktansvärt och jag bara undrar varför?? Du är en förebild för många, du delar med dig av både “himmel och helvete”, det är så imponerande. Tack, Ebba, fortsätt köra på, vi är många, många som gillar dig!!

 163. Hej! Samma här, har aldrig någonsin kommenterat i en blogg! Men detta är för jäkligt rent ut sagt!!
  att det finns så dumma människor! ja, man slutar aldrig att bli förvånad, tyvärr.

  Jag läser din härliga blogg flera gånger per vecka och i morse på väg till jobbet i bilen lyssnade jag på er podd “säker stil” 🙂 älskar det 😉

  Ha en rikigt fin dag Ebba!!
  MVH
  //Lena

 164. Men vad sjukt! Har aldrig läst kommentarerna här förut men skulle aldrig ha trott att folk skulle vilja vara elak mot dig – du verkar ju så trevlig! Det är väl inte så lätt att ignorera elakheter men kom ihåg att de som förolämpar och använder invektiv ofta är de som har diverse svårigheter i sina egna liv och agerar av avundsjuka. Du står över dem och med din positivitet kommer allt gå väl för dig 💕

 165. Kära Ebba!
  Det är ett helt oacceptabelt beteende som ska anmälas. Man får inte säga/skriva så elaka saker till andra människor.
  Snällhet är en underskattad egenskap, men jag ser att du fått många snälla, uppmuntrande och fina kommentarer under ditt inlägg. Du är värd varenda en! ❣️

 166. Kom ihåg att vi är väldigt många som älskar dig. Stor kram❤❤❤

 167. Så fascinerad över näthat. Att läsa en blogg är ju ytterst frivilligt och varför läsa nåt man ogillar? Förstår inte att man orkar.
  Jag läser för att jag tycker det är kul med mode och att läsa om en värld som är olik min. Tack

 168. Jag kom hit efter att just läst stora rubriker om att högerextremister “hatar” på Annika Strandhäll. Jösses vilken mardröm tänkte jag, hur kan dom, vedervärdigt … Bläddrar in här för att tänka på något annat, och får då läsa om liknande saker… Människor skriver tydligen vad som helst utan urskiljning – hur ska vi kunna fortsätta så här?

  Jag tycker du ska anmäla varje gång. Det är viktigt!

 169. ”If people are trying to bring you down,
  it only means you are above them”❤️

 170. Du är strålande vacker och fin människa.
  Glöm aldrig det.
  Se dig själv som dina vänner ser dig.

 171. Jag tror att det är avundsjuka som driver dessa människor! Usch så hemskt vad man som offentlig person ska behöva stå ut med! Som tur är är vi många fler som tycker om dig så mycket! Älskar att lyssna på dig i podden när ni skrattar så skrattar jag! Älskar att se dina bilder du är jättevacker och helt perfekt! Kram från en trogen podlyssnare och instaföljare❤️

 172. Fruktansvärt att behöva läsa sådana kommentarer! Jag läser ofta din blogg, fast jag kunde vara din mormor
  och tycker du är fantastiskt duktig. Vet hur svårt det var att få ihop livet med företagande och småbarn och näthatet var ännu inte uppfunnet! Har alltid följt rådet:” Stå på dig annars gör någon annan det”
  ❤Ulla

 173. Det gör mig oerhört ledsen att du och många fler utsätts för detta!! Vad skulle hända om du polisanmäler? Det kan väl inte vara helt omöjligt för polisen att ta reda på vem det är?
  Jag har varit utsatt för liknande men inte lika stor omfattning – det kändes riktigt bra att polisanmäla!
  Varmaste kramen fylld med kärlek och styrka❤
  // Charlotta

 174. Jag förstår mig inte på människor som anser sig ha rätt att nätmobba, eller mobba överhuvudtaget. Vad ger en annan människa rätt att med påhopp trycka ner och misshandla en annan människa? Och näthat gör det lätt att gömma sig. De kan inte ens stå för det som de gör. Om jag nu inte gillar någon, inte följer jag väl den personen? De personer som jag följer har jag inte alltid samma åsikt som, men så är det ju i livet. Alla tycker inte lika.
  Jag tycker att det är bra att du skriver om detta för det finns säkert massor med människor där ute och som också är påhoppade och som inte orkar (precis som du inte gjorde). Vi får stötta varandra och kärlek övervinner allt!!

 175. Jag är helt mållös, följer dig på Instagram och tänkte senast idag på hur ditt konto inspirerar mig på många olika plan. Jag hann tänka att du är väldigt fin och stilsäker och håller en röd tråd genom allt du gör. Så läste jag texten och gick genast in på din blogg.
  Kan inte förstå hur det kan vara möjligt att någon skriver så? Att man ens orkar lägga tid på att skriva allt skit. Förstår om det förstör för dig, tycker det är modigt att du orkar berätta. Rätt blir rätt till slut ♥️

 176. Kan inte ens förstå mig på människorna bakom nättrollen och deras åsikter. Du är en otroligt genuin och fin människa Ebba! Glöm aldrig det ❤️

 177. Stå på dig Ebba! Du är en sann förebild och låt dem inte komma åt dig! Kram Anna

 178. Jag vill bara säga att jag gillar dig för att du är just du 💕

 179. Äskade Ebba! Jag tycker att Du är en fantastisk inspirerande förebild. Fortsätt vara som Du är. Allt du skriver, lägger ut på sociala medier är jätte roligt att läsa. Du är en vacker människa!
  Kram Charlotta ( en som blir inspirerad)

 180. Hej fina Ebba!
  Hur kan någon vara så avundsjuk på dig att kunna vräka ur sån här smörja. Jag är 70 år men älskar din blogg. Den är till för alla. Som jag skrivit tidigare harr du en naturlig skönhet ( inte så vanligt idag). Du klär dig jättesnyggt. Jag använder sneakers alltid och nu har jag börjat kolla på rodebjer och indiska – tack vare dig. Ingen ska behöva utstå sådant här från fega människor. DU ÄR BÄST EBBA💞💞💞💞. Kramar till dig och din härliga familj.

  PS kan ni inte besöka Malmö snart🙏🙏🙏🙏

 181. Åh vad ledsen jag blir. Kan bara skicka en stor varm kram och en stor beundran till dig att du orkar. Vilket jag är sååååå glad att du gör då du förgyller min vardag. <3

 182. Åh Ebba jag tycker så mycket om att läsa vad du skriver❤️❤️

 183. Väldigt tråkigt att läsa detta. Följer dig på Instagram för att få stilinspiration och visste inte ens om att du hade en blogg så detta är första inlägget jag läser, och därmed första gången jag kommenterar. Jag tycker du är jätteduktig och inspirerande och det är under all kritik att läsare kommenterar på detta sätt. Kritik är inte hat, men detta är oacceptabelt. Tar med mig detta hem till tre döttrar och en son och tar en diskussion på middagen ikväll. Så hoppas jag kunna vara med och eliminera åtminstone fyra potentiella framtida skrivare av kommentarer som dessa.

  Veronica

 184. Ja det är gräsligt vad människor är kapabla till….
  Själv haft en stalker som polisanmält mig för en massa saker, tex att jag lagt blommorna på hans frus grav på fel sätt……. polisen tog inte upp den saken tack och lov.
  Jag har mått dåligt av alla brev som kommit ( anonyma!), en bok han skrev om sitt liv där ett helt kapitel handlade om mig och min familj. Vilken usel människa jag är mm
  MEN……. nu har jag bestämt mig: jag är en bättre människa än han, och därför så bryr jag mig inte längre.
  Det är lätt att säga, bry dig inte Ebba!
  Men jag tror att dessa människor som håller på har ett så taskigt liv att de måste slå på någon annan!!
  Be inte om ursäkt, var som du är, det räcker djäkligt långt!!
  Må väl, hälsningar från mig, Eva Mårtensson

 185. All styrka till dig! ❤️ Jag uppskattar din blogg och ditt öppna, ärliga sätt väldigt mycket!

 186. Du är en stor inspirationskälla Ebba och jag är så imponerad över din entreprenörskap och ditt driv. Det märks att du älskar det du jobbar med. Bry dig inte om de elaka kommentarerna. Du är bäst! Kram

 187. Näää vad fegt! En person som skriver så är ju uppenbarligen sjuk och behöver hjälp…
  Kom ihåg att du är bra som du är och hade aldrig kommit dit du är nu om du inte hade varit bra!

 188. Åhhh, fina, fina människa! Och såååå viktigt att säga ifrån. Men också viktigt att inte ge näring åt allt hat. Försöka ignorera. Inte ge tillbaka. Krig föder krig. Kärlek föder Kärlek! Varma tankar till Dig!❤️
  /Ann-Charlotte

 189. Fina Ebba, blir så genuint ledsen för din skull (blir tårögd jag med). Du är lika gammal som mig o jag har följt dig i miljarder år typ. Du är en sådan inspiration o jag älskar hur du bjuder på ditt ändå ganska vanliga liv med familj trots att du bor i våning på Östermalm o jag i radhus i förorten, ha ha. Vi har saker gemensamt. Sluta aldrig va du!!

 190. Helt fruktansvärt att läsa! Och vet själv att av 200 fina kommentarer och 1 dålig, är det den dåliga som biter sig fast och borrar sig in. Låt det inte bli så. Du är stark, cool och går din egen väg. Fortsätt så, vi är många som hejar!

 191. Det låter som en väldigt störd människa som säkert mest är avundsjuk och bitter. Tråkigt att du ska behöva ta skiten bara. Vill bara säga att jag är en trogen läsare av din blogg men kommenterar nog inte så ofta. Du inspirerar på många plan och det är kul att få följa dig och din familj. Styrkekramar till dig!

 192. Jag läser din blogg och följer dig på Instagram, vilket ger mig lite guldkant på tillvaron. Självklart förstår jag att du blir upprörd över det “näthat” du beskriver. Men om vi ser lite mera principiellt på saken: Du har själv valt att uttrycka dig i den här formen och ha med betalda reklaminslag och du skriver att du älskar din verksamhet. Med din långa erfarenhet av media måste du ju också förstå att du drar på dig kommentarer av det här slaget. Du vill väl inte enbart ha kommentarer om hur fantastisk du och din tillvaro är? Varför tror du att du har så många läsare/lyssnare? Troligen för att du är just så framgångsrik som de flesta av oss skulle vilja vara. Vi andra solar oss i glansen, en del blir kanske avundsjuka och jag får själv lite “spader” för att jag aldrig har kunnat vara den fantastiska mamma/mormor som din mamma är. Visst, du skriver också om dina tillkortakommanden och kriser och får då förmodligen flera fans genom igenkänningseffekten. Men du kommer alltid tillbaka, pigg och fräsch. Visst skulle man önska att du slapp de elaka kommentarerna, men är det inte så villkoren ser ut för en “publik” person?
  Jag hoppas att ditt aktuella inlägg inspirerar många till att säga ifrån när de hör elaka kommentarer i vardagslivet. Civilkurage är en bristvara. Fortsätt för all del med din verksamhet, på precis det sätt du själv vill!

 193. Hej Ebba, vad ledsen jag blir av att läsa detta som du är utsatt för. Ledsen över att människor kan vara så elaka mot varandra, ledsen över att det i så många fall saknas medkänsla och förståelse. Hur f-n kan man hoppa på någons utseende och barn etc, vidrigt. Jag älskar att följa dig och säker stil. Jag tycker så mycket om att du och Emilia i många fall är personliga och sjukt roliga. Fortsätt precis som du är ❤️

 194. Men vad är det med människor egentligen?! Jag vet inte vad jag ska säga Ebba. Jag önskar att det fanns något man kunde göra för att komma åt dessa näthatare på riktigt. Det måste vara fruktansvärt att vara med om något sånt här. Men jag hoppas inte att du låter det påverka dig för mycket för du är vacker, stark och väldigt duktig på allt du tar dig för. Här kommer lite kärlek från mig 💕🙏🏻.

 195. Ärligt och härligt! Jag älskar din blogg, ditt konto på Instagram och tycker alltid du har ett härligt sätt att förmedla positivt och negativt. Så som livet är. Fortsätt med det du gör!

 196. Tack, än en gång, för att du är så ärlig och öppen. Så viktigt stt vi förstår alla sidor. Du ör alltid så autentiskt med hur du beskriver vardagen, livets berg och dal bana. Man vet ju själv hur det är när man bara får en kommentar från nån främling som inte känns bra, och det här är ju tusen gånger värre. Åratal av nedtryck, människohat och konstant mobbing. Tack för att du öppet säger nej. Du lär oss massor genom att säga ifrån. Visa att det gör ont. Att det inte är OK. Precis som Prins Harry nu också har gjort. Så viktigt att sätta ner foten.

  Så härligt att du lyckades vila från allt i 3 dagar med sp mycket hörliga intryck och kärlek i Italien ❤️

 197. Älskar att följa dig i sociala medier för du känns så äkta! Det är verkligen hemskt med allt näthat som finns. Styrkekram ❤️

 198. Hej Ebba, varför måste man ha ett kommentarsfält? Att kommunicera med sina följare kan man göra på många sätt men inte till vilket pris som helst. Jag tycker du ska ta bort möjligheten till kommentarer. Näthatet har nog många uttryck och ursprung och jag tror personligen att mycket är systematiskt och trollbaserad. Alltså inte personligt riktat i sitt ursprung, åtminstone inte allt.
  Så ge dem inte kraft och utrymme att tysta och förstöra!
  Lycka till!

 199. Fy att människor skriver så! Blir ledsen för din skull, man får inte göra så. Heja dig! Du är bra! Mvh. Josefine

 200. Kära kära Ebba, jag blir så ledsen att du (och många, många andra också ) drabbas av s.k näthat. Människor som utför näthat är onda människor och av samma sort som de som startar och utför krig mot oskyldiga ute i världen. Nätet har bara blivit ytterligare en arena för de onda att utföra onda saker på.
  Kära Ebba, låt dem inte ta över dina tankar och känslor utan tänk på att det är fel på dem, de onda, som attackerar dig ( och andra oskyldiga ). Se dem som sjuka människor och tyvärr som (troligen) obotliga i sin sjukdom.
  Jag vill så gärna fortsätta, se och följa dig med bild och ord, så låt inte de onda människorna vinna över dig.
  Du är en fantastisk människa och du förgyller min stunder när jag följer din blogg.
  Kram till dig- journalisten, bloggaren, mamman Ebba.

 201. Alltså blir så ledsen å dina vägnar när jag läser om det näthat du drabbas av. Fruktansvärt! På ett sätt borde man anmäla dem men samtidigt tänker jag att då får de ju sin uppmärksamhet…kanske bättre att inte svara dem, inte prata om dem, osynliggöra dem liksom. Då får de inget för det de skriver. Vet inte vad som är bäst, dock vet jag en sak och det bästa är att du fortsätter inspirera, här och på Instagram och för att inte tala om podden. Herregud vad jag skrattar när jag lyssnar på er! Ibland tänker jag; Tänk att få sitta med och “tjöta & garva” med er! Stor styrkekram till dig från mig!

 202. Här väller det in NÄTKÄRLEK ser jag! BRA! ♥️🌸♥️

 203. Man blir så arg och ledsen när man läser sånt här. ”Har man inget snällt att säga, säg ingenting alls” kan väl inte bli mer tydligt än så……Jag kommer aldrig förstå varför folk vill vara elaka och måste ”trycka” ner andra… Jag tycker du verkar vara en helt fantastisk person, lättsam och så härligt glad. Jag följer dig på IG och man blir alltid så glad när man går in på din story, din energi smittar av sig. Tack! Likaså din och Emilias podcast. Du ska veta att du är helt underbar och fantastisk på alla sätt och ”nättrollen” ska inte få sänka dig. Du är så älskad av många.
  Fina Ebba, önskar dig all kärlek och många styrkekramar!

 204. Tummen upp för dej,du har en behaglig framtoning alltitit gillat dej saknat dej på svt i gokväll !

 205. Ebba, så starkt och bra att du ändå delar med dig av detta viktiga, fast det säker bär emot. Att du går ut och tar ställning mot näthat och skildrar dina egna erfarenheter av så många års problem med att människor känner sig fria idag att hata rakt ut i etern och bygga upp luftslott av påhittade elakheter och förtal. Jag tycker, och många med mig, att du är en förebild som affärskvinna och flerbarnsmamma. Du är driven, framgångsrik, vacker och alltid lika vänlig. /Alexandra

 206. Ebba!
  Svårt att finna ord för vad du utsätts för. Vill bara med dessa ord visa dig mitt stöd.

 207. All kärlek till dig Ebba ❤️ Jag har följt dig genom åren från Expressen till nu och du är enastående 🌟

 208. Man blir så förbannad! Jag är så tacksam och glad att vi varje dag får ”hälsa” på dig och dina nära och kära och känna oss som en lite fluga på väggen i ditt liv! Du bjuder på klokheter, roligheter, allvarligheten och goda recept – kan det bli bättre?! Sträck på dig och tänk att vi är så många fler som uppskattar det du gör och förhoppningsvis kan det kväva det onda! Kramar en trogen nätvän!

 209. Så fruktansvärt. Är människor verkligen så här elaka🙈🙊
  Gilla eller var bara tyst, allt man tycker behöver inte uttryckas Var dig själv och var stark❤️

  1. Har aldrig kommenterat något på internet nånsin, premiären ägnar jag dig! HEJA EBBA!

 210. Fy så tråkigt! Så förbannat ledsamt att människor ens ORKAR ta sin tid att kritisera och trycka ner andra människor. Jag följer dig dagligen och har gjort i flera år! Har aldrig kommenterat tidigare men nu kände jag bara hur luften gick ur mig och jag vill bara säga att det är SÅ härligt att få följa dig i dina intressanta inlägg, din humor och dina funderingar som du delger. Det finns ingenting som får mig på bättre humör en ledsen och stressig dag än att slå på podden med säker stil, eller nu som nygravid- läsa din gravidbok eller lyssna på din gravidpodd. Stort tack för att du finns! Kram från Göteborg 🙂

 211. Fruktansvärt! Ta reda på vem de är. Varför ens gå in och läsa på bloggen om man tycker så illa om personen och sen lägga tid och energi på att kommentera. Obegripligt! …de är bara avundsjuka på ditt liv…
  Skönt att du kunde njuta ev en underbar helg i Italien! De är du värd!
  Kram från Mia in Zürich

 212. Heja dig Ebba! Fy för folk som bara vågar hata anonymt. Mycket små människor med tråkiga liv.

 213. Fy så tråkigt att läsa! Jag har ju följt dig länge och också sett de här kommentarerna, och det hugger till i magen varje gång. Så fel och orättvist på alla sätt och vis.

  Jag har följt dig sedan veckorevytiden och jag tycker att du är fantastisk, du är inspirerande, öppen, ärlig, klok, autentisk, stilsäker som få och väldigt vacker!

  Gör precis vad du behöver för att hantera detta, ta reda på vem människan är, anmäl varenda kommentar, moderera kommentarsfältet, eller stäng det helt under en period. Vi är så många som hejar på dig, som följer dig för att vi mår bra av det, som vill att du ska må bra och fortsätta att leverera det innehåll vi älskar! <3

  Ta hand om dig, många stora kramar!

 214. Fina Ebba , nästa gång jag ser dig på Karlaplan ska du få en styrke-kram.
  Hoppas du orkar fortsätta att sprida dina fina ord 🤗

 215. Ett PS. förresten – jag ÄLSKAR dina så kallade “herrskor”, de är skitsnygga!!

 216. Fint att så många hör av sig till dig! Det visar hur omtyckt du är! Det finns fler! Kommentarerna är endast en liten del avdina följare!♥️💌🌷

 217. Hej Ebba. Meddelandena som skrivs här till dig påminner mig om en person som under en kort tid “stalkade” mig med hundratals vidriga sms. Då jag bodde i en småstad kunde jag med lite research då ta reda på vem personen var – visade sig att hen var psykiskt sjuk och var i en manisk period (satt på psyket). Så ta inte åt dig! Kram till dig

 218. Helt fel hur människor kan vara så sviniga. Jag följer dig för att du inspirerar på ett väldigt härligt sätt! Härlig skulle jag nog tycka sammanfattar dig från mitt håll som bara träffat dig en gång! ❤️ Hoppas du fortsätter orka inspirera, sprida kunskap, klokhet, glädje, mänsklighet… Kram

 219. Så tråkigt att läsa om alla som drabbas av dessa människor som sitter och skickar hat. Förstår inte att man sitter där på sin kammare och bara öser ur sig elakheter. Inget av det stämmer ju så du ska inte ta åt dig, men förstår att det ändå tar. Du borde börja polisanmäla för ju fler som gör det, desto snabbare kanske vi får till nya arbetssätt för att stoppa dessa typer. Kan ju vara väldigt många fler som drabbas av just den här sjuka människan och om alla anmäler kanske det faktiskt händer något. Vi är så många dom uppskattar allt du gör, ser vilken fin mamma och vän du är och tycker om att följa dig i stort och smått. Kram

 220. ❤️🤗 Vill egentligen bara skicka lita kärlek och kramar ❤️

 221. Näthat att vi överhuvudtaget ska behöva ha ett sådant ord
  Människor som väljer att inte ge konstruktiv kritik, åsikt brukar vara mycket rädda människor, saknad av empati, egoister som glömmer att spegla sig själv.
  Fortsätt vara dej själv o tänk istället på alla oss som tycker det är kul att få följa dej💯💯💯💯💯💯💯🧡

 222. Fina Ebba, vi är många som beundrar ditt arbete och vad du gör! Låt inte dessa otroligt fega och elaka människorna komma åt dig! Kram

 223. Du är så bra! 🌟 Oavsett vad störda röster utifrån får störda röster på insidan att säga. ❤️ Alla har vi våra inte monster som göds och frodas av skit utifrån. Vi får inte låta monstret vinna!

 224. Så fruktansvärt att behöva utstå sånt här på sitt jobb och oavsett när! All styrka till dig ❤️

 225. Heja Ebba! Du är bäst! Ser alltid fram emot att läsa don blogg o kolla insta! Fortsätt så!

 226. Helt fruktansvärt. Så vidrigt att det inte finns ord.
  Om man nu inte gillar en blogg, person etc. följ den då inte. Punkt. All negativitet kan man hålla för sig själv.

 227. Lilla gumman. Blir så ledsen för din skull. Du är så go. Har alltid tyckt om hela din person. Snälla strunta i den vidriga människan. De hatar för att de är avundsjuka. Det är den bistra sanningen.

 228. Jag blir uppriktigt ledsen och förvånad när jag läser vad vuxna människor anser ha sig rätt att skriva.
  Kan aldrig förstå att någon kan ta sig rätten att medvetet såra någon annan.
  Förstår att det krävs många positiva kommentarer för att väga upp en negativt. Men för vad det är värt så gillar jag att följa dig på sociala medier och tycker att du verkar vara en härlig person.

 229. Så himla tråkigt och sorgligt. Ta inte åt dig. Du är fantastisk på det du gör. En sann inspiration som jag älskar att följa och läsa. Kram Heidi

 230. All kärlek och pepp till dig Ebba ❤️ Det är ofattbart hur illa vissa kan bete sig. Jag brukar försöka tänka att de personerna inte kan må särskilt bra. Försök att ta åt dig av alla uppmuntrande kommentarer också ❤️ Du är grym och vi är många som inspireras av dig 💪

 231. Jag känner så med dig, blir så ledsen när jag hör om den mobbning du behöver vara med om. Jag tittar in här då och då, tycker att du har något alldeles särskilt. Du är så varm och klok, förmedlar en sån mänsklighet mitt i glamouren. Och du håller alltid en så fin ton, även när du blir ledsen och arg. För oss som läser är det en så tydlig skillnad mot dessa plumpa påhopp. Läs alla fina kommentarer gång på gång, det är de som är sanna. Och fundera på om du inte ska moderera ändå. Eller ännu hellre låta någon annan göra det åt dig. Varför ska du läsa mobbarnas elakheter, det finns inget gott i det. Du är en människa som alla andra., hur ska du kunna värja dig?

  All värme!

 232. Ebba. Du är ju så fantastiskt härlig. Och som du använder orden. ❤️ Jag älskar att läsa din blogg, älskar hur du beskriver saker så dom låter som poesi. Förstår att det berör dig med dom här elaka kommentarerna. Nättroll är bara ledsna människor. Tror jag… En lycklig människa skulle väl inte sitta och kasta hat mot folk?

  Nä, fortsätt! Skriv! Beskriv! Jag, och jag är en glad person som tycker om att få en inblick i ditt liv, ÄLSKAR att läsa det du skriver! ❤️ Ps: älskar dina skor, ditt sommarställe, hur du beskriver dina barn och de små ögonblicken ni delar, när du är i USA och hur du delar med dig av alla recept, vackra bilderna på våra kungligheter, dina tårar och dina ärlighet! Så, fortsätt!

 233. Kram på dig! Det var inte så länge sedan jag såg dig gåendes på Karlaplan och tänkte att jag gärna hade sagt ”Hej Ebba” men att det hade känts konstigt eftersom vi inte ”känner” varann. Skaka av dig elakheter, dessa är du inte värd! KRAM på dig! 🤗

 234. Hej ebba!! Heja dig! Jag älskar din blogg! Kanske är det just för att du vågar vara så personlig, ibland skör, ibland stark och släpper in oss att det blir såhär, att du tar åt dig? Men fortsätt med det för det gör dig speciellt! Vidriga människor kommer alltid finnas. Som någon annan skrev så är det alla vi som älskar dig och din blogg som räknar!!
  Stora kramar!!
  Astrid

 235. Hej Ebba, så tråkigt och hemskt att höra om allt detta näthat som bara fortsätter. Älskar din blogg, det är den första bloggen jag läser varje gång jag har min “bloggrunda” när jag slår på datorn. Fortsätt skriva och blogga. Heja dig, massor av kramar, Maja!

  🙂

 236. Ebba! Det är någon/några sjuka människor fulla av avund som skriver så om dig. Du vackra människa, tro aldrig att du är tjock eller dålig. Aldrig. Maria

 237. Jag lider med dig, men försök strunta i denna idiot. Du är skitsnygg, har en fantastisk karriär och verkar vara en supermamma och fru❤️💪🏻!!! Go Ebba!!

  /Anna-Märta

 238. This is just so sad. All the joy that blogs and Insta pics have given me in the past years are because you are you. I feel pitt for all the haters, they should focus less on others and more on themselves, some work to be done there…

  Take care 💙💙

 239. Är en trogen läsare sedan många år men lämnar sällan ett spår efter mig..
  Tycker om din ärliga, varma och fina blogg så mycket. Och särskilt de kungliga inläggen men även de vardagliga om ditt liv. Tycker alltid du är så vacker och fint klädd.
  Kämpa på och låt inte trollen vinna❤️❤️❤️

 240. Åh Ebba! Så ledsen man blir av att läsa detta. Jag känner dig inte men följer dig i sociala medier och har träffat dig en gång i ett jobbsammanhang. Du har hört det innan, och innerst inne vet du det, men det är värt att nämna igen – du är en otroligt kompetent, vacker, varm, proffsig och väldigt härlig person! En inspiratör som heter duga!
  Hur svårt det än är, ta inte åt dig. Välj att lyssna på det goda. Ta kontroll över vad du tillåter nå in till ditt hjärta.
  When they go low, we go high! 👊

 241. Har aldrig förstått, kommer aldrig förstå, hur en människa känner att det är tillåtet att trycka ner en annan människa, på nätet eller IRL. Vidrigt, ynkligt, läskigt, trist. Och alldeles för vanligt tyvärr. Kan inte börja förstå hur detta känns för dig, men tycker det är rätt, klokt och modigt att berätta. All kärlek till dig Ebba!!!

 242. Jag blir så arg och ledsen att du och andra offentliga personer ska behöva utsättas för sån skit. Jag läser din blogg för din ärlighet, dina tankar och dina kungliga bevakningar. Fortsätt vara du, det är det du är bäst på!

 243. Ebba, jag känner verkligen med dig. Personen som skriver elaka kommentarer under olika namn är verkligen vidrig. Jag förstår att det är svårt att inte ta åt sig även om det hon skriver är falskt. Hon förstör dessutom stämningen i kommentarsfältet. Det var jag som skrev att du borde polisanmäla och det vidhåller jag att du borde överväga. Jag tänker att du borde anlita advokat och rådgöra med den om vad du ska göra. Min bedömning är att det kvinnan håller på med är att betrakta som ofredande, Lycka till! Och kom ihåg att du är bra och duktig!

 244. Hej Ebba,
  Du är en förebild för många – låt dig inte nedslås. Anmäl!!
  Stor kram och styrka till dig

 245. Kämpa på Ebba – du har en härlig blogg och är en framgångsrik yrkeskvinna o bra mamma! Låt ingen ynklig människa få dig att tro annat även om det inte är lätt alla dagar…

  Jag tycker du kan försöka få kontakt med någon på polisen och om inte annat få lite råd om du inte vill anmäla. Du kan ju fråga svart på vitt vad som behövs bevismässigt för att driva ärendet. Gissar att du får IP-adresser via våra kommentarer och då skulle det väl gå? De senaste åren har ny lagstiftning antagits och om det rör sig om så många kommentarer från en person kanske det nu ingår i ”ett nytt brott”. Alt kolla med en jurist?

  Lycka till iaf o starkt att du berättar!

 246. Fina Ebba, jag förstår att det är tufft och usch vilket uselt beteende! Blir så arg och förvånad när jag kommer in o läser din blogg och ser de elaka kommentarerna. Känner alltid, “VA? Skrev personen precis det där? Varför?” Om man nu ogillar dig för går man in här och läser? Falsk, tjock och tråkig? Känner inte igen nåt av det där, överhuvudtaget. Punkt. Du är precis lika öppen, ärlig och snygg i verkligheten som på bloggen (har träffat dig live på ett säker still event så det är fakta :)!

  Fortsätt med det du gör!

 247. Hej Ebba,

  Kanske, du kan se det på följande sätt:

  1. Näthat förekommer bara när man gör någonting riktigt stort och har möjlighet att påverka många människor. Det gör DU så grattis! Det är ett tecken på att du har lyckats.

  2. Det handlar inte om vad du gör, utan om näthatarna själva. Det är deras var, deras ord och deras business, inte din.

  3. Och det sista som är det viktigaste. För att inte bli ledsen av kommentarerna så ska man försöka att inte identifiera sig själv med det man gör. Det är förståeligt att man blir ”en” med det man gör dvs du är ditt varumärke, din hemsida är liksom ditt hem på nätet osv. Det är därför det känns så hårt. Om man istället ser det hela som en produkt man ger ut till världen, en Ebbaprodukt som innehåller samma livsstil, kläder, ansikte. Samtidigt som du vet innerst inne att du är någonting annat, någonting som bara du vet om och som ingen annan kan nå fram till.

  Bara några tankar, lite spontant. Älskar bloggen, böcker och allt du producerar. Kram.

 248. Ebba, brukar aldrig kommentera men känner att jag måste skicka en till positiv kommentar likt så många här inne gör nu. Du gillar verkligen att följa dig och den sjuka människa som lägger så mycket energi på att sprida hat får inte ta ifrån dig glädjen att skriva. Heja dig! Du är grym! Kram

 249. Så oerhört tråkigt! Tur att du är stark och trygg ( det utstrålar du tydligt) och har ett fint nätverk omkring dig. Styrkekram ändå! Inget av de nedsättande kommentarerna stämmer enligt mig ❤️❤️ Kram 🤗

 250. Oj, jag hade ingen aning om detta. Jag är ju ett nyfrälst fan av dig (och Emilia). Ni är BÄST! Älskar er,spontanitet, kunskap, inlägg, poddar, din kokbok (ja, du har repostat mig flera gånger), dina otroligt underbart söta barn och familj. Var på er Wera-frukost i Stockholm och ni ÄGER! Skrev ju på instastory att man inte annat än kan älska er 💕💕💕 Tusen styrkekramar!

 251. Hej! I somras när jag och min 5-åriga son var hos frisören så kom du in & skulle boka en tid för din son behövde fixas till då håret hade varit med om en ”incident”. Det var såklart inga problem för oss men ändå tog du dig tid att prata med min son som hörde samtalet & blev nyfiken. Du visade bilder & pratade så genuint glatt med honom. Han visste inte vem du var men tyckte du var snäll, sa han sen. Säger mycket om en människa när man pratar med barn på det varma sättet. Berättade för syskonen & frugan, alla sa samma sak ”Hon verkar väldigt go’”. Så keep up the good work!

 252. Alltså fy vilka fruktansvärda personer det finns men vet du vad det är- ren och skär avundsjuka! Låt dem inte komma åt dig, du är SÅ mycket bättre och jag inspireras verkligen av dig!! Kram

 253. Vackraste du! Både på utsidan som insidan.
  Jag blir riktigt ledsen och det gör ont att läsa det här. Förstår inte att det finns människor som kan skriva så hemska saker som de medvetet vet kommer såra någon annan. Men du ska veta, vilket du säkert redan vet för jag är absolut inte ensam om att tycka så här, att du är en av de mest inspirerande kvinnorna i Sverige. Jag älskar din utstrålning och hur du älskar dig själv, precis som du är! Lyssnar på säkerstil podden varje vecka och det har verkligen hjälpt mig att bygga en stilsäker basgarderob. Så, låt elaka människor få vara elaka, för det är personer som du som gör världen till en finare plats! Fin kväll finaste Ebba!

 254. Vilken ynkligt vidrig liten människa som gör så!! Heja dig som inspirerar så många och berättar så öppet om med- och motgångar i livet. Hoppas du kan skaka av dig det elaka och peppas av alla stöttande kommentarer!! Kram

 255. Tänk på att du är en bra mycket lyckligare människa än dessa bittra, missunnsamma människor. Fortsätt med det du gör. Vi är många som följer dig med glädje. Kram

 256. Hej, jag är en av många följare som gillar det du skriver, bilderna du lägger ut, och Säker Stil podden du gör, en av många följare som aldrig någonsin kommenterar, ”lajkar” eller på något sätt interagerar. Bara följer och tyst gillar. Vill bara påminna om hur försvinnande få det är som ändå som vill påverka dig negativt och hur oerhört många, med oss tysta inkluderat, som vill att du fortsätter göra det du älskar och gör så bra. Och som bara vill dig väl. Hoppas du orkar fortsätta länge till! Kram

 257. Styrka till dig, du vackra kvinna som får mig att skratta varje vecka i podden, som jag lääängtar efter att få läsa varje kväll och blir liiite besviken när de inte uppdateras.. (vilket jag givetvis förstår) och längtar ännu mer till nästa gång. Och insta – vilken inspiration. Du är en del av mitt liv Ebba, du och Emilia. Hur konstigt det ä n låter. Jag älskar ditt sätt, din stil, din envishet, din ärlighet. Fortsätt kämpa och i all närhat så fin styrka i alla som står bakom dig, och fortsätt “gnälla” I love it!!

  1. Åh Ebba…
   Så modigt av dig att öppna dig. Det kan inte vara lätt att vara offentlig idag med sociala media.
   Låt dig verkligen inte tryckas ner av avundsjuka troll…
   Nej jag vill skicka dig en stor kram 🤗 och peppa dig till att fortsätta vara ditt underbara du! ❤

 258. Åh Ebba…
  Så modigt av dig att öppna dig. Det kan inte vara lätt att vara offentlig idag med sociala media.
  Låt dig verkligen inte tryckas ner av avundsjuka troll…
  Nej jag vill skicka dig en stor kram 🤗 och peppa dig till att fortsätta vara ditt underbara du! ❤

 259. När allt redan är sagt vill jag ändå sälla mig till din hyllningskör – för att jag på riktigt tycker att du är fantastiskt rolig att följa- påläst, intelligenta inlägg som är välskrivna! Dessutom cool stil som inspirerar mig!
  Att säga att du inte ska ta åt dig- well jag hade inte fixat att låta den skitpåsen då får kastad på dig bara rinna av… jag har reagerat på många kommentarer bland annat om Therese och kommentarer om dig och ditt utseende som gjort ont i hela kroppen att läsa!

  Jag hoppas ändå att du orkar fortsätta, för min och alla andra fina läsare men också för din egen skull- för att det här är ditt utrymme och för att du har rätt att få respekt likväl som du alltid respekterar.

  Kram och styrka kommer här- feel it!
  ❤️

 260. Ska inte påstå att jag vet hur det känns. MEN, ge igen!!!! Outa personen så mycket det går. Vet inte hur mycket man får skriva. Men IP-adress osv?
  Heja dig!!

 261. Det jag inte förstår är hur alla dessa människor som skriver dumma och elaka kommentarer tar sig tid med att göra det? Om man inte gillar personen varför ens bry sig om att läsa och sedan kommentera? Det finns så många som bloggar, Instagrammar m.m att det finns någon som passar för alla. Det jag inte gillar läser jag inte, bryr mig inte om, slöseri med tid! Den person du skriver om verkar sjuk.
  Jag gillar dig Ebba, så det du skriver läser jag 😊

 262. Det sägs att ”vissa människor har vi fått för att öva på”. Så är det nog. Se det som en fortbildning i hur en del människor fungerar.
  Tycker att din blogg, podd är så bra. Roligt och lärorikt. Fortsätt 🥰

 263. Hej Ebba
  Skulle kunna vara din mamma, läser din blogg
  o Insta tycker du känns jättehärlig o genuin
  med fin grund. Seriös med både vanlig vardag
  och vad allt det innebär och fina stiltips och du
  är naturligt klädd. Hoppas du kan gräva ner
  det hemska du blivit utsatt för och orka fortsätta
  Vara fina Ebba ❤️

 264. Sträck på dig och var stolt över det du gör! Vi är såååå många som gillar dig!💕

 265. Tanten som skriver här är lika sorglig som sjuk. Det är ganska uppenbart när man läser hennes kommentarer.
  Jag kan förstå att du vill ha en öppen dialog med dina läsare, men hennes inlägg förpestar bara och leder bara till en bisarr monolog snarare än en konstruktiv dialog.
  Hade det varit jag så hade jag blockerat ip adressen.
  Heja dig, kram och trevlig kväll! Det är du värd.

 266. Stor, megastor kram! Vilka små människor som finns. Tänk på alla oss som diggar dig ❤️

 267. Blir på riktigt ledsen och arg när jag hör dessa hemskheter. Vad är det för fel på folk? Jag har följt dig i alla år och tycker så mycket om allt du gör. Säker Stil är fantastiskt bra ❤❤❤

 268. Jag blir så himla ledsen när jag läser ditt inlägg! Förstår inte hur du orkar?!! Blir matt av att höra om alla elaka påhopp!! Men mest blir jag rädd. Vad är det för värld vi lever i? Vad är det för vuxna människor som sprider sån stämning! Snälla Ebba, kämpa på! Lägg inte ner. Låt inte idioter vinna. Stor kram

 269. Jag tycker du är så kompetent och duktig. Läser din blogg sedan länge med intresse och stor förtjusning. Tragiskt att den personen som är här inne och skriver rent elaka saker kan tycka att hen gör rätt. Det är aldrig rätt att vara elak. Det rätta är att vara snäll. Tack och lov är majoriteten av människor snälla och vill sprida snällhet. I ord och i handling. Vad gäller i ord så märks det i bloggen. Jag blir så glad att läsa alla peppande och snälla kommentarer och vill sälla mig till de snälla ( kolla! Rim och allt😀!) Du är toppen! Och de där herrskorna…..me like! God bless💕

 270. Hej Ebba!

  Älskar din blogg😍 Och när du är på tv4 o pratar kungligheter m m👍 När jag nu började läsa vad du råkar ut för blir jag chockad😯 trodde nån tagit över din blogg… vad är det för sjuka människor som skriver så?jag kan tänka att alla har rätt att tycka vad de vill men man SKRIVER/SÄGER inte det till någon! Många kramar och hoppas verkligen du fortsätter med din blogg/sociala medier😘😍

 271. Kära fina Ebba! Förstår dina känslor även om jag lever i en helt annan verklighet. Gick till jobbet senast idag och önskade att jag hade en annan verklighet. Man tar åt sig även om man stretar emot av kroppshat och kommentarer om egna prestationer och insatser i livet och yrkeslivet mm.
  För mig är du en sann förebild. En underbar och modig tjej. En som vågar och följer sin dröm. Lite för ambitiös men samtidigt så full av inspiration i allt du företar dig.
  Sov gott i natt! Se nättrollen i ögonen och en vacker dag har den ingenting mer att säga dig! Du representerar det livet de aldrig fick eller ens vågat drömma om.
  Många kramar från Växjö❤️

 272. Jag tycker i alla fall du är heeelt fantastisk! Din blogg är en sån jag går in på och alltid får en så go magkänsla av! Du är så vacker och fin och glad och inspirerade! Du och din fantastiskt fina familj ❤️

 273. Var den du är Ebba! Du inspirerar och du ger energi.
  Du är fin och precis perfekt. Bort med alla hemska kommentarer som är helt felaktiga. Varma kramar

 274. Ebba, du är bäst, jättefin blogg som man blir på gott humör av att läsa. Jättejobbigt att kommentarer från någon som man aldrig träffat kan sätta sig så starkt, särskilt när det är negativa. Skaka av dig och gå vidare är ju lätt att säga men så svårt. Ser många positiva kommentarer här och försök att ta till dig dessa istället. Ta hand om dig och din familj!

 275. Blir arg och ledsen för din skull. Förstår inte hur de som skriver sådana kommentarer tänker. Men man brukar ju säga att vad hjärtat är fullt av, det talar munnen.
  Tänk på att vi som tycker att du är bra, som inspireras av dig och som uppskattar det du gör är betydligt fler än de där trollen. 💛
  Heja dig! Stor kram

 276. Det här är så sorgligt att höra! Ingen får göra ett sånt övergrepp på någon! Du är inget av det. Det är personen som skrivit det som mår dåligt. Låt dom inte ta dig 💖
  Kram

 277. Finner inga ord. Värme och stöd till dig Ebba. Tack för din ärlighet. 💕

 278. Så hemskt att någon skriver så till dig. Eftersom du är en trygg och fin person så lyssnar du och analyserar det. Men här måste man säga stopp, du ska skyddas från elaka kommentarer. Det finns ingen sanning i deras ord, det är bara trakasserier. Och ingen ska behöva utsättas för detta. Du är som en vacker sol som sprider värme, glädje och hopp i teve, podden och blogg, vi är så många som tycker om dig. Var rädd om dig och tycker du ska hjälp av någon som kan ta bort dumma kommentarer så du slipper se dem.

 279. Jag älskar att läsa din blogg! Du inspirerar mig ✨ och och du verkar vara en så fin och omtänksam person.
  Styrkekramar till dig

 280. Vill också peppa! 🙌🏻 Ebba du är så grym som vågar göra din grej och en stor inspiration och förebild! Massa kärlek ovh kramar! ❤️

 281. ⭐️ Kämpa på. Dina inlägg är väldigt uppskattade i min vardag!

 282. Tänk på alla oss som läser din blogg o älskar dig som din mur av kärlek. En mur som patetiska kommentarer kan studsa mot o försvinna ut i intet där de hör hemma.

 283. All nätkärlek ❤️ till dig som orkar fortsätta trots alla elaka påhopp. Jag har sett den här personen i ditt flöde och det är uppenbarligen en person som inte mår bra och i själva verket hatar sig själv/sitt eget liv. Försökte bemöta hen någon gång med medkänsla i stil med ”jag ser dig, jag ser att du inte mår bra, det finns hjälp att få” men tyvärr utan framgång. Det är nog som du säger att det är bäst att ignorera och istället hellre skicka lite kärlek som motvikt. Tack för en fin blogg och ärliga/härliga/peppande/roliga inlägg som uppskattas av en stor skara här ute (många fler än de som har tid/ork att kommentera). Ta hand om dig och fortsätt vara precis den underbara person du är ✨ Kram

 284. Hej – det här är första gången jag någonsin kommenterat ett blogginlägg. Om du orkar, polisanmäl! Då kommer det in i statistiken och kanska någon gång när det blir tillräckligt många så kanske det blir högre prioritet än idag!!!

 285. Du är grym Ebba❣️tack för en superblogg. Snälla låt inte den personen förstöra. Stor kram

 286. Negativa, nedtryckande personer finns det tyvärr överallt. Låt dem inte ta din energi!

  Bamsestyrkekram ❤

 287. Det räcker att läsa ett par kommentarer av den här personen för att inse att det handlar om en psykiskt allvarligt sjuk människa. Går det att blocka en ip-adress så du slipper kommentarer av henne på bloggen i alla fall? Hon gagnas inte av att ha access till ditt kommentatorsfält och du gagnas definitivt inte av det, tvärtom.

 288. Jag har aldrig kommenterat tidigare men vill visa att jag står upp för dig! Läser din blogg med stor glädje och hoppas att du fortsätter blogga länge till 🙂

 289. Hej!
  De du skriver om här är så viktigt att ta upp och våga göra. Annars får dessa väldigt sjuka och grymt avundsjuka människor grepp om en. En som lider i tyst är ingen. Jag som blivit mobbad genom skolåren och även blivit vuxenmobbare på mitt förra jobb på Arlanda, ja i nära 17 år höll de på innan jag gick in i väggen får igenkännande känslor av det du beskriver men ur den skiten blev jag stark. Jag är i dag egen företagare och driver mitt bolag Lottas MuskelVärkstad där jag tar hand om människor och ger dom styrka och hopp genom massage och samtal. Men även nu då jag gjort en del reklam åt ett företag och varit med i media en del så försvinner vänner, ja reklamen är baserad på min grava höftledsartros så det är inget hippt direkt. Men va skulle jag säga med det, jo oavsett vart man är i ålder/ karriären eller inte så finns dom där. Dom där konstiga nertryckarna. Men dina ord uppskattades mycket❤️
  Med vänlig hälsning, Lotta

 290. Finaste du 🌸 detta är så ledsamt . Du inspirerar och gör min vardag lite roligare!
  Tycker du är så vanlig klok och bra .
  Dina böcker ! Som jag använder dem !
  ❤️❤️❤️

 291. Nej att kritisera och ifrågasätta är inte att hata men det är inte det denna människa gör. Snälla kan någon moderera kommentarsfältet eller går jag det att blockera denna person på något sätt? Inte bara för din skull utan också för oss läsare, jag tycker hens kommentarer är jätteobehagliga att läsa och vill inte gå in i ditt kommentarsfält pga dem så en uppenbart störd person förstör ju inte bara ditt välmående utan även kontakten med oss andra läsare

  Heja dig <3

 292. Nu blir jag arg på alla troll, påhoppade och människor som utan insyn raljerar och drar slutsatser….brr nej inte arg bara besviken. Mina förväntningar är högre ställda på alla människor och så kommer kommentarer som sänker en annan medmänniska i en knockout. Du har ett eget driv Ebba som du ska vara stolt över, allt du gjort med dina händer är ditt eget verk. Du utvecklar, utmanar, vänder och vrider och du förmedlar glädje och inspiration till andra i vardagslivet. Du Inger hopp om att kvinnor kan, jag smittas av det där du har i dig och har nu tagit klivet och bytt jobb. Det nya jobbet är ett läskigt jobb med mycket nytt att lära och mer ansvar men också frihet att lägga upp saker själv. Jag har märkt när man läser din blogg eller söker stil podden att du är en sann entreprenörssjäl som brinner för det du gör, låt ingen släcka den lågan.

 293. Lyssnar på podden, följer på Instagram och då och då bloggen! Du är en sann inspiration -all styrka till dig att fortsätta💞

 294. Jag läser, följer och gillar dig men kommenterar typ aldrig personligt på några sociala medier över huvud taget (inte min grej liksom 😊). Men, här kommer ett litet 💛 bara för att du är värd det i dag och alla dagar.

 295. Vet precis vilken människa du menar, för jag som har följt dig i alla år ser direkt när det är denna person drypande av bitterhet och någon slags panikartad avundsjuka som kommenterar. Det syns liksom direkt att det är hon. Är så ledsen för din skull att hon inte gett upp än. Jag har så många elaka och sorgliga tankar om henne som jag inte kommer att skriva om här.

 296. Jag blir så ledsen av att läsa detta. Att människor känner behov av att trycka ned och förminska. Till vilken nytta? Det säger ju mer om människan bakom orden än vad de ger uttryck för. Det är små osäkra avundsjuka människor utan självkänsla som mår bra av att vara elaka och trycka ned. De gömmer sig bakom ”tryckfrihet” och ”åsiktsfrihet” och att man ska ”vara ärlig”. Att vara ärlig är ju dock inte synonymt med att vara elak bara för sakens skull. Du får inte ta åt dig. Det måste handla om avundsjuka eller ren elakhet och der skrämmer mig att dessa människor rör sig bland folk och uppfostrar barn. Styrkekram.

 297. Här kommer en till som beundrar dig! Vi är alltid många fler som tycker om det du gör och visar upp än de som hatar, det är viktigt att påminna sig om!
  Stor kram

 298. Ebba <3
  När det gäller typer som den som valt att (nät)hata dig så finns det inga svar på varför. Det handlar ju enbart om den tragiska, sjuka, störda personen själv. Blocka i ditt medvetande, sluta läsa genast när du inser att "here we go again" och jo, polisanmäl. I fall du inte orkar själv, be någon närstående hjälpa dig. Hen kommer inte att sluta eftersom hen inte tänker som normala, empatiska människor. Kraftkramar. <3

 299. Fegisar som ägnar sig åt detta.
  . Vi som följer dig beundrar dig och önskar dig allt gott
  Försök fokusera på det goda,
  Vänlig hälsning Jorun

 300. Så oerhört sorgligt att vissa är helt gränslösa och njuter av att såra andra. De gör fel, man ska inte bete sig så. Du inspirerar och är helt perfekt som du är! Kram Caroline.

 301. Tycker det är så roligt / intressant att läsa dina inlägg 🙂 snälla fortsätt blogga. Kram

 302. Hej Ebba! Folk som kränker och pratar illa om andra gör det för att själva må bättre. Man ägnar sig åt att hitta fel hos andra och slipper på så sätt ta itu med sina egna. Detta är ett känt fenomen inom psykologin och kallas projektion. Om detta står det även i Bibeln ” varför ser du flisan i din broders öga men inte bjälken i ditt eget” ? ….. så redan på Jesus tid var detta aktuellt. Så man kan fundera över hur långt vi har kommit egentligen?
  Du har lyckats skapa dig ett bra liv som du kan vara stolt över. Och det är väl just det som dessa människor som förföljer andra borde göra, skaffa sig ett eget liv!

 303. Du är fantastisk! Stå på dig!
  Kramar Pia från Falsterbo stranden ❤️❤️❤️❤️❤️

 304. Vill bara skicka lite kärlek! Du verkar vara en toppenmamma och en så härlig person, har följt dig länge och du inspirerar mig! Framförallt när jag åkte tåg med två små och tänkte på den gången du skrev om att du åkte själv med småttingarna! Tråkigt att du blir utsatt, helt obegripligt att någon kan behöva trycka ner någon annan på det sättet och även om det är deras dåliga självkänsla så förstår jag att det sätter sig. Oavsett är vi ett stort gäng där ute som följer dig och tycker du är grym, tack för att du fortsätter 🙂 kramar från en följare

 305. Du är så duktig journalist och så fin människa ! Kämpa Ebba jag alltid tyckt om dej! Ta och stäng av de där för djävliga kommenterarena och polisanmäl, ingen ska behöva ha sån här trakasseri och mobbning. Mvh Margareta 57 i Luleå <3<3<3<3<3

 306. Du är fantastisk! Heja dig.
  Fundera över att moderera bloggen. Har läst och lyssnat på Marcus Oscarsson om hans fb sida. Han är stenhård. Dessa röster bör inte ges utrymme.
  Återigen, Heja, Heja dig Ebba!!

 307. Jag tycker det är otroligt bra att du skriver detta. Brukar aldrig kommentera men kan inte låta bli nu. Sånt beteende är oacceptabelt. Vi lär våra barn att inte mobbas och så sitter vuxna människor och gör det samma. All styrka till dig och försök tänka på att det antagligen är något som inte stämmer för den individ som gör detta. Avundsjuka, jobbigt hemma/på arbetsplatsen, ensamhet etc.

 308. Usch vad sorgligt, började nästan gråta jag med av att läsa detta. Det finns så många människor som inte tänker efter. Vill skriva: bry dig inte, du har fler fans än haters! Men förstår att det tar hårt iallafall. Träffade dig på Göteborgsfrukosten på Åhléns och fick tid att prata med dig länge om events och idéer och du fick mig att känns mig som den enda människan i världen typ, för att du lyssnade så innerligt! Proffsigt och snart uppförande, enligt mig. Och man kände verkligen att ni också är människor, som också funderar och har utmaningar. Tror folk glömmer det!

  Jag kan inte ta bort dina haters men iallafall bidra till att du ser att du har många lovers också.

  Stor kram och Ps. Jag kommer på livepodden, om det blir någon!

 309. Usch vad arg och ledsen man blir när man läser om vad du får utstå ! Tycker du är grym o även verkar vara en så himlans mysig o härlig mamma och så vacker o klok! Har precis fått barn o har läst din gravidbok som också var mysig o bra! Stor kram!🌸

 310. Du är så bra Ebba ❤️ och så snygg! Älskar din stil, blir alltid så inspirerad!

 311. Kärlek till dig Ebba, bara kärlek!❤️ Det finns människor som är avundsjuka och elaka. Skit i de och lev ditt liv! Kram! ❤️

 312. Så sorgligt att läsa. Du är jättefin och superduktig!

 313. Tråkigt att läsa, Ebba. Jag läser aldrig din blogg i vanliga fall men jag tycker om dig när jag ser dig i TV-rutan. Du är fin och smart, en drömtjej!

 314. Jag skriver sällan kommentarer men du kom upp i mitt instaflöde så nu måste jag.
  Att hata tar energi. Att vara avundsjuk gör en bitter. Att inte vara någon i skuggan av en framgångsrik person känns misslyckat. Att inte kunna lyfta och berömma andra är en ensam värld. Ändå så finns det så många därute som är just det. Man rår sig aldrig på dem. Ännu mindre kan man förstå dem.
  Jag känner inte dig men vi har varit ihop med samma kille. Jag blev ihop med honom efter dig.
  Det kändes som du förföljde mig. Vi flyttade in i ett nytt hus i Ålsten. Dagen efter, vid våran första frukost drog jag upp persiennerna. Då stod du där. Uppklistrad rätt utanför fönstret. På en enorm reklampelare med reklam för Veckorevyn. Efter det fanns du på varenda kanal jag slog på tv:n. Du hade blivit utsedd till sexigaste kvinnan i Sverige. Det här höll på i lver ett år och bilden på reklampelaren satt kvar länge. Ebba är med och äter frukost varje morgon. Vi skrattade åt det. Ironin.
  Men jag har aldrig varit avundsjuk på dig. Aldrig känt att jag inte räckt till. Aldrig känt att jag varit i skuggan av dig. Alla som påminde mig varje dag att det kan ju inte vara kul och bli jämförd med henne.
  Men vet du. O alla andra därute. Jag har aldrig besuttit förmågan att hata på det sättet. Inte avskytt eller velat förminska någon för att få mig själv att känna mig bra.
  Vi är ju kvinnor. Kvinnor som ska hålla ihop. Kvinnor som ska kämpa för varandra.
  Jag tyckte inte det var något fel på mig förrän alla andra påpekade felen. Utseendet, stora fötter, clownnäsa.
  Det är inget fel på dig heller. Innerst inne vet vi. Men vad ont det gör.
  Jag hoppas att det en dag lägger sig för dig, speciellt som är en offentlig person och att konstant slippa bli utsatt för det här.
  För vilka är vi. Om vi inte kan hålla ihop. Stå upp för varandra och glädjas.
  Jag hoppas det blir bättre för dig och alla andra därute som är drabbade.
  Jag tycker du verkar vara en superkvinna.
  Heja dig! Heja oss!

 315. Hej Ebba, jag tycker du är grym!!
  Det gör så ont i mig att läsa det du skriver i ditt inlägg, för i min värld kan jag verkligen INTE förstå vad man får ut av att trycka ner en annan människa överhuvudtaget. Sen att man går på utseende,barnen ytliga saker osv….det visar väl att personerna “Trollen” inte har mer att komma med, deras intelligens räcker inte längre så då tar man till vokabulär som ful,fet osv. Så nej Ebba kör hårt och ge inte upp. Ska vi fightas för saken så säg till, jag hakar på!!!!

 316. Bästa Ebba,
  Så fel att du får ta emot näthat. Jag tog nylingen bort mig från facebook där jag är som varumärke då jag själv blev utsatt för verbala kränkningar som gjorde att jag som 53 åring grät. Jag blev mest förfärad av att barn och ungdommar ska växa upp i en vass Värld av hat som kommer så nära in på ens liv via socialla medier.
  Vi måste förändra internet klimatet för barnens skull. Och sist du är en vacker människa som utstrålar godhet och det är det nya modet !!!!
  Fortsätt som du är många kramar Lotta

 317. Blir så ledsen för din skull. Tänk vad mycket påverkan en enda person kan göra. Hoppas att du kan få styrkan när du för ditt inre illustrerar en enda person, eller en handfull, bredvid den massa av människor som tycker om dig.

  Och till dig som håller på och skriver elakt: sluta med det är du snäll. För allas skull.

 318. Du är fantastisk! Du är en av väldigt få kända ” instagrammare” som faktiskt svarar på kommentarer på Instagram.
  Har alltid tänkt att du måste vara en fin människa som faktiskt bryr dig om ”villt främmande” människor som kommenterar på din sida. Stor styrkekram du är fantastisk precis som du är!

 319. Fruktansvärt det du beskriver. Jag kan bara tänka mig hur du försöker vara stark och stå emot, men till slut orkar man inte. Lätt att säga – men försök stänga ute de elaka kommentarerna och se till de fina, uppmuntrande kommentarerna som du får. Kämpa på Ebba!! Du gör ett fantastiskt jobb! 🙂

 320. Vill mest skicka styrkekramar till dig!💕💪
  Jag brukar faktiskt undvika att läsa kommentatorsfältet just för att det skrivs så dynga, både hos dig och på andra bloggar!
  Ibland kan jag redan på rubriken ana vad som komma skall och har tyvärr sällan fel☹️
  Även om vi vill vara rationella varelser, mer eller mindre så förstår jag att det är svårt, särskilt när ens nära och kära och framförallt barnen får vara föremål för utsattheten.
  Tack Ebba för att du inte viker mer dig och bidrar med stil och känsla i blogg- och instagramvärlden❤️

 321. Åh så tråkigt att du av alla ska få sådant hat. Du skriver så ärligt och härligt och bjuder på dig själv så mycket tycker jag. Jag brukar inte kommentera så ofta. Jag förstår inte var allt hat kommer ifrån? Om det finns saker man inte gillar, eller till och med hatar, varför lägga tid på just det? Det är för mig obegripligt hur människor väljer att hata, i stället för att ta del av det man faktiskt uppskattar. Det är så meningslöst och det gör illa. Styrkekram från en som gillar dina texter!

 322. Kan inte annat än beklaga att folk inte kan ta ansvar för vad deras talade eller skrivna ord orsakar hos mottagaren. Det verkar som om detta fenomen att man kan skriva tillbaka till kända och okända individer tar fram det sämsta hos vissa individer.
  Hoppas bara att du för egen del kan gå vidare och inse att de utgör en minoritet och att det du får ut överväger. Sen är det ju tyvärr så att vara känd, framgångsrik och ffa kvinna verkar reta upp fler. Skulle du sen vara av typen att du har åsikter och kan argumentera blir det värre ändå.
  Lycka till i vilket beslut du än tar och hoppas du har folk omkring dig som visar din betydelse på riktigt

 323. Vill bara säga hej och att jag brukar läsa här ibland, tycker du är otroligt peppande och inspirerande! Själv är jag i ett vägskäl, har bestämt mig för att byta karriär med snart två barn i skolåldern. Har just insett att jag låtit andras kommentarer och åsikter om vad man bör och inte bör som ”ung” kvinna hämma mig och gjort mig osäker. Fy fan, aldrig mer! Men det är inte lätt när sådana kommentarer och åsikter etsar sig fast trots att man vet att det inte är sant.

 324. Fina Ebba!

  Vill börja med att säga att jag är en otroligt anonym följare, som a l d r i g kommenterat, men blev oerhört ledsen och berörd av hur din arbetsmiljö (sociala kanaler) ter sig! Olagligt och vidrigt!
  Jag ville skicka dig min uppskattning och tacka för all inspiration som jag får från dig, köpt din bok, sprang och köpte den långa jeanskjolen från Dagmar =sommarens bästa köp! Tack du för alla inlägg och all tid du lägger ner.

  Varma hälsningar

 325. Den här människan är sjuk, det är tydligt. Håller man på så här år efter år är man sjuk, det finns inte så mycket att diskutera kring det, så är det. Det gör det inte mindre jobbigt och jag förstår att det är sårande, för det är det. Men jag tänker att det kanske känns lite lättare att tänka på att det är en sjuk människa som gör detta, som har stora personliga problem som hon låter gå ut över andra. Du har råkat bli hennes offer tyvärr, det finns säkert inte ens någon speciell anledning utan det bara råkade bli du. Jag tycker att du ska polisanmäla, även fast det inte leder någonstans visar du att det inte är ok.

 326. Finaste Ebba. Jag vill bara ge dig en stor kram och säga tack för vilken fantastisk, rolig, varm, smart, motiverande, uppmuntrande, diskuterande, öppen, omtänksam, inspirerande kvinna och mamma du är. <3

  Som ung älskade jag din bok ”Ebbas stil”, men du ska veta att jag gillar dig ännu mera nu. Klok som en bok, humoristisk som en bra komedi, peppande som en egen PT, och vacker som en dag!

  Heja Ebba varje dag och tycker man inte det kan man slänga sig i väggen!

 327. Det här är ju för dj***igt,du menar att det är en stalker som försöker förstöra livet för dej. Tala om för mej vem det är så ska jag ta itu med hen omgående. För mej är du en fin o trevlig människa,sen gör det inget att du ä snygg också. Vi känner inte varann,jag är en oviktig människa som är långt ner i hiarkin. Mvh/John

 328. Jag blir så fruktansvärt ledsen för din skull❤️ Vi måste tillsammans kämpa emot hatet som drabbar fler och fler. Du är ett så fint föredöme🙏 Kramar Ann-Charlotte i Göteborg

  Skickat från min iPhone

 329. Så ledsen för din skull Ebba, du är så grym på så många sätt, tack för att du orkar och för att du delar med dig. Stor varm kram från Lisa Envall Ödman

 330. En trevlig och klassisk skönhet som du får sådana kommentarer? Ofattbart! Nej, hjärtan ska du ha, lilla vännen! ♥️♥️♥️♥️♥️

 331. Du är en av mina stilförebilder! Jag lyssnar på podden och följer dig på Instagram, jag gillar dig skarpt! 🙂 <3 PS Dina skor är superfina, speciellt de guldiga "gubbskorna" 🙂

 332. Vilken stark text, Ebba. Mobbing i alla former är helt oacceptabelt. Styrkekram till dig!

 333. Hej! Har läst din blogg sedan 2010 och älskar den! Jag brukar inte kommentera, inte min grej men nu ville jag ge mig till känna. Sådana vidriga kommentarer säger allt om personen som skriver dem, inget om dig. Men jag förstår att det tar hårt! Kan bara säga åter igen, älskar din blogg!

 334. Ebba, du är en klok, varm , mycket kompetent kvinna. Fortsätt att dela med dig, att skriva och att göra det du gör ! Jag blir förbannad och berörd av det du beskriver, på riktigt ledsen. Önskar dig allt gott ;

 335. Hej!
  Tror jag misslyckades med att få iväg en liten hälsning igår. Vill bara säga att du inte ska bry dig. De är bara elaka. Heja vänlighet och respekt! Och heja dig som skriver en så trevlig blogg! Identifiera skiten när den sticker upp sin fula näsa och välj hur du ska agera men ta det inte till dig!!

 336. Ebba!
  Måste bara säga att jag tycker du är grym!
  Imponeras av dig och hur du känns så ärlig, äkta och helt fantastisk!
  Jag tror att folk som hatar har något annat de är missnöjda över, ett behov att klanka ner på någon annan. Jämför sig. Avundsjuka. Tar ut det på någon annan.

  Du är inte värd det! Men det är lättare sagt än gjort att du inte ska bry dig.
  Brukar inte kommentera men ville bara säga att jag tycker att du verkligen är en sådan jag skulle vilja hänga med. Blir imponerad av dig och du är grym!

 337. Jag blir ledsen när jag läser ditt inlägg, tyvärr är det sannolikt en person som är avundsjuk på dig och gömmer sig bakom elaka kommentarer. För mig trots att jag är 64 år är du en inspiratör som gör mig glad.
  Tack för att du finns till

 338. Blir så arg och ledsen för din skull, att du ens ska behöva skriva ett sådant här inlägg ! Jag har följt dig ända sedan din tid på Expressen, vilket är en ganska lång tid. Att du lyckats hålla mig, som så många andra intresserade under så många år är en stor bedrift med tanke på konkurrensen där ute. Man kan ju undra varför det är så. Anledningen till att just jag följt dig genom din karriär beror på att jag upplever dig som en väldigt genuin person. I åratal har du delat med dig av ditt liv, genom högt och lågt och det är en ynnest att få ta del av det. Du är en fantastisk individ, på så många sätt med en professionalitet som få, men aldrig rädd för att dela med dig av dina ”mänskliga” sidor , vilket man bara älskar. Oavsett om du har ett helt annat liv än så många av oss så finns det alltid sidor hos dig man kan identifiera sig med. Du sprider så mycket glädje och inspirerar så många. Fortsätt vara som du är ! Och till alla elaka kommentarer om din familj, kropp, livstil etc. Gör en Emilia och säg fuck you ! 😉

 339. Finaste underbara du❤️Med ditt vackra inre och yttre finns det nog väldigt många som är avundsjuka men låt de inte få dra ner dig❤️
  Du är så naturlig och proffsig på allt du gör och att lyssna på er podd gör mig så befriande glad.
  Du är en fin förebild och inspirationskälla för många❤️
  Stor trösterik kram till dig från Susanne 💕

 340. Ebba! Du är vacker och smart! Punkt.

  Till näthatarna: väx upp! Gå på komvux. Skaffa en katt, ett jobb, ett liv. Var snälla! Annars kan ni dra åt…..dit pepparn växer!

 341. Oh nej så vidrigt och omoget. Stackars människa som har ett så torftigt liv. Ebba du är vacker med eller utan smink och inte tjock eller ful. Jag förstår att du blir ledsen, men det är hatarna som nog mår sämst som inte har ett liv utan som av avundsjuka eller vad anledningen nu är att de håller på så här. Jag tror att du har massor av stöd från andra läsare av din blogg, försök att tänk så men som sagt, jag hade nog inte själv orkat. Kanske ändå en bra idé att läsa igenom kommentarerna innan de publiceras, av den anledningen att människor av den här sorten inte skall ha möjlighet att få sina vidriga åsikter synliga på din blogg. Jag hoppas att du får en fin helg med familj och vänner, kram Helena

 342. Du är söt, snygg, gullig, trevlig, rolig, charmig, snäll, positiv, duktig, intressant etc!!! ❤❤❤ Polisanmäl!

 343. Förskräckligt och sorgligt. Tänker också på våra yngsta…. Hur påverkar näthatet att växa upp till trygga individer? detta från en pensionerad sjuksköterska.

  Följer dej gärna och du piggar upp min vardag. Ta hand om dej och familjen och ha en härlig hösthelg.
  Kram

 344. Först och främst det är fruktansvärt det som du behöver utstå.
  Och finns det inget du kan göra? Tänker på exemplet trolljägarna/Johanna Toftby?
  Lider med dig.
  Kram

 345. Kjære fine Ebba! All trolling på nett er en uting, men denne var vel over grensen til hva man skal kunne overse? Denne har jeg villet politianmelde, evt engasjert noen til å spore hvor den kommer fra. Jeg har fulgt deg og Emilia i mange år nå og elsker dere begge to. Takk for tonnevis med inspirasjon, latter og bilder på hvordan hverdager med barn og jobb ikke alltid er de enkleste! Men likevel ville vi ikke vært de foruten som dere sier. Takk for det du gjør! Håper sivil fortsette lenge! ❤️❤️❤️

 346. Ebba jag skulle vilja säga till dig, låt inte näthatarnas ord komma in i dig. Låt inte dem ta makten över dig. När du skriver/visar vad de skriver om dig, så har de lyckats med sitt uppdrag att såra dig och göra dig ledsen. Ge inte dem den glädjen. Varför ska du bli ledsen över så mycket elakt skriverier, när ingenting av det är sant. Du har dina fans, bry inte om de som inte gillar dig. Det finns alltid elaka onda människor, som är avundsjuka eller sjuka på något sätt. Vi kan inte gilla alla och alla gillar inte oss. Fortsätt som du är! Kram

 347. Stackare! Här kommer lite medmänsklig värme: ♥️♥️♥️🌹🌹🌹♥️♥️♥️

 348. Kära Ebba. Du borde inte behöva stå ut med den här sortens hat. Jag tycker faktiskt att det ÄR synd om dig. Vem som helst skulle ju gå sönder om en hade utsatts för samma sak i flera års tid. Jag både hoppas och tror att världen har kommit längre nu de senaste åren med näthat och dess följder, så jag uppmuntrar dig att anmäla igen. Men förstår verkligen om du inte orkar dra igång det också <3
  Det är så vidrigt att människor har behov av att trycka ner framgångsrika, hårt jobbande kvinnor. Jag är i alla fall på din sida. Varje dag. Alltid. Tack för alla härliga inlägg och alla glada poddar som förgyller mina dagar! Jag brukar ofta lyssna på dig och Emilia när jag lagar mat, som en liten verklighetsflykt medan barnen leker på golvet. Jag vill att du ska veta att det du gör är riktigt jäkla bra och jag önskar dig all lycka.
  Kramar

 349. Att folk orkar!!! Vad det måste ta mycket tid och och energi att hela tiden vara så elak och kritisk. Å vad får dessa människor ut av det?

  Jag gillar dig, din blogg och Säker Stil- alltså följer jag. Jag lägger ingen tid på sådant jag inte gillar. Varför slösa med tiden på det?

  Du är bra, du är duktigt, du duger och om det inte passar alla så får väl den som inte gillar, vända sig om och bry sig om nått annat.

  Jag för min del kommer att fortsätta inspireras, lära mig och låta mig underhållas av det du väljer att visa upp.

  Tack för att du finns! 🧡

 350. A men fy vad hemskt. Jag är en 70 årig kvinna som med glädje följer din blogg. Å jag tycker det alltid är lika förtjusande både att läsa dina fina texter och se dina fina bilder. Å vet du vad. Ditt leende är alltid där så man blir alltid glad att se dig.
  Hoppas du kan lämna denna skit bakom dig och gå vidare och fortsätt precis som vanligt.
  Bamsekram från Skåneland