Uppdraget i Köpenhamn – NU kan jag berätta!

/ I betalt samarbete med ECCO Foto: Lisa Höök /

Jippie. Äntligen kan jag berätta! För några veckor sedan var jag ju i Köpenhamn på ett uppdrag som jag jobbat med i ”hemlighet” under våren och sommaren. I våras blev jag kontaktad av danska skovarumärket ECCO och jo, jag ska vara ärlig och säga att min första tanke var väldigt bekväma skor MEN kanske inte för mig? Ett varumärke jag kopplar ihop med kvalitet, bra läder (och med golf!) men kanske inte med stil och design. När vi sedan tog ett första möte och ECCO presenterade sin nya lansering och hela sin satsning, så väcktes min nyfikenhet.

För mig handlar skor om att aldrig behöva kompromissa med stilen eller looken – men heller inte med en skön sko, som gör att jag kan gå mellan möten, springa ikapp med barnen, ja, kort sagt: I vardagen vill jag aldrig vara begränsad av en sko. Ett skäl att ECCO hörde av sig till mig var att de hade koll på detta. De visste också att jag älskar ett par bra chunky sneakers. Som måste vara snyggt överdimensionerade, för rätt uttryck, men INTE blir tunga och klumpiga att bära.

Under våren och sommaren har vi haft workshops och möten, jag fick lära mig mer om ECCO och deras historia. Ett danskt varumärke som verkligen månar om kvalitet och komfort – men som idag också handlar väldigt mycket om teknologi, innovation och design.

Från första idé till produkt är en lång process. En av hemligheterna till att skorna är så otroligt sköna (för tro mig, de är drömmigt sköna, jag inbillar mig att mina fötter typ jublar och tackar mig) är den så kallade Fluidform teknologin som alla ECCO:s skor har. En avancerad process men i korthet: Sulan är direktgjuten för att kunna följa fotens anatomiska form. Självklart konstruerar ECCO också sina egna läster, en röd tråd i allt jag fått se, läsa och lära är en brinnande passion för skohantverk som är himla häftig.

Hur som helst, inför denna lanseringen av ECCO Chunky sneaker-kollektion gjordes en otroligt kul, stor plåtning och filmning på Statens museum för Konst, mitt i Köpenhamn. Med mig (!) som huvudperson och ett stooort team runt omkring…

Alltså, detta var den coolaste “location” jag någonsin jobbat på. Tidig morgon blev vi insläppta bakvägen i Danmarks nationalmuseum, som dagen till ära badade i sol. Otroligt pampigt…

Vi höll till i den ursnygga moderna tillbyggnaden med glastak, stora trappor, enorm rymd, gigantiska fönster och ofattbart högt i tak. Ja, du ser ju, detta är drömmen för ett sådant här uppdrag. Wow!

Besök detta nästa gång du är i Köpenhamn, om du ännu inte varit här. Fridfullt, coolt och så inspirerande. Det är också häftigt med kontrasterna mellan den moderna tillbyggnaden och de antika skulpturerna och statyerna på “skulptur-gatan” som ni ser en del av här ovan.

Jag tänker också lite på gammalt möter nytt i den här lanseringen, där ECCO tar vara på sitt arv och den stora kunskapsbanken de har kring att skapa en bra sko – och låter detta möta ny teknik och design.

Tagning ett, tagning två, tagning trehudratjugosju. Allt ska sitta perfekt. Det skulle inte bara fotas utan också filmas detaljer. Haha, skönt nog var det ju faktiskt inte BARA jag som var huvudpersonen här utan ECCO:s nya Chunky Sneakers. Utöver de klassiska vita så lanseras också denna rosa:

Nu föll jag ju direkt för de vita, inte så överraskande kanske. Enkla att styla med i princip ALLT i min garderob, jeans såväl som svarta kostymbyxor. Den svarta detaljen på sulan gör att de också är perfekta i höst, tänker jag.

Men även de rosa är himla härliga. Sydda i en kombination av nubuckskinn och mjuka fullnarvade premium ECCO-skinn från ECCO:s egna garverier.

HÄR kan du se (och läsa) mer om arbetet jag gjort tillsammans med ECCO. Och skynda dig att spana in skorna på Ecco.se.

Tack ECCO för en väldigt rolig, ja exceptionellt rolig dag på jobbet. Om två veckor åker jag ner till Köpenhamn igen och då ska vi göra ytterligare en väldigt kul sak, som jag visar lite längre fram.

KOMMENTERA GÄRNA!

41 reaktioner till “Uppdraget i Köpenhamn – NU kan jag berätta!

    1. Ecco skor som promenadskor är de enda som fungerar för mig.klackar är bara att glömma,pga rygg knä ,besvär,ont ,som ko bent felställnung knä och rygg .så kasta alla klack skor,!! NU FICK Jag chansen att säga vad jag uppriktigt tycker. Hälsningar Pia wåhlander Falun.

  1. Wow så spännande. Så snygga skor…och ser bekväma ut. Kär i de rosa. När kommer dessa i butik?

      1. Beställt de rosa via online butik – idag levererades de! Hade hoppats lite på att de INTE var så snygga som på bild och lite halv-obekväma; men icke. Om möjligt ÄNNU snyggare än på bild/film – dessutom supersköna. Verkligen SUPERSKÖNA!
        Och eftersom mina fötter slutade växa för ca 30 år sen, så får jag se det som en bra investering för mina härliga fötter (nja,) och sluta älta att priset kanske var lite väl i överkant. (Å andra sidan – man FÅR vad man betalar för i detta fallet!)

  2. Älskar ECCO men trist att du först skriver ner företaget i början av inlägget -att de inte för dig. Som ngn som alltid gillat ECCO känner en sig lätt dum då -förstår att du inte menade så men det är väl inte den känslan företaget ville åt?! Å andra sidan precis den känslan jag får ofta när jag lyssnar på Säker stil podden. Du o Emilia dissar snabbt ngt, kjollängd på linneklänning t ex?! Det blir mer exkluderande än inkluderande. Det går att diskutera mode utan att det blir elitistisk och ngt bara för vissa -sorry en utläggning men kom att tänka på det nu i samband med den här annonsen.

    1. Jag tror Ebba skriver så för det är ärligt så hon har tänkt, vilket gör att inlägget känns mer ärligt. Sen tror jag även att hon känner sin målgrupp, och vet att många där förmodligen har känt samma sak 🙂 Vi är många som har följt Ebba länge, och gått (bokstavligt talat) från högklackat till Ecco.

      1. Hej Helena! Precis som du säger, så ville jag vara helt ärlig – och blir ALLTID så glad när det får vara så, i ett samarbete. Eller tja, det är faktiskt avgörande för mig. Och jag har fått input från er som läser här om ännu mer transparens, hur tankarna går inför och “bakom” ett samarbete, så därav skrev jag såhär. Kram från Ebba

      2. Ebba, detta samarbete passar ju dig jättefint! Måste genast kolla in Eccos utbud då även jag älskar snygga och bekväma skor 🙂 men en helt annan fråga: snälla svara! Varifrån kommer den rosa ringen du har (mellan diamantringarna) på dig på närbilden av de rosa skorna? För jag vill minnas att du även haft en liknande med gröna stenar, varifrån kommer även den ringen?? De är då vackra och grönt är min absoluta favoritfärg 😍

    2. Håller med om inledningen. Kanske också för att jag gillar Ecco. 🙂 Ecco lyckas att kombinera en snygg design och bekväm komfort. Hur sköna är skor från andra märken med mycket hög prislapp? Om man tycker att Ecco har en omodern design så tror jag att man inte har kollat igenom deras utbud. De flesta modeller är lika ”up to date” som andra skomärken.

      1. Hej Magdalena, 100% instämmer jag med dig ovan – jag hade ju heller så så bra koll, men blev verkligen så glatt överraskad över hur mycket de satsar på design, utan att tumma på den fantastiska kvalitén. Kram!

  3. När jag var 20 sa jag alltid att ECCO tar man på sig när man vet att man ändå aldrig kommer få ligga igen, ha ha! 18 år senare har även jag lärt mig uppskatta bekväma skor! 🙂

  4. Har använt Eccoskor i typ 10 år nu, och är 29 😀 har aldrig insett att de inte ansetts vara “coola”. Har helt enkelt gillat dem och de är hållbara och bekväma. Har också sandaler av dem, som har nötts ut på många semestrar.

  5. Jag har ett Ecco som jag älskar . Knallröda . De har tagit mig runt på gator och showroom på Milano interiör/design vecka. I timmar. Underbart bekväma

  6. Så snygga skor! Delade länge din gamla uppfattning att ECCO är fula och omoderna, men bekväma. Men nu på senare år har jag börjat upptäcka att ECCO är verkligen ett märke att räkna med.

    Hur är de i storleken? Kunde du ha samma storlek som i andra skor?

  7. Kommer definitivt att köpa dessa, men vet du om dom kommer in i den rosa färgen? Finns inte online nämligen 🙂

  8. Nej men sluta vad fina! Älskar Ecco men tycker dom varit lite “tantiga” i sin design tidigare. Men dessa var ju ursnygga! Klockrent samarbete!

  9. Har alltid älskar Ecco. Det gör även min labrador som re-designat två par svarta Ecco pumps genom att äta upp framdelen så de blivit…tja sandaletter.. Grattis till ett fint uppdrag för en riktigt bra produkt ❤️.

  10. Min mormor brukade ha Ecco-skor, och de var inte så snygga, tyckte jag…men de där sneakersen kunde jag tänka mig köpa, om de fanns i svart. Vita skor hålls ju inte rena en dag heller i det här klimatet 😛

  11. Lever med reumatisk sjukdom och skor med bra kvalitet är viktigt och kul att de ser bra ut också, tycker att Ecco har utvecklats mycket senaste åren och har snygga party skor också!

  12. Klickade in på Eccos samarbetssida, och reagerade på språket. Tafflig copy, eller helt enkelt lite för dansk svenska? Särskrivningar, udda stavningar, satsradning, grammatik som känns off. Går liksom inte att o-se (och jag menar då inte att racka ner på danska språket).

  13. Har alltid köpt Ecco skor som är så bekväma. Men bara svarta. Nu ska jagköpa röda och bli tuff på gamla dar!
    Barbro Norberg

  14. Grattis och välkommen in i skovärlden!
    Det har varit min dröm sedan jag tog över den skandinaviska agenturen för Brunate att kvinnor i norden skall bli mer uppmärksamma på bra skor av kvalitet och passform. Du kommer säkert att öppna upp ögonen för många!
    Kram C

  15. Måste bara fråga om den snygga skjortan med bästa armlängden, var kan jag köpa den?!
    Såå fin!

  16. Bra val av samarbete! Köper i princip bara Ecco nu förtiden för att de är skönast och är snygga.

  17. Underbara skor! Beställde de vita via webben, passade perfekt och är grymt sköna. Hade aldrig hittat dem utan ditt samarbete, då jag har lite förutfattade meningar om Ecco. No more:) Vackra bilder Ebba!

  18. Jag har länge letat efter chunky sneakers. Köpt eller beställt hem några olika, men ändå slutat med att jag har lämnat tillbaka för någonstans “klämmer skon”. Inte bokstavligen men jag har inte varit hundra. Så såg jag dessa nu natten innan när jag surfade. Fan, det är farligt med reklam egentligen… 😉 Men jag blev så nyfiken på dessa så jag stack ner till stan i Gbg. Provade de en stund för ändå ett viktigt beslut när det handlar om 1700 kr, och så mycket brukar jag inte lägga på skor. Men de är ju så himla fina och bekväma och jag har länge tänkt skaffa mig ett par chunky! Jag älskar den svarta underdelen på skolan, den lyfter skorna till en högre nivå. De känns väldigt enkla för att vara chunky och det har ni lyckats med på ett bra sätt. Jag ser fram emot att få använda dem.

    Jag har inte köpt skor från Ecco innan, men min sambo gillar deras skor. Han tycker de är snygga och bekväma och jag kan bara hålla med om att deras herrmodeller ser snygga ut också. För mig som tjej så har jag inte hittat något märkvärdigt där. Visst har de fina enkla sneakers, men inget utmärkande. Men dessa chunky alltså!! Wow! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.