“Men kan en kunglighet jobba hemifrån?”

Ja, liksom för alla andra – så blir det inte någon vanlig höst för kungligheterna, på grund av rådande pandemi i världen. “Jobba hemifrån”-rekommendationerna gäller naturligtvis även för kungligheterna. KAN en kunglighet jobba hemifrån, undrade någon? Både ja och nej. De är ju privilegierade nog att ha ett val, trots att varken sysslorna eller genomslaget blir riktigt detsamma. De är privilegierade nog att ha luftiga underbara hemmakontor, här ser vi prinsessan Sofias med utsikt över Djurgårdens grönska utanför Villa Solbacken:

Förmodligen blir det en mix. Här i Sverige blir det många fler digitala kungliga möten (kolla bara i kalendern här) men de har också att göra uppdrag “ute”. Kronprinsessparet besökte exempelvis Visita (organisationen för besöksnäringen i landet) och det såg ut såhär:

En sommarfräsch kronprinsessa i Stockholm, med favoritskorna på och en ursnygg klänning. Åh, jag älskar mönstret på denna klänning som jag direkt tänkte att det är Rodebjer?! Prins Daniel matchade lite lagom med grå kostym och blå nyans på slipsen:

Ett annat exempel såg vi i Danmark i veckan. Kronprinsessan Mary är nybliven hedersordförande för WWF i Danmark och hennes första uppdrag genomförde hon i veckan, helt icke-digitalt och med 100%…

…Säker stil. Smart val av klack med kilklackar när man ska ut på en brygga och släppa ut fisk! Men hon jobbar också digitalt, här såg vi henne häromdagen på storbildsskärm under danska Pride:

…Ja, även kronprinsessan gjorde ett briljant invigningstal för årets digitala Pride här hemma. Hon sa bland annat: “

Om du är en av dem som inte kan eller vågar vara öppen om vem du är, så vill jag bara att du ska veta en sak: Du har rätt att vara precis den du är, och vi är många som står bakom dig. Jag står bakom dig.”

HÄR kan man se Pride-talet som hon höll, iklädd en favoritklänning i det vackra Jobs-mönstret som plockades upp av Rodebjer för några säsonger sedan:

Rodebjer-favoriten har hon burit vid flera tillfällen, passar ju henne så bra – som en svensk sommaräng. Här ser vi det i Vietnam förra våren:

…Och här under Nationaldagsfirandet i Hagaparken när hundratals människor samlades och oj, vad det känns som en evighet sedan trots att det bara är förra sommaren. Tiden före en pandemi, nu lever vi i tiden under. Med allt vad det innebär.

Spanska kung Felipe bar ansiktsmask när han i veckan, på Mallorca, framträdde med premiärminister Pedro Sanchez.

Ja, givetvis när de mask, eftersom munskydd är obligatoriskt i samtliga regioner i Spanien i alla offentliga utrymmen, både inomhus och utomhus (oavsett om man håller säkerhetsavstånd).

Givetvis inga konstigheter men just bilden nedan påminner mig lite för mycket om “Handmaid’s Tale” och jag kan nu inte låta bli att googla lite på hur de ligger till med kommande säsongen. Som ju blev uppskjuten på grund av pandemin. Men någon gång nästa år ska den ha premiär och här är trailern som ju utlovar ännu en gastkramande säsong. Hjääälp, hur ska det GÅ!?

…Så även hertiginnan Camilla, när hon i juli var ute på uppdrag. Mycket chict med vad som ser ut att vara en Liberty-printad mask!

I England är det annars Kate och William som visat upp allt från hemskolnings-vardag till digitala möten med organisationer som jobbar med Covid 19-läget, här ser vi en bild från ett möte på Sandringham i juli:

Men vi avslutar detta lilla kungliga bonus-svep denna måndagskväll med sommarens härligaste kungliga vykort. Det kommer från detta välmatchade gäng…

Kungafamiljen av Nederländerna, Willem-Alexander och Maxima med sina tre döttrar utanför slottet i Huis ten Bosch i Haag. Ett av de fyra kungliga slotten i Nederländerna och det slott som är kungafamiljens bostad, till vardags.

Kunglig vink gånger fem! Och här ser vi prinsessorna – Alexia, Ariane och Amalia i mitten, som lär ha en del utbyte av prinsessan Estelle i framtiden eftersom de tillhör samma generation blivande drottningar:

Foto: Henning Bagger / TT, Piroschka van de Wouw / TT, Manu Fernandez / TT, Jessica Gow/TT

KOMMENTERA GÄRNA!

6 reaktioner till ““Men kan en kunglighet jobba hemifrån?”

  1. Det måste vara oerhört skönt även för de kungliga med små barn att få ihop livspusslet mycket bättre nu när man jobbar mer hemifrån. Men framför allt kungaparet måste ha fått ett nytt liv, bara vara på samma plats hela tiden, slippa resorna, middagarna osv, de är ju trots allt i den åldern när väldigt få andra människor jobbar fortfarande. Jag hoppas de har njutit av den stillsamma våren och sommaren ur det perspektivet.

      1. Wow bra spanat Agnes, ser ju faktiskt ut att vara den väskan. Verkligen så snygg! 👌

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.