Måndagsrapporten – och min (gala)vecka i Göteborg!

Lite grand känns det som att “jobbveckan” drog igång redan igår, söndag?! Emilia och jag hade nämligen bokat in ett jobbpass på mitt kontor mellan kl 11 – kl 15 (som sedan blev kl 17 för min del, jag kom in i jobb-flow och Johan messade hemifrån att alla barn var superglada, han hade totalt sju barn hemma hela eftermiddagen, två extra syskonpar…) och då körde jag på. Emilia jobbade i rutan på morgonen, i Nyhetsmorgon, och åkte direkt till mitt kontor efteråt. Känns riktigt skönt nu, eftersom vi ligger bättre i takt inför den här veckan. Som är en späckad sådan! Voilà, här kommer vattendelaren måndagsrapporten:

MÅNDAG: Digitala modevecka drar igång – kul! Innebär att jag ska försöka klämma in många visningar, paneler och live-sändningar under hela veckan. Ska verkligen bli intressant att följa!

Plåtning och produktionsdag står på schemat, så alldeles strax rullar fotograf Lisa Höök, makeupartisten Erica Monteiro (ska bli sååå kul att ses, vi har inte setts sedan i juni!) och mina kollegor Caroline och Sofi in här. Två större projekt som jag jobbar med ska vi arbeta med idag. Lyckas jag få in att springa med Hanna efter jobbet? Jag hoppas det och jag hoppas att hon kan, det är ju vår “vanliga rutin” på måndagar.

TISDAG: Kick off-halvdag med middag med hela teamet! Säker stil-teamet, Ida och Anna-Karin, ja allihopa och det ska bli såååå trevligt! Och BRA att ses och samlas allihop, efter sommaren! Vi avslutar med middag och redan nu säger jag skål och hurra för en härligt inspirerande halvdag. Tandläkaren på morgonen också, hurrar jag väl inte lika mycket för… Jag ska fixa med min tandreglering som inte riktigt blivit 100% ännu. Delvis för att jag slarvat lite med att använda skenan – suck – men också för att sista skenorna inte riktigt gjorde jobbet. Bara att köra på, det kostade en rejäl slant och jag vill ju att det ska bli bra.

ONSDAG: Lunch inbokad med Ida och en annan person, som jag försöker övertala att hjälpa mig med en idé jag har om en sak jag vill genomföra, lansera och tja, sälja. Mer om detta snart hoppas jag. Även träning med PT-Jeanette är inbokad före lunch, vi ska köra vikter, tungt och tufft. Powerträning som banne mig inte är särskilt härlig när man gör det (utan typ vidrigt jobbigt) MEN skönt efteråt.

Manusjobb på förmiddagen, ska fila på det sista och djupdyka i NK-galan som jag ska arbeta med i Göteborg i tre dagar. Ja, dessutom packa och se till att jag får med allting för på torsdagen…

TORSDAG: …Då bär det av mot Göteborg. Hoppas på tåget på morgonen för tre dagars jobb – torsdag, fredag och lördag – i Göteborg på uppdrag av NK. Jag ska leda galan och moderera samtal, för i år flyttar galan och prisutdelningen nämligen “hem” till varuhusen och bjuder på modevisningar, panelsamtal och massor av inspiration. Antingen, så kan man komma till varuhusen, i Göteborg (då måste ni komma och säga hej till mig) och Stockholm, på plats, eller givetvis via NK:s digitala kanaler. 

FREDAG: Är ju incheckad hos mamma och pappa, så denna fredag ser jag fram emot frukost hemma på Överåsgatan! Och förhoppningsvis har jag sovit riktigt, riktigt gott – ändå viktigt att njuta av det, snarare än att tänka på att det såklart också är trist att vara borta från mina små, därhemma. Men så mycket tid att fundera över det lär jag inte ha. För sedan blir det alltså mera jobb i Göteborg. Smink, teknikgenomgång, ombyten och japp, roliga samtal som jag alltså ska hålla i. Kul!

LÖRDAG: Jobb hela dagen och sedan tar jag tåget strax efter 18 tillbaka till Stockholm. Tänkte först åkt söndagen, för att sova ut hemma hos mamma och pappa men nej, det blir skönt att komma hem. Då kommer jag till Centralen vid halvtio på kvällen. Som Johan sa “barnen lär ju knappast sova ändå, när du kommer hem…” – haha, helt sant. En dos lördagsmys alltså!

SÖNDAG: Träning inbokad på morgonen, på The Place! Just en sådan här vecka, med jobbresa och mycket inbokat, så ser jag ju nu – när jag skriver upp allting – att det är sååå lätt att låta träningen ryka. Men nej, jag ska verkligen försöka hålla fast vid det jag bokat in och få ihop TRE bra pass. Sedan ska jag också sätta upp rimliga bra mål för hösten, som gäller träning såväl som kost och sunda vanor. Men det jag har inte hunnit landa i riktigt ännu, är ju inget man bara skriver ihop på en kvart direkt.

Hej och hå, nu kör vi. Hoppas att du också har en plan för veckan – och att den känns BRA!

14 reaktioner till “Måndagsrapporten – och min (gala)vecka i Göteborg!

 1. Jag jobbar som medicinsk sekreterare måndag-fredag. Annars promenader inplanerade.

 2. Har blivit lite inspirerad av måndagsrapporten, och tänker nog börja veckan med att skriva upp en “detta vill jag ha hunnit med på jobbet innan fredag eftermiddag”-lista. För att hjälpa mig själv att jobba lite mer fokuserat 🙂

  1. Men du vet väl att du varken måste läsa eller kommentera Carina 🙂

   1. Ska du kommentera, kan du ju skriva rätt namn….

 3. Jag tänker att Måndagsrapporten blev en vattendelare och kontroversiell för att den introducerades mitt i sommaren, när många av oss hade semester och inte ville tänka på scheman, rutiner etc. utan bara vara. Själv gillar jag måndagsrapporten men så är jag ju också en listmänniska 😊

  1. En fråga och bara av ren nyfikenhet och med hopp om att få lite tips. Din vecka är planerad i minsta timma känns det som. Hur får du in barnens läxor, aktiviteter och annat som hör vardagen till med barn? Jag plågas av konstant dåligt samvete för att jag inte räcker till. Hur gör du?

 4. Heja Ebba, låter som en spännande vecka! Det är kul att du är tillbaka i stan igen och personligen hoppas jag på lite mer stilinspiration från dig igen. Ja, leggings och sweatshirt är härligt men inte 24/7 på en person man följer för stiltips. I övrigt gillar jag allt du gör. Lycka till med din träningshöst <3

 5. Tacka sjutton för att både barn och föräldrar blir stressade……inte bra för någon !

 6. Kul att läsa om din vecka! Och bra att du håller i träningen. Tror att det ibland låter mycket mer än vad det är just för att du skriver upp allt du gör. Men denna vecka utöver jobb får du ju med just träning och även tandläkarbesök.

 7. Vad mysiga bilder! Älskar deras produkter och älskar din blus, var kommer den ifrån?

 8. Var och en får naturligtvis göra som den vill. Jag själv klarar inte så mycket olika uppdrag samma vecka. Då mår jag inte bra. Max tre saker utöver vanliga jobbet, funkar för mig, under en veckas tid.

  Jag ser att många i din generation plockar in mycket i sin vecka, och säger att man mår bra av det. Så kan det såklart vara, jag tror att detta är individuellt vad man orkar med.

  Det är inget fel på att “bara” jobba, åka hem och laga middag och se på TV. Många influencers håller på så som Ebba, Emilia och Isabella L med fler.
  Man bestämmer själv, men det passar inte alla. Långt därifrån. Det är nog därför man reagerar på den här måndagsrapporten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.