Nu är det gjort

Nej, det var inte såhär jag trodde att jag skulle må idag. Har inte orkat öppna datorn. Men nu skriver jag några rader från mobilen, härifrån sängläge med dunkande fot i ett stort, tungt gips. Har precis tagit kvällens sista dos av morfin, paracetamol och penicillin och väntar nu på att den onda ska släppa lite grand, behöver nog verkligen sova. För det blev inte så många timmar inatt, eller natten innan när jag oroade mig så för operationen och det känns i kroppen. Såhär såg min utsikt ut, när jag vaknade upp efter narkosen.

Skrevs in på morgonen, rullades in på operation halvåtta och tre timmar senare vaknade jag med hackande tänder och frös något hemskt, vilket lugnade sig när jag fick i mig lite äpplejuice och en smörgås av de änglasnälla sköterskorna. Någon frågade om jag ville ha min handväska eller telefon, tror jag mumlade nåt om “nej men åh, jag kan hämta den själv…” och då fick sig nog någon ett litet skratt. För att hämta någon väska var jag inte direkt i skick att göra, är inte heller det nu. Vet inte ens hur jag ska lyckas göra och få i mig en kopp kaffe, men det får bli ett senare problem.

Sedan kom kloka, snälla läkaren och berättade för mig om operationen. De hade rensat bort en del inflammerad vävnad i min vänsterfot, sytt ihop den söndertrasade senan som splittrats på längden i en cirka 10 centimeter lång ruptur – men sedan hade de också upptäckt att det var annat som behövdes göras, när de öppnat foten. Ett ledband hade lossnat, så han hade gjort ett nytt fäste med “såg, mejsel och gaugetång”, vilket jag senare fick läsa tre gånger i journalen eftersom jag nånstans här inte riktigt tog in allting…

Och sedan borrades det fyra “borrkanaler” för att fästa ledbandet och lite annat som jag inte riktigt förstod… Men nu är det gjort! Vilket såklart är jätteskönt. Allt ska ha gått bra (vilket jag nog frågade läkaren om fyra gånger). Så fort jag känner mig lite piggare, så kommer det såklart att kännas så också. Men just nu känner jag mig i ärlighetens namn rätt sänkt.

Den här våren alltså. Visst har jag gått och haft rejält ont rätt länge, fått skära bort så mycket ur livet som jag tycker om, allt från tennis till att kunna springa, skidor i Sälen men också i vardagen, busa runt med barnen, jogga, och det har varit urjobbigt, svullet och gjort himla ont efter långa dagar på jobbet i mina silverskor – så är ju tacksam över att få detta gjort. Men jag inbillade mig nog att de liksom skulle bli positivt överraskade? Kanske skulle de inte behöva göra så mycket därinne i foten – och framför allt inte MER och större operation än vad de först trott. Suck.

Så, sträng ordination om högläge med gipset och tre veckor utan att belasta foten ALLS, med kryckor, följt av ortos i tre till fyra veckor känns just nu… Sådär. Samtidigt som jag vet att det är för det bästa. Som sagt, kommer vara piggare, gladare och mycket mer optimistisk när krafterna kommer tillbaka och tårarna torkat ordentligt. Nu hoppas jag få lite sömn här. Tror det är precis vad som behövs. Godnatt från mig!

Kommentera gärna med lite pepp ❤️

144 reaktioner till “Nu är det gjort

 1. Skickar positive vibes. Jag opererades en gang och det ar verkligen jobbigt med aterhamtning. Man maste liksom stalla om attityden och acceptera att man gor mycket nar man inte gor sa mycket fysiskt for man later kroppen laka. Jobbigt ocksa nar man har sma barn. Men kanske att du gor nagot meningsfullt av det ( rent psykologiskt) och mediterar och bara fokuserar pa andingen. Ser det som en mojlighet eller chans att sakta ner. Man kan bli latt nere sa anything som far dig att forbli positiv rekommenderas. En bra bok.. Educated av Tara westover ar jatte bra btw.

 2. Tänkt på dig hela dagen ❤️ Hoppas du får sova någorlunda ok och säg till dem som jobbar vad du än behöver, hur du känner om di får mer ont och mår. Du är viktigast och att du får vila.
  /J

  1. Skänk en tanke till de hundratusentals svenskar som i 40 år skattefinansierat “sjukvården” som idag invaderats av bidragsimmigranter.
   De som saknar basal sjukvård – de som avlider i SUS -akut-korridorer pga personalbrist.
   Fråga din “hedersdoktor” till morsa – varför hon inte stoppade våldtäkten på vården.
   Men såklart- Du vårdas på Sofiahemmet – långt borta från verklighetem
   Skäms minst sagt!
   En fjuttig liten fotrenovering behöver morfin… väx upp FHS!

   1. Skit samma om det är Sofiahemmet eller något annat Sjukhus – En sådan förfärlig tipsa Lena hade aldrig lämnat mina händer….

   2. Skit samma om det är Sofiahemmet eller något annat Sjukhus – En sådan förfärlig gipsskena hade aldrig lämnat mina händer….

 3. Åh det låter kämpigt och ont nu😔 men om inte alltför lång tid kan du göra allt det där härliga som du har saknat 💛 Ta hand om dig och krya på dig! Kram

 4. Krya på dig! Jag tror inget annat än att allt läker snabbt och perfekt på en frisk och kry människa som dig. Tänk att det är övergående och passa nu på att göra all det där man inte får eller hinner annars, och om några veckor är du uppe och springer igen. Läs mycket och tillåt dig själv att bli bortskämd, speciellt med kakor och fikabröd och bli uppassad av folk! Det är det bästa 😍 !

  1. Gomorron fina Ebba
   För varje dag kommer det kännas lite bättre för dig…Så god bättring och det bästa åt dig ❤
   Se till att va riktigt smärtlindrad, särskilt nu här i början…tänk inte att det går över tvärtom(Du kanske märker att jag jobbar inom vården😷)
   Kramkram

 5. Bra jobbat Ebba! Det här fixar du även om rehab är tufft.
  Sov gott från en som inte kan sova och pillar på telefonen (hihi).
  💕 från Elisabeth

 6. Krya på! Vila nu och ta det lugnt. Hade en inflammation i hälbenet och en stress fraktur, vet hur r du känner det😔 men det kommer bli kanon! Kram

  1. Förstår att det tar emot att tänka på flera veckor utan att kunna fara fram som vanligt, men som flera andra sagt så kommer det ju att ge så mycket i längden!

   Dessutom tänker jag att det nog kan födas massa nya & spännande ideer nu när det inte kommer att snurra på lika snabbt. Kolla in det här TED talket, att ha tråkigt behöver inte vara något negativt!

   https://www.youtube.com/watch?v=c73Q8oQmwzo

   Håller tummarna för att du får en bra natts sömn nu, så känns det förhoppningsvis bättre redan imorgon.

 7. Du fixar detta, nu är det bara framåt som gäller! Tänk på att följa dina ordinationer och gör din sjukgymnastik. Kram o krya på dig!❤️

 8. Det kommer bli kanon- du är alltid så pepp på allt och ger så mycket energi. Skickar en riktigt maffig energiboost till dig hela vägen från USA. Krya på dig ❤️

 9. Skickar pepp till dej Ebba! ♥️💪🏼
  Vet lite hur du känner dig. Har en jobbig graviditet bakom mig och har tillbringat veckor i soffan utan att få röra mig. Men det har varit värt varje minut nu när jag sitter här, mitt i natten och tittar på min lilla tjej som äter sig mätt.
  Har även en stor kille på 4 år som gärna ville åka pulka, leka gömme, cykla och att mamma skulle bära osv. Gjorde ont i hjärtat varje gång jag fick säga ”nej, mamma kan inte”….men oj vad jag njöt och njuter av att kunna använda min kropp nu och göra allt jag vill igen 🙏🏻
  Veckorna går fort och jag hoppas att allt kommer går bra! Ser fram emot mer uppdateringar på bloggen under tiden!
  Kran till dej!

 10. Krya på dig bästa Ebba! ❤️
  Nu blir det lite mer vila än du tänkt men det är kanske bra för kropp och själ. Hoppas det onda släpper snart, jag ska själv göra liknande operation (fästa om hälsenan i hälbenet och tar bort benutskott) 🙈 men la den till augusti så jag kan halta fram och bada i sommar.
  Stor krya på dig kram. Och du, du har bästa och roligaste instagramkontot i Sverige! Snart går vi båda i klackar i Öhrn, som jag längtat!!

 11. eftersom jag är ett proffs på att bryta mig så skulle jag komma med ett tips här eftersom det brukar klia under gips , köp is glass och ät . det lindrar hettan , hoppas du blir frisk snart ebba ( när jag startade en blog var du min inspiration och du har inspirerat en hel generation )

 12. Oj vilket ingrepp! Jätte krya på dig❣️🙌💐🌈 vila är såååå himla viktigt! Och bra kost. Lycka till! Snart spelar du tennis i silver skorna!
  Må väl!
  Kram Emma

 13. Heja dig Ebba!👍👍👍 Du är en av få som jag verkligen ser upp till, som du nog förstått.😉 Allt kommer bli bra. Kramar i massor❤❤❤

 14. Brukar vara en särskild mening med prövningar i den klass du beskriver. Man förstår inte helt mitt inne i dem. Jag har använt mantrat – se till vad som återstår och bekräfta all tacksamhet för det. Då kommer nya lösningar som inte syntes tidigare. Du klarar även detta med all den styrka du har Ebba.

 15. Du ska se att det känns bra snart, och ta nu tillfället i akt att VILA! Kram

 16. Åh krya på dig!! Tiden på uppvak och de första timmarna efter operation är hemska. Men i de fall jag har opererats, eller snittats, hat jag alltid blivit förvånad över kroppens otroliga förmåga till återhämtning. Ganska fort känner man sig i alla fall mycket bättre❤️
  Och tänk så mycket härligt du nu har återinfört i livet, DET är ju värt hur mycket som helst!
  Hejar på dig och skickar en dos digital kärlek och styrka!

 17. Kram på dej fina Ebba! Det blir bra, tar bara lite tid♥️

  1. Det var inte lite det! En undran bara; hur har dessa skador uppstått?
   Vila vila vila och krya på dig!

 18. Du om någon kommer klara det här! Massa kramar ❤️

 19. Det kommer gå jättebra Ebba! ❤️ Jag bröt armen för ett par år sedan, också tre timmars operation, och det har gått förvånansvärt bra att bli återställd. Så hejja dig! Du får verkligen deppa och tycka att det är sjukt trist. Men du kommer komma ut på andra sidan och vara så glad över att du fick möjlighet till den här operationen. Ta hand om dig! Kram Karin

 20. Så härligt att det äntligen är gjort🤩 Och att allt gått bra 💕 Det kommer att bli toppen även om det inte känns så just nu. Snart är du återigen i full aktivitet med barnen och ute och joggar🥳 Det kommer att gå fortare än du tror❤️ Borde inte Emilia fixa en pimpad Säker stilrullstol åt dig under de här första veckorna när du inte får belasta foten? 😜🤩💕 Var nu rädd om dig, allt löser sig brukar du ju själv säga på härlig göteborgska ❤️ Kramar❤️

 21. Efter två månader av att inte vara på topp och bitvis helt sängliggande börjar nu livet att kännas i kroppen igen! Som jag har gråtit (och skämts över att jag gråtit över sådant man blir frisk av) över första cykelturen jag missade, häggblommorna som doftade utan mig, valborg från sängen, maten som inte smakade, springturerna som skulle få mig i form (nåja) och allt jag inte kunnat ge barnen. Bland annat.
  Nu väntar en sommar och framför allt, ett liv.
  Min man som inte är hälften så dramatisk som jag sa: Det här blev inte din vår.

  Så jag får väl säga typ samma till dig: Det här blir kanske inte din sommar. Så är det. Men därmed inte sagt att det inte kommer att finnas guldstunder. Och tänk, nästa sommar, kommer du njuta som aldrig förr.

  Sätt upp härliga mål inför hösten nu. Skor du kommer kunna ha, outfits utan pjäxa, springturer bland fallande löv, höstutflykter med barnen, puttrande grytor, ett alldeles grått hav. Kanske en liten resa till ditt älskade Mallorca i oktober (usch vilket oklimatiskt pepp) så att du får kasta dig i vågorna och simma, simma, simma.

  Och till de dagar du inte kan peppa upp dig – minuterna går fast man mår skit. Och dagen tar slut.

  Stor kram!

 22. Du kommer att vara så tacksam över din kropp när du är frisk igen Ebba. Det är superjobbigt med fötter. Jag hoppade kryckor uppför två våningar i 6 veckor en gång, efter det hade jag de snyggaste armmusklerna nånsin. Håll ut och glöm inte att vila.

 23. Åh men stackare! ❤️ Men bättre med en ordentlig operation än två. Kämpa på och försök finn ro i att när de här återhämtningsveckorna är över, då är du på topp igen! Styrkekramar ❤️

 24. Kära Ebba
  Det kommer gå bra det här! Passa på att vila ordentligt, man kan inte göra så mkt annat även om jag vet hur segt det är när allt man vill är att att åka hem och återgå till det vanliga. Jag läser din nya kokbok, vilken guldgruva av härliga recept, vackra bilder och fiffiga tips.
  Kramar 🤗

 25. Heja dig! Bra jobbat! 😀 Se nu till att skaffa ett par riktigt snygga kryckor och plocka fram målbilden för när detta är över. Du får inte bara en frisk fot utan sjukt snygga armar och mage. Det väntar ett par tuffa veckor men seeeedan….. 😀😀😀😀

 26. Kära Ebba.
  Saker och ting händer av en anledning …..

  Ibland tvingar livet oss att stanna upp, kanske det sista tiden gått alldeles för fort?

  Hälsosamt med Time Out 😉
  Ta det som en härlig period för återhämtning.

  Låt barnen måla på gipset, fixa en rullstol då du lättare tar dig runt, skratta och var glad, inget hjälper så bra som positiv inställning. Låt barnen hjälpa dig hemma, de kommer växa som svampar i jorden …

  Andas, njut, skratta och tacka först och främst livet att du fått en sådan fin chans till att bli återställd, en operation som för oss kostar inget men betyder så mycket.

  ” Mycket kan hända, mycket kan ske…
  Livet kan vända, livet kan le…” 😘

 27. Nu när du blir så total renoverad i foten blir du som en gasell! 😉 Krya på dig!!!

 28. Kämpa fina Ebba!

  Tänkt att om ett år kommer du vara sååå glad att du gjorde operationen och extra glad för att du nu faktiskt kan jogga, åka skidor, osv.

  Kram!

 29. Ebba ❤️ Nu är operationen avklarad och du är ett steg närmare en fullt fungerande fot utan smärta. Du fixar detta!!

 30. Vad jobbigt för dig att ha ont och jag förstår att du är trött efter en kaosig vår. Men skönt att ha operationen bakom dig! Du kommer bli grymt stark i överkroppen efter 3 veckor med kryckor och du kommer med största sannolikhet känna stor lättnad när du får byta till ortosen. Den är ändå helt okej jämfört med gips, går att ta av och på osv. Och skönt ändå att det blev operation nu. Att slippa hoppa runt på kryckor i slaskig vinter, men samtidigt inte mitt i högsommaren. Du kommer kunna ta många bad i Falsterbo i sommar! Kryakram från sjukgymnasten 💪🏼

 31. Hej bästa Ebba!
  Nu kan det bara bli bättre👍
  Ta hand om dig och så hoppas jag att du får hjälp med barnen nu när du behöver vila.
  Kryapådigkram💐☀️🥂

 32. Stackars dej fina Ebba vilken jobbig fotskada! Lova vara rädd om dej och lyd de som kan. Själv har jag en dum fot som jag slarvade med i 30-års åldern så nu vid 56 får jag lida, man skall ju gå många steg i livet som sagt! Kram o kämpa (o lipa en skvätt emellanåt, det hjälper) ✊ ❤

 33. Krya på dig finaste Ebba, lyssna på kroppen och ta hjälp. Står säkert ett stort gäng som bara väntar på att få hjälpa till. ❤️ 🤗

 34. Näe fy, sympatiserar så med dig! Fattar verkligen att energiska du känner dig knäckt av stillasittande mem kanske går det att tänka på det som skönt, att vilan kommer att göra dig gott. Du förtjänar lite ro får jag för mig. Mysigt tips att fördriva tiden med: Homefires på SVT-play. Brittiskt, kostym som utspelar sig under andra världskriget med byns kvinnoförening i centrum. Nästan 2 hela säsonger ligger uppe nu.
  Jag låg m bruten och gipsad fot förra sommaren (varmaste på 200 år 😬). Fick dock snygga armmuskler av kryckorna och barn som lärde sig att ”hämta själv”, både gick över men ändå ;-D

  Kram och krya Ebba!

 35. Fina Ebba!
  Det här kommer bli sååå bra, det är egentligen oviktigt hur mycket dom gjort under operationen, det är ju fantastiskt att dom såg det och åtgärdade det, så operationen va egentligen det bästa som hänt din fot! <3
  Och även om tre veckor kan kännas långt så är det massor av tid med mys med dina barn, härliga serier, tonvis med tidningar, böcker och bara pumpa ut inspiration som vi sedan kan få ta del av 😉 <3
  Och ta det från en som varit med en olycka som resulterade i 5 år utav rehab, tiden går, tiden läker sår och snart står du där med löparskorna igen, redo för milen eller din livs bästa tennismatch! Det kommer bli så bra, bättre än du kunnat hoppas på!
  Värme och styrka till dig, kram! <3

 36. Åh Ebba. Det är ju en jätteoperation du har gjort. Jag känner så väl igen den där känslan efter en operation, den förlamande tröttheten när kroppen jobbar på högvarv för att läka och man själv trodde att man skulle va i vanlig form fast utan krämpor. Krafterna kommer återvända och du kommer njuta av solens strålar om inte från tennisplan så kanske från en parkbänk med barnen runt dig💕

 37. Krya på dig och heja dig! ❤️❤️❤️Kämpa! Det kommer bli bra!

 38. Krya på dig Ebba! Jag brukar tänka att ibland utsätts vi för prövningar för att vi ska få visa för oss själva att vi klarar av dem. Då blir vi starkare. Detta grejar du!! 💪🏼

 39. 💪🏻👊🏻 Nu är det värsta gjort å det kommer bli bättre, även om det inte känns så nu. Krya & ta hand om dig! ❤️

 40. Krya på dig, fina Ebba!❤️ Det kommer bli så bra nu! Har själv en fot i bandage efter att ha vrickat mig rejält för 3 veckor sen och bara hoppas på att den ska bli bättre snart. Man vill ju träna och bara köra på som man alltid gör. Vad hände när du skadade dig? Ta hand om dig! Kram🤗

 41. Krya på dig! Det kommer att bli bra så småningom. Tänk på din egen återhämtning. Kämpa på! 🙂

 42. Du är en stark fantastisk tjej! Detta kommer snart bara att vara ett minne och en erfarenhet. Kämpa på! <3

 43. Åh Ebba, jag har gjort något liknande eftersom mitt knä var helt förstört. Det är nästan femton år sedan men det är verkligen värt det när du har läkt klart. Jag hade också ortos och gips. Världens bästa anledning till att faktiskt ta det lite lugnare, ligga insidan och titta på serier, läsa en bok och vila innan hjärtegrynen kommer hem från fsk. Lycka till!

 44. Förstår att det är jobbigt och segt! Tänkt vad skönt att operationen är gjord. Tror det aldrig passar bra med en operation,så lika bra att ha det gjort nu. Q
  Snart är du hemma hos familjen som kommer ta hand om dig. 3 veckor med gips kommer gå snabbt! Se det som en chans att vila upp dig, samla idéer,kolla serier,och bara ta hand om dig själv. ❤

  Du har fantastiska människor omkring dig som kommer finnas där för dig. Du klarar detta!

 45. Heja dig! Kolla en serie, läs böcker och tänk att det är en kort period. Men sjukt jobbigt att vara ”orörlig”. Bröt vadbenet när jag åkte snowracer med barnen (!😂) och opererades på julafton… men efter kryckor och gips och fördel att kunna jobba hemifrån mycket kom jag ju såklart på benen sen. Fortfarande rehab men hoppas kunna testa jogga (o tennis) i sommar.

  Fick ju tänka att man ju inte är sjuk egentligen och öva på att få hjälp, inte alltid vingla upp och höra allt själv.

  Lycka till och heja och kram! Det blir bra!

 46. Kämpa på, det kommer att bli bra även om det är tufft nu. Passa på och njut av att bara ta det lugnt (inte lätt, men det går). Krya på dig. Och tiden går ju så fort, och vips är det över. Kram

 47. Först och främst – krya på dig. Nough said 😊
  Detta gör du redan: respektera operationen och din kropp. Ta samma professionella anslag som du har i ditt arbete på ditt läkande och rehabilitering. Du kommer tids nog göra comeback på tennisbanan, löpspåret, språngmarschen mellan jobbmötena eller jagandes efter några av dina barn.

 48. heja dig Ebba, du kommer klara detta även om det såklart kommer vara tuffa stunder och väldigt ovant för dig tänker jag..jag vet att det går att ta sig igenom tuffa sjukdomsperioder även mitt i livet med småbarn, men med man, familj och vänner runtomkring sig så klarar man det..så massa pepp från mig till dig❤️

 49. heja dig Ebba, du kommer klara detta även om det såklart kommer vara tuffa stunder och väldigt ovant för dig tänker jag..jag vet att det går att ta sig igenom tuffa sjukdomsperioder även mitt i livet med småbarn, men med man, familj och vänner runtomkring sig så klarar man det..så massa pepp från mig till dig❤️

 50. Vill egentligen bara skicka lite pepp! Jag tror att du efter ett tag kommer att hitta glädjen och det fina utifrån den situation du är i nu. This too shall pass…

  Njut av det långsamma, ta in syner och dofter i det lugnare tempo som du måste hålla framöver. De första veckorna kommer att gå fort och barnens kompisar kommer ju tycka att du är coolaste föräldern som har kryckor.

 51. God morgon Ebba ☀️
  Du har precis gått igenom en operation och ska bara låta dig ta in det, kroppen har faktiskt legat under kniven och inte kunnat rusa därifrån… I bland har jag en känsla av att vår hjärna har blivit för stor bara för att vi i i inästan alla lägen fortsätter att räkna ut saker och planerar vidare som om inget har hänt.
  Den här tiden framför dig är än så länge ett oskrivet blad… du märker åt vilket håll jag vill komma…skriv bara skriv 🤗
  Alla krya-på-dig hälsningar som finns 🙏💕
  🌿🌸🌿
  Mona

 52. Vad skönt att det gick bra, op är alltid lite nervösa. Nu kommer det läka och till vintern ksnske du kan åka skidor med barnen igen. Be din barn hjälpa dig med att hämta saker och bjuda dig på lite fika 🎂tillfriskna fort nu🌺🌺

 53. Stor kram och heja!!! Låt det få gå en stund så du får smälta. Snart kommer energin tillbaka och då känna det lite lättare. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 54. Önskar dig en bra läkningsprocess och tillfrisknande 🌸 Tycker mycket om din blogg med flärd och lyx, blandat med osminkad vardag.
  Tack för att du delar med dig 🙏

  1. Massor av krya hälsningar från Finland!
   Bara att vända upplevelsen till något posetivt, vila, kunna följa hur många serier som helst, kunna följa varendaste litet steg alla kungligheter tar, ta tag i en dröm (skriva en roman, ingen stress men ser fram emot den, är säker på att den blir sååååå braaa den dag den kommer) och framförallt ha en hel och frisk fot att spela tennis i.
   Kramar i massor!! 💐

 55. Det här fixar du!!! Klart det kommer att bli tufft ibland. Men snart har du den här tiden bakom dig och kan se fram emot att du fått försaka nu!

 56. Stackars dig som måste igenom allt det här jobbiga. MEN så bra att du gjorde det nu!!! Kommer bli världens bästa höst sen när forten är helt bra igen..men vet du, jag tror du kommer få världens finaste sommar nu ändå.

  Foten kanske blir en gåva som får dig att upptäcka nya dimensioner av familjemys när livet blir i annat tempo? Oavsett så kommer allt bli bra. Och det blir det för att du var modig och lyssnade inåt och vågade trycka på paus. Bra gjort!!!

 57. Krya på dig!! Skickar all positiv boost jag kan, det här fixar du!
  Tänk vilken härlig höst du kommer få när foten är läkt och rehabiliteringen är klar, ingen mer smärta. Och som någon annan kommenterade, kanske kommer denna “påtvingade” vila som operationen och fot i gips resulterar i i helt rätt skede. Ta hand om dig och låt kroppen ta sin tid att läka <3
  Stor kram!

 58. Hoppas du snabbt blir bra och mår bättre! Kul och starkt av dig att uppdatera här med hur det gått och hur du mår! Det är kul att följa din vardag och att du är personlig så fortsätt med det! Gillar dina osminkade bilder och inlägg. Det är skönt att läsa och se verkligheten och inte endast se iscensatta bilder, även fast det ger en inspiration också. Se nu till att vila och plöja en massa böcker! 🙂

 59. Tänk på alla tennismatcher och joggingturer du kommer kunna ta sen! All lycka till med rehab och återhämtning. Tror du kommer fixa det här galant och allt kommer bara bli bättre nu 😊❤️💪🏼

  Kramar från Göteborg

 60. Åh heja dig! Förstår att det måste kännas tungt nu, men nu är det nerförsbacke! Om än en låååång och svagt sluttande men nu ska det bara bli bättre!
  Min pappa bröt foten på jobbet för ett par v sen. Gips i åtta v (!) utan att få stödja på foten följt av minst en mån rehab. Du fixar detta ebba, stark som du är!! Krya på dig! Kram!

 61. Önskar dig allt gott nu och att du snart börja känna av att må lite bättre. Vet hur det är vänta på en operation så man är förberedd men sen när man vaknar upp så blir man förvånad över hur ont det gör och framför allt hur orkeslös man är. Det ändrar sig dock snabbt och från en dag till en annan kan man må mycket bättre .
  🙏😇

 62. Nu är det gjort och du kommer ju att ha en “superfot” när läkning och rehab är klar <3
  Slarva INTE med rehaben!!!

 63. Förstår att det känns tungt nu. Men så skönt att det är gjort! Och så snart den värsta smärtan släpper kommer det kännas bättre även i själen. Ta tillfället att låta livet gå lite långsammare och hinna ikapp – de bästa idéer brukar ju komma ur långsamhet och tristess. 🙂 Ta en dag i taget och gläds åt varje litet framsteg! Nu känns det som en evighet men i efterhand kommer du se att det är en så kort tid av ditt liv, och sååå skönt att du har det gjort för allt kommer bli så mycket bättre och roligare sedan!
  Massor av pepp och läkning till dig!

 64. Fy vad det är jobbigt att vara vuxen när man är sjuk/skadad, inte nog att man drar på sig värre krämpor med åren man förväntas dessutom ta hand om sig själv, sina barn och en massa annat när man skall tillfriskna och mest känner sig skör som ett litet barn själv. Man måste inte tänka positiv och kämpa på direkt efter en operation. Det är ok att var ledsen, tycka synd om sig själv och känna att man inte orkar något. Ta hand om dig. Jag håller tummarna för att det snart gör lite mindre ont.

 65. Fy vad kämpigt! Det är jobbigt att hamna i sjuksäng som vuxen, när man slits mellan att vilja vara liten och bli omhändertagen/ompysslad till att faktiskt vara vuxen och klara sig själv. Krya på dig och hoppas att återhämtning och läkning nu går riktigt bra! <3 Tack för all inspiration du ger i alla din kanaler!

 66. Ont gör det, det positiva är att det är sommar ljust och alldeles underbar tid att vila och njuta. Kramar i massor Birgitta 💞💞💞🥰🥰🥰

 67. Ja, man måste få gråta ut och sova när man är med om sånt här! Och säkert kommer det att kännas tufft flera gånger under rehabiliteringen. Men SÅ BRA att du har gjort det här nu! Du skulle ju putta upp Ebba på priolistan i år, och detta är ett steg i den processen! Som också kommer att leda till att barnen får en mamma som kan busa, åka skidor etc. Önskar dig en så positiv rehabilitering som det bara går och stor kram till dig!

  PS. Ibland blir man så överrumplad över hur jobbigt det är att vara vuxen…man hamnar i lägen när man är sååå skör! Att gråta är mitt bästa tips!

 68. Krya på dig finaste Ebba! Man har ju bara 2 fötter så det är bra att du tar hand om dem. Du kan ju se det som en period att få nya tankar och inspiration till nya böcker! Att vila och bara vara kan bli starten på ngt nytt! Allt gott!🙏🏻❤️

 69. Så skönt att få det gjort!
  Tänk vilken bra möjlighet du får till att vara patient och ta emot hjälp och stöd istället för att vara den som håller i trådarna. Försök utnyttja tiden till att öva på detta. Har du som jag lite kontrollbehov kan det vara väldigt svårt dock😬
  Banga heller inte för smärtstillande utan ta emot det som erbjuds, ingen kommer tacka dig för att du har mer ont än du behöver!
  Augusti är ju för övrigt den bästa sommarmånaden, varmt på dagen och lite svalare på kvällen, perfekta tenniskvällar!
  Krya🌸

 70. Styrkekramar till dej Ebba från en som vet hur smärta känns….

 71. oj, oj, vilken pärs. Och vilken fot du släpat runt med. Massor av krya på dig kramar från soligt (och läkande) Falsterbo!!!

 72. #denfølelsen
  Dette blir en fin mulighet for å slappe HELT av Ebba, du har jo stått på som bare det denne våren😄all ære til deg og ditt gode humør😘ønsker deg masse god bedring, håper smertene avtar 🥰
  Nå kan du kose deg med bøker🍓🍉🌸
  Varm klem
  Christel

 73. Ett modigt och viktigt steg för dig själv, att du prioriterat dig själv nu, att du kommer få en fungerande fot – för resten av ditt liv.
  Sommaren har bara börjat Ebba, det är flera månader kvar!
  Tips är att köpa vadderade handskar, med/utan fingertoppar – så du förebygger blåsor och ömma handflator när du går med kryckorna. Har inte haft gips, men gått med kryckor 5 ggr..
  Det positiva är att du kommer ha starkare armar 😀
  Hoppas du kan ta dig ut i friska luften och solen en kort stund varje dag, fast det gör ont.

 74. Hoppas på snart tillfrisknande och återhämtning <3! Tänk vad bra det blir när det är klart 🙂

 75. Men ojojoj, det var ju lite drygt förstås… Men gör nu bara som dom säger, och ge dig inte upp och iväg för tidigt. Ta hand om dig!

 76. Det viktigaste är att faktiskt göra som personalen ordinerar…inte stressa fram något resultat! Det är supersvårt men det går! Jag opererade min vänsteraxel okt-17 och vet hur det känns.
  Krya på dej!! Vila!

 77. Vet hur det är, jag har opererat min fot fyra gånger. Tre av dem med småbarn i huset, veckor av gips, ortoser, kryckor mm. Påfrestande helt klart. Och ont. I heat you sitter. Ortopedi låter ofta väldigt bordust – skruvar, sågar, mejslar. Lite träslöjd över det hela 😃 Men vet du, jag tror detta är perfekt för dig! Om man får säga så….Du blir tvingad att vila. Du verkar har prioriterat ner dig och din kropp alldeles för länge, tänk att du vill lära ditt livs läxa av kraschen – men ändå ignorerat en ond fot. Kroppen läker inte sig själv genom att strunta i den. Och en ond fot kan orsaka en nedåtgående spiral gällande stress, då du måste prioritera bort skoj och träning. Allt hänger ihop. Ta den här tiden till att vila! Att ens tänka på att öppna datorn på uppvak är liksom lite….naivt? Du behöver inte jobba då du är sjukskriven. Kroppen behöver vila för att läka. Tar du inte rehab på allvar kommer du inte ha en hel fot sen. Ta tid för att läka både fot och hjärna, två flugor i en smäll. ☺️ Allt gott!

 78. Usch och fy! Vet hur det känns, men tro mig det blir
  både bättre och lättare! Så länge du har ont ta värk-
  Tabletter. Det tar lite tid men blir bra🥰. Önskar
  dig god bättring!

 79. Krya på dig!
  Vet hur det känns att bli gipsad.Har hänt mig flera gånger .Har halkat då jag skulle hämta tidningen. En gång dan före julafton då det var vår tur att ha middag. Maken dukade och gästerna fick plocka fram och värma mat m.m. Själv satt jag som en drottning och pratade med gäster. Allt gick bra,men det kändes skönt när alla åkt tidigare än vanligt.
  Du får nog många besök ,men slumra till om de stannar för länge! Morsdag på söndag.Har önskat mig din senaste bok.Ska göra pannkaksmuffins då.
  Allt kommer att gå bra för dig när operationen är gjord.

  Många varma tankar sänder jag.
  Barbro Norberg snart79 år

 80. Skönt men jobbigt att göra denna operation kan jag förstå. Men skönt att det ändå är på vår/sommaren🙌🏻
  Min man slog av hälsenan för något år sen och fick gå med ortos, såklart inte jättekul men det var skönt när det var över🙌🏻🙌🏻🙌🏻
  Hejja dig Ebba, det går fort och passa på att varva ner, var med barnen och njut av en lugn tid för en stund☀️🙌🏻🌱🌿
  Kram!

 81. All kärlek, var inte så hård mot dig själv. Även en ambitiös överlevererare måste kunna vila och bli sjuk. Heja dig <3 Hälsan måste alltid gå först!

 82. Pepp pepp! Det kommer gå bra det här. Vissa stunder kommer vara skitjobbiga men det blir bra till slut. Lovar! 😊

  Många kramar
  Malin

 83. Usch såå trist för dig 😢
  Jag vet dessvärre ungefär vad du går igenom. Fick en fotledsfraktur i november 2017.
  Det gjorde ont och var bökigt ett tag.
  Tur att det finns medel mot värken.
  Vill också passa på att tacka för den jättefina boken “Systrarna von Sydow” som jag skickade efter o fick igår. Känner mig så lycklig över den 😃.
  Massor med Krya-på-dig-hälsningar 🤗

 84. Hej Ebba 🌼🌞
  Krya på dig vännen. 😊 Hoppas du bli pigg o glad snart, blir bättre, kommer på benen och hoppar upp som en kanin och springer som en höna. 🐇 🐓
  Ha en underbar fredag samt en trevlig helg 💝💐🍰🍓🍦🐈🐕
  Vänligen,
  Nedja 🌸

 85. Krya på dig! Jag hoppas verkligen att du mår bättre idag och att du snart får komma hem!! Vet av egen erfarenhet att operationer kan vara tuffa men tror att det värsta är gjort nu! Låt rehaben få ta tid, allt annat finns kvar och var sak har sin tid…. Unna dig det du mår bra av att göra( och kan)! Ta hand om dig, vänligen, Katarina

 86. Tuffa, aktiva, alerta Ebba! En omfattande fotoperation! Det kommer att ta tid innan foten läks! Du måste låta läkningen ta den tid som behövs! I annat fall riskerar du framdeles besvär med foten! Ha tålamod! Det vinner du på! All medkänsla med dig! Vila dig och var försiktig med foten. Glöm inte att bakom molnen är himlen blå! En fotoperatipn har trots allt sin övergång! Tiden läker alla sår- även fotsår! Krya på dig‼️♥️♥️♥️👍👍👍

 87. Krya på dig! Vet inte riktigt vilket råd jag ska ge dig mer än att försöka se nyanserna, gråskalorna istället för det helsvarta och helvita. Försök se de små sakerna och gläds åt dem. Ta hand om dig!
  Vänliga hälsningar,
  Carin

 88. Nu är det iallafall gjort men vägen tillbaka efteråt är svårt att se framför sig innan. Fördelen efter operation är att det blir bättre för varje dag, även om man inte alltid ser/känner det. Jämför man veckovis brukar förbättringen synas tydligare. Och tips på hur du får i dig kaffe när du är själv hemma och går på kryckor – gör i liten termos/termosmugg och stoppa den i en magväska, då går det bra att ta sig tillbaka till soffan/sängen och få kaffet med sig dit. Med tillräckligt stor väska får även macka och/eller bullar plats…
  Krya på dig!
  Mvh en som återhämtar sig från knäoperation

 89. Nu är det gjort och även om du mår jättedåligt nu så kommer det steg för steg bli bättre och bättre för att till slut bli BRA!

  Till högsommaren kommer du nog vara av med både gips och pjäxa – då kommer det kännas underbart med ett dopp i havet som målbild!

  Krya på dig, ta det lugnt! Ingen hinner glömma bort dig om du passar på att ta en välförtjänt paus!

 90. Stort krya på dig 😊 du fixar detta
  Jag gjorde en liknande op i tisdags med tillägg att de sågade hälen för att räta upp den med skruvar.
  Ja det har gjort ont men vänta inte med att be om smärtstillande . Det är det inte värt.
  Och JA jag saknar min löpning otroligt mycket har inte kunnat springa sedan i juli har istället tillbringat tiden på gymmet
  O cykla o viktträning, men en dag är vi åter och kan
  Göra det vi så gärna vill 🙏
  Ha ett mål att jobba mot så har man något som peppar
  I massor
  Lycka till med rehab // Eva

 91. Stackars dig! Kanske kan du försöka se konvalescensen som återhämtning, uppladdning och omställning till ditt redan påbörjade mindre stressiga liv? Krya på dig ordentligt nu, hoppas det läker fort o bra!

 92. Styrkekramar till dig!! Skönt att det gått bra även om det var mer och jobbigare än vad du trott. Krya på dig och låt tillfrisknandet ta sin tid!

 93. Åh stackars dig! 😢
  Kan peppa dig med att jag köpte er senaste bok och den var så himla fin och med bra recept så nu får min mamma den på Mots dag! 😀 Ska beställa en ny till mig för jag måste ju också ha en! Extra roligt att ge bort eftersom min mamma bor året runt på Marstrandsön! Härlig bild ni hade tagit på norr ute på piren! 👍

 94. Bra att du gjorde operationen! Kram och lycka till med rehab, du kommer fixa det galant, som allt annat du gör☀️ ❤️

 95. Älskade Ebba!!
  Tiden går SÅ himla fort och snart är du på fötterna igen och jagar dina barn i trädgården nere i Skåne! Och tänk vad denna tid tillåter att du läser böcker, något du inte har så mycket tid för annars!
  Krya på dig <3

 96. Kom igen, kämpa! Det kommer att bli kalas till juli. Se det som några veckor till av mer behövlig återhämtning ❤

 97. Vet du, se det som semester i 3 veckor.
  Det gick ju faktiskt att operera, det kommer läka, det är inte cancer eller ALS eller nåt annat elände, och ditt företag kan skötas ändå, du går inte i konkurs för att du inte kan stå på benen hela dagarna.
  Tacksamhetstankar i perspektiv till värre saker är värdefulla när man är tillfälligt indisponibel.
  Krya på dig!

 98. All styrka till dig Ebba! Håll ut och ta dig igenom det värsta bara, så kommer det att bli så mycket bättre sen. Det är ju svårt att ta in eller tro när man är mitt uppe i det onda, jobbiga, tröttande och hopplösa, men det vänder och bli bra! Stor kram till dig från en som vet hur det är att ligga på sjukhus nyopererad.

 99. Hej, har gjort två operationer i höger fot och brutit
  ett ben i vänster fot men slapp operation.
  Tips, långa hotellkuddar är perfekt att ha under fot och ben i sängen och ha alltid foten i högläge, fick ont så snart jag slarvade. Det har lönat sig då läkningen gått bra.
  Lycka till och ta det lugnt! 🌸

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.