Rekordnatten – vad hände?!

Vaknade imorse till fågelkvitter utanför fönstret och ett alldeles tyst, lugnt hus här i vårt älskade Falsterbo. Tittade på klockan – halvåtta! Alla sov! 5-åringen förvisso som ett X tvärs över dubbelsängen, med en sparkande fot i min rygg (typ) men även Ernst sov i lilla spjälsängen vid fotändan av vår säng.

Fattar inte var som hände? Aldrig i hela sitt lilla liv har han sovit så gott och länge. Från halvnio igår kväll (då det i och för dig tog mig en timmes buffande, illvrål, mera buff, sjunga, ladda upp ljudbok till de andra barnen, stoppa om dem, springa in till Ernst igen…) till halvåtta imorse. Halleluja. Just då vaknade han, jag plockade upp honom och tassade ut i köket, gjorde en kopp kaffe och öppnade de stora fönsterdörrarna mot den gröna trädgården.

5A1A5615_2

De små stunderna. Det här var en sådan. Nyvaken baby, kaffe, solig morgon, första sommarmorgonen härnere i lugnet. Johan åkte vidare till Stockholm igår där han jobbar den här veckan, så jag är själv med barnen men har ordnat barnpassning eftersom jag också jobbar. Men ändå, vi kan vara här! Vi kan gå till stranden och ta ett kvällsdopp när jag jobbat klart! Och sa jag att ERNST SOV TILL HALVÅTTA?! Förlåt men är så lycklig. För då vet jag i alla fall att han kan.

Jag njuter så. Spelade in podden med Emilia för en stund sedan, svarade på lite akuta mail, stämde av några saker inför Almedalen nästa vecka. Tog en paus och sprang över med Marianne till hennes kompis i grannhuset. Nu ska jag kolla igenom fotograf-förslagen jag fått, tusen tack för bra tips!

KOMMENTERA GÄRNA!

22 reaktioner till “Rekordnatten – vad hände?!

 1. Hurra och grattis – ingen som inte upplevt det kan förstå glädjen när icke-sovande barn sover! Och tack för ett toppenavsnitt i podden förra veckan!

  1. Hej Ebba ! Känner igen känslan med sovande småbarn…..Nu blir man glad när Curre( min katt )
   Sover till sju !! Jättehärligt❤😽 Kram.

 2. Så härligt när allt faller på plats och det är ett bra flow. Underbar känsla! Önskar dig jättefina dagar i Falsterbo med både tid för jobb och barn. En glad mamma är en bra mamma, som jag brukar säga. Det är viktigt att få göra det man vill. Det spiller över på barnen sedan med glädje och energi.
  Tipsade om fotograf tidigare men sedan förstod jag att det var tänkt med någon som redan var på plats där ni befinner er. Du har säkert fått tips om någon duktig i alla fall men sorry för missförståndet.

 3. Åh va härligt!!! Jag går själv & längtar efter en hel natts sömn! Att få vakna hyfsat utvilad, inget slår den känslan!

 4. Heja Ernst! Håller tummarna att det händer i natt igen! Vår Ingrid som är lika gammal som Ernst ( också nummer tre 😊) har sovit hela natten en handfull gånger så jag vet precis hur det känns.

 5. Så underbart! Och du berätta hemligheten bakom detta mysterium /hälsningar trebarnsmamman vars snart 1-åriga bebis sover sämre än någonsin 😴

 6. Vardags o h natt bekymmer som många vill uppleva och få förunnat.Bra m barnen det värdefullaste man har i livet.Take care.Kram Bem

 7. Va härligt för er bägge två med en lång natts sömn. Är nyfiken, har du/ni en föreläsning i Almedalen? Ska också dit och finns det möjlighet att lyssna på er så vill jag gärna det🌞

 8. Underbart med nattsömn. Bra jobbat. Mina barn är 7 11 o 14 nu så de sover bra men jag värdesätter sömnen jättemycket då jag minns hur påverkad man blir av för lite sömn under långa perioder. Så fin bild på dig, ditt hår ser helt fantastiskt ut. Har du några tips där. Tack för en jättebra blogg.

 9. Underbart med nattsömn. Bra jobbat Ernst. Mina barn är 7 11 o 14 nu så de sover bra men jag värdesätter sömnen jättemycket då jag minns hur påverkad man blir av för lite sömn under långa perioder. Så fin bild på dig, ditt hår ser helt fantastiskt ut. Har du några tips där. Tack för en jättebra blogg.

 10. Jag älskar din blogg, Ebba. Måste bli bättre på att njuta av de små ögonblicken när det flyter på en stund med två små. Som blir stora för fort medan jag grämde mig över den fulla diskmaskinen och ovikta tvätten. Ha en härlig sommar, kloka, roliga, kärleksfulla mamma Ebba

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.