#10000steg till midsommar – så, hur GICK det?

Ja, hur GICK det egentligen? Dags för viktig utvärdering. Utmaningen var #10000steg varje dag (ungefär 7 kilometer för mig) fram till midsommar. Spontant: yes! Det GICK ju! Det gick hur bra som helst. Eller nu överdriver jag lite men de allra flesta dagar gick det jättebra. Lärdomarna för mig var följande…

1. Vardagsrörelsen är otroligt viktig att få till, för mig. Nej, #10000steg om dagen är inte någon magisk formel för att må bra varje dag (det är ju lågintensivt och jag behöver flåset, pulshöjande träningen och styrkan) MEN det är preciiis så mycket att det faktiskt blir någon slags vardagsmotion. Jag måste liksom tänka på det, för att få ihop stegen. Absolut inte alla dagar (ibland var det 17.000 steg, vissa dagar 20.000 och till och med mera!) men jag märkte att jag valde trappan framför hissen, att jag gick ett varv och köpte mjölk på kvällen om det behövdes. Att jag gärna säger “Äh, jag kan hämta den” istället för att sitta kvar i soffan. En mer aktiv vardag som jag mår bra av.

2. Jag måste, måste, måste ha ett mål! Målet som gjort att jag stått och joggat på stället när jag borstat tänderna för att stegen står på 8765. Eller gått fyra varv runt köket kvart i elva på kvällen. Man kan väl tycka att jag borde gå #10000steg varje dag… ändå? Tja, det gör jag förvisso ibland, för det mesta, men utan ett mål så är jag inte alls lika motiverad. Jag känner det redan nu, när jag kommit ner hit. Inga mål, inga riktiga rutiner. Usch, vad svårt det blev plötsligt. Eller vad lätt att dagarna bara går. Känns lite jobbigt faktiskt, jag vill ju inte rasera allt jag kämpat för hela våren. Suck.

3. Helger är förbannat mycket svårare. Eller icke-vardag. Utan alla de där stegen i vardagen. Lämning på förskolan, en rask powerwalk på morgonen eller på väg hem från jobbet. Men nu då? Fy, så svårt det blev plötsligt. När vi tillbringar mer tid hemma. När dagarna bara flyter på. Fiax frukost, lunch, fixa med barnen, plocka hemma, kanske iväg någon mindre utflykt. Cykla en sväng. Sitta och jobba framför datorn, vips så var klockan kvart över fem och jag har gått 6423 steg. Gah. Hjääälp, hur ska det då gå nu i sommar? Efter bara tre dagar här i Falsterbo inser jag att jag behöver en ny utmaning. Nu. Genast.

Så, vad säger ni? Ska vi köra en ny utmaning? Jag tänker vilt, lite lätt desperat och storslaget här att 10.000 steg hela vägen fram till… Julafton skulle vara en sådär härligt överambitiös grej? Kul? Eller på tok för mycket?! Andra idéer? Allt tas tacksamt emot!

VAD SÄGER DU? KOMMENTERA! Nu genast! Jag måste ha ett nytt mål!

67 reaktioner till “#10000steg till midsommar – så, hur GICK det?

 1. Tack Ebba för all pepp. Jag har gått med rollator minst 4000 steg varje dag på Limhamn. Nu är målet 5000 steg om dagen. Jag fotograferar mycket när jag går och jag gör som du. Går några varv runt lägenheten om jag har 100 steg kvar. Jag trodde det var bara jag som var knäpp. Jag tycker vi fortsätter så länge vi känner för det. Jag åker till Öland (i karantän) och tänker fortsätta med mina promenader.det. Jag har inte gått ner i vikt men känner mig mycket piggare. Tack än en gång att du fick igång mig Ebba. Jag önskar dig och din familj en underbar sommar i Skåne😘😘😘

  1. Så positivt att höra om dina 5000 steg med rollatorn! Och vilken bra idé att fota också. Jag önskar dig en underbar semester!

 2. Hum🙄 kan det inte räcka med 5.000 steg?
  Varför höja så att det kanske blir en stress och press. Om nu 10.000 känns tungt så kan väl 5.000 steg vara Good Enough tänker jag. Så gör du de där stegen men med lite snällare tempo. Pausa lite men ändå få till det. Yes !?

  1. Om man nu vill utmana sig för att förbättra hälsan ska man inte nöja sig med 5000 steg. Det är liksom ingenting. 10000 steg är inte heller svårt för en frisk person med en fungerande kropp, man får bara tänka till lite och få in rörelsen i vardagen (och ja, jag jobbar mer än heltid och ska få ihop vardagen med hämtning/lämning osv som alla andra). Att röra sig är jätteviktigt för hälsan, både fysiskt och psykiskt, och det borde vara betydligt mer prioriterat än tv-tittande och instagramscrollande.

 3. 10 000 steg om dagen året runt är mitt mål. Vi kämpar vidare, snart är halva årets steg klara 😉

 4. Jag tycker det låter som en superbra utmaning med 10000 steg till julafton! Jag är på 🙂

 5. Med den klassiska Falsterbotoffeln på, så ”flyger” man upp på stegräknaren.
  Glad Sommar!

 6. Jag går iofs alltid mkt men det är alltid roligt med en utmaning. Jag röstar för en miljon steg från nu till 16/8 eller kanske den 23/8 om man vill vara lite snällare. 😅 sen är ju året ett bra mål men satsa på snittet istället. Det kommer alltid finnas dagar då det inte går och då får man ta igen det..

  1. Mitt mål är 14000 steg om dagen året om. Jag tycker att det är mycket lättare nu när det är ljust till sent och det går att ta härliga kvällspromenader utan att det hinner bli mörkt. 🙂

 7. Tror på att stycka upp utmaningarna. Tänker mig mål på 10000 per dag till sista augusti – mycket mer överblickbart mål. Sen kan man ta en ny challenge i september. Så jag kör 10000 steg per dag till sista augusti – heja heja!

 8. Löpning! Bli starkare, springa längre och snabbare! Skanör/Falsterbo har utmärkta förutsättningar för att köra lite intervaller, jobbigt med det ger en massa!

 9. JAAA – jättebra!
  Jag är med dig fram till julafton. Jag och min Fitbit behöver också ha mål, det blir så mycket roligare då.
  Önskar dig en härlig sommar Ebba med mycket jordgubbar, många steg och sand mellan tårna.
  Kram Ann

 10. Visst behövs ett mål att hålla för att kämpa lite extra. Jag tänker att jag alltid försöker nå 10.000 steg/dag men under semestern blir det svårare och då kanske det är bra att tydliggöra det lite, för sig själv och andra!🤩
  Själv tycker jag kosten är svårare att komma till bukt med..😅

 11. Jag föreslår 10500 steg varje dag till julafton! Så spänner vi bågen liiite till. Hög igenkänning på att jogga runt i köket och vara den första som vill spela fotboll med barnen eller sortera tvätt (många steg blir det om man går sida till sida vid tvättbänken 😉).

 12. Tack för all pepp och 10000 steg om dagen fram till julafton låter toppen. Glöm bara inte att fira att du nått ditt mål till midsommar genom att tex unna dig ett par nya promenadskor. Så viktigt att fira sina segrar och om jag inte minns fel var det något du ville bli bättre på (?). Allt gott!

 13. Hej! känner igen mig i din panik över sommaren, den finns här också. Dock så upplever jag den nästan varje dag med ett stillasittande jobb och nu under coronakrisen typ noll förflyttning någonstans eftersom jag jobbar hemma… Så min klocka kan visa 2000 (!!!) steg efter en hel arbetsdag när barnen kommer hem och det är fullt ös med dem och sedan är klockan typ läggdags. Hur som helst så har jag nu tänkt att morgonpromenader ska bli min grej under semestern. Kommer ju inte orka varje morgon men om jag klarar varannan är det bra. Så tänker jag att jag lyssnar på ett sommar i p1 varje morgon på min promenix och så är saken biff sedan. 🙂 Blir det inte morgon tänker jag att det blir kväll, efter läggning.
  Att satsa fram till jul känns lite för långt bort, anser jag. Föreslår att dela upp i delmål. Jag sätter ett mål för min 7 veckors långa semester (10 000 steg i snitt eller kanske 12000?!, varannan dag köra mitt träningsprogram och varannan mitt stretch/yogaprogram) och så försöka tänka på sömn, riktigt bra sömn.
  Sedan tycker jag vi tar ett nytt för hösten med ett delmål i mitten någonstans. Vi behöver ljusglimtar i mörkret, vi vet alla hur det blir…
  Jag anar lite för höga ambitioner som så lätt kan braka. Jättebra att hålla någon typ av rutin över sommaren men var också lite SNÄLL mot dig själv. Ingen når fysisk framgång utan att återhämta sig, så är det bara. Så sätt ett utmanande men moget mål över sommaren som också ger utrymme för återhämtning, nedvarvning och lägre puls än vad som gäller i vardagen. Munsåret gav dig en signal, lyssna på det.
  Lycka till!

 14. Jag är gärna med på fortsatt utmaning, men håller med ovanstående om att det är bättre att dela upp det lite! Kanske 10000 steg per dag fram till september och sedan en ny utmaning?

 15. Jag går 6000 steg om dagen och gör precis som du går lite rundor i trädgården eller i huset om man inte fått ihop stegen.

 16. Bra kämpat, du inspirerar! Jag tror också att mål är jätteviktigt. Just julafton känns dock väldigt långt bort. Jag tycker det är bra med många delmål så att man kan fira de små segrarna och inte tappa inspirationen. Tror jag sätter ett första mål på 10000 steg per dag under hela semester. Trevlig sommar!

 17. Min utmaning till 31 dec är 12 000 steg om dagen och 30 min Cardio var dag. Cardio kan vara vad som helst som höjer min puls Lite extra.

 18. Så kul med utmaningar! Jag har oxå kört 10k steg från början på april (när hemarbetet började för mig) framtill idag💪🏼 Vissa dagar har det gått sämre så jag fokuserar på snittet för varje dag över varje månad. Kanske fortsätta med samma stegutmaning men 3 månader framåt? Känns lite mer hanterligt än ända fram till julafton 🙂 även om det är också en bra utmaning förstås 😉 vissa kör också run streaks. Typ löpa 20 min varje dag men tror jag skulle misslyckas med den haha.

 19. Så bra jobbat! Jag är absolut med på 10000 steg om dagen fram till jul. Brukar dock tänka 70000 steg/vecka, då det ibland blir fler och ibland färre. Inte lika ”stressande” då 🙂
  Då vi har hund så känner jag tvärtom; det är lättare att få ihop stegen när jag är ledig, än en dag som idag då jag sitter på kontoret 🙂

 20. Jag vet att 10000 steg/dag är ett riktmärke. Eftersom jag arbetar som lärare vet jag av erfarenhet att flera delmål fram till slutmålet är enklare. Du kan då på vägen revidera det som faktiskt inte fungerade. Mitt tips är att låta detta mål kallas sommarlovsdelen. Min ledighet sträcker sig till 10/8. Sedan kan jag döpa nästa till höstterminsmålet.

 21. Ja!! Jag hakade precis på din utmaning några veckor innan midsommar men kan stämma in på allt du skriver! Har också stått och joggat med tandborsten i munnen 22:45 på kvällen för att komma upp till 10.000 steg och nu när semestern drar igång så stannar det av fullständigt! UTMANING – BRING IT ON!!

 22. Jag är på 10000 steg om dagen till julafton! Jag ska komma i form nu för mon egen skull och för att jag ska må bra och kroppen hålla hela livet som är kvar. Och då är ju 10000 steg om dagen rätt riktning att börja med tänker jag, att få in den där viktiga vardagsmotionen!

 23. 10000 steg under semestern men jag tänker att vi kan vara snällare med att det snittet som räknas. Blir det färre en dag så jämnar det ut sig?

 24. Jag ska ge mig själv en promenad varje dag och den tillsammans med dagens sommarprat i lurarna. Man kan välja att lyssna på den korta variation där musiken är nerkortad, ger en promenad på ca 50 minuter. det blir en del steg. Om den är på morgonen eller kvällen får tiden utvisa, så min utmaning är till sista sommarpratatet är slut, sen ser jag fram emot en ny utmaning. med nya steg.
  kram!

 25. Jag är på! Klart du/vi skall köra på med detta. Har själv haft det som mål sedan jag köpte min fitbit för 1,5 år sedan och det ger helt klart motivation till mer vardagsmotion.

 26. Jag har utmanat en kompis i vem som går flest steg under juli månad (då vi båda har semester) så det kommer verkligen att bli min morot. Håller vanligtvis 14000 steg i snitt (hundägare = lätt att få till stegen) men vet att jag behöver öka för att ha chans att vinna. 🙂

 27. Jag är precis lika Dan. Så svårt med ledighet och få till den där välgörande vardagsmotionen. Så 10 000 steg per dag fram till julafton är jag helt på. Men får ju liksom inte tappa det det nu under sommaren när det är fint värdet för då blir uppförsbacken i höst om än svårare att hantera.

 28. Jaaaaa! Vi kör! Har precis startat, efter inspo från dig, 10 000 steg per dag, och behöver ett mål för att kunna hålla i!

 29. Jag är på! Nu kör vi mot julafton, det här har varit perfekt för mig att bryta gamla (stillasittande eller genväg) mönster. Tack för all pepp och inspiration, för hälsa på helt rätt sätt!

 30. Först vill jag säga att du kämpat på väldigt bra med stegen, det har varit kul att följa dig i din utmaning😊
  Jag fungerar precis på samma vis, måste ha ett mål för att bli på riktigt motiverad. Och gärna berätta högt om det målet. Mitt mål är inte att gå ner i vikt eller passa bättre i bikini. Mitt mål är att bygga en stark och sund kropp som orkar träna tuffa pass, ta hand om barn och hem och prestera bra på jobbet. Och att må bra i mig själv, så att jag är en glad människa som folk vill vara med. Men mitt mål måste ändå vara realistiskt, det får inte bli helt omöjligt att nå. För rätt vad det är så blir ett barn sjukt eller så får jag ett roligt men tidskrävande uppdrag på jobbet. Då vill jag inte bli stressad av att samtidigt hinna med en utmaning. Nej min utmaning ska kunna rymmas inom ramen för mitt liv så som det ser ut. Och det får gärna vara fler utmaningar, någon långsiktig och någon med kortare slutdatum. Jag tror att en stegutmaning kan vara bra att dela upp, så 10 tusen steg varje dag hela sommaren kanske är bättre att börja med? Min personliga utmaning i år är 200 riktiga träningspass (gym, löpning etc) och de dagar jag inte tränar ska jag gå 10 tusen steg. Stegen är svårast att då ihop men det går oftast! Lycka till👏🏻👏🏻

 31. 10.000 steg inkl någon form av träning varje dag sommaren ut (augusti )! Kan någon dag ”bara” vara powerwalk men också löpning, pilates, styrka etc. Jag vill känna mig stark, pigg och något lättare efter de här månaderna 💪🏼

 32. Målet på min Fitbit-klocka är 12000 steg per dag, då blir det en liten fyrverkeri-fest med vibrationer i klockan, lika kul varje gång! Ska tilläggas att jag är ensam utan barn, så har inte lika mycket att ta hänsyn till. Tänker att målet borde vara 10000 steg varje dag alltid, inte bara fram till julafton. Man måste få det till en vana! Kanske kan du köra en utmaning med vänner/kollegor? Vi gjorde en på jobbet i sex veckor och alla sa att det gjorde skillnad att man tävlade mot andra i lag, man vill ju inte vara den som sabbar 🙂

 33. Jag behöver definitivt hjälp och pepp att köra 10000 steg till julafton så fort bebis nr tre kommit… 😬

 34. Yes 10.000 till jul!! I höst kommer man behöva extra pepp så lika bra att få in vanan medans det är ljust varmt och härligt!!

 35. Jag kommer att anta den utmaningen så snart den här bebisen är ute och jag känner mig redo för promenad igen! Jag varit så sugen att haka på hela våren men just att gå är det jag fått ont av

 36. 10000 steg till julafton- JA!!!! Jag tänker definitivt köra, och det blir så otroligt mycket lättare när du peppar på instagram!

 37. Jag hoppade på din utmaning med 10000 steg om dagen fram till midsommar. Och har funkat huuur bra som helst. Nu satte mannen och jag ett nytt mål. 10000 steg fram till min födelsedag. 14 aug. Lite lagom över semestern 👍😇

 38. Kör just nu Lilly Sabri’s 2 veckors utmaning – 1 nytt pass varje dag med allt ifrån HIIT till Pilates. Helt gratis o hon blandar live pass med förinspelade pass så man kan enkelt få in det i sin kalender. Allt finns på youtube. Svettigt men så kul 😅.

 39. Förra sommaren gick jag med i en FB-grupp, startad av en läkare. Det hela gick ut på att springa 20 minuter/dag. Jag sprang, exakt varje dag och höll i långt in på hösten innan det blev för isigt. Det gick lätt, fick aldrig ont och jag mådde jättebra. Det var första sommaren som det inte blev några extra semsterkilon, tvärt om, trots god mat och vin. I år har jag börjat tidigare och hoppas hålla i lika bra som förra året. Man har alltid 20’ som man kan klämma in. På Koster sprang jag tidigt om morgnarna, svalt och skönt! Lycka till!
  PS! Gruppen heter ”20”DS!

 40. Ett pass i träningskläder/ dag. Dvs alltid ombytt vid ngt tillfälle. Minst 45 min. Yoga till löpning. Spelar ingen roll! Men träningskläder och aktivitet med genomförandemål!

 41. Bra idé 😉😊, klart vi kör till jul! Du har peppat oss till detta i nån månad… nu är det pay-back time😉. Ok… banga inte ur nu😉… nuuu kööör vi, tjohooo😘

 42. Det här låter säkert töntigt men jag brukar dela in min träning i kvartal, och så har jag min egen lilla utvärdering när tre månader gått och funderar på om jag ska fortsätta i samma stil, om jag kan skruva upp det på nåt vis eller om jag helt ska börja med något nytt (nytt kvartal från 1 juli, btw😉). Detta har funkat bra för mig, som behöver ha mål som känns inom räckhåll, är målen alltför höga eller långt borta från början är risken att de känns ouppnåeliga och att jag tappar intresset.
  Förslag: istället för målet 10000 per dag, varför inte 80000 (eller vad som känns rimligt!) i veckan i stället för att tweaka lite? 😊

 43. 10.000 steg varje dag fram till nyår tycker jag låter som en bra idé, jag var inte med denna omgången som ni kört nu men göra ni det igen så är jag med!!

 44. En halvtimmes 30 minuters träning (jogg/gym/styrka/hemma-träning/kondition/simning, så att man blir svettig) per dag! Vad tror du om det?

 45. Lofsan lägger ut 30 min pass på sin Insta. Ett nytt pass varannan dag och alla kan göras i trädgården eller korta springturer nära huset. Sen borde du väl kunna få till ett par joggingturer i veckan? Nåt av barnen kan ju cykla med om det inte funkar med logistiken. För mig är det alltid lättare att träna på sommaren. Tröskeln känns så låg när man kan göra pass i trädgården, och att springa eller gå när vädret är fint känns enkelt- man vill ju ändå vara ute och då kan man passa på att röra på sig 🤷🏼‍♀️ Lycka till 💪

 46. Jag är på! Började min utmaning med mig själv 23/2 när jag blev sjukskriven men det är så härligt med draghjälp av dig och dina följare 🤩👍🏻👌🏻🌸💕

 47. Det är intressant tycker jag hur olika vi är när vi vill hitta motivation till att leva mer hälsosamt. Är jag den enda här som inte alls klarar av att ha utmaningar med siffror? Så fort det ska räknas steg, kcal, kg, cm eller liknande går min hjärna bananas. Tex skulle jag säga att jag ska gå 10.000 steg/dag då blir jag som besatt av det. Allt jag gör blir då påverkat för att nå det uppsatta målet och det sätter en sådan negativ stress i min vardag och i mitt liv. Då kan jag lätt pusha mig själv över gränsen för vad jag egentligen kan och orkar med. Eller så blir jag bara arg, besviken och frustrerad om jag inte klara av att nå målet och då ger jag upp. Däremot sätter jag större mer generella mål som att jag varje vecka ska få in två träningspass och två längre promenader, ta cykeln istället för bilen till affären och hänga på när barnen åker rollerskates på kvällen, då kan jag bocka av allt till 100% och jag mår så bra. Då finns det inga för snäva måsten, inget micro-kontrollerande utan allt är mer en del av livet med plus/minus av allt varje vecka. Det får mig att känna mig fri och i kontroll över mitt liv med möjligheten att lägga upp min dag/vecka utefter de möjligheter jag har just då. Måste jag jogga på stället när jag borstar tänderna för att få ihop mina steg för dagen och nå mitt mål, nä usch jag får nästan andnöd när jag tänker pä det.

  1. Håller med dig, Johanna och blev lite glad när jag såg din kommentar. Jag har använt 10 000 steg-utmaningen som just en utmaning som definitivt fått mig att ta en extra promenad, gå en extra tur till affären osv. Kan dock inte se det som ett mål och ett måste för då skulle jag känna mig misslyckad om jag inte nådde 10 000 steg varje dag (och det gör jag inte men många dagar kanske 8000-9000). Så bra beskrivet av dig med frihet och att kunna kontrollera livet så att det passar för mina möjligheter utan att för den skull tappa motivation eller utmaning! Det finns verkligen olika sätt att nå en hälsosam livsstil! 🙂

 48. Tror på jogging. Då får man massa steg gjorda på kort tid. Tänk mysjogg snarare än svettig, jobbig jogg. Sedan ibland vill man springa på lite och då kan man göra det. En halvtimma ger nog runt 5-7000 steg, då kommer de andra 5000 på resten av dagens små steg hit och dit tror jag.

  1. Tror liksom Terese Alvén – vila i frid… På Cancerfondens uppmaning: Spring för Terese.
   För att slippa uselt samvete för fetma.

 49. Jaaaa, nu kör vi! Så himla peppande att haka på dina utmaningar, behöver också ett mål för att inte slappa till igen. Har kör på 10000 steg om dagen och det behövs verkligen på hemmakontoret så här i coronatider, får utmana mig med walk-and-talk på möten. Och så roligt med perspektiv, har jag 6423 steg kvart över fem tänker jag Yes nu är det bara en 30 min promenad kvar! 😅 Har annars knappt 1000 steg efter en arbetsdag utan promenad så över 6000 är man ju nästan hemma med. 😀 Nu kör vi!

 50. Att haka på denna utmaning har varit så oroligt bra och nyttigt för mig, så TACK Ebba! 💕
  När jag läser din reflektion så inser jag att jag känner typ exakt samma sak nu när midsommar är över och jag faktiskt klarade det(!) Alla dagar har absolut inte varit en självklarhet, och ibland har det inte gått alls, men min inställning till vardagsmotion har verkligen ändras totalt de senaste månaderna och jag har nu fått in rutiner för både långpromenader och för kortare styrkepass. Det var precis var jag behövde då i mars när alla mina studier ändrades till distans och jag gick från att ändå röra mig en del till att bara sitta hemma h e l a dagarna (som så många andra denna underliga vår).
  Men jag är också en sån människa som MÅSTE ha ett mål – annars skulle det aldrig gå. Så låt oss fortsätta! Låt oss peppa varandra! och tillsammans klara 10000 steg om dagen hela året ut (julafton är ju bra, men varför inte lägga på den sista veckan fram till nyår också? 😉) Heja oss!! 👏🏻

 51. Jag körde 10000 först, sen började jag jogga. Går snabbare och man blir röd som en tomat:-)

 52. 10000 steg om dagen, resten av livet! Det är mitt mål😉💪🏼 – KBK😅

  När det gäller träningen så är inte sommaren annorlunda än övrig tid på året (app app inte massa ursäkter nu eller men) man bestämmer sig precis som övrig tid på året och 12345 så gör man😉

  Du fixar det Ebba, om du bestämmer det. Men inte om du redan nu tar ut misslyckandet, bestäm dig istället för att du ska hålla i dina nya vanor. Det svåra är när vi vill att det ska bli så perfekt … skit i det, det viktiga är att det blir av. Gör hinderbana med barnen i trädgården, gör stationsträning där de få bestämma vissa stationer – kör sen tabata med det. Spring, cykla, gå, simma med barn. Får du komma iväg och träna själv är det bonus. Men sätt dig för allt i världen inte i solstolen och säg att det inte går. För det har du, Ebba, bevisat för dig själv att det gör! Solstolen får intas när träningen är gjord💪🏼

  KBK – glad rörlig sommar!!

 53. Jag och min sambo sätter upp veckomål för oss själva som vi ska hålla i två månader, därefter sätts nya mål för nästkommande två månader. Varje söndag får man en present av den andre om man klarat sina mål den veckan, och det är en motivation som är hur bra som helst. Jag har flera gånger uppfyllt mina mål enbart för att få den där överraskningen på söndagen 🙂

 54. Jag tycker stegen är svårt att räkna om jag inte har telefonen men tänker att jag ska ha någon form av rörelseutmaning där ett kortare pass styrketräning är lika bra som en mils löpning eller en långpromenad. All form av extra rörelse och varje dag i veckan!
  Viktigt också att få med barnen i tänket. Ibland kanske mer aktivt att de är med på en cykel och men ibland också mer i periferin som en hjälpreda på någon styrkeövning (tänk handklapp vid sit-up eller puss vid armhävning). Men viktigaste är att de också är med och ser att vi behöver röra på oss för att må bra!
  Ha det fint och tack för en inspirerande blogg!

 55. Jag följer dig Ebba för att få modeinspo, kungliga uppdateringar och följa ditt liv. Men alltså vad har hänt?! Det enda man får nu är tights och hoodtröjor, 10000stegshets och tennisträningar. Var är vardagsoutfiten? De härliga klänningarna? Inspon?

 56. Hej, vill bara säga att jag läste om en forskare som hävdade att 7 500 steg är vad man behöver ur ett hälsoperspektiv och att fler steg är bra men ger en marginell effekt…. kanske skönt att höra nu under sommaren….

 57. Stressar inte med steg. Rask promenad med hundarna ca 40 minuter per dag. Sedan trädgårdsarbete ca två timmar per dag, trimmar gräs, rensar ogräs, vänder jord, kärrar jord, kör skottkärra, kånkar krukor, räfsar bort ogräs ur potatislandet, planterar växter, bär vatten. Och sedan börjar det om hela sommaren.

  Det bästa med det är att jag gillar trädgårdsarbete.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.