Den magiska metoden?

Nej, det är BANNE mig inte lätt att få till de 10.000 stegen eller träningen – på ett naturligt sätt, som inte hackar upp dagen – såhär på sommaren. Usch. Suck alltså. Jag pendlar mellan total uppgivenhet och…. Pepp. Känner mig nästan lite galen här, för jag suktar liksom så efter den där vardagen jag fick in i stan. Samtidigt som jag ju njuter ut i lilltån av att äntligen vara här. Att detta, som du ser på bilden nedan, är mitt kontor den här veckan. Älskade Floris-koppen vid det målade lilla skrivbordet uppe på loftet.

Men! MEN! Efter att ha läst igenom dessa kommentarer är jag nu taggad till tusen på att dra igång en ny utmaning. Tack för grymt bra input. Jag fick också flera kloka kommentarer på DM på Instagram om en magisk metod, som stavas…

M-o-r-g-o-n-p-r-o-m-e-n-a-d-e-n. Ja, kanske är det så att jag måste omvärdera… Mig själv? Jag skrattar ju åt bara TANKEN på att jag, Ebba Mary Matilda Kleberg von Sydow, skulle bege mig ut på en rask powerwalk före frukost. Jag som häver serier till alldeles för sent på kvällen. Sent blir det också när barnen tenderar att vara uppe till tio, minst, dessa ljusa, vackra kvällar. Jag, som vill maxa varenda minut i sängen på morgonen. Jag, som är så trött att ögonen går i kors när mina nattugglor till barn tassar upp och väcker oss på morgonen.

Johan och jag brukar ju ta varannan morgon vanligtvis. Så det blir nog samma nu på sommaren. Kanske att Johan faktiskt tar något fler?! Ja, det gör han nog, för att han är världens bästa man. Och för att han veeet hur mycket jag tycker om att sova lite extra. Han har också mindre sömnbehov än jag, bör tilläggas (vilket jag ehm, ofta, påminner honom om…). Med detta sagt, jag kanske, kanske ska våga mig på ett försök. Som någon skrev, ha träningskläder framlagda, gå upp, parkera barnen i tv-soffan, bege mig ut DIREKT. Utan att passera gå, förlåt jag menar kaffemaskinen. Just do it, liksom. Ner till stranden, en sväng bortåt och sedan tillbaka och njuta av rostade ostsmörgåsar, keso, skånska jordgubbar och kaffe. Kan det gå? Kan detta vara den magiska metoden som gör att de dagliga 10.000 stegen kommer lite lättare?!

29 reaktioner till “Den magiska metoden?

 1. Håller med, morgonpromenaden är den bästa! Sätt en sommarpratare i öronen och så är det bara att gå;)

 2. Ladda kaffe maskinen kvällen innnan, ta med på din promenad (jag dricker alltid en 1/2 kopp innan jag springer på morgonen), sedan hem till en härlig frukost. Kläderna framlagda, sedan bara ut! Heja dig Ebba!

 3. Ja gå inte förbi kaffemaskinen. Ta med en to-go mugg med kaffet på promenaden. Det gör jag alltid på hundpromenad, mysigt och gott ☕
  Kram

 4. Japp så är det. Så får jag göra när man har dagtidsjobb och sambon jobbar eftermiddag. 😅 Och så vill man ju gärna sluta tidigt med så strax innan 05 har min klocka ringt denna vecka. 😂 Semestertid vaknar jag oftast av mig själv innan barnen så då smiter jag ut och promenerar. Då kommer man en bra bit närmre de där 10 000 stegen iaf. 😎 (jag har för övrigt endast telefonen som stegräknare då jag fortfarande velar mellan att köpa en Apple Watch eller fitbit versa 😅)

  1. Absolut! Börjar med promenad så kanske det tom blir någon jogg innan sommaren är slut. Det går klarar du!

 5. Jaaaa! Går varje morgon förutom när det är så varmt! Rekordet är varje dag oavsett väder i ett år. Snöstorm och minus 20 har inte stoppat mig. Det kommer ge dig en grym start på dagen och du blir än mer effektiv.😊

 6. Jag har gått mer än 10.000 steg i 463 dagar i följd men nu har värmen satt stopp,jag orkar inte det kanske beror på att jag är 83 år.

 7. Det är den enda metoden som fungerar för mig när det är helg eller semester! Får aldrig ihop stegen annars. Lägger fram kläderna, barnen får fjärrkontrollen och jag beger mig ut med en ljudbok i öronen direkt när jag vaknat.

 8. Nu på sommarn funkar det kanske inte lika bra, men vändpunkten för mitt tränande var när jag började sova i yoga kläderna…och började dagen med yoga with Adriene på den redan utrullade mattan…till saken hör att jag lever ensam… 😉😂🧘‍♀️Men tipset fick jag av Rita Catolino 👍🏻

 9. Lovar, du kommer ÄLSKA din nya morgonrutin. En kaffe i ternosnugg, ljudböcker som du älskar i öronen. Du kommer om ett tag inte vilja vara utan den här stunden. Det blir en härlig vana precis som din träning har blivit, Börja med pw varannan dag😘 kram niina

 10. Vet inte om du skrivit om hur du skulle göra om bloggen? Men nu känns det som att det bara handlar om 10000 steg hela tiden. Är det så det kommer fortsätta? Har redan tröttnat.

 11. Vi kör på morgonpromenaden här med när vi är i sommarhuset i Ystad; sover så länge som vi tillåts av treåringen och sedan kanske vi tar en kaffe på stentrappan innan vi hoppar i sneakersen. Vi går och treåringen cyklar vilket blir ganska lagom promenadtempo (är dessutom gravid så för mig blir det en riktig svettomgång efter en morgon). När vi kommer tillbaka gör vi stor frukost och sedan kan dagen starta igång med andra aktiviteter. Funkar toppen för oss just nu i alla fall och så glad att vi fått in den rutinen för oss alla tre i familjen.

 12. Exakt som du beskriver morgonpromenaden gör jag kanske 4-5 av 7 morgnar. Viktigt att allt är framlagt kvällen innan och på morgonen gå direkt upp och ut så snart man fått upp ögonen ordentligt.. Går drygt en halvtimme, lagom runda för att vara innan frukost..

 13. Ja det stämmer. Då är det ofta svalt och skönt. Känns sen hela dagen att det inte hänger över som den aktivitet som inte är gjord. Blir det sen en kvällspromenad också så är det bonus. Vi har kring 30 grader här så det blir inte många steg mitt på dagen.

 14. Konstig blogg, du skall alltid rivstarta med både det ena och andra (som du kanske inte uppfyller), hinna typ en miljon saker, mm mm. Tagga ner istället, njut av familj, ledighet, semester, sol och bad.

  1. Håller med, handlar lite om kunglighet, stil, kläder och mode nu och mycket om stress för att hinna träna…

 15. Jag har insett att om jag ska få till en promenad i vardagen så är det morgonen som gäller. Jag tar ett kokt ägg när övriga familjen äter frukost (har aldrig lärt mig dricka kaffe) och sen går jag 30-40 minuter medan maken sköter lämning. Äter därefter frukost och är sedan redo för arbetsdagen! Jag har en utmattning som jag måste hantera och min stressnivå sjunker markant efter en promenad. Jag bor nära skogen och har aldrig något i öronen utan njuter av att det bara är jag och naturen. Försöker få till samma sak på helgerna och hela familjen är inställd på att jag ska gå så de peppar mig om det behövs. Det gäller att få till det som rutin och det har jag fått nu. Testa morgonpromenad!

 16. Jag vill faktiskt slå ett slag för kvällspromenaden! Nu har jag lite äldre barn än dig (7 o 9), men jag brukar gå en sväng medans de får titta lite iPad i sängen, eller somnat. Håller mig väldigt nära, så att jag är hemma inom bara 2-3 minuter såklart. Annars funkar det ju också om mannen är hemma. Gå 30 min så har du 3000 steg. Sedan ta med barnen på en promenad/cykeltur mitt på dagen, du går. Lekplatser funkar väldigt bra att gå runt runt😆 jag är också morgontrött, men en 20 min kan man ta efter frukost. Jag tycker många små har varit receptet när man inte hinner ut på en långpromenad.

 17. Du är nära lösningen – morgonpromenaden räddar sommarens vardagsmotion – sedan kan man ju gå till och längs stranden på kvällen om det hinns med och blir bonus på stegkontot.
  Jag toppar morgon-pwn med bad om det inte regnar på snedden, ljuvligt. GO!

 18. Du kommer bli beroende av dina morgonpromenader! Det ÄR magiskt 🤗

 19. Värt att testa! Blir den bästa starten på dagen! Morgonpromenader är härliga på sommaren! Heja dig Ebba!!

 20. Skaffa hund 🙂 underbart sällskap och promenaderna kommer av sig självt:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.