Kungliga planer för 2019

Ja, idag blir denna stildrottning firad av hela sin stora familj – och såhär såg det ut 1980, när de firade prins Carl Philips 1-årsdag. Då var fotograferna inbjudna till slottet, riktigt så ser inte bevakningen ut idag… Apropå bevakningen så är en av sakerna på min lista inför 2019 att ösa på med kul kunglig bevakning. MEN jag behöver din hjälp!

sdlta5a6cce_NormalPreview.jpg

Vilken typ av bevakning gillar ni bäst? Alltså, vill ni ha mer av “Kungligt fredagsgodis”-typen? Eller rörliga klipp? Reportage? Ja, ni fattar vad jag undrar över här – vore så kul att höra, skriv bara en kort kommentar så är jag EVIGT tacksam!

sdlsyb99598_NormalPreview.jpg

Foto: Leif R Jansson / TT, Jan Collsiöö / TT.

Skriv gärna en kort kommentar, om du hinner mitt i julstöket. Och just det, är det mossigt eller kul med historia och arkivbilder, också intressant att höra?

89 reaktioner till “Kungliga planer för 2019

 1. Fortsätt gärna med Kungligt stilgodis. Även om man sett en bild här och en där tidigare under veckan är det härligt att få alla bilder samlade i en bloggpost, även från DK, UK etc.
  Det är inte ett dugg mossigt med gamla bilder, det är ju då man ser hur trender kan komma tillbaka något modifierade.
  Har du tänkt på att drottning Margrethes stil på klänningarna har förändrats sedan hon blev änka. Så roligt att se hennes nya, snygga, moderna klänningar, t ex i somras.
  God Jul!

 2. Ja mer kunglig fredagsgodis från runt om i Europa, gillar de formatet. Nej bara kul med gamla bilder och lite historia/fakta! God Jul 🙂

 3. Orkar aldrig kolla rörligt på bloggar.
  Tack för härlig blogg. Och podd. <3
  GOD JUL

 4. Bra blandning som du har det nu, tycker jag! Mycket bildgodos, nytt som gammalt! Jag hoppar alltid över rörligt, så inget sådant för min del.

 5. Jag älskar alla bildinlägg av typen kungligt fredagsgodis. Jag hoppar dock över rörliga inslag. Tack för en bra blogg!

 6. Allt, allt, allt kungligt! 🙂 Kungligt fredagsgodis, historia om kungafamiljen, fotokavalkader, koll på brittiska kungahuset…allt är välkommet 😀

 7. ÄLSKAR ALLT du gör med kungligt. Maxa GÄRNA historia och små kuriosa. Du gör det alltid så proffsigt plus att det är ju både kul och intressant. Gillade verkligen senaste med silvias stil genom åren. Så kul att få se tidsepokerna inom mode och dra paralleller. Plus att hon är ju helt fantastiskt vacker!

  Kram Hanna

 8. Kungligt fredagsgodis är en utav mina absoluta favoriter så fortsätt gärna med det! ❤️

 9. Gärna mer kungligt 👍 tycker det är så kul med dina ‘proffsögon’ som kommenterar kläderna och juvelerna. Man ser det på ett annat sett då.
  Hoppas på mer under 2019!

 10. Superkul med reportage som det om Silvia. Föredrar verkligen bild och text. Inget som kräver ljud i alla fall. 😊

 11. Älskar kungligt på fredagar precis som du har det nu.

 12. Tänk miljö och mode, vore kul att få inblick i kunglig klädförvaring och klädvård. Lappas det och lagas? Vem gör jobbet? Typ lite behind the scenes hade varit skoj att ta del av.

 13. Självklart vill vi ha mer av kungligt fredagsgodis… historia blandat med nutid.

 14. Inte alls mossigt med historia och gamla bilder, bara intressant! Jag önskar mera bilder på kungliga barn, såväl utländska kungahus som det svenska🤴👸
  God Jul 🎅

 15. Inget rörligt för min del… Tycker om det så som du har det! Intressant med historiska inslag men mest fokus nu tycker jag.

  Vore kul med varje persons stilresa i separata inslag och även lite hjälp för hur man hittar sin stil efter graviditet. Har precis som du 3 barn men på 4 år och är just nu fl. vill gärna uppdatera mig och tänka smart så hjälp!

  Mvh o tack för en bra blogg!

 16. Hej Ebba! Du skriver så intressant och roligt i kungligt fredagsgodis, jag behöver inte läsa svensk dam längre. Fortsätt med detta! God jul, skrattade gott åt podden i morse på promenaden!

 17. God Jul Ebba!

  Jag tycker alltid det är roligt med allt kungligt du väljer lägga ut..

  Eva

 18. I love everything you do so I can’t help you but maybe you could do a once a week show about the royalties 😃

 19. Inte rörligt snälla! Text och bild (gärna utan länk) känns mest vilsamt för mig som läsare. Tack och god jul!

 20. Fortsätt som du gör med allt så proffsigt och glimten i ögat, kungligt fredagsgodis är trevligt med bilder av kläder o smycken, historien bakom ett diadem tex.

 21. Mer kungligt fredagsgodis och gärna arkivbilder! Älskar dina inlägg på det temat. God jul!

 22. Jag tycker det är superkul och intressant när du blandar arkivbilder med samtida. Samt när du också får med en liten bit historia i text. Önskar dig en fridfull jul med iaf en smula tid för återhämtning! Kram Sofie

 23. Jag gillar kungligt fredsgsgodis 😊! Kul att läsa och se bilder. Har helst inte rörliga reportage, känns bättee med bild och text. Tack!

 24. Kungligt fredagsgidis är bäst! Lättare att hinna med än att se rörligt material

 25. Hej! Älskar ditt kungliga fredagsgodis. Det är så kul att ta del av alla dina vinklar. Kör på! Du är så kunnig och skriver så bra.
  God Jul önskar Heidi

 26. Mer kungligt! Gärna svenska, danska o brittiska kungahuset.
  Fokus Victoria, Madeleine, Mary och Meghan.

 27. Gärna kungligt fredagsgodis, jag läser också hellre än rörligt material.
  God jul Ebba!

 28. Ös på med kungligt fredagsgodis, så bra! Gärna med historiska tillbakablickar och fakta också! Hellre text än rörlig bild för min del.

 29. Föredrar helt klart foton över film & gamla bilder är fantastiska! En av de saker jag älskar med tex orderofsplendor (som jag förutsätter att du känner till!) är just att få se gamla bilder på hur tiaror burits av tidigare generationer.

 30. Hej Ebba!
  Älskar ditt kungliga fredagsgodis! Och roligt att du blivit så aktiv på bloggen med många inlägg/vecka. Förresten, du och Emilia förgyller alltid min torsdag med er podd.
  Stor kram och God Jul till dig och dina kära ❤
  Hanna

 31. Hade gärna sett mer reportage om kungligheterna. Som den stilsäkra spanska drottningen kan jag ingenting om. Arkivbilderna ger jag tumme upp, skoj att se likheter mellan barn-Victoria med Estelle till exempel.

 32. Jag vill gärna läsa om kläder och evenemang de deltar i. Har svårt för vloggar och läser hellre. Så som du skriver nu är jättebra! Finns det möjlighet att skriva lite mer om sånt som aldrig når oss vanliga vore det ju jätteroligt, det är inte skvaller jag menar utan mer om du har insyn i hur de löser vardagen till exempel.
  Tack för en jättebra blogg!

 33. Älskar kungligt fredagsgodis! Tycker det är superintressant med historia bakom och gamla bilder också. Rörligt innehåll hoppar jag dock alltid över.

 34. Jag gillar kungligt fredagagodis men skulle gärna läsa reportage också. God Jul.

 35. Freagsgodis är ju så roligt att läsa, vilka stilar de har och hur de förändrats. Men jag tycker även om när du ”nördar” ner dig i någon detalj. Som hur en tiara vandrat genom generationer och annat liknande, så något sådant inlägg skulle jag iallafall uppskatta.

 36. Ja meeeeer! Men helst inget rörligt, det orkar jag aldrig kolla. Jättekul med gamla och nya bilder och historia och släktförklaringar. Saknar att få veta vart ditt kungliga intresse startade! 🙂

 37. Hej Ebba! Jag älskar ditt fredagsgodis och blir alltid besviken när det inte dyker upp. Tycker förresten det är kul när någon bevakar exempelvis Monacos kungligheter som det annars inte skrivs så mycket om i Sverige.
  Arkivbilder är trevligt! Videos är inte riktigt min grej – är kanske för gammal? (född 86?!)

  Hälsningar
  Anna

 38. Mera kungligt fredagsgodis, gärna uk m fl. men inte mossigt gammalt👍 God Jul Louise

 39. Kungligt fredagsgodis är mina favoritinlägg! Och kanske uppmärksamma mer när de återanvänder kläder, med bilder från olika tillfällen 🙂

 40. Jag tycker det är superkul med inläggen med bilder, både från nu och då, och intressant när du blandar in lite historia.

 41. Jag gillar både gammalt och nytt, så för min del får du gärna blanda.

 42. Kungligt fredagsgodis är bäst 👍Längtar till varje gång. Men något reportage då och då går nog också hem 😊

 43. Arkivbilder kan absolut var kul om de sammanlänkas med en nutida koppling/bild. Men videos är inte min grej

 44. Älskar kungligt fredagsgodis! Inga klipp, det tar för mkt tid att titta på.. Kul med tillbakablickarna tycker jag 🙂

 45. Älskar dina kungliga fredagsgodisar! Fortsätt gärna med dem.
  Önskar dig en god jul! 🤶🏻

 46. Blanda gärna! Både gammalt och nytt, rörligt och bilder !! 😀

 47. Kungligt fredagsgodis, arkivbilder, Victorias stilresa, kungliga smycken då och nu, småprinsarnas och prinsessornas stil. Tack för en toppenblogg!

 48. Älskar kungligt fredagsgodis. Mer av det. Å dom inläggen är ju så långa så du kan dela på två! Det om drottningen var 5poäng av 5 möjliga!! God jul

 49. Älskar kungligt fredagsgodis, allt du gör är så bra! Inte alls tråkigt med arkivbilder. Intressant med historian bakom saker och traditioner, som t.ex när du brukar berätta om de olika diademen o smyckena. Sånt är kul! 😃

 50. Lite mer från andra kungahus vore intressant så man får lite perspektiv. Tänker framför allt i klädväg.
  Mer “bakomkuliserna-tänk vore spännande! Hur svårt det är att få till en viss frisyr. Hur tung är en krona egentligen.
  Tillbakablickar r alltid intressant

 51. A men allt med frossa med bilder på kläder, diadem och deras stilar och historiar ju roligt! Du är ju så grym på namn på diadem och vem som gjort klänningar mm. Allt sånt är ju drömmen när man kikar in här!

 52. Gillar kungligt fredagsgodis!
  Är inte så intresserad av vloggar utan formatet på fredagsgodiset passar mig perfekt!

 53. Hej, jag gillar kungligt fredagsgodis!
  En fundering, är inte Viktorias hårsmycke från Leonores dop samma som Silvia bär på bilden ovan? Om inte, så var det mycket likt. Kul med återbruk!

 54. Kungligt fredagsgodis! Gillar bilder på kläder, skor, smycken, väskor och kommentarer kring historia, pris, inköpsställen etc. Bara bilder!

 55. God jul!
  En veckosammanfattning är toppen! Både fokus på uppdrag, vardag och klänningar. Så mycket som möjligt av prinsarna och prinsessorna också. Även från England!

 56. Kungligt fredagsgodis med fördjupningar ibland som typ till Nobel, statdsbesök. Tänker att det vore kul med bakom kulisserna reportage om stadsbesök. Vad gör de på slottet och hur går ett stadsbesök till? Sen jämförelser med andra kungahus som vi i Europa kanske inte är så bekanta med, typ det japanska.

 57. Gillar kungligt fredagsgodis! Gärna kryddat med arkiv och historia!

 58. Kul att du planerar skriva mycket om kungligheterna! Allt som gäller dem är intressant – kläder, bilder berättelser… Älskar kungligheter 🙂

 59. Instämmer med flera att kungligt fredagsgodis är favoriten, liksom blandningen med historia! God fortsättning!

 60. Jag älskar reportage och djupdykningar särskilt när du koncentrerar dig på en eller ett fåtal av kungligheterna och går djupare in på just deras stil. Hellre kortare inlägg men mer ofta och med färre kungligheter per inlägg. Älskar även när du skriver om kungligheternas mer avslappnade vardagsstil och när du belyser vårar europeiska kungligheter.

 61. Kungligt fredagsgodis!!! 👍🏻 Gärna flera dagar i veckan 😉

 62. Jag älskar dina kungliga godisar! Och även tillbakablickarna. Du är en riktig pärla Ebba.

 63. Hej! Jag gillar “Kungligt fredagsgodis”. Det är alltid lika kul att se hur de kungliga klär sig och roligt när du kommenterar en look med extra information. Men eftersom de gör ett viktigt arbete skulle jag även vara intresserad av lite mer information kring deras jobb. Jag tycker även det är intressant när du, som har så mycket kunskap i ämnet, drar paralleller till äldre tider och sammanhang.

 64. Här kommer en lite sen kommentar, har inte läst bloggar alls under julhelgen.

  1. Älskar allt kungligt från dig!

  2. Hoppar i princip alltid över rörliga bilder eller klipp med ljud, (som uppenbarligen många andra bloggläsare – trodde jag var ensam om att känna så men helt kommentarsfältet här är ju fyllt av likasinnade)

  3. Jag tycker på ett sätt tillbakabilder är kul men lite uttjatat. Som tex att alla journalister i alla kungaprogram sen tidernas begynnelse ska ställa frågor till drottningen om hur hon träffade kungen, “klicket” osv. Det är liksom pinsam journalistik för det är så fruktansvärt upprepande. Alla som är något intresserade av kungafamiljen har hört den storyn 3000 ggr.

  4. Jag skulle önska mycket mer “kunskaper, analys och fakta” från dig. Dvs du har ju jobbat massor med kungligt, du måste ha massor med bakom kulisserna att bjuda på och mycket mer analys att göra. Men jag brukar undra om du på något sätt känner att du står för nära kungafamiljen och därför inte kan vara minsta negativ? Har du någonsin varit minsta kritisk tex mot något som kronprinsessan har på sig eller gör eller inte gör? På temat analys menar jag mer info om varför något är på visst sätt. Tex du skrev att Victoria inte hade kunnat ha den fantastiska röda klänningen på Nobelfesten men inget om varför inte. Dvs sånt kan inte vi vanliga icke modekunniga. Men är nyfikna på det. 🙂 Eller deras val av frisyrer, vad finns för anledningar bakom att någon har utsläppt och någon alltid knut, är det bara personliga preferenser eller någon kunglig etikett med i det?

  Keep up the good work!

 65. Kungligt fredagsgodis är kul. Mer rörligt lite å och då är trevligt 🙂

 66. Mer av kongelig stoff!💜✨ Hører og ser gjerne mer om kongehusets historie og serhistoriske bilder. Hører også gjerne mer om hvordan det er å jobbe med kongelige og kongelige stoff. Når du møter dem, feks da du intervjuet kronprinsessen, er det mange regler du må forholde deg til?☺️ Og hvor finner du alle bilder og informasjon om feks hva de har på seg?☺️ ELSKER din blogg!!🦋😍

 67. gärna kungligt fredagsgodis!! Det är det roligaste tycker jag 🙂 Brukar sällan klicka på rörligt faktiskt, så det kan du gärna skippa enligt mig.. Kram

 68. Jag älskar kungligt fredagsgodis. Så roligt och spännande med historien bakom. Sätter historian med nutiden i perspektiv och skapar förståelse. Anakdoter uppskattas!

 69. Fortsätt gärna med “Kungligt fredagsgodis”, älskar när du har bildrika inlägg och dessutom även länkar till ännu fler bilder! Rörligt material hoppar jag (tyvärr) över, tänker alltid att jag ska kolla det senare…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.