Dags att rensa (och tips på perfekta galgar?)

Alltså, jag FÖRSÖKER leva som jag lär. Äh, lika bra att jag är ärlig på direkten: det går inte alltid jättebra. Jag gör så gott jag kan. Jag är född galen optimist, vad gäller tid, vad gäller livet… Allt. Och förstås även min garderob.

Hela projektet Säker stil grundades i en längtan efter den välfungerande, perfekta garderoben. Och en vetskap om att den faktiskt finns, alla kan komma dit. Resan kräver tid, energi och kärlek med med rätt strategi så går det verkligen. Mål-garderoben är väl rensad, överskådlig, välmatchad, innehåller nyckeplaggen du behöver och kläderna som gör att det är KUL att klä på sig. Inte ångest, inte massa plagg man inte passar i. Kläder, stil och mode ska kännas roligt, inspirerande och ge vardagen det lilla extra. Okej, inte varenda trött tisdagsmorgon i mars – men även tröttdagarna, så vet jag vad som funkar. Jag kan min uniform, vet vad som framhäver mina bästa sidor, vet vad jag känner mig kick ass-snygg och stark i, när jag verkligen behöver det. Det är vad Säker stil handlar om, i grunden.

Nu har jag hamnar i ett läge – efter graviditet och baby – där min garderob inte fått jättemycket tid eller kärlek. Alls. Jag är i behov av ett REJÄLT rens! Alltså, jag borde väl bjuda på en “före”-bild för då skulle ni verkligen förstå att det… behövs.

bok

Därför ska jag helt enkelt rensa enligt det utmärkta diagrammet i vår första bok (som för övrigt kostar 99 kr på årets BOKREA, just nu!) och sedan ska jag återkomma. Puh.

En sak jag såg på direkten: jag måste uppdatera med galgar. Enhetliga galgar gör så mycket. Finns det NÅGOT annat än dessa? De tar liksom så mycket plats, känner jag…. Samtidigt vill jag inte ha stålgalgar, dessa från danska Nomess är ju ursnygga men snarare för en hallgarderob. Trägalgar är klart bäst för kläderna. Det hade såklart varit underbart med galgar från Scherlin i finaste kvalitet från Småland men där faller det på att jag behöver mååånga. Hmm, kanske landar jag i IKEA:s vita trägalgar ändå?

För övrigt, liiite typiskt mig att lägga väääldigt mycket tid på val av galgar. Kan möjligen argumenteras för att jag borde lägga denna tid på att faktiskt sätta igång med att rensa…

KOMMENTERA!

26 reaktioner till “Dags att rensa (och tips på perfekta galgar?)

 1. Jag hade trägaljar men de tog för mycket plats. Köpte därför svarta, tunna, sammetsgaljar på Clas Ohlson. Så nöjd!!! Tål inte tunga kläder såsom kappor men för skjortor, klänningar mm är det perfekta. Plus att kläderna inte halkar av. Eftersom de är billiga har jag enbart dessa och det ser himlans snyggt ut. Lycka till!

  1. Håller med; har gjort samma ”resa” med vita trägalgar men eftersom jag har en förmåga att köpa mera kläder, hm, tog de för mkt plats. Toppen med de sammetsgalgarna för blusar etc!

 2. jag gillar ikea spruttig som en billig, yteffektiv galge, dock plast och bara använt några månader. de känns elegantare än kemtvättsgalgar och de syns ju för det mesta inte så mycket.
  kram
  Anna

 3. Så skönt med säkra kort! När jag var deprimerad i höstas skaffade jag en “uniform” med två kjolar och två tröjor som jag kunde variera med varandra så jag slapp tänka de dagar jag skulle ta mig utanför lägenheten. Skulle dock också behöva rensa då många klänningar är för små nu men de är ju så fiiiiina

 4. Mujis galgar i aluminium. Finns på Åhléns. Perfekta för blusar, skjortor och klänningar. De har också plastvarianter som funkar för kavajer och byxor. Plastvarianterna är perfekta att hänga upp på när man tvättat. Vet att plast låter tråkigt men de här är helt OK.

 5. Jag ser med spänning framemot att se din garderob. Gärna både före och efter samt mitt i rensningen 🙂 Enhetliga galgar är överlägset snyggast men hur gör ni med byxor/kjolar som bör hänga på specialgalgar (såna som håller i fållen och inte ger några veck)? Då försvinner ju enhetligheten 🙁

 6. Jag skulle varna lite för IKEAs. De har bytt både design och ytskikt från folie till bets med den deprimerande följden att de både färgar av sig om kläderna är våta (japp upptäckte det den trista vägen) samt ”skaver” mot känsliga material eftersom de inte är så noga slipade. Kolla Åhlens eller fråga nån butik var de köper in sina. Cedergalgar är toppen för kappor och ullkavajer. Lycka till!

 7. Tunna sammetsgalgar som finns på bl a Åhléns. Säkert samma typ som tidigare nämnda från Clas O och Biltema. Även de “slinkigaste” blusarna håller sig på plats. 🙂

 8. Jag har BÄSTA galgtipset! Jysk har enkel, snygga ljusgrå galgar som är bra för kläderna. De är i typ gummi så att inte kläderna glider runt! Genialiskt!

 9. Kolla in IKEAs galgar som heter strykis. Visserligen stål men beklädda. Perfekta för klänningar och finkläder. Håller kläderna på plats och är väldigt platseffeltiva!

 10. Vi har också sammetsgalgar från Biltema, sambon har svarta och jag har beiga. Inte världens snyggaste, men snyggt när alla är lika. Billiga, så man kan verkligen byta ut ALLA. Smala, så mycket får plats och sträva så inget halkar av. Till jackor har jag vita trägalgar.

 11. Köp flossade galgar på Clas Ohlson eller Rusta. Inget ramlar av och du kan hänga upp det mest urringade och glidiga plagget😊/ hälsningar Malin

 12. Jag använder dessa från Clas Ohlsson som är superbra!! Kanske lite smala men tycker inte att de ger märken på kläderna eller så. Ingenting ramlar av och de ser väldigt lyxiga ut 😍 och eftersom de är lite smalare tar de väldigt mycket mindre plats (hade själv trägalgar från Ikea förut).
  Kramar Jessica

 13. Visst gör det mycket med enhetliga galgar. Jag har de vita från IKEA. Ta dom så du har mer över till uppdatering av garderoben ❣️❣️

 14. Men Ebba! Har du inte hittat ”sammetsgalgarna”, de som är klädda i velour och ganska platta! De är perfekta i en trång garderob och kläderna glider inte runt!

 15. Kolla in svarta galgar hos clas ohlson med flossad yta. 5 st för 50 kr. Finns liknande på typ Ica Maxi och Biltema. Eftersom dom är flossade glider inte plagget av galgen. Använder dom till finare plagg typ blusar, och IKEA s Spruttig till stickade koftor och kavajer. Lycka till

 16. Hej,
  Jag gillar sammetsklädda galgar. De är tunna och kläderna hänger bra på den tycker jag.
  Vågar knappt erkänna men mina favoriter kommer från Rusta (!) och finns i två storlekar. De mindre är pastelliga och är mina favoriter. Kostar ingenting, 5 för en hundring tror jag.

 17. Har många vita galgar men även en mix och börjar tröttna på det. Igår köpte jag 10 paket vita galgar på Ikea, så nu ska det bli enhetligt i dressingroom

 18. Jag röstar också på sammetsgalgar. Inget problem med blusar med boat neck som ramlar av längre. Sitter som berget!

 19. Jysks lila sammetsgalgar (finns även i svart) tar ingen plats alls och kläderna hänger kvar jättebra. Det är den enda galgen jag använder numera. Dessutom är de billiga!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.