Hon är min syster

Snön faller ute men jag känner mig varm. Och glad. Faktiskt lite extra glad just idag. Älskar hur alla flöden idag svämmar över av hyllningar till systrar, mammor, döttrar, vänner, förebilder och inspirationskällor.

Imorse blev jag själv taggad som en inspirationskälla av en tjej jag följer på Instagram – men aldrig träffat. Jag blev så himla GLAD! Och stolt – över att kunna inspirera och peppa någon därute som jag aldrig träffat. Själv vill jag hylla min egen syster, Amy. För att jag är så stolt att jag spricker över att kalla henne min syster. Ni vet, när man är så stolt över någon att man börjar prata om den personen i sammanhang där det egentligen är lite… Apart. På jobbet, med kompisar, ja överallt. Alltid så återkommer jag till dig, Amy. Refererar till något klokt du sagt, citerar dig, berättar om något smart, kul och klokt du gjort, eller någonting från ditt liv i Philadelphia.

70AmyEbba.jpg

Här plåtades vi i New York av härliga fotografen och vännen Alicia Swedenborg, älskar de här bilderna. Kan blunda och minnas den krispigt klara New York-dagen. Åh, vi hade haft en sådan härlig dag, en sådan dag som bara vi kan ha i New York! Massa kaffe, massa prat, vårt typiska pingpong-prat om allt från krämer till barnuppfostran, mamma-rollen, Insta-ångest, kärlek, tv-serier, Reese Witherspoon till jobbplaner, drömmar, dåligt samvete, rynkor, sommar, avokadosmörgåsar och vänskap. Den omöjliga balansen. Kashmirtröjor. De perfekta lårhöga Stuart Weitzman-bootsen. Och vad som är viktigt i livet. Egentligen. Och lite mera kaffe, kanske.

76amyebba.jpg

Och IMORGON ses vi! Om några timmar sitter du på planet mot Stockholm. Jippie! Då ska vi ha en härlig helg med späckat schema. Givetvis redan i princip överspäckat och ändå tror jag att både du och jag ser framför oss att vi ska hinna med allt det och LITE till. Liiite små stunder i tv-soffan med en tekopp på kvällen, kanske en powerwalk, kanske hinner du till och med hjälpa mig att rensa lite i garderoben, som mitt absolut bästa moraliska rens-stöd. En av många saker du är fenomenalt bra på, kära supersyster.

72AmyEbba

Flyg försiktigt Amy, vi ses snart! Jag längtar!

KOMMENTERA!

7 reaktioner till “Hon är min syster

 1. Vilken fantastisk kärleksförklaring 😍 Syskonkärlek när den är som allra bäst 💕
  Önskar er en alldeles underbar helg!
  Stor kram ❤
  PS idag kom min fjärde ‘Små stunder med systrarna von Sydow’ med posten. Borde väl egentligen beställt ett antal eftersom jag är säker på att jag även kommer att ge bort detta exemplar. Den är superb 👌DS

 2. Så jättefint skrivet Ebba! Jag tycker att det är så kul att du börjat blogga så ofta🤗 Skulle gärna se lite mer av er fina lgh;)

 3. Jädrar, vad fint,! Jag har två sådana. Som jag också pratar om, i lite konstiga lägen,
  Men oj alltså, vad fint du skrev om detta!

 4. Mitt livs högsta dröm har alltid varit att få ett syskon och man skulle kunna tro att den längtan var som starkast i barndomen, men nej, det är nu vid 46 som det känns allra tyngst. Jag är ensam i världen, ingen som känner mig inifrån och ut, ingen som jag kan ringa när som helst på dygnet.
  Jag kan inte lasta mina föräldrar såklart, vill man inte eller inte kan, så blir det inte fler barn, men det är en livslång sorg för mig.

  1. Ulrika, vet inte om du set detta men ville bara skriva några ord till dig. Jag har ett syskon men det är absolut inte hen jag ringer mitt i natten. Inte heller hen som känner mig inifrån och ut. Ibland brukar jag skoja om att jag är adopterad då jag inte riktigt känner att jag passar in.
   Men man kan känna så som Ebba gör för Amy i alla fall. För någon annan. Jag har turen att ha flera vänner som jag känner är min familj som jag valt själv. Som verkligen är för mig, och jag för dem. Kanske har du en sån vän du också? Jag hoppas det!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.