Kungligt fredagsgodis: Madeleines baby, Meghan Markles succé och The Crown

Kunglig fredag, hurra. Och inte vilken som helst! Först och främst, GRATTIS till prinsessan Madeleine som fick sin tredje baby. Inatt, 00:41, föddes ett barn på Danderyds sjukhus. Såväl mor som barn mår bra, rapporterar hovet – och suger såklart de på karamellen kring om denna nya kungliga höghet blev en pojke eller flicka. Ska man då ändå gissa? Jag tror på en flicka, en liten Alice. 

madeleine-jpg.jpg

Säger också grattis till Madeleine till livet med tre små – ett alldeles underbart kaos, med så mycket lycka. Hang in there, Madde!

Vi fortsätter. Med den 91-åriga drottning Elizabeth som jag inte NOG kan sluta fascineras av efter att ha slukat “The Crown”. Vad tycker HON om Netflix-serien, vill man ju veta. Hur mycket stämmer? Hur var det, att krönas till drottning vid 26 års ålder? Hur var hon som mamma till sina fyra barn? Tänk ändå, att hon själv aldrig gått i skolan utan bara privatundervisades. Fascinerande, som sagt. Såhär såg hon ut när hon i veckan – as always – körde på i fullt tempo…

Skärmklipp 2018-03-08 16.01.20_preview.png

Och här var hon senare i veckan, ute på uppdrag igen. Då för att uppmärksamma 70-årsdagen för “International Maritime Organization” i London…

Skärmklipp 2018-03-08 16.07.55_preview.png

Ingen semester för engelska drottningen alltså, inte heller för vår egen kronprinsessa som reste till Göteborg och Bohuslän, där hon besökte Sotenäs.

sdltca58eaf_NormalPreview.jpg

Förra veckans news men ändå, bilden är så gullig att den tåls att tittas på igen. Och igen. Prins Oscars fyllde två och fotades hemma på Haga av Erika Gerdemark.

Prins_Oscar_2år_ (1)Foto_Erika_Gerdemark_kungahuset

Men frågan är om sötaste bilden ändå inte är när storasyster ger lillebror en mjuk klapp på kinden? Så sött. Åh, påminner mig om att jag snart måste ta några fina syskonbilder på vår lilla trio…

Prins_Oscar_2år_ (3)Foto_Erika_Gerdemark_kungahuset.jpg

Semester var det däremot för holländska prinsessorna Alexia, Amalia och Ariane. HUR håller man som förälder skillnad på de namnen, när man ropar på dem?! Jag klarar inte ens av att säga rätt till Marianne, Klas och Ernst…

sdltc9eae1a-nh.jpg

Äldsta dottern Amalia, i mitten, ska en dag ta över efter mamma Maxima och pappa Willem-Alexander och bli drottning av Holland. Här med mamma Maxima, familjen var för övrigt i Lech i Österrike. Man kan inte låta bli att tänka på när de här syrrorna vill åka dit UTAN mamma och pappa och ski-bumma…

sdltc9ea5ec_NormalPreview.jpg

Våra nordiska kungahus då? Kung Harald och drottning Sonja har varit i Argentina, där de bland annat träffade president Mauricio Macri och hans fru Juliana Awada, vi spanar in hur det såg ut…

sdltca4ee47_normalpreview.jpg

Visste ni för övrigt att Sonja utbildade sig till sömmerska, innan hon träffade kung Harald? Jag tycker alltid att hon ser chic ut. Älskar att hon – även ovan vid Argentina-besöket i veckan – ofta bär gult i olika nyanser. Ja, hon känns himla solig helt enkelt.

sdltca4f58c_NormalPreview

Här var ännu en look från Argentina men innan vi går vidare måste vi ju spana in en av de där gula aftonklänningarna, den här bar hon på Victorias och Daniels bröllop…

sdlsy165166_normalpreview.jpg

Vi fortsätter med en hard working royal: Kate. Och jag svär, jag är inte taskig – det här är enda närbilden som fanns från besöket på Albion Primary School i centrala London, som Kate besökte med anledning av ett nytt center för barns psykiska hälsa. Att jobba mot psykisk ohälsa bland barn och unga är ju en hjärtefråga för Will och Kate.

sdltca58246_normalpreview.jpg

Kate var strålande som vanligt och höll ett tal där hon pratade om sitt personliga engagemang i frågan. Den blå gravidklänningen från engelska märket Seraphine såg vi senast i Oslo.

sdltca57f0e_normalpreview.jpg

Kate besökte också i veckan Pegasus Primary School i Oxford, även där för att uppmärksamma ett projekt med barns psykiska hälsa i fokus. Då åkte en vit kappa på…

sdltca4ba3d_NormalPreview.jpg

En klassisk Kate-look. Hon kör ju mycket säkra kort just nu, vilket jag tycker är fullt förståeligt när man är höggravid. Då är det 100% säker stil som gäller!

sdltca4bb53_normalpreview.jpg

Och ytterligare en kappa åkte på i veckan, då mörkgrön. Pumps och strumpbyxor, det blir väldigt snällt. Hade varit lite bättre med boots kan jag tycka. Men återigen, gravid – då är man banne mig ursäktad.

sdltc9afcc6_normalpreview.jpg

Nej, den engelska modedosen just nu står istället blivande svägerskan för. Enter: miss Meghan Markle. Åh, jag räknar typ ner dagarna till den 18 maj nu. Det ska bli sååå kul med bröllopet. Underbart att de dessa två tillsammans, eller hur?!

sdltc9ff5bf_NormalPreview

Åh, man gillar ju Meghan så mycket – REDAN! Måtte hon nu få hålla fast vid sin stil, köra sin grej och inte bli alltför stöpt i den kungliga prinsess-mallen.

sdltc9fdc5b_NormalPreview.jpg

På internationella kvinnodagen, igår, så var hon återigen ute på uppdrag tillsammans med prins Harry, den här gången i Birmingham. Kolla, så härligt snygg och avslappnad i lyxig stickad vit polo. Man tänker ändå…

sdltca655b4_NormalPreview

Vilken enorm fördel det måste vara att ha skådespelar-yrket i botten när man kliver in i rollen som prinsessa. Perfekt liksom. Även om man ska vara sig själv så går ju stor del av “yrket: kunglig” ut på att spela rollen av sig själv…

sdltca646c9_NormalPreview

Och vilken succé det blir, eftersom hon inte är det minsta stel eller obekväm framför kamerorna. Skadar ju inte heller att hon blir ursnygg på exakt varenda bild.

sdltc9ff586_NormalPreview.jpg

Lyckans ost den brittiska designer som blir Meghan Markles “hovleverantör”, på samma sätt som Sarah Burton jobbar med Kate. Ja, förmodligen är det ÄNNU bättre att jobba med Meghan, eftersom hon kommer kunna ta ut svängarna mera.

sdltca64604_NormalPreview

Här är hela looken från igår, lyxigt snyggt och klassiskt med modern tvist. Att hon har bara fötter i pumpsen gör looken ännu lite härligare.

sdltca646d3_NormalPreview

Äh, vi kör en repris på den snygga rutiga kappan – även här detaljerna som gör det. Sättet hon bär den lilla väskan “cross-body”.

sdltc948c09_normalpreview.jpg

Ja, det är inte utan att man TACKAR och tar emot för att en Meghan Markle gör entré i den kungliga världen. Bra där, prins Harry.

sdltc830858_normalpreview.jpg

Vi rundar av med Mette Marit och hennes bästa look från de senaste veckorna. I all sin enkelhet: svart topp, boots och ljust chokladbrun kjol. Snyggt!

sdltca1c909_normalpreview.jpg

Foto: Dominic Lipinski / TT, Daniel Leal-Olivas / TT. Foto: Felix Kaestle / TT. Foto: Kungahuset.se. Foto: Natacha Pisarenko / TT (norska kungahuset i Argentina). Foto: LEIF R JANSSON / TT (Sonja i gul klänning). Foto: Victoria Jones / TT, Arthur Edwards / TT, Danny Lawson / TT, Chris Jackson / TT, Hannah McKay / TT, Frank Augstein / TT, Meek Tore / TT.

KOMMENTERA KUNGLIGT! Vad tror du att prinsessan Madeleines tredje baby ska få heta? Vi MÅSTE ju ha en gissningstävling ändå…

38 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis: Madeleines baby, Meghan Markles succé och The Crown

 1. Jag älskar dina kungliga uppdateringar! De är då proffsiga.

 2. Kul med kungligt fredagsgodis igen!

  Mycket fint! Men det jag minst av allt förstår är hur Meghan Markles look blev ännu härligare av bara fötter i pumpsen?? Tycker bara att det ser ohyggligt kallt ut, känns också som att det blir liksom olika säsong på kläderna upptill – polo och kappa- och nedtill med bara fotleder och fötter…

  1. Fast här i England så är det inte så kallt den här veckan… Jag brukar gå till jobbet barfota i pumps större delen av året om jag har byxor.

 3. Älskar kungligt fredagsgodis!
  Och så härligt att bebisen är född nu. Tänkte också flicka och Alice. Eller kanske Marguerite? Eller kommer de återanvända Sibylla på något vis? Inte i den ursprungliga formen kanske, men som Sybilla som en av Madeleines kusiner eller t o m Sybil kanske? Ska bli spännande att höra!
  Och lika spännande känns det med Meghans brudklänning, tänker mig att hon borde gå utanför den typiska prinsessboxen i alla fall en liiiten aning?…

  1. Insåg precis att kungörandet om namn nog dröjer till måndag… Gah! Olidligt lång väntan! Men visst måste det bli en presskonferens med Chris och den obligatoriska ”så här lång är babyn”-posen idag?!

 4. Jag tror det blir ett till namn som är lite ovanligt.. men jag kan inte gissa på nåt 🙂 men något oväntat helt klart!

 5. Sååå roligt att Sverige har fått en ny liten prinsessa! Jag tror att de moderiktiga föräldrarna, Madeleine och Chris, kommer att välja ett minst lika fint ”osvenskt” namn, som Leonore. Absolut inte Alice som tilltalsnamn, men möjligtvis blir det ett mellannamn 😉

 6. Blev det en flicka tror jag på Lilly eller liknande, som en hyllning till Prinsessan Lillian. Pojke, kanske August ?

 7. Tror på Alice Silvia Maria – och…Megan och Harry gifter sig 19 maj, inte den 18e…Kul att du är tillbaka med din blogg som jag vill ha den! Fina bilder, tänkvärda texter och lite kunglig! Tack och trevlig helg!

 8. Jag håller med om att hoppas Meghan håller fast vid sin stil, för gillar den väldigt mycket. Kate stil tycker jag kan bli lite för lik drottningen grandmom look. Det blir lite tantigt, hon är ju ändå så ung.

 9. Här är mina namngissningar, Annabelle, Celeste, Linnea, Denice, Marianne, Maria, Julie, Lilly, Desiree och Alice.

 10. Kate som höggravid är lika med mig som gravid i 6mån typ…inte alls bitter 🙂
  Hade minst sagt varit nice att få låna hennes stylist nu så här på slutet, med en instruktion om att få slippa alla höga klackar dock haha

  1. Snyggt med Grace! Jag tror också att det kan bli systrarna som får äran att ge andranamnen, om de
   inte väljer Sibylla efter Madeleines farmor (som Madeleine liknar så mycket) och Maria (som alla flickor heter i Christophers familj)
   Förstanamn tror jag blir Caroline eller Pauline eller Helena.
   Så kanske: prinsessan Caroline Maria Victoria eller prinsessan Helena Maria Sibylla eller prinsessan Pauline Maria Victoria
   Hertiginna av Småland kanske, som inte haft hertig sedan prins Lennart gifte sig och förlorade titeln. Han hette Gustaf Lennart Nicolaus Paul och var son till Gustav Vs bror prins Wilhelm(hertig av Södermanland) och furstinnan Maria Pavlovna. Förresten är det inte konstigt att det alltid sägs att Madeleine inte anpassar sig, det har jag aldrig förstått. Titta bara på Lennarts namn och jämför med lille prins Nicolas Paul Gustaf. Dessutom hette både prins August (hertig av Dalarna) och prins Eugene (hertig av Närke) Nicolaus. Ett barnbarn till prinsessan Birgitta heter också Nicolas i första namn och är alltså syssling till prins Nicolas. Storasyster Leonore som är en variant på namnet Eleonora som vi haft tre drottningar: Hedvig Eleonora gift med KarlX , Ulrika Eleonora dä gift med Karl XI och Ulrika Eleonora dy regerande drottnig, verkligen fint valt med släktkänsla!
   Extra kunskap; ett barnbarn till prinsessan Desiree heter Estelle och ett barnbarn till prinsessan Margareta heter Oscar dessa är alltså sysslingar till prinsessan Estelle och de andra små.
   Jag tror inte på Öland som hertigdöme eftersom kungafamiljen redan får vackra Öland att synas så mycket och tanken nuförtiden med hertigdömena är att föra ut lite glans och uppmärksamhet på så många delar av landet som möjligt. Men det finns landskap som aldrig haft någon hertig och kanske väljer kungen någon av dessa, så gjorde han till Nicolas som fick Ångermanland.

   1. Borde haft ett kommatecken efter Förresten – annars blir det helt motsatt betydelse.
    Madeleine har ju anpassat sig och valt fina släktnamn!

   2. Vilket spännande inlägg du skrev. Tror dock namnet från Maddes familj kommer före namnet från Chris familj. Jag är Norrbottning och hade gärna sett hertiginna här uppe.

 11. Alltid lika kul med kungligt! Och så roligt med den senaste bebisen. Jag skulle gissa på ännu ett otippat tilltalsnamn men säkert Maria som ett av andranamnen (från Chris familj) och kanske Alice eller Renate som andranamn!
  Är också väldigt glad att det brittiska bröllopet är på en lördag! Har redan bokat in titt med en kungaintresserad väninna. Säg gärna till om du Ebba eller någon annan bloggföljare känner till om man kan se det på någon online-kanal!

 12. En variant av Elisabeth. Elise! Fast Eliza vore kul. Eller Lisabeth, lite Astrid Lindgrenskt.

 13. Tatiana , Natasha eller Stefanie eftr Chris systrar och kanske Josephine , Lilian eller Alice från mammasidan.

 14. Åh, vad kul med namn och namngissningar! Mitt gissning blir Pauline Maria Sibylla

  1. Oj, ser nu att det blir PMS… så jag ändrar Sibylla till Louise 🙂

 15. Amelie Victoria Maria hoppas jag på. Men tror tilltalsnamnet blir något helt oväntat..

 16. Juliette! Så kul med en till kungababy. SOM man ser fram mot Meghan och Harrys stora dag, hoppas du kommer sända direkt från London..!

 17. Olivia alt. Livia gissar jag. Kanske Eva Victoria som mellannamn.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.