Pepp eller provocerande perfekt?

Okej, efterlyser din input här. Efter att jag hamnade i en diskussion idag, som också legat och grott ett tag i mitt huvud. Det handlar om den fina konsten att peppa – och när man går över gränsen till att provocera? Rättare sagt, VAD eller VEM man blir peppad av. Och vad som bara är provocerande perfekt och irriterande. Skälet till att jag själv funderat över detta är ju mina egna inlägg om veckans (ganska ambitiösa och höga) träningsmål och förstås att jag känner mig väldigt motiverad till att komma i form och hitta tillbaka till välmåendet. Långsiktigt givetvis, för livet den här gången. Men ändå, det kan såklart uppfattas som triggande och hetsande för vissa. Jag köper verkligen det. Apropå det kom jag alltså idag att prata om just detta, vad som gör ett Instagram-flöde eller en person peppande att följa? Och när det bara blir provocerande eller stressande?

Jag blir verkligen så himla glad varje gång det dimper ner en glad “tumme upp” och några snälla rader i inboxen, här i bloggen eller på Instagram i DM-korgen. Speciellt glad när raderna handlar om att någon blivit peppad. Peppad att gå 10.000 steg varje dag fram till midsommar (we can do it!) eller peppad att snöra på sig joggskorna. Samtidigt inser jag ju att det kan kännas som “herregud, hinner hon träna idag IGEN hurtiga människa” eftersom jag just nu faktiskt hinner det. Har möjlighet. Och prioriterar det, givetvis. Vilket jag aldrig hade gjort för sex månader sedan, eller sex år sedan för den delen.

Någon klok slutsats har jag egentligen inte ännu, jag funderar just nu själv mycket över detta att peppa och var den där gränsen går. Men som sagt, är väldigt tacksam för all klok input. Så KOMMENTERA hemskt GÄRNA!

124 reaktioner till “Pepp eller provocerande perfekt?

 1. Hej Ebba! Det är svårt att svara på dessa frågor. Antar att det också är upp till var och en att inte ta andras idéer, mål etc och göra det till något provocerande. Det kan såklart vara svårt, men kanske mer om det skulle vara något känsligare eller mer omöjligt ämne, eller om det är något man själv råkar kämpa med. Men jag tycker inte att det du skriver om och gör borde kunna tolkas särskilt provocerande för någon!

  Jag kan bara säga att jag tycker att det är mycket peppande med dessa 10 000 steg per dag! Har även fått med min man på detta. 🙂 Det är kul att sätta upp mål och kunna följa det genom att helt enkelt följa sina steg i mobilen. Dessutom tycker jag att man mår så mycket bättre av dagliga promenader! Det känns också kul att veta att det är fler som jobbar mot detta mål, man är liksom inte ensam om att försöka knåpa ihop 10 000 steg. 🙂

 2. Fina Ebba, jag blir Bara peppad! (Annars hade jag inte läst heller;), du skriver så ärligt, opretantiöst och med en stor dos självdistans att det är en fröjd att läsa. Keep up.the Good work. Tror stenhårt på att du lyckas med detta. Kram!

 3. Det här är ju din blogg, som bygger på dig och det du gör i livet. Stort som smått. Blir ju orimligt om du inte kan dela dina mål och tankar kring det du själv vill. Och vad får man då ut av att läsa din blogg tänker jag. Jag tycker ju om att följa dig, som personen Ebba, med allt som du som individ företar dig. Skulle förmodligen inte läsa din blogg om det inte var just på det sättet. Skulle känna opersonligt om det du skrev alltid var tillrättalagt och analyserat in absurdum för att inte riskera att provocera någon. Blir man provocerad över helt vanliga tankar, mål och vardagsbekymmer som vi nog alla brottas med, ja då ska man nog läsa en annan blogg. Din blogg är peppig just för att den handlar om din och dina tankar kring saker och livet. Fortsätt med det!

 4. Blir varken peppad eller provocerad. Du skildrar din verklighet och hur det tas emot av den som läser vad du skriver är upp till mottagaren att fundera över sig själv och sina reaktioner om man skulle råka känna sig ha blivit negativt triggad. Själv följer jag en blogg för att bli inspirerad. Det kan i sig leda till att bli peppad nog att följa exempel men om det inte gör det finns ingen anledning att bli provocerad. Skulle jag bli provocerad lämnar jag i så fall bloggen och söker inspiration någon annanstans. Provocerande vore väl om du uttryckte dig nedsättande om andra som inte tränar som du men jag har hittills bara märkt att det handlar om val du gjort för egen del och vad jag förstår, din väg till välbefinnande. Själv tränar jag inte som du gör men inspirationen ligger ju i strävandet efter, och glädjen i, att ta hand om sin hälsa, oavsett hur man går till väga. Var och en finner vad som är bäst och vi kan väl låta oss inspireras av varandra och se med positivt intresse på hur olika metoderna är som vi ägnar oss åt? Eller kanske inte alls ägnar oss åt för den delen. Det finns inget att bedöma och se med stränga ögon, vi lever våra liv på olika vis, precis som det ska vara.

 5. Jag skulle vilja kunna köpa motivation och uthållighet på typ NK! Jag startade karantänlivet med ambitioner men tyvärr ju längre tiden gått desto mer faller jag för bageriernas utbud. Äter mer och sitter mer, jobbar hemifrån och då laddar man inte batterierna med kollegor på samma sätt, kan anonymt gå under Zoom radarn! Tror fler än jag behöver ansträngningen som att ta sig till jobbet, hålla presentationer, veva upp sig! Jäser och blir missnöjd och då har jag svårt att bryta mig ur mönstret och tar inte åt mig pepp. Så din och andras stör inte mig. Vet att när viljan slår till blir det enkelt, men utan den händer inte mycket! Det brukar komma en punkt då den inre kraften växt till sig och då tror jag din och andras pepp har bidragit till att viljan mognat fram. Det är en tid då man lätt blir låg av oro även om man fungerar gällande jobb. Finns nog affärsideer här att coacha fram motivationen! Fortsätt peppa, du har flow nu men har ju också erkänt att det inte alltid är så. Vad fick dig att just do it?

 6. Jag tror att det alltid kommer finnas människor som blir provocerade av olika saker (vare sig det är träning eller livsinställning eller kost eller vardagspussel eller arbetsliv eller vad som helst), men det handlar nog i de flesta fall om dem själva och deras personliga livssituation. Blir man provocerad är man nog i en sits där man själv inte känner sig bekväm och där man är frustrerad över sin egen situation. I vissa fall kanske omedvetet.

  För mig blir jag bara peppad att läsa om människor som gör kloka val för sig själva! (Men i de fall jag tycker att det känns oäkta eller påklistrat blir jag ointresserad.) Dina inlägg tycker jag alltid är superfina att läsa – peppande och inspirerande och med en genuin vilja att göra detta för dig själv. Så bara massa tummar upp från mig! 👍🏼

 7. Men gud. Gör det DU mår bra! Du är den enda som ska leva i din kropp. Ingen annan kan veta vad du mår bra / inte mår bra av. Fortsätt vara du, det är därför vi läser bloggen. Annars kan man gå till någon annans blogg.
  Och vara sig själv, det om nått inspirerar!

 8. Du är den coolaste människa jag vet, Ebba. Gör en alltid glad o positiv. Kram❤️

 9. Svårt fråga! Men en bra sådan 🙂
  Personligen blir jag less på det mesta som har med pepp att göra. Känner mig dålig, blir trött och avföljer.
  Men av dig blir jag peppad! Inte att gå 10 000 steg utan att hitta en god cirkel.
  Du peppar och ”visar upp” dina framsteg och träningspass etc. på ett väldigt ödmjukt sätt.
  Du har en sådan behaglig energi så jag blir bara glad av dig.
  Tycker för övrigt att du är grym Ebba! Fortsätt i samma anda och fortsätt kämpa på.
  Kram!

 10. Fortsätt peppa och inspirera, det är du fantastisk på!
  De som blir provocerade av någons livsstil, träningsmål, kosthållning eller instagramflöde borde nog rannsaka sig själv. Kanske avfölja eller låta bli att läsa. Kanske ändra något i sitt eget liv så de känner sig mer nöjda med sig själv.
  Kämpa vidare du, och vi är många som uppskattar dina uppdateringar!

 11. Jag blir peppad, men jag blir allra mest peppad när man också får läsa om de gångerna de högt uppsatta målen INTE uppfyllds – och det är okej det med, och man kan fortsätta kämpa trots att en dag eller en vecka eller en månad inte blev som det var tänkt 🙂 För däri ligger mitt, och säkert många andras, problem. Man har ambitioner och så misslyckas man lite och så skiter man i det. Nu är ju du ärlig överlag i dina kanaler, så det är inget mot dig specifikt utan en generell spaning, man läser så ofta om någon som ska göra si eller så och så släpps det bara. Tycker du är grym som dragit igång detta och är transparent, och ja, du kanske har högt uppsatta träningsmål just nu, men NJUT av att tempot är något lägre och du hinner med att träna mycket nu. Själv är jag gravid med lite komplikationer och LÄNGTAR efter att kunna röra mig som vanligt, men nu har jag i alla fall satt mål att ta mig ut på en kort promenad varje dag – även det lilla kan göra stor skillnad för välbefinnandet!

 12. Jag undrar lite över varför det är så viktigt att “peppa”? Kanske ligger det i rollen som influencer, men jag läser bloggar för att det är intressant att läsa om någon annans liv och perspektiv. Ibland kanske jag känner igen mig, och visst kanske jag får en idé eller blir motiverad att testa något ibland. Men det är inte för att någon “tar tag i sitt liv” eller “sig själv”. Jag blir snarare ledsen och illa till mods över att någon överhuvudtaget (på grund av hur samhället och normen i dag ser ut) ser så på sig själv och sitt liv, och sen dessutom vill föra över det på andra. “Komma i form”, vad betyder det? Du har väl en form? Jag förstår viljan att känna sig glad, stark, eller vad det nu är, och du ska såklart träna och äta som du vill. Men jag skulle önska att du bara lät det vara vad det är, utan att behöva peppa eller inspirera någon annan.

 13. Du är en genuint snäll, härlig, inspirerande, rolig och god människa som alltid delar med dig. Uppfattar man dig negativt på något sätt så speglar det bara de egna känslorna! Du är hundra procent feelgood och pepp! Fortsätt precis som du gör och dela med dig av dina skeden i livet oavsett vad du snöat in på. Du är alltid riktigt bra!!!

 14. Jag blir bara peppad, aldrig provocerad❤️ Tror det grundar sig i din självdistans och att du även berättar om när allt inte gick precis som planerat..känner igen mig i det och tänkte igår när jag sprang min vanliga runda runt sjön, kan Ebba, kan jag också få bukt på kroppen efter två graviditeter, som att du var en liten hejarklack eller en storasyster som hejade på mig! Tack!

 15. Jo jag blir ibland provocerad, och jag skäms för det. Inte så mycket av träningen utan mer av allt exklusivt levene. Det handlat säkert om mig, att jag är avis🙄
  Sedan förstår jag inte hur du hinner med allt du gör med tre små barn hemma.
  Min tennis fick jag börja med när barnen blev stora, inte en chans att jag kunde spela dagtid eller ens kvällstid när de var små.

 16. Jag tror som någon annan skrev att då du delar med dig av både positiva och negativa saker så är det inte provocerande. Hade du bara skrivit positivt så hade nog jag blivit provocerade, framför allt hade jag inte tyckt att det var äkta och antagligen slutat följa dig.

  Så mitt svar på frågan om man visar flera sidor så tycker inte jag att det blir provocerande.

 17. Jag är så tacksam för din pepp! Hur du hittar de små stunderna för träning trots vardagspussel med barn, jobb, familj mm.
  Jag försöker också hitta en långsiktig plan som funkar för mig. Och din utmaning med 10.000 steg till midsommar har gjort att jag snörat på mig skorna när jag egentligen skulle satt mig i soffan! Så tack för din pepp, I love It!

 18. Jag tror att det är helt omöjligt att säga var gränsen går. Jag själv håller på och tränar och vardagsmotionerar en himla massa just nu, med ett än mer ambitiöst schema än det du har. Förra veckan blev jag sjuk och kom då, givetvis, av mig med träningen. Genast tyckte jag att dina inlägg om steg och träning var superprovocerande, för att det just då inte gick så bra för mig. En vecka tidigare, då jag själv var igång, var dina inlägg bara peppande då jag kände en samhörighet. Sammanfattningsvis: Äsch. Vissa peppar det och andra inte, ibland beroende på dagsformen. Det finns nog ingen magisk nivå där man tillfredsställer den stora majoriteten.

 19. Blir ofta väldigt inspirerad av dig, både modemässigt och gällande träning. Dock känns din instastory lite stressande på senaste och jag kan känna att det inte känns rimligt för alla att hinna med det. Håller med dig om att träning ska vara långsiktigt och för livet! Därför blir det lite för mycket press med dagliga bilder på antal steg, små måltider och annan träning.

  Fortsätt annars med det du gör! Kram

 20. Det är tack vare dig Ebba som jag har hittat tillbaka till min motivation igen. Jag är så peppad på mitt steg-mål (10.000) att jag till och med överskrider det varje dag. Jag får sån ENERGI att promenera. Alla har tid för någon slags rörelse varje dag, det gäller bara att prioritera rätt. Skulle någon följare bli provocerad av din pepp, så är det snarare dem som ska rannsaka sig och inte du☺️Fortsätt med precis det du gör!

 21. Hej Ebba !

  Som många redan skriver här så tror jag det beror mer på oss läsare än dig. Hurdana vi är till sättet och vad vi prioriterar. De som känner sig provocerade skall kanske låta bli att läsa eller fortsätta om provokation ger dem spring i benen 😉 Tycker inte att provokation alltid behöver vara negativt. Fortsätt skriva din blogg på ditt härliga sätt 🤗 Och heja dig, du är fantastisk!!
  H: Nybliven fyra barnsmamma som bara hinner springa efter barn 😉

 22. Bara pepp och jag ser ju hur bra du mår. Det lyser om dig. För mig är träning, aktivitet och sunda vanor det bästa. Go Girl 💕

 23. Jag tycker att det är peppande!! Fick faktiskt en sista runda idag 20:50 för att få ihop mina 10 000 steg – nu ska det ske!!! Men samtidigt blir jag stressad och lite ”avundsjuk”.. Lätt för dig att få ihop dina steg tänker jag när jag ser att du tar en pw med ett gäng kompisar mitt på dagen samtidigt som jag sitter i videomöten 8-10 Tim per dag, samtidigt som vi ska lämna/hämta på förskolan, laga middag, leka med barn, lägga barn och också helst försöka få jobba lite också eftersom dagarna försvinner i möten.. Men jag bestämmer mig för att peppas och kämpar på. EN dag med 10 000 steg är bättre än ingen dag 💪🏻😊

  1. Jag håller med. Jag jobbar visserligen hemifrån nuförtiden, men det är jobb som innebär sitta vid datorn ca 8 timmar. Sen hämtar jag barn och sen är den dagens egentid slut. 10 000 steg är en dryg mils promenad, iaf enligt min telefon. Det tar mig minst en och en halv timme att utföra. Finns inte en chans för mig att lägga den tiden, ens ett par gånger i veckan. Så, för att svara dig Ebba, jag blir varken provocerad eller peppad av detta. Det rör liksom inte mig.

 24. Jag tycker du är en rolig person att följa på många sätt, en opretantiös ambitiös doer. Det finns dock ett stressens glimmer över dina träningsambitioner och blir lite orolig för dig med tanke på att du gick in i väggen förra våren. Att vara en hårt arbetande trebarnsmamma är mycket nog. En stor dos träning på det, kan sätta en lite farlig ribba. Mina barn är större nu, yngsta 10 år och allt är plötsligt mycket enklare. Ganska ofta är jag helt ensam på helgerna,
  En overklig tanke för bara 2-3 år sedan. Tänk på det, tids nog hinner man träna massor igen och rejäl vila är också viktigt. Stor kram

 25. Om ett inlägg blir peppande eller provocerande har ju helt med individen som läser det. Hur den tar till sig det beroende på i vilket tillstånd den är just där och då. Det som peppar en, provocerar eller triggar en annan. På ett sätt är det upp till läsaren att välja bland sina sociala medier och sortera bort det som inte gör en gott.

 26. Har egentligen inget emot dina uppdateringar om träning. Det enda är att om man börjar följa en person och gillar den, blir man sen kanske ändå lite besviken när denna person nästan helt byter spår, om du förstår vad jag menar 😊 Jag skulle nog inte börjat följa ditt konto om det hade handlat så mycket om träning, som det gör just nu. Men jag kan såklart avfölja. Ville bara ge feedback eftersom du frågade 🥰

 27. Jag blir peppad och tror att hur man tar det (peppande eller provocerande) handlar mer om vilken plats man själv är på just då..På en bra plats eller en dålig. Du skriver ju så bra själv att just nu prioriterar du träning och har möjlighet till det! Så är det för de flesta dvs att kommer vi inte iväg på träning eller ut och träna så beror det på att vi inte prioriterat träning!
  Fortsätt som du gör Ebba!!

 28. Jag tycker du är enbart peppande Ebba 😀🙏🏻 Du har ett väldigt skönt och genuin sätt att beskriva saker o ting på och du är alltid dig själv och framförallt så är du äkta😊🙌 Jag förstår ditt dåliga samvete, men ärligt talat så är jag ganska mätt på Corona och allt som har med det att göra och känner enbart för pepp och positivitet oavsett om det har med träning eller något annat att göra. Jag är ett STORT fan av dig och jag följt dig i ungefär 20 år och du är och förblir den största pepp personen för mig i sociala medier🥰 Jag blir och känner mig alltid peppad och på gott humör efter att jag har läst eller tittat på dina bilder på Instagram eller läst din blogg. Du är underbar och väldigt inspirerande! 😁😀 du inspirerar mig dagligen till att göra mer av det jag älskar att göra (att fortsätta att blogga och att vara kreativ) så fortsätt bara att vara peppande och inspirerande 😍😀🙌

 29. Tycker att dina inlägg och stories är superpeppande och härliga! Extra bra att du är tydlig med att det är för livet, dvs. långsiktigt och inte något hetsigt. Nu finns ju den lilla extra tiden här för många vilket gör att det är lättare att aktivera sig lite mer än vanligt också (som du själv lyft fram) vilket gör att peppen passar bra in. Fortsätt gärna!

 30. Hej!

  Jag tillhör de som arbetar hemifrån (åttonde veckan och vi kommer sannolikt inte vara tillbaka på kontoret förrän efter semestern) och jag har nu efter den tid som gått (efter mycket vacklande i humör och mående med hemmajobb och extra mycket vabb) landat i att jag vill utnyttja denna konstiga tillvaro till att göra något för mig själv som jag aldrig annars hade haft samma förutsättningar för. Så jag har precis som du satt upp ambitiösa träningsmål (med hjälp av en online-PT) och börjat följa ett kostschema. Jag mår så bra av detta! Det här var något som jag verkligen behövde ta tag i efter en lång period av stress och mycket godisätande, men det gör sig ju inte av sig själv för det. Så nu kommer jag till varför jag kommenterar: jag blir peppad av att följa dig och få dina dagliga hurtiga uppdateringar på instagram, det har t.ex. triggat mig att ta ett extra varv på promenaden fast jag egentligen var framme för att nå upp i rätt antal steg 🙂 så snälla fortsätt dela dina mål och framsteg (och bakslag)!

 31. Jag har slutat följa dig. Scrollar förbi på insta och kikar bara snabbt in på bloggen då och då. Klickar ner med en gång när jag ser att det är ytterligare ett käckt tennisinlägg. Jag blir alltså inte peppad alls. Jag blir bara ledsen och avundsjuk. Jag har ingen möjlighet att prioritera eller planera om. Träning ligger långt utanför vad som är tillgängligt för mig och jag blir arg och irriterad på alla som har chansen att komma i form och förbättra hälsan. MEN! Därmed inte sagt att det är fel att skriva om det! Jag tycker det är rimliga saker att skriva om, särskilt när man får ta del av utmaningen i att hitta balansen, att sträva i motgångar och att övervinna frestelser. Att läsa om nyanserna, både fram- och baksidorna kan vara peppande i sig.
  Men det är inte för mig att läsa just nu. Jag mår inte bra av det. Och så måste det ju också få vara. Allt är inte för alla alltid.

  1. Känner igen känslan av avundsjuka. Inte just gentemot Ebba men väldigt många andra influencers med barn. Det provocerar väldigt mycket att alla influenser-småbarnsmammor hinner gå på spabehandlingar, frisörbesök, äta härliga luncher, hotellnätter med partner, klä sig i beiga snygga kläder, sminka sig, osv osv. Deras jobb går liksom ut på egentid och att unna sig saker en annan bara kan drömma om. Tycker det svämmar över av sådana konton nu; och jag mår SKIT av att se det. Mitt liv är jättebra! Jag har 5-åring akademisk utbildning, gift, 2 små barn, fint boende, osv osv osv, vet att jag har det bättre än sååå många andra. Men alltså jag hinner ju knappt slänga på solpuder på morgonen. Frisören hinner jag till 2 ggr/år. Träning och lyxiga luncher finns inte på världskartan just nu (hinner EJ). En ”normal” människa jobbar ju ca 8-17. Man lämnar barnen 7:15, är på kontoret 8, är fast där till 17, sen snabbt hem för att hämta barn, laga mat, plocka undan efter mat, disk, bada av barnen, natta barn… sen däckar man 21 i soffan av utmattning. Så ja, man blir jävligt provocerad av att se andra småbarnsmammor lyxa runt på stan och fota samarbeten. Jag hade absolut inte velat byta jobb, men får man tycka det är lite ”oförtjänt” arbete att vara influencer?! Jag har kämpat på universitet i 5 år, skrivit en rad vetenskapliga uppsatser på typ 70 sidor styck, tagit maximalt med studielån… Är väldigt välutbildad, har en lön på ca 40.000 i månaden, sen springer outbildade tjejer runt och fotar samarbeten och har ”egentid” och får mer betalt?! Ja, jag är lite bitter och avundsjuk.

   1. Pendlar du långt, turas ni om med att hämta/lämna, kan du träna på jobbet/lunchen, dör ngn i familjen om du inte hänger med dem ngn timme på helgen? Menar ej att dissa vad du skriver men det handlar om iaf för mig att prioritera mig själv före alla andra några få ggr i veckan men enkelt för mig för lever i en jämställd relation men det är ngn en iofs kan kräva

   2. Stor igenkänning här också, skrattade när jag läste din kommentar! Håller VERKLIGEN med och är i väldigt liknande situation som du! Kram till dig!

   3. Till dig som frågade om jag inte kunde träna på lunchen och om jag levde i en jämställd relation. Svar : nej och nja.
    Jag hinner inte träna på lunchen! Jag hinner äta och möjligtvis ta en kort promenad. 2. Lever hyfsat jämställt, tror ingen lever 100% jämställt, men ändå. Jag lämnar alltid och min man hämtar, vi kan inte justera våra arbetstider direkt, utan han är på kontoret 7 och jag 7:45, varje dag! Såklart man hinner slinka iväg på helgen om man vill, men då är det ofta 100 andra saker som ska göras. Städ/tvätt/handling som ej hunnits med i veckan, kalas, aktiviteter för barnen, träff med släkt/vänner. Vill ju helst umgås med barnen på helgen eftersom man är ifrån dem 45 h/vecka när man arbetar… Det är ju lyxen att kunna göra allt sånt där på dagtid som jag kan avundas. Då tas ju ingen tid från familjen så att säga. Annars ska en av föräldrarna vara själv med barnen medan den andra har egentid på helgen. Som influencer kan man ju fixa allt sånt under veckorna när andra jobbar och barnen är på föris. För en ”vanlig ” småbarnsmamma måste allt sånt planeras till helgen ( & som sagt, laga mat, städa, tvätta, osv tar ju upp typ 90% av tiden när man har små 😅”.

 32. Personligen tycker jag om att du är så positiv och så ärlig i dina inlägg.

  Du skriver om att du känner dig trött och omotiverad. Men ändå är du stark och kör hårt!
  Sen lägger du upp en video där du stolt konstaterar att du klarade det den här gången också.

  Det för mig är pepp. Fortsätt så!

  Kram

 33. Jag tänker att vi alla har ett eget ansvar här. Om jag inte mår bra av att följa någon så är det mitt ansvar att avfölja, för den enda som har ansvar för mig och mina känslor och vad jag gör för att ta mig ur en situation är jag (undantag är såklart när någon begår ett brott mot en). Det ansvaret jag jag inte lägga på någon annan – familj, vänner eller allra minst någon jag följer i sociala medier. Heja dig!

 34. Vet du Ebba, jag tänker såhär. Vi är förmodligen (förhoppningsvis?) alla vuxna människor och vi har själva ett ansvar för vad vi väljer att följa i sociala medier. Om jag blir provocerad eller triggad av något i mitt flöde, borde jag inte då ta ansvar för min egen reaktion? Istället för att bli ledsen, arg, frustrerad eller provocerad (Och kanske skriva en syrlig kommentar) kan jag fråga mig själv: varför reagerar jag så här? Och om jag finner att det är för att kontot inte får mig att må bra, då kanske jag helt enkelt ska sluta följa – iaf tills jag börjar må bättre i mig själv.

  Jag kan inte lägga mitt mående på andra, allra minst någon jag följer i sociala flöden. Lika lite som att jag själv kan garantera att ingen blir triggad av mitt eget flöde.

  För om man vill leta fel och tycka att folk är provocerande- då är det superenkelt att lyckas. Att kommentera till någon att den får en att må dåligt bara för att den har hittat något den trivs med, det är ju bara befängt. Så länge du inte skadar någon annan eller är elak, så borde du få vara hur engagerad du vill.

  Men det är faktiskt lika lätt att hitta ”rätt” och att genuint unna andra i sitt flöde att få må bra och lyckas med det de gör. En nyvunnen träningsglädje, drömhuset, landa ett nytt jobb eller få ett plus på stickan. Eller vad det nu kan vara. Jag vill tänka: Good for you!

  Så jag unnar dig verkligen din glädje och energi Ebba! Den är inspirerande och så härlig att följa. Och jag hoppas att du känner att du kan få vara lycklig i dig och det du brinner för, utan att få knäppar på näsan om att du minsann provocerar andra som inte är lika träningssugna. Keep up the Good work!

  Kram från en gammal praktikant från Veckorevyn-tiden

  1. Stina säger det så bra ovan!

   Herregud, det är sociala medier på internet, inte LIVET. Vi måste inte kolla om vi inte pallar. Man måste inte gilla allt, jämt, för att följa en person.

   Kör på magkänslan blandat med sunt förnuft. Det kommer du långt med. Kul att du börjat prioritera dig själv, det vinner alla på. Både du, din famiij och ditt företag.

   För mig är det blandningen som är peppande. Lyckliga stunder, prestation, blandat med den gråare vardagen och, faktiskt, misslyckanden ibland. Mänskligheten liksom. <3

 35. Nja jag blir inte peppad och känner att jag saknar dina vanliga personliga inlägg även om de förekommer ibland även nu. Dina kungliga inlägg är färre vad jag upplever och det har ju sin förklaring som så mycket annat(jag saknar dem!). Nu har jag följt dig så länge att jag fortsatt vill veta vad du gör, känns som en gammal vän! Men dina träningsinlägg hoppar jag bara över och läser resten i stället. För du ska ju skriva precis vad du vill.

 36. Jag skulle inte säga att du är provocerande. För mig är det personer som medvetet säger eller gör något dumt för att väcka diskussion. Tvärtom uppfattar jag dig som genuin med en genuin strävan efter ett hållbart liv med kärlek, hälsa och ‘fånga dagen’. Det finns flera saker som peppar mig, speciellt när du tipsar om skönhetsprodukter. Det var tack vare dig jag hittade Pixi tonern! Det finns även flera recept du lagt ut som jag har tänkt att jag själv ska baka. Gillar hur du pyntar och dukar fint och gör även en enkel måltid till en fest! Jag uppskattar även att du är framgångsrik inom mode utan att vara en size 34! Det tycker jag är uppfriskande härligt!

  Däremot blev jag för stressad av din Instagram, så jag var tvungen att avfölja. Det var precis innan du gick in i väggen och hade ett osunt högt tempo. Det sken om dig att du inte mådde bra, och det smittades av sig på mig och gav mig stresspåslag. Eftersom det var den reaktionen som triggades hos mig, var det också det enklaste att sluta följa. Exempel de gångerna du inte kunde somna fast klockan var närmare ett, och istället för att lägga undan mobilen och försöka komma till ro gjorde du storys av det. För mig som följare som på bloggen läste ett “nu ska jag rå om mig själv, nu kör vi”-inlägg och sen på natten få storys där du inte mådde bra och inte kunde somna.. jag ville bara säga “Åh Ebba, allt behöver inte delas med andra. Allt behöver inte bli content. Rå om dig själv utan att blanda in följare”.

  Just den influencer-fällan att alla moment i livet är ett content att dela med följarna, är nog väldigt lätt att fastna i. Speciellt när det blir en vana att få likes och kommentarer. En amerikansk influencer jag följer berättade för ett tag sedan att hon känner stress över att hon måste alltid leverera. Hon måste alltid ha bra innehåll, som engagerar och som lyckas fånga uppmärksamheten i bruset av alla andra instagram-kändisar. Och hur den stressen får henne att må dåligt. Men samtidigt mår hon sämre när hon försöker låta bli att dela allt och telefonen blir tyst.

  Märker den känslan hos flera influensers jag följer, eller snarare har avföljt för det stressar mig. (Du kanske inte alls var fast, vad vet jag! Men det var den känslan jag fick och som jag fått av andra influensers som berättat om hur dåligt de mår men samtidigt är ständigt uppkopplade med nytt innehåll). Det kan inte vara lätt att vara sitt eget varumärke, som ständigt måste säljas in och vara relevant! Jag avundas dig inte!

  Med det sagt, så uppskattar jag dina tankar och din blogg! Jag är inne varje dag och kollar efter nya inlägg från dig. Tycker också att du har ett väldigt bra språk, och vågar skriva långa inlägg utan att fylla ut med massa bilder eller ursäkta dig för “att du skrivit en uppsats”.

  Jag hoppas att denna träningsfokus inte leder till att du igen hamnar i den spiralen där du riskerar att bränna ut dig, eller bli vidbränd. Du behöver inte “nu kör vi!!” och känna ansvar att du ska peppa oss andra. Du är bra precis som du är!

 37. Eftersom du visar upp en ärlig och varierad bild så känner jag bara peppa! Man kan relatera till det då min verklighet är samma. Hade du enbart skrivit om dina 10000steg och alla andra bra saker du skall börja med hade jag känt mig lurad och något feed up. Men nu en verklighet att relatera till. Ja tack för inspirationen!

 38. Gillar såklart att du rår om dig själv och mår bra med vad det än må vara men jag peppas tyvärr inte av träningsanlägg utan mer av din kärlek till matlagning som lett till dina underbara kokböcker, res och klädtips💗

 39. Underbart att följa din resa. Jag är 70+ och går med rollator. Du har peppat mig att gå 4000 steg/dag i ett blåsigt men så vackert Limhamn. Jag går nu ca 4500 steg men då är jag jättetrött. Tack goa Ebba för pepp😘😘

 40. Det är så individuellt och beroende på dagsformen om man upplever det som peppande eller jobbigt därför tycker jag att du ska köra ditt race. Sen får vi som läsare sköta om vårt eget mående. Ibland avföljer jag någon en kort tid om innehållet blir för ensidigt, men om bloggen är bra så brukar jag komma tillbaka 😊

 41. Jag kände att det påverkat mig rätt så mycket. Vissa dar har jag gett mig fan på att gå de där 10000 stegen, vissa dar när jag haft ork men även vissa utan. Jag är 17 och håller på att ta mig ur en ätstörning och kan säga att jag fått ”stänga av” dina stories ett litet tag, men det är mest för matbiten. När du visar upp godis du inte säger att du ska ha eller dylikt. I de stunderna börjar jag tänka på att jag som nu börjat käka sånt borde sluta upp igen. Käka ett kokt ägg istället. Just nu vågar jag inte riktigt ha på storiesarna eftersom distansundervisningen (nu under covid) gör att om jag ska ha lunch så hänger det på mig att fixa den, när jag blivit triggad så händer det att jag struntar i det. Jag är lite ledsen att jag måste göra det för att jag (utöver kanske maten) blir väldigt glad av dina stories.
  Jag känner mer att träningen allt som oftast är trevlig att följa, men kanske inte att följa hur du lagt upp kosten. Du har ju hela bilden, iom att du jobbat med en dietist, men det har ju inte vi läsare. Min imput är väl kanske att vi inte behöver se allt som förtärs eller inte förtärs, men att träningen är kul att följa.

 42. Du har förändrat dina inlägg och du uppdaterar alltmer hysteriskt och intensivt. Jobbigt att kolla på alla dina stories, varför lägger du ut så mycket? Var lite coolare och ha lite mer intergitet. Du verkar tro att folk är intresserade av dina steg, tennis, kost…tänk efter lite vad du själv inspireras av. Så spännande är det inte att följa dig på dagishämtningar, sena kvällar i badrummet, läs en bok i stället och få lite ro.
  Ta hål i öronen, klipp ditt alltför långa, tråkiga hår, bli lite mer rockig, det skulle vara mycket mer intressant.

  1. Men varför skall hon förändra sig för att du tycker det vore ”coolare”? Sluta läsa/följa då, det är ju tydligen inte din smak?

 43. Jag inspireras jättemycket av att få följa dina steg till ett långsiktigt välmående! SÅ viktigt att inspirera kring! Heja heja! Men jag förstår också att det finns de som blir provocerade, men det finns det ju alltid, vad man än gör!? Det är helt omöjligt att pleasea alla, så fort man gör en liten ändring kommer vissa inte att gilla det, dom får hitta någon annan att följa helt enkelt, någon som inte peppar till livslångt välmående, det är deras miss i så fall! Som sagt heja heja och snälla fortsätt att visa din vardagsmotion i stories, skriv om dina träningspass, dina duktigt medtagna nyttiga mellanmål, DET inspirerar 😀

 44. För mig har det en peppande effekt, tänker ofta att om du hinner med familj, mkt jobb och sånt så borde jag hinna som ensamhushåll, åtminstone att få in 10000 steg per dag! 🙂
  Dock kan jag hålla med någon av kommentarerna ovan att det blivit väldigt mycket stories på senaste tiden med samma innehåll. Skulle heller ha färre stories med nytt innehåll 🙂

 45. Jag tycker det bara är peppande, att jag själv ska försöka göra 10 000 steg om dagen tex
  ❤️

 46. Jag blir peppad av dig!!! Konton som ger mig ångest är sådana som 1. Lägger ut mycket bikinibilder eller allmänt avklädda bilder för att visa träningsresultat. 2. Människor som endast äter typ grönsaker/sallad och utesluter allt med gluten och laktos för att ”hen mår SÅ bra av det och absolut inte av bantningsskäl 🙄. 3. Människor som säger sig ÄLSKA att äta vidriga saker som Vi alla vet smakar skit. Känns som många döljer sin ”agenda”, och liksom vill påstå att de älskar att träna 24/7, chiapudding och växtbaserad kost (trots att man fattar att deras livsstil handlar om att se smal ut). Det tycker jag är provocerande! Avföljer alla sådana där konton som ska äta perfekt balanserad kost 24/7.

 47. Blir såå peppad av dig vanliga, positiva och vettiga människa!

 48. Äsch. Den som inte blir peppad av din blogg behöver ju inte läsa. Att det skulle vara provocerande att du joggar och går 10 000 steg varje dag är märkligt. Det KAN inte handla om dig eller bloggen. Jag tycker det är skönt med folk som berättar om bra saker de gör. Det peppar mig att berätta om bra saker jag gör. Kör på Ebba!!!

 49. Jag blir pepp av dem som beskriver känsla och inte prestation. De som njuter av skogens mossa under fötterna på löpningen i skogen, som avslutar intervallerna med ett bad, som köttar på gymmet men beskriver känslan av styrka snarare än passets upplägg. Vackra bilder är alltid välkommet, det kan vara en sko i närbild, det behöver inte vara från en äventyrsbana utomlands. Jag har SÅ många peppande konton att följa på IG.

 50. Heja dig Ebba,
  Jag finner dig peppande, har själv vänt ett blad mot välmående för några månader sedan och kan vissa dagar behöva en liten pepp (bara se att någon annan OCKSÅ gör det). Tror att det är detta som är skillnaden, peppen känner du när motivationen finns och det känns kanske provocerande om motivationen saknas.
  Önskar alla att få hitta motivationen för det är en fantastiskt härlig kraft för vad man än vill uppnå!
  Kram

 51. Som svar på din fråga Ebba:

  Vill rekommendera att lyssna på René Brown (forskare och sociolog), och hennes TED talk från 2010 (hör fortfarande till Top10), tar bara 20 min. Hon säger sig vara en nykter perfektionist och jobbar på att bli en bra-nog-ist.

  I en kort sammanfattning säger hon så här: “Jobba smartare, bli snyggare, lev bättre och mer hälsosamt, många av oss tror att det är vägen till ett lyckligare liv. Min forskning om sårbarhet och skam säger tvärtom; Var som du är, var glad för det som blir bättre, men acceptera dina fel och brister, strunta i vad andra tycker. Du behöver inte alltid göra allting rätt, våga vara operfekt. Du är värdefull i alla fall.”

  Sunda ambitioner utgår från oss själva – Vad kan jag förbättra?

  Perfektionist utgår från andra – Vad ska de tycka?

  Jag är själv nykter perfektionist och försöker tänka på ett nytt sätt varje dag. Framför allt för att våra barn ska se oss vuxna som lyckliga och snälla mot oss själva. Idag är det alltför många barn som ser sig själva som fel (för tjocka t ex) redan som 4-åringar.

 52. Hej, jag tänker såhär; fortsätt vara dig själv! Du verkar så härlig, realistisk…mänsklig liksom 😊. Det är din resa och fortsätt med den precis på det sätt som får dig att må bra. Vi som gläds med dig stannar, de som provoceras får helt enkelt sluta följa. Om man ids provoceras av något så simpelt som träning är man nog bara avundsjuk. Alla kan på sitt sätt bara man vill.

 53. Jag tycker du visar att du gör det för dig, med grund i hälsa och livsstilsförändring och vill se mer! Gärna matinspiration nu när man är på hemmakontor och det ska gå snabbt och vara kul annars blir det mackor…

 54. Definitivt pepp! Fortsätt gärna i sommar så är jag med, är gravid i vecka 39 så blir inte så många promenader nu. Men ser fram emot långa barnvagnspromenader:)

 55. Jag tycker att du är peppande! Min enda fundering är när du “unnar dig” (sett ordvalet på instagram stories bla) mat som inte kan anses vara direkt “nyttig”. Jag som varit ätstörd halva mitt liv, om än nu relativt “frisk”, märker att jag reagerar på sådant (att det görs en grej av att man äter något som inte är direkt nyttigt och att det ska ursäktas). Det är såklart mitt val att följa dig och jag tar ansvar för mina reaktioner men det är en sak jag har tänkt på.

  I övrigt tycker jag du är väldigt peppande! Återvänder ofta din blogg för att den känns genuin och väldigt inspirerande.

 56. Fortsätt som tidigare. Älskar din pepp Ebba😊 Mvh Louise

 57. Du har peppat mig! Har inte riktigt kommit igång fullt ut men mentalt är jag snart där och hoppas kunna hålla i hela sommaren ut istället nu när jag var sen på bollen. Allt är ju upp och ner i dessa tider och om man då kan ta den tiden till att skapa nya rutiner med fokus på sitt egna välmående så är det ju fantastiskt!

 58. Hej,

  Du visar dig mänsklig när du vågar vara sminkfri, trött och i myskläder fast klockan visar på att du skulle ha varit på G för länge sedan.

  Det är härligt oxå att känna sig utvald av dig och få följa med på inside reportage, typ Kungahuset/Victoria…

  Det du löser utan hjälp av dina kontakter tror jag dina följare imponeras av och kan relatera till.

  Klart du ska ta hjälp med olika saker i hemmet och med barnen men din styrka tycker jag ligger i att spegla att man kan lära sig att prioritera rätt, så att livet kan bli så härligt som man drömmer om.

  Du visar din väg…” kan du så kan jag ”

  Hoppas det var till någon hjälp, 🤗

  Kram,
  Mona

 59. Tror inte det finns en allmän gräns utan snarare en gräns hos varje individ som rör sig lite fram och tillbaka under dagen, veckan, månaderna, åren. Du kan inte klandras för andras sätt att ta det som står utan bara vara ärlig. Jag förstår att din förhoppning är att inspireras till att jobba med sig själv och ärlighet och förhoppningsvis igenkänning är nog bland de viktigaste nycklarna. Det kommer alltid finnas dem som blir provocerad och tänker annorlunda beroende på vilka känslor som väcks hos dem. Personligen så läser jag de inlägg som gör mig intresserad och inspirerad. Och det är en hel del😊 Tack för det🌸

 60. Ja, det är peppade att du är ihärdig och jag fattar att du har en massa positiv energi som du vill dela. Samtidigt, kanske du inte behöver posta varje gång du har tränat? Mest för att det inte är så intressant..? Kram och fortsätt kämpa!!

 61. Hej Ebba, jag tror du försöker tillfredsställa för många. Det enda viktiga är att du finner en väg för dig själv, något du trivs i och något som får dig att nå din fulla potential (oavsett tema som träning, bilder, fokus eller livspussel). Dom som väljer att följa dig, att läsa din blogg väljer fritt att följa eller avfölja – var dig själv, var den du är och så får du nog acceptera att det kan trigga allt möjligt hos din publik – men den reaktionen handlar mer om följarna själva än om dig. Så be inte om ursäkt, var den du är och känn styrka och kraft i det

 62. Insett att det bara handlar om var följaren befinner sig mentalt, det finns inte en perfekt balans som passar alla. Jag har tex börjat följa dig nu för jag tycker det är så härligt ärligt och peppigt. Innan var det främst stil vilket inte passade mig. Säkert ngn som slutat följa dig pga träningsfokus. För mig är det alltid så att jag behöver rensa, byta konton utifrån vad som inspirerar mig för stunden. Är jag pepp på livet överlag följer jag gärna många och kan glädjas över allas lycka och framsteg. Är jag på en mindre positiv plats behöver jag dra ner på sociala medier och fokuserar på mig själv. Det är inte du som ska rätta dig efter andra utan de får välja vilket content de vill ha. Det är ett aktivt val var och en har eget ansvar för. Sen så länge man inte är oförskämd mot andra så ligger provokationen hos mottagaren.

 63. Jag blir inte provocerad. Att leva hälsosamt och göra bra medvetna val är ju bara bra 😊 Fortsätt gärna med dina inlägg. 😊

 64. Jag tycker det är härligt att följa dig med din träning! Fortsätt absolut, man kan ju bara bli “taggad” och inspirerad av det …

  Heja oss alla!

 65. Det är inte lätt alltså.. kroppshetsen.. Vad är ”komma i form” för just dig? Har så svårt för det uttrycket. För du ser ut att inte behöva ”komma” något längre i formen så att säga❤️
  Tänk vad man får kämpa på med acceptansen i detta samhälle. Alla kämpar vi på olika vis.

  🤗 Kram

 66. Tror precis som många skrivit att ditt fokus ligger fel. Bry dig inte om om du provocerar vissa. Du är du och kan inte ändra dig för att passa andra. Och varför är det så viktigt att passa andra?

  Vissa här skriver att det är svårt att förstå hur du hinner med allt och då kanske det kan vara bra att nämna t.ex. att ni har barnflicka och därför hinner med sånt som skulle vara omöjligt för de utan nanny. Men samtidigt så ligger ju även det hos läsaren, varför skulle det spela roll för andra att du har nanny och därmed hinner träna mer än dem? Vi lever ju för vår egen skull och inte för någon annans skull. Så mitt råd till dig är att inte försöka tillfredsställa dina följare, utan att vara du och så om det inspirerar någon så är det helt enkelt en bonus. 🙂

 67. Bästa Ebba!! Jag blir bara peppad, kör på med ditt race och fortsätt inspirera oss andra!

 68. Det hänger på läsaren. Träningsmässigt blir jag peppad av Paolo Roberto-typen; ”sitt inte och gnäll, kör bara”. Men det är ju jag. Ngn annan blir säkert peppad av en ”snällare” framtoning. Jag jobbar på att följa och avfölja mer osentimentalt. Det jag mår bra av just nu följer jag. Och det kan ändras om ett halvår, då får jag byta flöde igen.
  Förstår din fråga dock. Du lever ju till viss del på dina följare. Lita på det du gillar. Annars går du nog lätt vilse.

  Ps. Heja dig med din träning. Vet hur svårt det är att ta sig tiden efter att barnen kommit

 69. Hej!
  Jag tycker att du är peppande helt utan att provocera. Du är en upptagen trebarnsmamma som pga livet inte ser ut el känner dig så som du önskar och har valt att lyfta dina intressen på prioriteringsstegen (där mamman av outgrundlig anledning ofta hamnar långt ner el ibland tom under den) Jag sitter själv i en mycket lik situation och båda pågrund av och tack vare Corona har jag tagit tag i det. Jag anser att dina bästa blogg- och instagram-inläggjust nu är de som handlar om detta. Hur man mår bättre och hur du lyckas komma dit. Tack för en mycket bra och inspirerande vår.

 70. Att bli peppad eller provocerad ligger hos mottagaren, inte hos dig. Låt dem ta hand om den känslan. Ena dagen blir jag peppad, den andra kanske lite provocerad. Jag skulle i så fall bjuda in det istället. Jag vet att jag inte kan pressa mig t 10 000 steg per dag innan midsommar pga olika anledningar, men dina inlägg gör mig medveten om detta aktiva val som jag gör för min skull. Så dina inlägg o frågor kanske ska flyttas dit, varför gör dina följare valet att haka på, varför hakar de inte på/blir provocerade. För om man aktivt väljer att inte haka på, så behöver man inte bli provocerad. 10000 steg för dig kanske är 15 min meditation för ngn annan. Så kanske vända det till att du gör o står för dina val du gör för att må bra på lång sikt, vad gör andra just idag?

 71. Har följt dig i många år. Får härlig inspiration och en stunds avkoppling. Mest gillar jag kungligt och röda mattan spaningar. Tycker dina inlägg om träning är peppande och ärliga, du beskriver ju också hur svårt det varit tidigare och att man kan våga prova igen. För varje negativ kommentar finns hundratals fler som är positiva men inte hinner/vill posta kommentar tror jag. Fortsätt som du gör och lycka till med träningen mm.

 72. Jag tänker hinner Ebba som är så busy så borde väl jag också kunna hinna 😁 Gör jag det då? Tyvärr inte än… och jag hinner 😀Jag blir dock väldigt peppad! Så fortsätt peppa och dela med dig så kanske även jag ger mig ut och springer snart 🏋️‍♀️

 73. Jag blir mer peppad av dig som lägger ut både fina bilder och bilder ur verkligheten och faktiskt lite provocerad när alla bilder på ett Instagramkonto ska vara perfekt för så är ju inte verkligheten. Du är bra😊💪

 74. Gillar pepp men jag tror att många med mig är i en situation där det är omöjligt att satsa på oss själva just nu i dessa coronatider och då kan pepp lätt bli depp. Alla som arbetar inom vården eller i någon form av krisberedskap har det ju inte så peppigt just nu. Inte heller de som blivit permitterade har ju en så peppig tillvaro. Att träna långsiktigt och få ihop vardagspusslet tycker jag är intressant men känslan är att ni är många Influensers just nu som kan träna för att ni inte kan föreläsa eller ha andra samarbeten och därav mera tid. Det hade varit intressant att följa din resa i ett vanligt Ebba-tempo.

 75. Jag tycker du tar upp detta med motion på ett väldigt bra sätt. Det känns rimligt och inte extremt. Det är ju inte lätt alla gånger att faktiskt hinna när man har småbarn. Har blivit peppad till 10000 steg/dag och det brukar gå, åtminstone i snitt/vecka iaf. Allt som blir gjort är ju bra. Heja på🤗

 76. Jag tycker framförallt att i princip allt annat du skriver är såå mkt mer intressant. Det är inte kul innehåll m så mkt träning och kontoret, inte därför jag kollar ditt flöde. Förstår din personliga pepp men ca 10% av den räcker för att mitt intresse ska kvarstå. Trycker oftare bort dina stories nu pga frälst-stämningen (som jag förstår och har själv ibland bara att det inte är så kul för tredje person) Det är lätt att slänga ut saker pga att det hjälper ens egen motivation men som sagt, inte så intressant innehåll för mig

 77. Provocerad? Nej, inte alls. Men däremot triggar det tyvärr igång gamla osunda beteenden kring mat och träning hos mig.

 78. Älskar peppen jag får av dig på Instagram och här Ebba! Kämpa kämpa!!!

 79. Jag blir peppad! Tänker överlag att man inte behöver läsa en blogg om man inte känner att man blir inspirerad eller det inte finns ngn igenkänning.. Heja dig!!

 80. Personligen blir jag varken provocerad eller inspirerad, mer uttråkad och märker att jag oftare scrollar förbi, skippar läsa bloggens inlägg osv. Jag tränar själv flera ggr per vecka (men några 10 000 steg per dag har jag ingen ambition att räkna utan det får räcka med vardagsrörelse) men tycker att den här tränings/bantnings-satsningen du gjort känns lite trist och förlegad. Ohållbar nivå i längden och rätt tråkig att läsa om. Vill jag ha inspo/träningstips så vänder jag mig till de PT-konton/bloggar jag följer. Ebba von Sydow följer jag för att läsa om kungligheter och ditt jobb, inte träningsinspo. Så ja, för min del hade jag gärna sett en återgång till fokus på andra teman.

 81. Hej Ebba! Tack för en jättebra blogg. Podd och inspirationen via instagram 🌟Jag tycker det är super peppande att höra om din träning👏🏻👏🏻 Jättekul att du delar med dig av din resa! You can do it

 82. Heja dig! Jag tycker bara att det är peppande och roligt att läsa om detta.

 83. Jag har funderat på det här även tidigare och insett att jag blir provocerad. Jag tycker att det finns så mycket träningshets i samhället som skadar mer än gör nytta. Jag scrollar alltid förbi träningsinlägg som en del i att försöka bryta mina egna tankemönster om att jag måste träna för att vara värdefull eller för att gilla mitt utseende.
  Har valt att avfölja dig då jag förstår att jag har ett eget ansvar i sociala medier.
  Vi behöver inte försöka ändra på varandra, bara vara rädda om oss själva och avfölja sådant som vi inte känner gör gott för oss.

 84. Personligen blir jag inte peppad, snarare lite stressad när jag inser att jag inte varit/kommer vara lika aktiv under den dagen. Men tycker nog mest att det är rätt så tråkigt att följa, även om jag förstår att det är motiverande för andra. Men din ökade träning det senaste har gjort att jag inte får upp något från dig på min Instagram längre (antagligen eftersom när du väl dykt upp så har jag skrollat förbi, Instagrams algoritm och allt det där). Tror att du står lite mellan valet och kvalet för vad det är för insta/blogg du skall ha. Förstår helt att träningen blivit ett större intresse för dig nu och det är något du vill dela med dig av, men då får du nog också vara beredd på att din följarskara kommer förändras. Negativt eller positivt har jag ingen aning om, där det faller bort följare för intresse kring din familj, kungligt, mode osv – men utan intresse för din träning – så kommer det antagligen tillkomma träningsfantaster.(: Du ska ju lägga upp sådant som du tycker är intressant och vill dela mig dig av, förändring är en naturlig del i livet. Men personligen så hoppas jag innerligt att du fokar på annat än träningen i dina sociala medier hehe
  Smart av dig att ta upp ämnet och lyssna in dina följare!

 85. Tycker alltid du skriver och förklarar väldigt fint om hur du tänker kring olika ämnen eller frågor, det tycker jag alltid känns sunt och ärligt! Kan inte vara lätt att behaga alla läsares olika tankar och känslor! Tycker alltid att du är peppande och positiv!! Heja dig och alla oss andra som försöker göra det bästa för sig och sitt liv!

 86. Heja dig Ebba! Mig peppar du men du kan inte behaga alla. Skit i det. Skriv från hjärtat och fortsätt på din framgångsrika väg.

 87. Jag blev sjukt provocerad och väldigt irriterad på dig då du tränade då du var gravid. Jag var också gravid då och kräktes varje dag. Jag var glad att jag lyckades ta mig till jobbet så slut som jag var. Det som var irriterande då var att du skrev det som att det var självklart att träna då man var gravid och att minsann alla kunde göra några pass i veckan. Även om det är några år sen idag vet jag att jag ofta nämner dig som exempel på vad som var jobbigt då man var gravid.
  Men jag älskar din blogg och fortsätter ju att läsa här. Men man får nog vara lite försiktig i sitt peppande. Är inte så lätt för alla att bara köra på pga olika orsaker och då kan peppet bli extra jobbigt istället.

 88. Hej Ebba! Gillar verkligen din blogg men jag blir ärligt talat lite provocerad av alla peppiga träningsinlägg. Och förmodligen beror det på att jag är avundsjuk 😊. För mig som jobbar heltid som specialpedagog (inget hemmaarbete pga Corona här inte), har små barn, ingen barnvakts- eller städhjälp så vore detta fullkomligt omöjligt. Men jag är uppriktigt glad för att du har den möjligheten och jag får väl göra det bästa av min situation och försöka hitta någon liten ynka stund för mig själv.

 89. Pepp 🌟 Du framställer ju inte alls dig själv som den perfekta så det är definitivt pepp Ebba!

 90. Det är en enorm pepp att läsa om din träning och kost. Snälla skriv mer om detta viktiga ämne där du verkligen inspirerar! Så läsvärt. Har fått mig att röra mig mer och trånar efter att få veta mer om hur du gör för att lyckas

 91. Hej Ebba,

  Tycker du gör det bra. Min åsikt om pepp är att det fungerar bäst när man får se att andra lyckas med det de föresatt sig. Att du verkligen får ihop 10 000 steg per dag är väldigt peppande. Kan du kan jag är en bra metod för pepp.

  Att man får se det resultat det gör för dig, utan pekpinnar och moraliserande. Att det du gör, gör skillnad för dig. Kanske vi kan få se lite resultat från din förändring. Att du tappat lite av det hull du vill bli av med, blivit piggare, fått mer muskler. Alla har sina mål.

  Du är verkligen inte moraliserande och “pekpinnig” vilket gör det roligt att följa dig.

  Fortsätt att visa oss hur du lyckas eller för den delen kanske inte alltid lyckas med dina föresatser.
  Det är härligt att följa dig även de dagar det inte går bra. Att du tillåter dig att ramla ner i diket men tar dig upp igen.
  Skulle vara otroligt peppande att veta vad du har för strategi för att hålla dig till ditt nya liv. Vilken är din plan om du ”ballar ur”?

  Tycker det är härligt att se dig och få lite rapporter 😊

  Kram
  Helen

 92. Jag tycker det är härligt att följa dig med din träning! Fortsätt absolut, man kan ju bara bli “peppad’ och inspirerad av det …

  Heja oss alla! ,kram💓

 93. En sak som jag tror man bör vara lite noga med är kanske snarare hur man pratar om mat än om träning. Att man kanske inte pratar om mat i termer som ”unnade mig en chokladbit!” eller liknande. Otäckt när att äta mat blir en belöning, och avstående från mat blir en bestraffning. Sådant tangerar ätstört beteende. Mat är ju bränsle! Helt nödvändigt för alla.

  Men att du tränar och rör på dig är väl toppen! Och absolut mer inspirerande än provocerande.

 94. För mig är du bara pepp. För mig känns det som pepp när vi även får se verkligheten, till exempel när du säger att du inte alls är sugen på att träna, är jättetrött osv men gör det ändå, då blir jag pepp. Provocerande är det för mig när någon bara visar träning och ”hälsosam” mat och som någon annan nämnde ovan talar om att hon ”unnar sig EN chokladbit”, i min värld är det varken realistisk, peppande eller hälsosamt, sådan konton väljer jag att inte följa. Så fortsätt gärna som du gör och jag hoppas du lyckas få till det, för livet, den här gången, dit vill jag också nå en dag!

 95. Har följt dig hur länge som helst, typ Expressen-Fredag tiden.🌸 Och uppskattar ditt flöde på sociala medier så mkt. Kände igen mig så när du skrev om att du slutat prioriterat dig själv… Och är så peppad på #10000steg och har kört själv i 4 veckor nu. Hinner inte med ngn annan träning men eftersom jag går hela dagarna på jobbet, så försöker ta mig ut på en extra promenad de dagarna och kör 15000 steg då. Så tack för din pepp! 💗🌟 Det enda som gör mig lite ledsen är när du lägger upp bilder med texter om vad du inte ska äta, men är sugen på osv. För jag tycker du är så sjukt fin Ebba! Sen handlar det ju mkt om min egen relation till mat såklart. ❤️

 96. Tummen upp får du från mig (76-årig ständig följare – men som inte kommenterat tidigare). Alltid intressant och givande att läsa dina texter. Fortsätt med friskt mod – det smittar av sig. Eva

 97. Hej Ebba och andra! Hm, jag tror nog inte Ebba menade (kan ta helt fel. Ursäkta mig!) att hon är så osäker att hon vill efterfråga andras/läsarnas åsikter om exakt (!) hur hon bör utforma sin blogg? Som att hon plötsligt inte visste alls, och alla nu ska berätta att de antingen; stör sig på allt om träning, eller blir jätte-peppade av allt (härligt det ändå!). Eller; ”inte bryr sig.” (?).

  Alltså; Ebba är en kompetent, vuxen, sund och väldigt framgångsrik karriärs – och familjekvinna. Jag tror inte det här inlägget var menat som att hon plötsligt är extremt osäker runt sin blogg och vill veta exakt vad alla andra anser (vilket ju såklart är totalt olika från person till person) om vad hon får/ska/inte ska skriva.

  Det vet ju Ebba bäst själv. Eftersom hon har enormt många läsare, är duktig på att skriva, sund osv. så är hon nog väldigt säker själv på hur hon vill och ska utforma sina mediala plattformar.
  Jag tror (kan ha helt fel) att vad Ebba menade var mer att efterlysa en allmän diskussion och ett allmänt samtalsämne om bloggar och mediala forum i stort; vad är det som är peppande? Vad är det som lockar till läsning? När blir det provocerande? I tidningar, instagram, bloggar osv. i stort. För nu började så många gå in och peta i alla detaljer av vad Ebba skriver, och det kan bli… lite väl hårt? Man behöver inte gilla allt, men man kanske inte behöver peta så på detaljer? Jag kan ha fel. Och schysst att ändå efterlysa åsikter och coolt med så stort gensvar!

  I vilket fall; tack Ebba för en bra blogg! Du och Emilia är stjärnor som hjälper mig och många andra att få en säker stil. Väldigt glad över det!
  Och; tack att du tagit corona på allvar, och inte som en del på sociala medier låtsas som inget.
  Det känns fint när man tar det som bör tagas på allvar, just på allvar. Och samtidigt har du bjudit på flärd, kungligheter, mode, och berättat om egna bekymmer. Delat med dig.
  Och även; du har fått en ny energi och ork till träning. Grattis! Åh, så gott. För allt som är gott som kan komma ur detta, är väl bra? Jag orkade träna för första gången på flera år, startade hemmaträning, nu under corona-tiderna. Men tappade det lite igen, men; blir inspirerad när andra kör på. Tänker; ”nu är jag snart där igen! Jag ska minsann också gå 10.000 steg och vill träna hemma! Jag kan med. Så fort förkylningen är över.”

  Ja. Det var det. Allt gott! Kram.

  1. Jag tror inte heller Ebba är så intresserad av exakta åsikter om hennes träning och ätvanor, jag tror det är Mer cyniskt att hon vet att dessa ämnen triggar massor av kommentarer och mer ”engagemang” och därmed mer inkomster för sina reklaminlägg.

 98. Hej Ebba! Bara peppigt! Har dock inte läst bloggen på länge – och undrar om du skrivit lite mer utförligt om din kost också. Letade lite snabbt men hittade inte. orkar du svara vore jag tacksam 🙂

 99. För min del tappar jag intresset när det blir väldigt mycket av något, i detta fall träning. Det innebär inte på något sätt att jag inte unnar andra att komma igång med att ta hand om sig själva. Tvärtom!

  Är jag inte i flowet själv så har jag ganska svårt att bli peppad av andras träning (eller annat). Får jag däremot lite tips då och då av andra som kämpar för att få ihop det på en ”good enough-nivå” så kan jag bli väldigt inspirerad. I min värld har du satt ribban ganska högt och har just nu tid för det. De allra flesta har det ju inte alls så och då kan jag förstå att man inte blir så inspirerad utan snarare deppig för att det är så långt ifrån ens egna förutsättningar. Det är ingen idé, liksom…

  Jag känner ändå igen mig i dig och under förra året var jag i ett härligt flow och gick ner mina extrakilon som jag tidigare inte hittat motivationen till. (Körde dock på i ett bra mycket lugnare tempo än du verkar göra😅). Tyvärr kraschade jag ganska ordentligt nu i januari (både såg, och inte såg det komma) och kilona börjar sakta smyga sig tillbaka. Med facit i hand har jag förstått att det som gör att kilon fastnar på mig är stress. Spelar ingen roll om jag tränar och äter bra om jag ändå känner mig stressad för då fastnar allt på min kropp. I nuläget blir jag deppig när jag ser att andra orkar och inte jag, så för mitt eget välmåendes skull måste jag rensa lite i mina flöden. Helt ärligt har jag tagit bort dina Stories just nu men följer dina bilder och läser din blogg. Alldeles lagom☺️

  Är genuint glad för alla som lyckas gå ner sina kilon. Stort lycka till, du kommer fixa det!👊🏻

 100. Jag finner det faktiskt högst ointressant att läsa om hur/vad andra människor tränar. Eller (inte) äter. Speciellt när det, som i ditt fall, VARJE dag uppdateras på instastorie om vad du har tränat. Jag känner då ingen pepp. Snarare som att DU vill ha pepp för att du tränat. Igen. Därför känner jag tyvärr mindre och mindre lust för att läsa din blogg och scrollar snabbt förbi på insta.

 101. Jag tror att om människor känner sig peppade eller pressade har helt och hållet med deras egna val (medvetna eller omedvetna) att göra. Prioriterar man inte träning så stressas man av andra som gör det. Är man själv i balans så unnar man andra saker istället för att döma.

  Det viktigaste, utifrån mitt perspektiv, är att skicka ut det som man själv är bekväm med att stå för snarare än det som andra vill läsa. Man kan ändå aldrig göra alla nöjda.

  10 000 steg om dagen är ett av de enklaste och främsta verktygen till psykisk och fysisk hälsa. Jag unnar dig varje steg och hoppas att andra också gör det!
  Lycka till med promenaderna fram till midsommar och alla andra dagar efter det!

 102. Peppande och kul tycker jag det är när man som läsare Ibland också får en glimt av det som inte är perfekt (eller till och med misslyckat). Blandningen av snygga bilder med proffsigt smink, och de mer vardagliga. Jag tappar ibland sugen när det blir allt för tillrättalagt och tjusigt. Och när det blir allt för mycket konsumtion. Därför gillar jag säker stil-konceptet. Som sagt, mixen av snyggt och fixat, och vardagsgrejer är det som får mig att stanna kvar här!

 103. Jag måste bara säga att jag småler lite när jag läser kommentarerna här. Kommentarsfältet är som en godispåse med en blandning där vissa bitar inte får komma upp ur min påse åtminstone, de är bara otäcka. Hos mig har Instagram fått ryka. Jag klarade inte att hantera scrolltummen som ryckte så fort livet stod stilla och jag slösade bort en massa tid som jag numera lägger på saker som känns mer värdefulla. Bloggar funkar bättre. Jag förstår att du är beroende av de sponsrade inläggen och scrollar förbi dem utan att ge någon tyngd åt dem. (De gör säkert sitt till då hjärnan tar in info undermedvetet också.) Jag tycker allra bäst om när du skriver, på riktigt skriver, när du låter ditt råa och mänskliga jag komma fram. Förutom det uppskattar jag dina kunglighetsspaningar som för mig innebär en verklighetsflykt som jag kan fnissa lite åt. Det är inte min värld, men jag kan uppskatta det fina i den. Och när det gäller din hälsoresa säger jag bara “good for you”. Jag hoppas att du kan hitta ett hållbart sätt att förhålla dig till din kropp och din hälsa. Peppar gärna! Och tycker att det står alla som stör sig fritt att dra vidare till någon annans flöde eller blogg. Heja, heja!

 104. Lyssnade på er podd idag och tycker bara att det är härligt och inspirerande att höra dina reflektioner över olika saker, jag tycker det är bra att ni tar upp och vänder och vrider på även svåra frågor som ifall man peppar eller provocerar och ifall man ska lyckas hålla i sin träningssatsning. Finns ju inget rätt eller fel här bara olika individers livssituationer. Fint att du är en människa som tänker Ebba😀😀

 105. Har haft en svacka när det gäller min träning och att komma i form. Men så läser jag dina texter och blir peppad, jag ska oxå klara det och inte ge upp denna gången! Tack 🙂

 106. Min sammanfattade tanke om detta är ändå att om du nu lyckas peppa bara några få (relativt säker på att några få ex är väldigt många!) så är det väl värt de ev negativa effekter samma ”pepp” också kan ge. För de som blir peppade tar tag i sin dag, sin träning, sitt liv eller vad det nu är, och de som blir provocerade blir åtminstone bara lite frustrerade under ett kort tag. Så om det positiva ger +10 och det negativa ger -3 så är ändå totalen +7 vilket är fantastiskt tycker jag. Och givet att du inte bara skriver om din pepp och lyckade träning, utan även ev depp, så känns det också väldigt mänskligt. Heja säger jag!!!

 107. Tror liksom inte det går att ”göra rätt”. För mottagaren har sitt liv och sina olika flows vilket påverkar hur man tar emot saker. Minns att du i podden för rätt längesen var så trött på allt träningsfokus och pepp och folk som la upp, men det grundade väl sig i att du inte fick ihop det men önskade så. Just där och då. Något som triggade dig. Och nu är det annorlunda. För så är livet, rörligt. Och kan tänka mig att det är liknande för folk som följer dig. Pepp om det tilltalar. Provocerande om man själv kämpar men inte helt får till. Fint att du reflekterar och lyfter. ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.