Märkliga tider – och fem (!) nya vanor

/ Stolt samarbete med BARA från Skånemejerier @skanemejerier /

Ja, det är märkliga tider MEN jag är åtminstone peppad på en sak och det är att en gång för alla försöka få ordning på kost, kropp och träning. Heja mig, heja oss allihop som kämpar med detta. Är glad över att ni är många som bett mig uppdatera om hur det går (helt ärligt, det var ju halva idén med att skriva om det = ni är mina vittnen, jag måste liksom “rapportera” om hur det går…). Så, nu har jag börjat träffa en supertrevlig och duktig dietist och fått en rad bra utmaningar, tips och coachning. Här kommer fem nya vanor, som jag själv – alltså inte dietisten – utmanar mig själv med OCH som jag här och nu är igång med.

En viktig faktor för mig är frukosten och eftersom jag har ett samarbete med Skånemejerier och deras “BARA-familj”, så börjar jag med första nya vanan, nämligen att…

ETT: Ebba, börja äta bättre frukost! Jag prioriterar bort mig själv på morgonen och skippar frukost, fixar åt barnen, kör en kopp kaffe eller latte när jag kommer till jobbet, sedan en till… Och sedan är jag vrålhungrig till lunchen, som oftast blir försenad = DÅLIG cirkel. Så, för enkelhetens skull blir det nu det som barnen ändå äter, en skål BARA A-fil (finns i två smaker, Hallon & Jordgubbar eller skogsbären Blåbär & Björnbär). Gärna med en matsked müsli på toppen! Eller så blir det BARA yoghurt frukt och bär i smaken Hallon & Jordgubb, barnens favorit – men också min. Sååå krämig och god, inte särskilt söt. Inget tillsatt socker. Inga tillsatser. Känns bra både för barnen och mig! Okej, vidare till nästa vana…

TVÅ: Skrapa ihop 10.000 steg per dag. Tagga mig när du gjort dina vettja, så peppad vi varandra! Japp, det är på ett sätt ett ambitiöst mål med tanke på att man vissa dagar är himla stillasittande på kontoret och i alla fall jag jobbar framför datorn. Men jag MÅSTE gå – hehe, förlåt få – ihop detta, det är helt rimligt om jag tar ett extra varv, går till mötet, sticker ut med barnen och leker. Detta SKA gå, inga ursäkter. Jag uppdaterar!

TRE: Fem mål om dagen. Nej, inte hela mål men helt enkelt: frukost – mellanmål – lunch – sedan ett mellanmål igen – och sedan middag. Det viktigaste (och den största utmaningen för mig…) här är att hålla mellanmålen. Om det funkar bättre, så kör jag ett mellanmål på kvällen istället. Igår kväll blev jag extremt kvällssugen, då blev det en skål BARA yoghurt frukt och bär i smaken Hallon & Jordgubb med lite müsli + en kopp te i tv-soffan. Betydligt bättre än glass, vilket jag annars lätt hade tagit till… Övriga bra mellanmål jag ska försöka satsa på är att ha ett kokt ägg redo, en frukt med mig eller en avokado när jag tränar på eftermiddagen, exempelvis.

FYRA: Äta maten i ett lugnare tempo och tugga ordentligt. En svår utmaning för mig, det blir så himla lätt att jag slänger i mig lunchen samtidigt som jag försöker göra något annat, jag vill liksom bara ha det överstökat. Eller middagen, just innan barnen ska nattas och någon ropar, en annan behöver hjälp med något och jag… Slänger i mig min middag. Detta blir som sagt ett mantra – OCKSÅ viktigt (vilket dietisten så klokt påpekade) för att inte bli proppmätt, utan liksom behagligt mätt. Och återigen, jag gör ju detta för livet. Inte bara för att bli av med mina överviktiga kilon nu. Jag vill kunna äta en bit chokladkaka, jag vill känna att jag har kontroll och kan njuta av maten. Men samtidigt känna mig stark, sund, frisk och välmående.

FEM: Tre – fyra träningspass i veckan. För mig är detta MYCKET. I höstas prioriterade jag i princip bort träningen helt. Jag fokuserade på jobb. Bokade av träningen för att jobba, jobba, jobba. Nu tränar jag mig på att tänka om. Jag vill UNNA mig tre – fyra träningar i veckan. Kan vara fem kilometer jogg, eller tre. Ett pass Megaformer (som jag är helt frälst på, tack Emilia som fick mig “hooked” på detta roliga – vad man än gör, hitta något som känns utmanande och skoj) eller en rejäl powerwalk.

BARA innehåller tre huvudingredienser: yoghurt frukt och bär eller A-fil gjord på 100% svensk mjölk från våra gårdar i södra sverige, frukt och bär. Inget tillsatt socker. Inga andra tillsatser. TACK Skånemejerier!

KOMMENTERA GÄRNA! Och var snälla. Snälla ord och pepp behöver vi ALLA mer av i dessa tider.

Jag är för övrigt verkligen glad över all fin respons på mina tankar kring min “resa” – och så roligt om jag kan inspirera någon därute att dra på sig joggingskorna och komma ut. All träning ÄR bättre än ingen träning. Och yes, jag uppdaterar om hur det går för mig. Det går inte bra hela tiden, verkligen inte. Men skam den som ger sig. Det är inte gångerna man trillar dit som räknas i slutändan, utan förmågan att komma tillbaka på rätt spår igen. Och fortsätta kämpa. Nu kör vi!

46 reaktioner till “Märkliga tider – och fem (!) nya vanor

 1. Love this! Har en 7-månaders hemma och HAR bestämt mig att mamma-kilona nu ska väck. Mest för att jag ska MÅ bra såklart men också för att jag mår bättre när jag kan ha mina kläder och tycker om min egen spegelbild. Så kul att känna som att vi gör detta tillsammans – ser fram emot många inlägg om detta. Mig peppar du som bara den, Tack!

 2. Heja dig Ebba! Jag har märkt en stor skillnad när jag nu är beordrad att jobba hemifrån (och inte får till naturlig rörelse i att förflytta sig till och från jobbet) att min kropp behöver röra på sig för att må bra. Jag har börjat få in rutin på träningspassen redan, men den utmaning jag tar med mig från dig nu är de 10000 stegen – dem behövs jobbas in i dagsrutinen!

 3. Så kul att få följa detta! Har en snart 8 månaders bebis hemma och vill verkligen komma i form nu. Alltså inte rasa i vikt, utan blir stark, trivas i min kropp och kunna ha mina kläder igen. Gick ner alla gravidkilon med första barnet för 4 år sedan men denna gång var det svårare då jag aldrig riktigt kom igång ordentligt med träningen efter den graviditeten och dessutom känner att jag har betydligt sämre matvanor nu. Har redan nu börjat begränsa (inte förbjuda) intaget av socker och annat gott till några få tillfällen i veckan och försöker träna 2-3 ggr/vecka. Mer än så mäktar jag inte med just nu som relativt nybliven tvåbarnsmamma. Men jag ska fixa detta att skaffa mig SUNDA vanor som är hållbara livet ut och som även funkar när jag är tillbaka på jobbet då vardagen kommer se annorlunda ut.

 4. Superbra att du prioriterar dig själv, bli din egen supermom som jag tror food pharmacy bloggade om för ett tag sen. 🙂

  Men alltså.. “Bara” är ju en av finalisterna till årets matbluff?
  https://www.aktavara.org/17349/finalisterna-till-arets-matbluff-2019

  Så här skriver de:
  Sötad med fruktkoncentrat
  En fruktyoghurt med mer bär och mindre socker. Så tänker nog de flesta när de ser denna produkt. 20 procent frukt och inget tillsatt socker står det på framsidan. Mängden hallon och jordgubbar, som avbildas stort, utgör dock mindre än hälften av detta procenttal. Resten utgörs av koncentrerad juice av druva och äpple, vilket är ett annat namn för en sockerhaltig sirap som WHO ur hälsosynpunkt jämställer med vanligt strösocker. Dessa koncentrat står för ungefär två tredjedelar av sötman i yoghurten, som bara är cirka 10-20 procent mindre söt än annan fruktyoghurt. “Inget tillsatt socker” stämmer förvisso, men den är alltså långt i från så osötad som den ger sken av.

  Ingredienser: Yoghurt (högpastöriserad mjölk, yoghurtkultur, vitamin D), frukt 20% (druvjuicekoncentrat, äppeljuicekoncentrat, jordgubbar 4%, hallon 4%).

 5. Ja, håller med ovan. Det känns tyvärr inte särskilt trovärdigt att detta är en produkt som sen dietist skulle rekommendera en person som behöver se över sina frukostvanor. Nu påstår du ju heller inte det, men om du nu har problem med att få till en bra frukost samt har varit i kontakt med en dietist känns det ju inte otroligt att denna också har rekommenderat ett frukostalternativ? Föga troligt denna yoghurt.

 6. Hej

  Jättebra att få in vanan att äta frukost.
  Jag själv hade bytt ut den smaksatta yoghurten mot en naturell och lagt i bär och müsli.
  Det hade varit roligt att höra vad din dietist säger om smaksatt yoghurt.

 7. Bra inlägg, suger till mig och tar efter….
  Är i precis samma fas i livet…Det är verkligen dags att prioritera sig själv lite också

 8. Åh, jag blir jättepeppad! Tipsar om valios laktosfria yoghurt naturell, godast!
  Jag är också på!
  Heja dig och oss!

 9. Bra med nya vanor. Är diabetiker och vet precis hur mycket kolhydrater det är i olika alternativ och tyvärr är yoghurt och müsli typ sämst. Måste ta höga doser insulin de gånger jag äter detta.

  Men det är ju klart bättre än att hoppa över frukosten. Något hälsoalternativ är det tyvärr inte. Mer socker på flaska. (Liksom de flesta mejeriprodukter.)

 10. Tack för att du delar med dig! Speciellt i dessa tider är det kul att läsa och tänka på nåt annat! Vi får kämpa på tillsammans! Irene

 11. Vi går Djurgården runt direkt på morgonen (i morse kl 7) och då har man nästan 10.000 steg fixade innan frukost. Har man den möjligheten så blir sedan allt annat en riktigt bra bonus! Vill du hänga på någon morgon är det bara att hör av dig!
  Sedan håller jag med dig älskar Megareformer på The place och Becore

  1. Exakt! Var på väg att lägga in samma länk… Kolhydrater är kolhydrater, och socker är socker.

 12. Sunda rutiner är verkligen grunden för välmående! Så heja oss:) Får ihop 3/5 av dessa så känner mig ändå relativt nöjd. För mig får det bli naturell yoghurt med müsli på morgonen och sen mackan (som jag förberett kvällen innan) vid 9 på jobbet!

 13. Egentligen behöver man inte gå 10 000 steg om dagen. Det räcker med 7 000 steg. Läs på lite hur 10 000 steg mantran kom till och ni blir nog lika överraskade som jag!

 14. Jag är nyfiken på hur det går/gick med din tandställning? Är du nöjd med den? Kämpar själv med en incognito-tandställning (som sitterpå baksidan av tänderna) och det är verkligen inte kul…

 15. Det jag tror kan vara bra att tänka på är att inte gå ut för hårt för att det ska hålla i längden. Att dra ner rejält på kolhydraterna som du verkar ha gjort är ju otroligt effektivt för viktnedgång och pilates likaså. Kanske tänker du att du kör hårdare nu ett tag för att få bort de kilon du vill bli av med för att sedan inte behöva köra lika hårt? Tror det är viktigt att hitta en mellanväg som håller i längden, annars är det lätt hänt att det blir pannkaka av det efter ett tag tyvärr.

  1. Håller med. Satsa på färre pass och ordentligt mat. Försök hitta en stil som du orkar upprätthålla flera år framöver. Sen skulle jag skippa smaksatt yoghurt.
   Jag tycker Olga Rönnberg är en bra inspiration, följer hennes recept förutom att jag lägger till lite löpning och
   produkter med högre fetthalt .

   1. Olga Rönnberg är jättebra! Både bra recept och träning.
    Gällande yoghurten så har du säkert skrivit på avtal för att göra reklam för Skånemejerier ett längre tag, men dom har ju faktiskt andra produkter än denna som du kanske kan lyfta fram istället? Om det nu handlar om att profilera dem som nyttiga så kan du ju ta t ex deras naturella A-fil. Där kan du lyfta mjölksyrebakterierna och så kan man lägga till helt naturella, osötade bär själv så har man ett nyttigt alternativ.

   2. Jag vill också tipsa om Olga Rönnberg. Hon har inspirerat mig att äta bättre och styrketräna. Om träningen är för spretig är det svårt att få resultat. Olga förespråkar back to basic, vilket jag också tror på.

   3. Jag håller med om Olga Rönnberg! Hon förespråkar verkligen ett sunt och hållbart tänk med små förändringar som man kan hålla livet ut. Gick själv med i MammaFitness för 3 månader sedan och det är en av de bästa investeringarna jag gjort i mig själv någonsin! Är så mycket piggare, starkare och mår så mycket bättre redan. Mammakilona försvinner sakta men säkert och nu har också mitt blodtryck återgått till det normala efter ett drygt år med gränsblodtryck! ☺️ Heja dig och strunta i kommentarer som jag sett här om att du bidrar till kroppshets. Det ÄR inte hälsosamt att vara överviktig och det SKA inte vara fult att prata om att man vill och må bättre, bli starkare och komma in i sin vanliga garderob efter en graviditet!

 16. Jag är väldigt kluven till detta. På ett sätt är det skönt att veta att alla andra har lika mycket nojor och ångest över vikt, kropp och sånt som man själv har, och konstant försöker “nu äter jag bättre och tränar mer”. Det kan vara skönt att relatera till folk som är ärliga med det, snarare än supermodeller som ljuger om hur de älskar pizza när de egentligen ligger hemma och svälter på 500 kcal om dagen.

  Men samtidigt. Jag är så fruktansvärt trött på att det handlar om kroppen hela tiden, och höra vettiga människor hålla på med dieter, detox, bantning. Det peppar för sekunden kanske, men skickar ju också en väldigt stark signal till alla att kroppen och utseende är oerhört viktig vilket jag tror är skadligt. (och ja ja ja, jag vet att vi alla försöker säga att det handlar om hälsa och att det inte är utseendet och vikt utan att må braaaaaaaaaaa på insidan, men bullshit säger jag, vi hade ju aldrig hållt på och ätit så här om vi bara blivit super-hälsosamma på insidan men sett exakt likadan som förut på utsidan, eller hur?)

  Det driver ju bara på att det är helt normalt och ok att bry oss oerhört mycket om hur våra kroppar ser ut och vad de väger. Så även om det är skönt att höra att andra kämpar med samma dåliga självförtroende och kroppsnojor som en själv så önskar jag ändå att folk bara var tysta om hur deras kroppar ser ut och vad de äter för att gå ner i vikt. För att tillsammans bidra till en värld där kroppen och hur den ser ut spelar mindre roll.

  Jag menar verkligen inte detta specifikt mot dig, detta är inte menat att kritisera. Och det handlar inte om att kritisera folk som vill bli smalare, jag har samma problem med folk med kroppspositiva konton på sociala medier osv. Att det fortfarande bara fokuserar på kroppen, kroppen, kroppen, kroppen. Att vi aldrig kan bara släppa hur vi ser ut? utan det ska petas, och analyseras, och diskuteras, och fixas och greja. Tänk om vi bara kunde se på våra kroppar som vi ser på typ vår tumme. Den är där. Jag älskar inte den. Den får mig inte att känna mig sexig, men den får inte mig heller att känna mig dålig. Jag använder den och tänker inte på det. Tänk vilken frihet, vad mycket andra grejer vi skulle kunna göra med all den tid vi lägger på att älta våra kroppar.

  Vi alla kanske känner något positivt just den sekunden genom att dela gemensamma erfarenheter om vad vi går igenom, men vi därmed bara ökar på kroppshetsen långsiktigt genom att ge mer och mer utrymme till att diskutera vad vi äter och hur vi ser ut, när det kanske egentligen borde vara så att vi alla hade mått väldigt mycket bättre om vi kunde känna att alla andra struntar i det, så varför ska jag hålla på och älta detta för mig själv?

 17. Äntligen Ebba! Nu är det din tur att ta lite plats och göra lite omdisponeringar! Du har bara att vinna på detta. Angående träningspass, satsa på tre och allt annat över är en bonus! Går man ut för hårt o inte får till det är det lätt att man känner sig misslyckad! Detta är för livet, inte en kvickfix! Vissa dagar funkar det kanske inte, men vet du!, det kommer nya dagar!
  Lycka till nu! Det här blir kanon!!
  Kram Marie

 18. Ebba, det skulle vara jätteintressant att höra vad dietisten gett för råd om mat/fika/mellanmål/snacks på kvällen. Alltså mellan middag och att man går och lägger sig. Den stunden är det så lätt att äta fel och lite för mycket. Man varvar ned efter dagen och vill gärna äta något gott. Det känns dock inte som att man vill hoppa över att äta något på kvällen.
  Har du fått några råd om detta?

 19. Heja heja dig!
  Jag lyssnade precis på Säker stil-podden där ni efterfrågade bra hemmaträning och inspiration till rörelse. Vill därför tipsa om Lina Lagom! Lättillgängligt och förespråkar en hållbar livsstil. Kolla Lagompodden på Facebook och lyssna på
  podden om du vill höra om det kan va nåt för dig 🙂
  Stort lycka till!
  Kram

 20. Kesoplättar goda varma och även kalla brukar servera med färska bär eller äppelmos.
  Mixa 2dl keso, 2dl havregryn, 3 ägg, 0,75 dl mjölk låt svälla i ca 10 min blanda i 1, 5 tsk bakpulver. Klicka ut ca i msk smet till varje plätt

 21. Jag vill på riktigt bara GRÅTA över att du ska prata om ”överviktskilon”. Vart har vi hamnat liksom?!? Så jävla uppgiven över all utseendehets och kroppsfokus hos vanligtvis vettiga kvinnor. Sen kan du prata om att du vill vara hälsosam/pigg/stark och allt vad det är men vi vet ju alla att hade du varit trådsmal hade du inte brytt dig ett skit om att ”få igång sunda vanor”, anlitat en dietist osv osv
  Vad tror du att sådana här inlägg gör med unga tjejer som är överviktiga PÅ RIKTIGT?? Eller andra unga tjejer (som jag själv) som är normalviktiga precis som du men som börjar tänka att ”Jaha om jag ser ut som Ebba och Ebba ska börja banta, borde jag också banta då?”

  1. Du är ju inte Ebba, och Ebba är inte du(eller alla andra kvinnor i Sverige) att Ebba känner att hon trivs bättre när hon är i bättre form betyder inte att du inte mår bra/ska mån bra nu.
   att man vill hitta tillbaka lite till sig själv efter 3 barn är inget konstigt.

  2. Vet du vad Ebba väger? Jag har ingen aning men om hon nu säger att hon har överviktskilon så har hon nog det. Jag har också haft överviktskilon (pga operation och medicin i mitt fall) men såg enligt andra normalviktig ut. Nu är jag normalviktig, med bra värden, och jag har fortfarande lite fluff på kroppen men jävlar vad jag mår bättre och orkar mer. Det kan faktiskt handla om hur man mår och inte hur man ser ut. Går jag upp igen kommer jag försöka hitta tillbaka till min normalform för jag mår inte bra med överviktskilon, även om de i dina ögon är få, och det tänker jag inte skämmas ett dugg för hur mycket du än skulle gråta. Jag blir snarare oerhört trött på människor som dig. Om du inte kan hantera att en person som bär på övervikt efter en graviditet vill leva hälsosammare och på köpet gå ner dessa så är det du som har problem och inte den personen.

 22. Hej! Kul att du uppdaterar kring detta tycker jag! Vi gör det tillsammans då jag också måste se över hälsan efter en lite väl unning vinter.

  Jag kom igång med träningen för ca 2 år sen. Jag tränar ca 3 ggr/vecka, ofta 4-5 ggr under sommarhalvåret. Varierar mellan bikramyoga, styrketräning (crossfit) och löprundor på ca 6-7 km. Det tog 35 år att skapa den vanan, viljan och rutinen då jag aldrig gillat att träna. Jag jobbar också heltid och har tre barn. Dina ambitioner är så höga och jag vet varför. Du vill se skillnad plus att högt uppsatta mål gör ofta att man kommer längre. Mitt råd är ändå att börja lägga till ett extra pass i veckan (max 2) och när du älskar det och är beroende av det kan du lägga till mer. Om fredagen är där och ingen träning blivit av kan man alltid få in 2 pass på helgen och ändå vara nöjd… Träningsmål som inte blir av ger inte bara dåligt samvete. Man blir stressad över det också. Stress leder till andra dåliga och ibland destruktiva vanor. Jag har egen erfarenhet.

  Dina övriga nya vanor är perfekta! Du kommer känna och se stor skillnad tack vare dessa.

 23. Åh att äta lugnt, sitter här och tänker på det. Jag gick en ätstörningsbehandling förra våren och lärde mig äta lugnt. Lägga ner, andas mellan tuggorna så kom en sommar och jag tappade allt. Jag föll tillbaka till ätstörningarna och sitter här och inser att jag måste börja med det där igen. Äta sakta, njuta av maten, äta utan ångest. Det gör man i lugn takt, så bra att du skriver om det för nu påmindes jag om det viktiga :).

 24. Så ambitiösa mål! Om jag hade varit du hade jag valt ett av dem att satsa helhjärtat på, och kanske mer bli glad om du även klarar några av de andra men inte missnöjd om du inte kan. Nu är jag ju inte du, men tror att det kan vara ett bra tips ändå. Lycka till, hoppas såklart att det går som du vill!

 25. Heja dig Ebba,
  Du är verkligen på god väg. Helt rätt med regelbundna måltider, det är 80% av ett lyckat resultat. Sen vardagsmotion och övrig träning. Inte slarva med regelbundna matvanor, det är det som ökar din förbränning. Detta kommer bli super vännen, hejar på dig sötis!
  Kram niina

 26. Heja dig!!!!
  Känslan av att känna sig stark är oslagbar! Träning, fysisk aktivitet och rörelse är underbar och effekterna är ju inte konstigt nog att man orkar mer, hållningen blir bättre, kläderna sitter snyggare, sömnen är bättre och likaså humöret.
  Jag är i din ålder och må vara ytlig (enligt somliga) men sund mat och träning är vad jag och många av mina vänner samlas kring. Vi utbyter tankar, tipsar om recept, peppar varandra i träningen, hittar nya övningar, gymmar ihop, löptränar och yogar tillsammans.
  Hoppas du får en bra träningsvår!!!!

 27. Bra tips som alla kan ta till sig oavsett om man trivs med sig själv och sin vikt eller inte. Att gå 10 000 steg/dag och att äta ordentlig frukost mår alla bra av. Har varit så dålig på att äta frukost tidigare men sedan efter nyår bestämde jag mig och nu äter jag god frukost varje morgon vardag som helg. Kaffe med mjölk, 1 ägg och en hård smörgås med ost och tomat eller en liten skål med yoghurt med Havre hoops och russin. Jag har också lagt till ett mellanmål vid kl 15 mest därför att jag har dålig karaktär sittandes hemma och jobba under dessa coronatider. Gör lite fruktsallad med naturell yoghurt och en näve mandlar. Tack för pepp i dessa tider.

 28. Trots att du skriver långa och genomarbetade inlägg och får in dina privata mål i ett samarbete så är ALLT jag tänker när jag läser inlägget “pengar, pengar, pengar”. Jag förstår ju att samarbeten är en stor del av din inkomst i egenskap av influencer och det är inte samarbeten i sig som jag ställer mig kritisk till. Men det här kändes bara inte trovärdigt. Yoghurt fullsmockade med socker? Jag tror helt enkelt inte på att de är dina självklara val i din resa mot en hälsosammare livsstil.

  1. Hej Jenna! Vad trist att du känner så? Samarbeten är inte “en stor del av min inkomst”, utan det som är hela grunden i mitt bolag, som gör att jag kan anställa personer i mitt bolag och anlita duktiga kreatörer, som jag förser med jobb. Vilket gör mig så glad! Det gör mig faktiskt lite mindre glad att behöva – gång på gång – försvara min affärsmodell och mitt företagande. Och mina samarbeten som jag lägger mycket tid och energi på, för att få in naturligt i min vardag. Det är heller inte “Yoghurt fullsmockad med socker”, utan en yoghurt som barnen älskar – och som jag själv gärna äter. Jag gillar verkligen Skånemejerier – har handlat deras produkter sedan länge och är så glad över detta samarbete – och denna yoghurt innehåller betydligt mindre socker än mina andra yoghurts jag och barnen tidigare ätit till frukost och mellanmål, så för MIG är detta ett bättre och därmed nyttigare alternativ! Exempelvis Yoggi Original innehåller 12g sockerarter, medan BARA innehåller 9,7g – men jag förstår givetvis din synpunkt och respekterar den till fullo! Och sist men inte minst, tack för att du följer! Bästa hälsningar från Ebba

 29. Hej! Har med intresse läst. Ebbas blogg o alla kommentarer om den! Uppskattar att Ebba delar med sig av sin vardagstillvaro och med strävanden i en arbetsam o pressande tillvaro i corono tider! Hon bjuder verkligen på sig själv! Någon kommentar ondgör sig över att hon skriver om “kroppen kroppen kroppen” Trots allt är det bra läge att ta extra omsorg om kroppen i nuläget! Kroppen är vi synnerligen beroende av! Vår viktigaste tillgång- fungerar inte den så dör man! Konstigt vore att undlåta att skriva om omsorgen av den. Man får lätt intryck av kommentarer att “Bara” produkterna är den sötaste youghurtprodukterna som finns på marknaden. Så är det inte riktigt! För min egen del är jag underviktig o erhåller av sjukvården subventionerad näringsdryck och sötare än “Bara” produkterna. Givetvis är Enba ingen allvetare utan en människa som utgår utgår från sina erfarenheter i den omtumlande värld vi lever i och hon är rätt utåtriktad med många kontakter.Jag tycker att Ebba själv ska bestämma över vad hon vill berätta om sin vardag i stort o smått! Det är detta som gör bloggen inttessant! Sen är det upp till oss att följa henne eller inte!

 30. Heja Ebba!
  Hemma efter att ha övervintrat på Teneriffa.Känner mig bylsigare än vanligt. Givetvis har jag gått upp!Grrr! Mina vänner tar ju gärna ett glas vin eller två men jag dricker inte vin sen fem år. Då har jag beställt kaffe med kaka eller glass, så nu får man ändra sig! Då jag gick in på ditt brev, fick jag genast lust att sluta med det kaloristinna som jag ätit .
  Du som är ung och ändå är klokare än mig får jag tacka på förhand! Thanks!
  Kram Barbro Norberg

 31. Kämpa på Ebba!
  Tycker själv det är så otroligt svårt att orka prioritera sig själv med två små barn. Hur gör man liksom?
  Själv har jag inga problem med övervikt men däremot har jag fått order från läkare att prioritera motion, sömn och bra mat för att jag ska må bättre. Det är så viktigt för att hjärnan och kroppen ska fungera som bäst.
  Än har jag inte lyckats men målet finns iaf!

 32. Hej Ebba och grattis till dina livsstilsförändringar som säkert kommer att göra dig piggare, friskare och starkare. Jag vet att det är oartigt att ge råd oombedd, fast jag har ett som jag tror skulle ge dig mer ro och frid vid middagsbordet på kvällen. Fick tipset av en kollega i England där det tydligen är vanligare: att låta barnen äta först och sedan ha middag på tu man hand när de små lagt sig. Speciellt nu i hemmatider när familjen ses mycket ändå, kanske det är en vuxenstund som gör gott. Kram och lycka till med hälsa, företagande och livet.

 33. Hur vill du att Marianne ska känna inför sin kropp som tonåring/ung vuxen? Hur lär det här henne något om
  självkänsla?
  Jag blir så oerhört ledsen och besviken av att läsa om den här typen av vikt-och hälsohets utan någon som helst analys eller eftertanke. Så deppigt, så anti-feministiskt, så världsfrånvänt.
  /Karin

 34. Toppen att få lite tränings- och hälsoinspiration från någon som (i det avseendet) är ”vanlig”. Ofta kommer det ju från de redan frälsta. Kör på! Ska bli spännande att följa!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.