Kungligt fredagsgodis – och vem bar veckans röda look?

Jamen, det BLIR ett kungligt fredagsgodis, för här i bloggen ställer vi inte in – vi ställer om…

Och kan drottningen ställa om, så kan vi! Här ser vi en av veckans många digitala lösningar, när drottningen tog emot Ungerns ambassadör på länk från Windsor. Flott gjort ändå!

Nej, inget slarv här inte. Inga myskläder heller. No, no, no.

…Och särskilt mycket BEHÖVER inte heller ställas om när drottningarnas drottning också bjuder på veckans härligaste röda look:

Japp, Wiliam och Kate var också med, liksom prins Charles och Camilla…

Corona stoppar nämligen inte den här kvinnan från att bjuda på en lysande julröd outfit, ett kungligt leende och en mottagning för välgörenhetsarbetare på Windsor Castle, som var vackert julpyntat som sig bör.

Men här är man ju nyfiken på att vara en fluga på slottsmuren och höra vad de småpratar om… Är det kanske julplaner? Som vi alla andra pratar om just nu? Eller en fråga om barnbarnen? Och har hon i så fall fått ett PM?

En sista titt på looken, innan vi rör oss vidare i den kungliga veckan…

…Och då hittar vi faktiskt ännu en härlig röd look, närmare bestämt på Kate från parets besök i Wales. Prinsparet har varit ute runt om i landet för att uppmärksamma välgörenhets-initiativ:

En klassisk Kate-look men en kappa som tar plats och rutigt, som hon bär ofta och gärna. Är det kanske en rutig kjol också? Jamen, ser det nästan ut så?

Paret åkte med tåg och höll noga avstånd, likaså med ansiktsmaskerna…

…Är det ett Liberty-printat munnskydd på Kate, jag tycker att det ser ut så? Stylish i så fall!

…Och paret har som sagt rest runt för att uppmärksamma, hylla, möta och tacka några de eldsjälar som gjort viktiga insatser under rådande pandemi.

Här i Sverige fanns ju liknande planer för kungligheterna, kring att resa runt i landet – men det stoppades i och med de senaste restriktionerna. Jag gissar att det återupptas i vår eller så fort möjlighet ges. För här finns ju en funktion för kungligheterna. Så många människor blir så glada av ett besök, det kan verkligen betyda mycket, vilket jag ju själv sett på nära håll när jag rapporterat från kungliga besök.

Jamen, med det sagt avslutar vi väl detta lilla kungliga svep med ett härligt julkort från Haga slott?! Ja, så gör vi!

Foto: Glyn Kirk / TT, Chris Jackson / TT

KOMMENTERA KUNGLIGT GÄRNA!

12 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – och vem bar veckans röda look?

 1. Så fint att se drottningen tillsammans med barn och barnbarn, om än på behörigt Corona-avstånd.

 2. Får man lämna en utseenderelaterad kommentar om William? Ja, det får man, det får alla kvinnliga kungligheter stå ut med dagligdags. Varför i hela friden snaggar killen inte ner resten av håret? Sååå mycket snyggare om man har blivit tunnhårig än den där gubbfrippan han går omkring med nu. Han är ju inte ens 40. Kanske odla lite skägg också för att kompensera. Veckans kanske inte absolut viktigaste kommentar men ändå (😉)…

 3. Ebba! Du måste ju kommentera den kungliga babyn som väntas (Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofias glada nyhet). Såå härligt med en positiv nyhet i denna mörka tid…

 4. Och vilket FREDAGSGODIS det blev på kungahusets instagram när de under morgonen meddelat att prinsparet väntar barn no.3 – vilken glädje alltså!!

 5. Läsee detta inlägg senare haha måste bara skicka önskeinlägg: efter the Crown.. En prinsessan Diana-special 😍😍 (och gärna Camilla också.. Och hur gjorde hon för att bli accepterad av britterna? Vad är britternas syn på kungahuset nu 2020?)

   1. Dessutom är det inte längesen sist, i synnerhet inte med tanke på omständigheterna……

 6. Vi alla ställer om i dessa tider!
  Härligt med kungligheter, och drottningen är ju fantastisk. Skulle varit kul med ett inlägg om Nobel/klänningar ifrån Nobelfesten som varit. Men fint att se detta!

  1. Jag menar: Nobelfester som har varit, bakåt i tiden, pga att den var inställd i år.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.