Körförtroende, frihet och en säker (stil)bil

/ Stolt samarbete med Volvo Car Sverige och #carebyvolvo – foto Lisa Höök /

Solen gassar och min kompis Lisa och jag ska snart packa in barnen i bilen för att bege oss iväg och plocka jordgubbar på självplock. De är MYCKET peppade. Precis lika peppad är deras mamma inför att Volvo Car Sverige är med som partner i Säker stil-podden i sommar!

Vi har ju inte bil i stan, utan hyr alltid över sommaren. Livet härnere blir så mycket enklare med bil. Och roligare! Så mycket kul utflykter att göra. Jag kämpar ju också med att återvinna med körförtroende och är faktiskt på god väg. Nu är vänsterfoten också såpass frisk att jag äääntligen kan ha skor, känner kraften, kan promenera och ta mig fram.

Friheten att kunna köra upp till Marstrand. Njuuuter också av den praktiska aspekten, blir helt pirrigt lycklig av att bara kunna packa bilen full, in med barnen och köra iväg, utan att behöva passa bussar, tåg och tider… Ja, sånt som är självklarhet för er med bil året om, icke för mig.

Abonnemanget Care By Volvo gör det mycket enklare att ha bil. Det är också tryggt, du VET att allt ingår i den fasta månadskostnad och slipper oro för extra kostnader. Fri service, att byta däck, försäkring, ja helt enkelt en fullservicetjänst.

Här kör jag nya Volvo XC40. Gillar de många smarta lösningarna i bilen, som verkligen är perfekt för den resande familjen. Maxat bra bagageutrymme (ett av de största lastutrymmena i klassen), den smidiga sladdlösa mobilladdare där jag bara lägger mobilen på en platta, liten papperskorg med lock, fack under sätet – ja, listan kan göras lång…

Bekväma säten för oss alla fem i familjen. Och med smarta abonnemanget Care by Volvo kan du alltså köra Volvo XC40 utan att äga den…

Helt klart en Säker stil-bil detta! Ja, med betoning på säker. Volvos vision är ju att ingen ska skadas allvarligt eller omkomma i en ny Volvo år 2020. Här kommer också tjänsten Volvo on Call in, vilket jag tycker känns enormt tryggt. Det är kort sagt stöd om jag behöver assistans på vägen, även om jag själv inte KAN ringa på hjälp, oavsett var jag befinner mig. Vid en nödsituation, klickar man på SOS-knappen i bilen – och får hjälp direkt.

Apropå bil och utflykter, så har jag fått mycket frågor om tips häromkring Falsterbo och Skanör – det kommer snart, så håll utkik här i bloggen!

Tack Volvo Car Sverige. Nej, nu ropar barnen här, nu kööör vi!

26 reaktioner till “Körförtroende, frihet och en säker (stil)bil

 1. Världens bästa Ebba och världens bästa bil! Jag är så nöjd med min XC40, bästa bil jag har ägt! Vill aldrig ha någon annan!

  1. Hej! Jag är nästan säker på att det är väskan Elise från Wera, Åhlens. Så fin!

 2. Förstår precis vad du skriver om! Har en Volvo Xc 60 och vi är så nöjda.

 3. Du är en sådan förebild för bilägande! Fler behöver upplysas om att man inte behöver ha bil hela året, fastän man har stor familj! Jag ska göra precis som dig när jag får barn! Vill även tacka för trovärdiga samarbeten. Både hyra Volvo och hemkörning av mat. Klimatsmarta val!

  1. Tack Isabelle, så kul att höra – är så glad över detta samarbete, då det är en viktig pusselbit i min vardag med friheten att kunna köra bil härnere, dessutom XC40 där vi alla fem sitter bekvämt och åker säkert. Och ja, det är kämpigt ibland (ofta…) att vara utan bil i stan, men vi har fått det att funka nu i ganska många år. Tack för din kommentar! Glad sommar! Kram från Ebba

 4. Ha ha tyckte det stod könförtroende.Var nästan i Falsterbo en gång hällregn .

 5. Är själv inne på att byta bil men funkar den verkligen för tre barn med bilbarnstolar? Vi tycker det är lite trångt i en V70. Tack på förhand! /Anna

  1. Bilbarnsstolar är ju olika, åk och prova och ta med stolarna! Bästa sättet och ni får hjälp med inställningar och tips och tricks.

 6. Ligger just nu i ett tält på campingen i Falsterbo och läser din blogg… Så vackert här! Har aldrig besökt Skanör eller Falsterbo innan men blev inspirerad av din beskrivning av stället. Blev ett stopp här på vår tältsemester i längs Sveriges kust. Badade och solade med barnen idag på stranden i Skanör.

  Fortsätta blogga och podda, det piggar upp min vardag! 🤗

 7. Är det ett samarbete kostar det förmodligen inget för Ebbas familj!

  1. Ebbas familjs ekonomi är en privatangelägenhet! Ingenting för offentlig spekulation och diskussion.

  2. Volvo, jättebra absolut. Men var kan man köpa så fina, stora tygpåsar med namn broderat på som ni packar bilen med? Känner att sådana är ett måste till alla i familjen!

  1. En stilla undran! Hur många män har bilavtal om partnerskap med volvo jämfört med antalet kvinnor? Ebba redovisar att hon har det! Undras hur många manliga företagare som gör det!

 8. Hur gör man för att hyra/leasa enbart under sommaren som ni gör? När jag följer länken ser jag bara att man kan teckna sig för 36 månader… Precis som ni behöver jag ingen bil i stan, men under sommarmånaderna hade det varit perfekt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.