Första gången i skor – på över en månad!

Så fantastiskt fina bilder Ebba men HUR klarar du dig utan pjäxan?“. Haha, jamen HELT befogad fråga.

Så, en liten uppdatering om trasiga foten. Eller, nej, så ska jag inte säga länge: utan, den lagade foten! För nu SKA den bli bra. Bättre för varje dag. Uppmärksamma läsare dock såg att jag var helt pjäxfri på blogginlägget i fredags – men…

Ja, du ser – om du tittar noga – det ihoptejpade såret. Jag blev av med stygnen innan jag åkte från Stockholm, nu är det kirurgtejp och ett rejält plåster över hela, för att det ska läka ihop fint. Samt en linda över foten och benet för att motverka svullnad. Men jag erkänner, här var jag fåfäng (!) nog att ta av det och försiktigt dra på mig en sko. Första gången på över en månad, sån härlig men konstig känsla!

Pjäxan har jag som skydd, trots att jag återfått en hel del kraft i foten. Kan cykla med den, vilket jag till min lycka upptäckte igår! Och köra bil. Men pjäxan är till för att jag absolut inte ska eller får trampa det minsta snett, för senorna på yttersidan (som är ihopsydda och lagade) måste få läka färdigt. Vilket är farligt lätt hänt med barn, sitter jag i soffan och tränar foten och ett barn rusar in och ramlar är det så lätt hänt att bara, av ren reflex, kasta sig upp. Gah. Ledbandet kör jag däremot träning med så mycket jag bara kan. “Gasa / bromsa” och “trampa symaskin” och sen mycket högläge. Jag träffade en fenomenal fysioterapeut med inriktning på fötter, som jag ska upp till Stockholm och träffa igen om en vecka, för att få kolla av och jobba vidare med rehab.

Nej, nu ska jag visst leka med Playmobil-stallet här, tycker Ernst… Ganska skönt att vara inne lite såhär mitt på dagen, det är verkligen HETT ute idag. Hoppas att ni har en fin söndag! KOMMENTERA GÄRNA!

7 reaktioner till “Första gången i skor – på över en månad!

  1. Det är verkligen en märklig känsla. Samma med hur mycket muskler man tappar i vaden. Jag bröt foten för två år sedan och var gipsad i 6 veckor över sommaren. Till jul gick jag obehindrat i högklackat igen. Men det är en märklig känsla när man får ta på skor igen. Foten är så känslig för stötar och skav. Var rädd om dig.

  2. Det verkar inte som om Tina och allt hon kallar sig för bill dig särskilt väl! Hon verkar sedan lång tid helt besatt av dig och skriver oförskämda kommentarer.
    Fast jag kan uppskatta att du inte låter henne styra ditt liv men nog ger hon bloggen dålig smak ibland.

  3. När kirurgtejpen är borta, smörj ärret med aloe vera varje dag. Det sägs ge ett finare ärr. Lycka till med läkningen och rehabiliteringen.

  4. Till vilken fysioterapeut i Sthlm går du? / Hälsningar en som är inne på 7:e året med fotproblem

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.