“Hur kan du låtsas som att livet är som vanligt?”

Men Ebba, hur KAN du låtsas att livet pågår som vanligt? Hur KAN du tänka på vikt och kilon när alla andra pratar om Corona?! Hur kan du gå iväg och träna, när människor kämpar för sina liv? Hur kan du prata om en ansiktsmask när hela vårt samhälle är i kris?

Först och främst, tack för enormt mycket pepp i mail och kommentarer senaste dagarna med hejarop om att vi ändå fortsätter inspirera med Säker stil, på Instagram och i podden. Ja, och här i bloggen. Från hjärtat: Tack. Glad att kunna bjuda på lite guldkant i form av kungligt, mode och livet. Men. Jag har också fått ett par upprörda meddelanden skickade till mig de senaste dagarna. Som jag på sätt och vis FÖRSTÅR. Respekterar – och därför ville bemöta. Bemöta låter hårt, snarare förklara hur jag resonerar. Eftersom de är skickade som privata meddelanden till mig, så vill jag inte klippa in dem här, om än anonymt – men de kan sammanfattas med ovanstående synpunkter. Så, hur går då mina tankar?

Först och främst, jag är fruktansvärt orolig. För äldre i min närhet, för de som är i riskgrupper, för samhället i stort. Och i smått. Vi kämpar just nu på alla, ALLA, tänkbara fronter med Bookbinders där butikerna ekar tomma, beställningarna stannat av, med hyror och löner och ja, liksom många mindre lokala företag så är krisen här och nu ett faktum. Som ger mig en stor klump i magen. Detta skriver jag utan att på något sätt förminska oron för virusets spridning i samhället, alla som kämpar inom vården och de drabbade – men konsekvenserna är många. I mitt eget bolag och min egen verksamhet likaså, allt är just nu kastat omkull. Vart det landar vet jag inte.

Så, låtsas jag att livet är som vanligt? Blundar och tar en kaffe i solen och tycker att allt är toppen? Nej, verkligen. Inte. Samtidigt så pågår ändå livet, som läget är nu. Jag kommer iväg och tränar eftersom mitt gym är öppet, jag är frisk och jag har gett mig fasen på att bli av med några kilon jag är trött på att släpa runt på (just detta var tydligen ytligt att tänka på och prata om i dessa tider, så ber om ursäkt om det upprört någon). Barnen går i skolan. Det är extra viktigt att finnas där, känner jag, att läsa saga en extra stund, prata om deras oro och lirka fram deras tankar. Att just skolan ska stänga har de oroat sig mycket för, så jag är väldigt tacksam över att de går dit. Över att skolan gjort bedömningen att det är rätt, just nu. Jag har dock den största respekt för att människor sitter i karantän – både påtvingad och mer frivillig. Ändå vill jag tro att vi alla behöver en paus i världskrisen för att hitta lite energi och kraft. Då kanske min uppgift kan vara att bjuda på lite inspiration, pepp, tv-tips och förströelse? Ett nytt avsnitt av Säker stil-podden som ger en skön paus, ett skratt och nya tankar. Ja, till och med något så ytligt som en urnöjd selfie efter träningspasset, eller en peelande ansiktsmask som jag hann med när barnen lekte kuddkrig i vår säng?

Liksom alla andra, så knarkar jag nyheter, statistik och artiklar och läser å mycket jag bara kan – men någon expert på virus och folkhälsa är jag verkligen inte, varför jag inte vill använda min plattform till att sprida åsikter om detta. Sunt förnuft, ja. Åsikter? Jag förlitar mig i nuläget på den information och de riktlinjer som gäller och givetvis, vi måste alla ta vårt ansvar och vara extremt noga med hygien, vara hemma när vi är sjuka eller känner symtom och noggrant följa utvecklingen.

Så, vill man ha en dos vardagsliv, pepp och flärd så finns jag här. Ja, till och med ett och annat beauty-tips, boktips eller stiltips. Väldigt glad över att ni är många som uppskattar det. Vill man inte ha det, så väljer man bort det. Och var snälla mot varandra. KOMMENTERA GÄRNA!

126 reaktioner till ““Hur kan du låtsas som att livet är som vanligt?”

 1. Bästa jag läst på länge! Livet pågår och vi alla väljer vad vi fyller det med. Jag har bestämt att sätta guldkant på min och familjens vardag istället för att fylla den med oro och ångest. Jag håller mig uppdaterad men tänker inte låta det ta över min vardag. Heja dig Ebba, jag vill ha mer inlägg från dig som är inspirerande och om livet i allmänhet. Kram

  1. Klokt Ebba! Alla får vi bidra med det vi kan. Du bidrar med glädje och värme och klokskap. Det går att både vara klok, försiktig och omtänksam med sin omgivning och träna, tänka på ytliga saker och ägna sig åt förströelser samtidigt. Världshälsoorganisationen, myndigheter och forskare ger riktlinjer. Det räcker som vägledning. Klart man kan träna om man är frisk. Viss sans och balans vore finfint i samhället i stort just nu.

 2. Håller fullständigt med föregående kommentar! Fortsätt förgyll dagen med lite glädje Ebba, det förringar inte allvaret vi har omkring oss!

 3. Kör på som du brukar Ebba ✨ Njuter av att läsa din blogg & tänker (😉) att det är ju högst frivilligt att följa dig

  1. Bra skrivet! Det är också viktigt att traggla på med vardagen för oss som kan. De som vi behöver skydda måste skyddas av oss andra för att det inte ska bli en mänsklig katastrof. En dag är detta över men vägen dit är lång. Många företag kämpar i dessa tider och konsekvenserna riskerar vi att behöva leva med en tid. Inte roligt alls. Då är det skönt med inlägg som får oss att tänka på annat en stund. Kämpa på Ebba med allt!

 4. Jag har verkligen inget emot att man skriver om mer “ytliga” grejer i dessa tider. Däremot ser jag det som oansvarigt att inte göra allt man kan för att minimera sociala kontakter. Gym är en välkänd bakteriehärd så om man gärna vill fortsätta träna är t.ex. löpning och hemmaträning att föredra.

  1. Samtidigt, gymmet är öppet. Går ingen dit så kommer det att stänga för gott. Friska människor smittar inte. Träning är bra för att hantera oro/stress/ångest. Jag tror att livet måste gå pågå.

   1. Ja, gymmet är öppet & jag litar verkligen på att en person som Ebba – att hon tar ansvar & inte tränar när hon är sjuk. Det som oroar är att det finns själviska idioter (ursäkta ordvalet) som tränar samtidigt som de faktiskt är sjuka – det finns flera av denna kategori som inte tänker utanför sig själva & sin egen förbränning/muskeltillväxt. Tyvärr. Därför vi alla bör avstå träning på gym just nu 🙂 Peace!

 5. Helt rätt och mycket bra formulerat. Ebba! Vi kan inte pausa livet. Jag är själv nybliven farmor med allt vad det innebär av oerhört stor glädje men också av oro och omsorger av det sköra livet. Vi måste tro på det goda och verka utifrån det.

 6. Jag uppskattar att du kommer med välbehövliga pauser från krisen just nu. Ja det är hemskt, ja jag lider med människor som sitter i karantän och är absolut orolig för framtiden. Men som du skriver, jag slutar inte leva för det. Så länge jag känner mig frisk kommer jag fortsätta leva, inte på ett ansvarslöst sätt men fortsätta leva. Jag tycker du gör helt rätt!
  Själv väljer jag bort gymmet för hemmaträning och förhoppningsvis snart löpning i skogen, just för att gym känns som en extra riskfylld smitthärad. Men jag förstår också dom som går dit.

 7. Är så fint att du beskriver hur det känns för mina barn i din generation med oron för oss äldre och att få se hur ni ändå fortsätter att leva så gott det går. För oss är ni det som fortsätter om/när vi drabbas. Ni kommer troligen att få lindrig corona. Idag har regeringen lämnat besked att bl a ska firmor som dina få ekonomiska lättnader så ni kan fortsätta glädja oss när detta är över. Att satsa 300 miljarder på den svenska ekonomin är det rätta sättet att använda överskottet i statskassan.

 8. Såå bra skrivet! Bara för att man skriver/pratar om det ”vanliga” livet innebär det ju inte att man förminskar Corona-oron. Jag tror vi är många som vill fortsätta läsa dina härliga inlägg 😍.
  Heja dig Ebba!!!

 9. Hej! Visst är det härligt att läsa om vardagen, det är ju den vi lever i. Heja dig Harriet🏋️🤸

  1. Sluta inte skriva om din vardag! Jag försöker leva på som du, även om jag jobbar i resebranschen som är så hårt pressad just nu. Din och andras inlägg om vardag, träning och mat ger mig en välbehövlig paus från krisen. Tack!

 10. Toppen! Jag vill gärna ha lite rolig inspiration i mitt flöde. Information om viruset vill jag ha på nyhetssidorna.
  Jag tänker att det här är ett perfekt tillfälle att faktiskt ha tid att göra en ansiktsmask och träna (hemma eller ute om gymmet har stängt). Kanske finns det även mer tid att laga mat som en mår bra av, boosta med frukt och grönt så vi klarar viruset bättre 🙂

  Bra jobbat Ebba!

 11. Håller helt med dig Ebba! Vi kan ju inte sluta leva våra liv? Kör på! Heja dig!

 12. Bra Ebba! Tycker precis som du, livet måste fortsätta fast det är tuffa tider. Man måste hitta något positivt att focusera på ❤️

 13. Helt rätt! Även om vi har Corona, höga flöden, stormar som Gudrun eller andra samhällsstörningar som finns och är omkring oss så fortsätter livet och vardagen. Den kanske ser annorlunda ut just nu men (med risk för att låta som jag jag förminskar) spridningen av covid-19 kommer minska och sen är samhället tillbaka med toapapper på hyllorna (varför denna bunkering av toapapper?) Det jag ville säga var TACK för att du visar din vardag och heja dig! 💪🍾 (ja ta ett glas bubbel, det är ändå måndag och fira livet i dessa tråkiga tider)

  1. Precis så är livet!! Själv har jag varit med om minst 4 omvälvda händelser i mitt liv, trafikolycka med dödsfall, mamma tog i trafikolycka några år senare o självmord i familjen något år därpå o ja… osv osv o fortfarande idag ( över 30 år senare) kan jag minnas hur det såg ut längst vägen när vi körde in till sjukhuset, vilka grannar som gick med matkasse hem från affären, vilka som klippte gräset osv, livet pågick o fortsatte som vanligt för de som inte var inblandade i min sorg/chock. Detta är en kris för sjukvården i första hand o få av oss kommer o mista någon eller få men för livet, varken fysiskt el psykiskt av denna händelse så låt oss alla agera med sund förnuft. Stanna hemma om du är sjuk ( precis som vanligt) men liv annars här o nu.

 14. Jag håller helt och hållet med dig Ebba! Det vi behöver just nu är helt normala och vardagliga saker. Träning, aktivitet mm. Vi kan inte helt slukas av Corona och dess följder.
  Vill också säga att jag blir inspirerad av dig. Vill också ta tag lite mer i kost och träning och gå ner de där sista kilona som stör.
  Har nyligen också upptäckt din podd. Förstår inte varför jag inte lyssnat på den tidigare men har ju nu många avsnitt bakåt att lyssna på.
  Kramar från Kicki

 15. Tack Ebba för detta inlägg! Jag känner verkligen att jag behöver positiva nyheter, tankar och stunder av reflektion och pepp i dessa tider när många är helt panikslagna. Jag blir nedstämd av allt som det är! Precis som du, går jag till gymmet lite oftare än vanligt då det fortfarande är öppet. Mamma, pappa och lillebror är utspridda utomlands och får inte lämna respektive land. Det känns extra jobbigt att vara borta från dem så jag försöker tänka positivt så gott det går och göra det bästa av saken… this too shall pass.

 16. Ebba, du gör helt rätt i att fortsätta med att bjussa på träning, stiltips och tankar som hör det vardagliga livet till. Vi kan inte gå upp i eländes-elände för det gör ingen gott! Vi är alla medvetna om vad som försiggår i samhället och globalt; icke desto mindre behöver hjärnan lite vackert och vanligt vardagligt att vila i. Kram och tack för att du och Emilia kör på!

 17. Hej,
  Instämmer i att vi BEHÖVER lite paus och vila från allt som just nu skapar oro. Tack för att du kämpar på och för inlägg som sprider glädje, lite flärd och pepp. Super!

 18. Gillar dig Ebba, och du gör helt rätt tycker jag. Bra jobbat! Du är bäst! Stor kram!

 19. Tack! Ska vi orka är pauserna från eländet guld värda. Så bara fortsätt som förut 😃.

 20. Hej Ebba, fortsätt på utsatt väg, vi behöver tänka på annat!! Dina inlägg behövs tro mig så sluta aldrig.
  jag driver eget företag och idag fick jag frågan, är du inte orolig? Hur kan du vara så glad hela tiden?
  det är väl klart jag är orolig men det går inte att tänka så hela tiden, man måste ställa in sig på att det kommer bli bra, det kommer gå över, man får kämpa på helt enkelt och livet stannar ju inte, man får bara tänka till lite över sina handlingar. Ikväll skall jag träna och sen gå ut och äta middag med en vän. Och tvätta händerna. Utavbarahelvete… 🙂

 21. Fortsätt som du gör, för om virus och elände är det som många andra som skriver om. För att orka med det så behövs lite glamourpaus.
  Jag har bestämt mig för att bara se på nyheterna en gång om dagen, för jag orkar inte ta in allt elände som pumpas ut hela tiden. Radion har vi stängt av, bra eller dåligt – men det går inte att ta in allt.

 22. För att orka med den kris vi har nu med Covid 19 och den ekonomiska kris som kommer sen så måste vi få kunna koppla bort och då är det underbart med din blogg/insta stories. Gick själv till gymmet flera gånger förra veckan för att rensa huvudet efter långa arbetsdagar nu i dessa kristider.

 23. Du är alltid mitt i prick Ebba!
  Idag glädjer jag mig åt att ha fräscha nyfixade naglar och åt att jag är två kilo lättare än för två veckor sen pga äter enligt kostschema. Däremellan tar jag allt som sker på största allvar. Det ena utesluter inte det andra.
  Tack för alla fina inlägg! Kram

 24. Jag vill absolut läsa om vanliga saker i din blogg och att du ska fortsätta skriva om livet! Corona-situationen kommer inte bli bättre av att du slutar skriva om livet!Heja!

 25. Fortsätt som du gör! Vad hjälper det att spä på det dystra läget i varenda kanal? Folk måste bli bättre på att tänka flera tankar samtidigt- livet pågår trots att det är kris i världen och det kan behövas lite paus från all rapportering ibland. Den som vill koncentrera sig på nyhetsrapporteringen enbart kan ju göra det.

 26. Älskar att få ett break från allt: alla kan inte prata om det. Fortsätt precis som du gör!

 27. Hej som anställd inom akutsjukvården så tror jag på att vi bör ha en sund inställning till det som händer runt om oss. Det är är inget som kommer vara över på en vecka eller två. Allt visar snarare på att det kommer pågå länge. Vi måste hitta ett hållbart förhållningssätt till det inträffade. Vi ska vara aktsamma och följa de råd som myndigheter ger oss med det innebär inte att man måste sluta njuta av en ansiktsmask eller en kopp kaffe i solen.

 28. Helt rätt resonerat av dig, tycker jag! Nu måste vi följa myndigheters råd, vara rädda om andra genom att undvika många sociala sammanhang, tvätta händerna ofta och stanna hemma om vi är sjuka. Förutom det tar vi ansvar för vår egen fysiska och mentala hälsa genom att fortsätta träna, vara utomhus, dricka ljuvligt kaffe och börja borsta av vår-bootsen. Att sprida rädsla och oro känns inte strategiskt nu. Vi behöver vara kreativa omkring hur vi får en vacker vår även om vi också följer direktiv gällande smittskydd. Heja Ebba! Du ska veta att jag uppskattar bloggen och din och Emilias underbara, roliga podd!

 29. Jättebra inlägg Ebba! Vi behöver få en paus och fylla på energi nu mer än någonsin så fortsätt med det du är bra på, att skriva och inspirera!
  Ta hand om dig! Det behöver vi alla göra just nu!

 30. Angående att gå och träna: det är väl bra om du håller dig frisk?! Att ha normalvikt och vara tränad bidrar till att inte belasta vården när man väl drabbas av viruset. Jag ser det som myndigheternas uppgift att stänga t ex gymmet om risken blir för stor (som de har blivit i många andra länder i Europa). Så länge det är öppet och du tar hand om din hälsa på det sättet ser jag det som något positivt.

 31. Kör på bara! Corona kan jag läsa om överallt så jag ser gärna annat här inne hos dig!

 32. Helt rätt! Det är klart att livet och vardagen fortgår som vanligt, om än med vissa förändringar. Vi behöver kultur, njutning och lite flärd för att skingra tankarna från virus och klimatkris, för att må bra och känna glädje och få nya erfarenheter. Och träningen är ju superbra för att stärka immunförsvaret och öka chanserna för kroppen att hantera virus. Det vill jag gärna höra mer om också! Tack för att du fortsätter sprida vardagsglädje och kungligt fredagsgodis!

 33. Fortsätt skriva om härligheter och livets upp och ner. Som någon sa här tidigare, Corona kan man läsa om i andra sammanhang.

 34. Fortsätt Ebba som du brukar. Försvinner dessa vardagliga inlägg så kommer allt endast kretsa kring Corona. Då kommer i alla fall jag bli knäpp i huvudet.

 35. Hej!
  Du gör rätt i att följa riktlinjer från myndigheten men i övrigt leva och ta hand om dig. Fortsätt sprid glädje och inspiration som du gör, det mår vi bra av att läsa.
  Tack Ebba!

 36. Det är såklart jättehemskt det som händer i världen just nu, både de som blir sjuka och det som händer med ekonomin och vårat samhälle i stort. Men åh, jag tycker inlägg som veckans kungliga fredagsgodis och uppdateringar om träning, vardag eller något annat ger en SÅ välkommen paus från alla katastrofnyheter, reportage och annat. Det får mig att påminna mig om att det här är något vi kommer att ta oss igenom, vi kommer att komma till en period där vi tittar tillbaka och minns hur det var under Corona. Jag tror det är viktigt att inte glömma vardagen, livet måste på nått sätt gå vidare trots Coronans framfart. För om vi inte tillåter oss själva att tänka på annat en stund kommer den här perioden bli tung, allvarsam och bara hemsk. Det kanske det blir ändå men att hitta små ljuspunkter i vardagen, om än de må vara ett inlägg om träning, ett recept tips eller nått annat, något som får oss att le en stund, det är så mycket värt. Så snälla Ebba, fortsätt skriva om vardagliga ting, det ger i alla fall mig en mer än välkommen ljusglimt i vardagen. Om än i Coronavardagen.

 37. Det vi behöver just nu är sådana härliga inlägg om det ”vanliga” livet. Positivitet och glädje gör att vi orkar med det tunga. Fortsätt❤️

 38. Kör på bara! Corona läser och hör vi om överallt annars. Skönt att läsa om ngt annat också.

 39. Fortsätt skriva om positiva saker . Vill gärna läsa om lite flärd och glamour. Nu behövs det mer än någonsin . Tror nog att vi förstår allvaret i det här ändå . Ingen orkar väl prata om corona hela tiden . Det skyddar oss i alla fall inte från smittan . Livet och vardagen fortsätter om än lite annorlunda . Allt gott 🙋‍♀️

 40. Fortsätt skriva som du gör. Du glädjer så många. Och vi förstår att det bakom allt ”glättigt och ytligt” också finns en allvarlig sida. I tider som dessa behöver vi normalitet. Kram 😃🌸

 41. Fortsätt skriva som du gör. Du glädjer så många. I tider som dessa behöver vi normalitet. Kram 😃🌸

 42. Jättefint inlägg som speglar min vardag väldigt mycket. Tack för dina kloka ord. Tack för att jag fick känna igen mig. Tack för du ger mig kraft att fortsätta vara en lugn, stark och förhoppningsvis positiv kraft till min omgivning och framför allt mina barn.

 43. Tycker att du gör rätt så skönt att få något annat i tankarna något som är positivt . Allt är oro runt omkring därför behöver vi alla ha en paus .. o när allt är över går ju faktiskt livet vidare…… alla är vi unika därför bemöter vi problem på olika sätt o allt är ju upp till var o en hur vi gör…. tack att du finns !, o gör

 44. Bra Ebba jag vill jättegärna fortsätta att bli inspirerad av din ”resa” att förlora några kilon. Älskar det!! Tack för att du gör det!

 45. Jag läser tillräckligt om Corona och läser helst om det hos Folkhälsomyndigheten och på Regionens sidor.
  Du inspirerar mig till träningen och sund kost. Att hitta balansen som känns rimlig för mig hårt arbetande – men också som mamma och fru. Kan ibland känna ett jättestort behov att få lyssna på Säkerstilpodden, spana in kungligheter och drömma om den perfekta vårgarderoben. Ytligt – ja, kanske, men viktigt för mig.
  För mig är du ett föredöme. Fortsätta på samma sätt.

 46. TACK för ett sakligt och vettigt inlägg – igen. Tack för att du fortsätter att sprida sunt förnuft och på ett vis ett lugn i kaoset med vardagliga inlägg. Tack för att du förmedlar att vi behöver tro och lita på de myndigheter som vi har, att de gör vad vetenskapen och de tror är bäst för Sverige som helhet. Tack för att du inte sällar dig till de självutnämnda experter som tyvärr poppat upp som svampar ur jorden. Tack för att du inte spär på den oro som redan finns. Tack för en underbar blogg som går att luta sig mot när jorden i övrigt skakar omkring oss!

 47. Tack snälla Ebba för dina kloka och fina tankar. Jag delar dina åsikter och tankar fullt ut. I dessa tider där livet för oss alla sätts på prov är det för ett ögonblick skönt att få se lite flärd eller få boktips. Stort tack. 🎀👒🧸

 48. Så härligt med lite annat innehåll än bara corona överallt och tack för att du inte som så många andra tar på dig expertrollen och uttalar sig om hur regering eller allmänheten bör agera. Tack!! Ös på mode, drömmar, träning (lyckost dig att ditt gym är öppet) och beauty!
  Kram

 49. Hej! Jag måste bara skriva . Jag tycker att vi behöver lite annat än bara coronavirus. Fortsätt som Du gjort det är så skönt att få annat att tänka på. Jag har fått stränga order från mina barn att stanna hemma , då är det så roligt att få läsa dina tankar. Jag tror inte att Du inte bryr dig om andra. Fortsätta att vara dig . Beundrar dig och din familj. Tack för dina skriverier.

 50. Fortsätt som du gör!! Tycker både dina inlägg här o på Instagram är som en frisk fläkt o det är nåt vi behöver mer av just nu.

 51. Tycker du ska fortsätta som innan! Tänk bara på att ta hand om dig själv. Att aktivt vara i energiunderskott kan ge svältsymptom som till exempel nedsatt immunförsvar. Det är jätteviktigt att äta fullvärdigt och regelbundet för att immunförsvaret ska fungera.

 52. Så skönt att få läsa lite om vardag och annat också! Vi behöver alla lite avbrott i nyhetsflödet nu

 53. Älskar att du fortsätter prata om “vardagen” man får tillräcligt med corona prat överallt annars, vill man inte lyssna på dina vardagliga saker så kan man sluta läsa din blogg och börja kolla ännu mer på nyheter…

 54. Hej, ja vi lever i en stund nu där vi inte vet hur saker och ting kommer utvecklas. Jag blir så less när olika folka sprider saker vidare och inte själva vet vad som är falska och sant om corona. Vi människor blir så lätt påverkade av allt när det är kris. Jag själv känner mig spänd och super orolig. Så är jag den som ska vara starkt inför mina barn. Jag tycker du gör helt rätt och uppskattar att du skriver om vardagliga saker. Jag håller också på med vikten och träning. Känner lite vad är meningen nu det här är ju inte viktigt med tanke på viruset. Men jag forsätter kämpa på äta bra tränar hemma viket jag ändå hade planerat innan detta viruset bröt ut. Fortsätt med det du gör för du gör skillnad Ebba. Lyssna inte på dom som tycker annat.

 55. Ebba, super bra skrivit och jag instämmer att livet är här och nu och det räcker med all annan rapportering om Corona-viruset. Tack för bästa bloggen! Kram E

 56. Då måste jag vara en som, hu, hatar ”gå ner några kilon prat” så vi får lite balans här i kommentarerna.

 57. Dearest Ebba,
  please do not stop inspiring us as in doing so you are giving us a little break from everything that is happening around us, if ever we needed a momentary break from reality it is now, so as long as you “orkar”, please continue sharing bits and thoughts from your everyday as you have so generously done so far. I for one am grateful for every chance I get in these troubled times to just set a side my worries for a few moments and breathe in a little inspiration. In the long run and we are in for a long run this will become more and more precious. So from me, thank you and please continue as you have been doing,

  Varma hälsningar från Island,
  Sigurrós Alice

 58. Fortsätt som du gör. Oron känns större än viruset just nu. Det är skönt att kunna kolla dina stories eller läsa i bloggen om det som också är det som vi annars anser vara ”normalt”. Information om Corona får jag helst från WHO, myndigheter mfl. och då kan jag själv ta reda på det. Fler självutnämnda experter behövs inte. Fortsätt bara exakt som du redan gör!

 59. Jag arbetar väldigt långa dagar (vardag som helg) med hantering av Corona. Jag har familjemedlemmar bosatta i norra Italien och familjemedlemmar som blivit fast i länder som stängt sina gränser.
  Allt i mitt liv handlar om det där förbaskade viruset. Som vi alla visste skulle komma en dag men ändå inte kunde ta in konsekvenserna av.

  Så snälla, jag vill gärna läsa om något annat. Något som gör livet mer normalt. Till helgen ska jag vara ledig. Är det sol då kommer jag sitta och blunda mot den med en kaffe i handen.

 60. Precis så! Bor i Frankrike där vi från imorgon bara får gå ut för att handla mat eller för läkarvård/apotek eller gå till jobb som inte är möjligt att göra hemifrån. Ingen skola, inga aktiviteter, inga middagar med familj eller vänner än mindre restaurang. Inga möten med vänner i en park. Än vår vi springa en runda ute om vi gör det ensamma. Och ack vad jag är glad för dina inlägg som får mig att tänka på något annat än stund! Som inspirerar mig att köra ett kort pass med vikter och band i källaren. I livets allra största kriser måste man få skratta en stund för att orka med allt det andra. 💕

 61. Så bra skrivet! Verkligen spot on, tack gode gud för att det fortfarande finns människor som dig, som iaf försöker att leva på så gott det går. För något annat kan man ju liksom inte göra, för något facit har vi inte än. Dvs att tycka att någon annan gör helt fel går liksom inte ihop, för kanske var det precis rätt beslut som fattades av den där personen som man inte höll med alls där mitt i kaoset.
  Fortsätt med det du gör, för det uppskattas av många, även i bistra Coronatider. 🙂💕

 62. Hej Ebba!
  Jag tror de flesta av oss ar lite oroliga och fundersamma over framtiden men jag tycker det ar helt ratt att du forsatter sprida gladje pa dina kanaler, det ar ju ocksa ditt jobb precis som vi andra forsoker jobba vidare med vara jobb sa maste ju du det ocksa. Sjalvklart far man ha lite kansla av vad man sager, marknadsfor osv for att skapa balans och trovardighet (nagot som jag tycker du om nagon influencer ar bra pa)
  Jag gav mig ut pa en promenad igar och var trott och orolig pa allt Corona prat och ville ha lite frisk luft och rensa hjarnan lite, satte pa en pod (inte er) och blev sa trott nar det hela borjade med 20 minuters langt corona prat, precis samma diskutioner som de hade varit pa jobbet hela dagen… Lat experterna prata om det har isallet och sa kan du som expert inom ditt omrade forsatta sprida gladje och nagon minuts paus i detta kaos.

  En sista kommentar, Heja dig och lycka till med traningen, en dag i taget!

 63. Men vi kan inte leva som vanligt, tänk om alla fortsatte träna på gym, gick till fik.’ då skulle smittan spridas ännu mer. Jag har varit tvungen att sluta med mina antireumatiska tillfälligt så mitt immunförsvar blir bättre. Är 48 år och riskgrupp.
  Varit träningsmänniska 10 h/v innan sjukdom. Men skulle inte gå till gymmet nu.
  Tackar för att du fortsätter skriva om det du jobbar med, det glädjer!

 64. Helt rätt beslut av dig! Vi behöver prata om annat och tänka på annat – inte sitta hemma och vara rädda. Så tack för att du skriver som vanligt! Vi har tillräckligt med ”experter” so skriver om sådant de inte vet ngt om ändå.

 65. Ja, att folk gör på detta sätt och klagar på dig. Låt bli att läsa bloggen, följa på Instagram och lyssna på podden. Du ger oss en härlig glimt av världen som är skön att njuta av när det finns mkt att oroa sig för. Fortsätt att skriva och dokumentera det du gör ändra inte på ditt sätt. Gnällspikarna kan vända sig någon annanstans. Kör på och lycka till med din träningsresa, och fortsätt på ditt sätt Ebba🌺🌺👍

 66. Heja dig! Det är väl jättebra att fortsätta ta hand om sin hälsa genom att äta bra och röra på sig. Vad ska man annars göra, bara sitta och scrolla Corona? Så bra med blandningen på din blogg som vanligt.
  Sedan är det såklart viktigt att hålla koll på riktlinjer och följa dem. Har varit hemma med lätt förkylda barn och lätt förkyld själv. I vanliga fall hade vi jobbat/gått i skolan eftersom vi är pigga och mår bra annars. Men det är bara gilla läget och göra det bästa av det. Baka, vara ute i skogen bakom huset, läsa massor av böcker mm och vara glada att ingen egentligen mår dåligt

 67. Tack för att du sprider positiv energi og ger oss innehåll som flyttar fokus til mindre allvarliga ting. Det är ett väldigt viktigt jobb just nu!

 68. Hej Ebba, jag ar ocksa besatt av allt som har med coronaviruset att gora och uppskattar sa att lasa din blogg och fly undan fran all oro en stund. Jag tycker att du ar sa duktig som kombinerar intelligens med humor och varme och arlighet. Det enda som gor mig ledsen med din blogg ar all kritik och alla pekpinnar du tycks fa. Hoppas du har tjock hud for det skulle bli tomt i mitt liv om du slutade skriva och dela med dig.

 69. Tummen upp för dig Ebba!👍 Det är jobbigt för alla företagare i dessa tider! Men nu när människor inte kan semestra utomlands, undviker restaurangbesök och bunkrar mat mm. så kommer en annan tid! Bakom molnen finns solen! När vi kan börja leva som vanligt och den bunkrade maten är uppäten, så har familjer och ensamstående gott om pengar att börja komsumera igen! Heja Ebba och tack för din positiva framtoning🍀🍀🍀

 70. Livet pågår ju trots pandemi. Det känns fint att du delar med dig av tankar, funderingar och det där pusslet som inte är ett pussel.

 71. Det finns väl inget bättre än att ta hand om och prioritera sig själv i såna här tider, för att vara stark för andra när det behövs.
  Take care!

 72. Tack för att du ger mig några minuter av lugn och ro varje dag. Heja dig, lev livet!

 73. Tack Ebba! Du är klok som vanligt! Håller med dig 100% Fortsätt var som du är & förgyll på ditt sätt! Det mår iaf jag bra av! Mitt i all oro som finns nu har skall man inte sprida mer oro, utan man får leva på som vanligt men självklart göra det man kan med sunt förnuft och basal handhygien osv. Brukar inte kommentera hör men nu kände jag ändå att jag vill ge dig mitt stöd. Ta inte åt dig av kritiken!

 74. Att vilja vara stark och hälsosam är ingenting som är negativt eller ytligt.
  Jag personligen anser att det faktiskt är just nu det är som viktigast att hålla sig frisk, stark och glad för att klara sig igenom detta. Så när du lägger upp en bild efter ett gympass, en fin kappa eller en kaffe i solen blir jag bara glad och motiverad.
  Om ingen hade lagt upp glada och fina bilder så hade det nog varit ännu svårare att orka med allt detta som pågår.

  Kram

 75. De fåtal bloggar jag läser nuförtiden gör jag just för att få lite förströelse, inspiration och idéer så jag vill verkligen att du ska fortsätta skriva om alla ”ytliga” saker. Vi måste ju få drömma om att vardagen någon gång kommer bli mer normal igen.

 76. Fortsätt precis som du gör, du gör det så bra! Klok och inspirerande.
  Soliga kramar

 77. Bara fortsätt att inspirera och ge oss en stunds förströelse i dessa bistra tider. Hysteri och rädsla utrotar inte detta virus. Låt oss fortsätta att lyssna på experterna och följa deras råd. Hoppet måste få leva i våra sinnen och även glädjen över livet. Keep going!

 78. Tack Ebba!
  Att du gör det du gör. Som du skriver, man läser och läser, pratar och pratar om allt som händer. När man läser din (och andras) bloggar gör, i alla fall jag, inte det för att få nyheter om läget eller för att spä på oron som ändå bubblar där inom oss. Det är befriande att läsa om livet som rullar på och helt världsliga ting som hudvård och några extra kilon ❤️

 79. Urk för elaka människor och kommentarer. Tycker det är mycket som går till överdrift gällande corona. Folk hetsar upp sig pga vad media skriver och som förstoras upp istället för att läsa på om corona genom säkra källor. Bara för att en influensa härjar så ska man fasiken inte sluta leva. Givetvis hålla sig undan om man har symtom som snuva hosta etc men som frisk utan symtom så lev! Heja dig Ebba! Puss och kram

 80. Du gör helt rätt! Oron kring Corona ser ut att få allvarligare konsekvenser för samhället i stort än själva virusspridningen i sig. Friska personer måste ut och försöka leva som vanligt, annars brakar allt samman. Med all respekt för de rekommendationer som gäller kring hygien osv förstås.

 81. Tack Ebba! Kloka ord! Uppskattar verkligen att ni fortsätter skriva om mode, flärd och beuty! Är gammal Iva sköterska, pensionerad och tillhör riskgrupp! Du förgyller min vardag🤗
  Snälla fortsätt att skriva som du gör om både smått som stort🤗🥰🙏

 82. Jag uppskattar så mycket att du skriver om annat än corona viruset. Det får man mer än nog av på tv, genom nyheterna mm. Särskilt om man som jag just nu är hemma från jobbet pga att jag tillhör en riskgrupp.

 83. Så skönt att slippa läsa om corona ngnstans.! Tack Ebba för din fina blogg

 84. Livet går vidare och måste ju fortsätta. Jag är inte en person som är rädd av mig. Tvärtom, det är få saker som oroar mig (om man bortser från saker som rör barnen då…). Men även jag har påverkats av detta. Genom att jobba hemifrån, genom att mitt jobb som lärare plötsligt blivit en helt ny situation för mig och alla mina kollegor, genom att barnen har frågor kring allt som händer, genom att barnens morfar sitter fast på andra sidan jorden och vi bara håller tummarna att allt går bra och han kommer hem till helgen.

  Jag tar tacksamt emot en selfie på gymmet, eller vad det än kan vara. Livet går vidare och man måste få chansen att inte bara se alla katastrofrubriker vi matas med överallt just nu.att få känna att vissa saker liksom är “som vanligt”, det tror jag bara är bra. Att fastna i katastrof-tänket är inte bra!

  Tack för en trevlig blogg. Jag kommer fortsätta komma hit!

  1. Jag hoppas innerligt att Sverige inte är nästa Italien eller Spanien. Hur kan Sverige fortfarande ha skolorna, simhallar, bibliotek, gym mm öppet. Detta bidrar till att folk rör på sig, smittar och bli smittade. Resten av länderna har redan en tiden sedan stannat upp samhället i hopp om att den sk. kurvan inte blir för hög, dvs att sjukvården klarar av att sköta alla fall samt att den värsta perioden fortare går över. När man i Sverige funderar och diskuterar har resten av världen redan reagerat. Och det är detta som jag bara inte förstår. I Finland har det ex. tydligt listats vems föräldrars barn som måste få dagvård och gå i skola. Och alla förstår. Alla hjälps åt. Allt fixas. Är så otroligt stolt hur det finska skolväsendet lyckats ordna så suveränt och fått igång distansskolan. Allt funkar i det stora hela. Visst ekonomin och sättet att leva förändras och drabbas men bättre för en kortare period än en längre. Dessutom pratar vi om människoliv. Ingenting är väl ändå viktigare än att få hålla sina nära och kära med sig?! Ekonomin repar sig. Med tiden. Så Sverige, dags att agera? Eller är det redan för sent? Är det omöjligt att i snabb ordning stifta en undantagslag där makten koncentreras till regeringen? Det är här skon klämmer? Kämpa Sverige! Livet fortsätter men efter den tuffaste coronaperioden.

 85. Ebba, så tacksam att få kika in hos dig och få tänka på något annat än Corona, pandemi, ekonomi mm. Njuter av dina kungliga fredagar, sminktips, träning och ja du vet livet. Fortsätt som du gör är du snäll 🙏
  Kram

 86. Heja Ebba, uppskattar verkligen din pepp och jag vet att vi är många som behöver det dessa dagar! Kör på och strunta i gnällspikar som klagar! Skönt att få tänka på nåt annat! Se lite kläder smink och kungligheter. Snälla fortsätt! Kram

 87. Bästa Ebba! Det är skönt att få komma bort från den annars just nu så trista vardagen där allt kul ställs in och försvinner. Är tacksam för att din blogg och dina andra plattformar är virusfria!

 88. Tycker du gör helt rätt avvägning och tycker att du både nu och tidigare bjuder på en fin mix av mode och livsstil och vardagsrealism. Du är också uppriktig med att du gör så gott du kan och ibland blir det fel, ingen gör rätt jämt. Jag tycker du har en ärlig och uppriktig stil i din blogg som jag uppskattar, fortsätt som du gör!

 89. Hur kan folk ens med att skuldbelägga dig för att du väljer att fortsätta leva. Det är jättehemskt allt som händer och då ut flera perspektiv men att fortsätta leva kan faktiskt vara en överlevnadsstrategi. Jag hejar på dig alla dagar i veckan, kör på, det här är precis vad jag behöver. För den som inte vill ha någon ”verklighetsflykt” så finns ju nyheterna.

 90. Det är härligt att få ta del av den glädje och flärd som du sprider ❤️ En stor del av livet är redan fylld av Corona. För att orka behövs en positiv motvikt och vardagligheter. Att försöka fortsätts leva livet som vanligt tror jag är sunt. Det innebär inte att man ignorerar verkligheten så som den ser ut. På olika sätt hjälps vi alla åt för att ta oss igenom Coronatillvaron

 91. Jag tycker att det är OERHÖRT VIKTIGT att, allt som kan, fortsätter att rulla på som vanligt. Jag kan så klart inte tala för alla, men för mig känns det så himla viktigt just nu att få pauser i vardagen för man får hjälp att fokusera på något helt annat. Något fint och peppigt. Det betyder ju inte att man inte bryr sig eller förstår allvaret i situationen, utan bara att man behöver en paus för att inte falla helt.

  Alla måste också ha respekt för att man hanterar kriser på olika sätt. Inget sätt är mer rätt än det andra.

  Så fortsätt inspirera och sprida glädje Ebba! Du är grym och det du gör är viktigt!

 92. Hej Ebba! Du ger så mycket energi och glädje genom dina kanaler. Om det är något vi behöver just nu så är det just det. Energi, inspiration och längtan till den dag det vänder. För det kommer det att göra. Hoppas att det sker så snart som möjligt. Tills dess hoppas jag att du fortsätter sprida energi och inspiration så mycket du kan. Allt gott! /Astrid

 93. Att gå på gym dessa tider, och ytterligare inspirera andra till det, hoppas jag att du som offentlig person inte skulle göra. Du säger att du är påläst med viruset och dess spridning, det verkar inte så. Ifall du ser gymmet som din nödvändighet, så blogga/insta INTE om det, inspirera inte andra till smittospridning.
  Kolla bara dina grannländer, kolla resten av världen,
  vad deras restriktioner är, tror du att inte Sverige drabbas?

 94. MEN SNÄLLA, det finns tillräckligt med människor och sociala medier som rapporterar om Corona. Det är SÅ skönt att kunna läsa om något annat för en gångs skull. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer istället för att gnälla på att Ebba går till gymmet, för det gör minsann jag med. Nä, fortsätt med det du gör Ebba och låt oss inspireras i dessa tråkiga tider med mode, träning, mat etc!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.