Tack krisen (för en endaste sak)

Jamen, det låter ju vansinnigt men jag får väl tacka hela denna vidrigt overkliga KRIS som råder, för en endaste liten sak. Och det är att jag

Jag GJORDE det! Igår sprang jag, Ebba Mary Matilda Kleberg von Sydow, milen. För första gången sedan jag opererade foten. Ja, egentligen för första gången sedan jag snubblade där i Falsterbo och senorna slets av och jag sedan aldrig någonsin riktigt fick ordning på vänsterfoten igen. Ignorerade värken, foten blev mer svullen, tills det blev helt ohållbart. Vilket slutade med operation och gips just innan förra sommaren. Så, den bubblande lyckan över denna milstolpe (!) är stor – och hade det inte varit för allt mörker omkring mig just nu, så hade jag nog inte gjort det.

För många därute, som springer regelbundet, är detta såklart ingen stor sak. Vaddå milen? Inga konstigheter. Men för mig är det en… jättestor sak. Ett Mount Everest, minst. Jag har ju berättat om hur jag bestämt mig för att komma igång den här våren och jo, att orka springa en mil är såklart en drömgrej men verkligen inget måste. I alla fall inte nu.

Så, jag hade absolut INTE gett mig fasen på att springa milen igår. Var inte det minsta laddad för att springa överhuvudtaget. Men när allt rasar omkring en, oron över hur detta ska sluta växer, så sprang jag för att bevisa för mig själv att jag kunde. För att jag hade möjlighet. Låter kanske knäppt men precis så kände jag: Jag MÅSTE göra något omöjligt, för att hitta kraften.

Att jag sedan slog mitt eget rekord (herregud, 57 minuter och 58 sekunder?!) ja, det vet jag inte hur det gick till. Kommer nog aldrig ske igen, haha, men vad gör det. Inte ens när jag var i min absolut bästa löpform, så fixade jag milen under en timma. Ja, ibland överraskar man sig själv. Det behövs onekligen, i dessa tider.

Avslutningsvis, till dig som inte känner dig det minsta pepp på att dra ut och jogga – kan jag, så kan du. Här hittar du mina FEM bästa “börja springa”-tips!

KOMMENTERA GÄRNA!

38 reaktioner till “Tack krisen (för en endaste sak)

 1. Du är så jäkla bra! Jag blir peppad på att börja springa igen jag med när isen försvinner här där jag bor. I fjol fick jag till ett enda löppass bara, det ska det bli ändring på i år. Tack för peppen!

 2. Så bra kämpat!

  Vi behöver alla ha något att hålla fast vid vid sidan av att hantera krisen just nu. Jag som sitter på en stor arbetsplats har andra utmaningar än ni med mindre företag, men de långtgående konsekvenserna måste hanteras oavsett.

  Bra då att ha något att glädjas över. som träning som blir av, en god kopp kaffe. Solen igår osv…

 3. Stort grattis! Det är en magisk känsla att springa milen under en timme. Känns som en magisk gräns 😊 grattis igen!!!

 4. Ska du inte skriva en bok? Ursäkta men hur mycket bekräftelsebehov behöver du? Tycker du på riktigt att det är någon bedrift att springa en mil?! Dessutom skryta om det. Pinsamt. Hade varit coolare och mer inspirerande om du slutade lägga ut dina rundor hela tiden. Tröttsamt, förlegat och totalt ointressant.

  1. Ingen tvingar väl dig att läsa, eller? Herregud säger jag bara, mer missunnsam människa får man leta efter… Och då menar jag inte Ebba!

   Superbra gjort Ebba!

  2. En sån muntergök du verkar vara…

   Jag tycker absolut att det är en bedrift att springa en mil! Och rent objektivt är det väl alltid en bedrift att klara av att genomföra något som man tidigare inte kunde, eller?

   Hoppas du blir lite gladare snart <3

  3. En mil är en JÄTTEGREJ. Inget jag fixar i alla fall men kanske kan sätta upp som ett mål efter att känna mig peppad av Ebba! 💪🏼

   1. Heja dig Ebba! Det viktiga är att du tycker det är kul och känner lyckan av att springa oavsett hur långt eller snabbt du springer.❤️

  4. En mil är en JÄTTEGREJ. Inget jag fixar i alla fall men kanske kan sätta upp som ett mål efter att jag känner mig peppad av Ebba! 💪🏼

  5. Men läs inte bloggen på människa! Ebba, fortsätt som du gör!

 5. Hurra! Vilken känsla 🙂 Jag kan inte springa längre, skadade knät för ett par år sedan och just löpningen är en sån grej jag inte klarar av. Nu i dessa tider vågar jag inte gå till gymmet så ägnar mig åt promenader, men saknar pulshöjningen!

 6. Grattis till dig för en bra prestation – härligt att det gick bra och underbart att få positiv pepp i dessa (dystra) tider. Keep it up 💪🏼🏃🏻‍♀️ Och ha en härlig helg! 💕☀️

 7. Härligt! Bra, fokus på det positiva. Jag är så glad att mitt gym är öppet, är extra noga med hygien såklart. Sedan har det blivit ett par extra löprundor den här veckan, då jag jobbar hemma pga detta stök.
  Ha det bra!

 8. Toppen Ebba! Så roligt “höra” att du kunde springa en mil – första milen efter din fotoperation!!👍🌹

 9. Bra jobbat 👍🏃‍♀️ ! Själv älskar jag att träna och springa och tror det behövs träning för att orka i dessa kristider. Här har det varit hemmaskola med två barn en vecka och det är en kamp😩

 10. Fasen va kul, vilken grej att du gjorde och på den tiden också!!! Stort grattis och massa pepp till dig.
  Den här Coronagrejen är sån mardröm och jag lider med alla er egenföretagare nåt otroligt 😔
  I tider som dessa tänker jag att du har tur som har en hjärna som verkar gå i spinn allt som oftast med nya idéer och infall samt din enorma positivitet. Plocka fram allt det nu och kör, du/ni kommer att fixa det, på nåt sätt kommer det att gå. Heja dig och er och håller alla tummar

 11. Vilken prestation, jag är grymt imponerad 😀 Heja dig!

  Tack för all inspiration du bjuder på, Ebba. Älskar att få följa dig i vardag och arbete, och tycker dina inlägg om träning och att “komma i form” är lite extra intressanta då jag själv försöker komma igång igen efter att ha fått mitt första barn. Återigen, TACK, och sluta aldrig skriva om det DU vill skriva om. Du gör ett kanonjobb!

 12. Jag sitter här med min dotter – som är 3 dagar gammal. Mannen och storebror fick inte besöka bb efter förlossningen de 48 h jag var tvungen att ligga kvar. Så tråkigt men samtidigt förståligt. Hellre ta det säkra före det osäkra. Men så konstig känsla.
  Jag som var så pepp på våren, komma igång med barnvagnspromenader och denna gången få ordning på de där jädra knipövningarna så jag kunde träna igen.
  Men så händer livet och allt vad det innebär. Är också egenföretagare eller ska ta över efter mina föräldrar efter föräldraledigheten och den hamnar på värsta tänkbara tidpunkt. Framtiden känns oviss men det är ju bara att leva på och försöka göra det bästa av den. Så jag älskar att titta in här och inspireras och peppas även när allt snurrar på runtomkring en.

 13. Woho! Bra jobbat! Det är viktigt i tider som dessa att försöka kanalisera sin oro på något sätt så varför inte träning som ger både endorfiner och stärker immunförsvaret? Heja dig!

 14. Grattis Ebba – bra jobbat!

  Tack för rabattkoden på Bookbinders design! Jag har beställt fyra vävmappar med namn som jag ska ge bort i present till vänner och söner.

 15. Bra jobbat önskar att jag också kunde springa men jag har inte löst koden än kan inte springa. Vet inte hur många gånger jag har försökt men får inte in löp rytmen. Får nöja mig med power walks

 16. Såååå bra Ebba! Wow, Grattis!!!! Verkligen!
  Jag slutade springa för ett år sen, det sliter på knän för hårt när man är snart 65! Men promenera går fint när man har tiden, hittills denna vecka har det blivit drygt 6 mil ( på 5 dagar)! Man får göra det man kan 😊

 17. Alltså såå grym du är! Kämpar själv med att bli en löpare… hehe. Nöjd med mina 4,5km på under 6min per km som jag fick till igår när jag jobbade hemifrån och solen gassade!
  Men milen på den tiden!!! Stor eloge. Du är grym!

 18. Du är så fantastisk Ebba! Jag beundrar dig, tycker du är ett riktigt proffs i allt vad du gör. Spring på, är själv en löpare, så jag vet hur mycket gott det inbringar. Stor kram

 19. Heja!!
  Och tack för att du och Emilia delar med er av så mycket.
  Bästa inspiration.
  Högt och lågt.
  Kanske oftast inte i min prisklass, men ack
  Så inspirerande ändå.
  Och lägg ut reklam för bookbinders design på bloggen .
  Det är ju riktigt så fina grejer.

 20. Jag har också satsat denna vecka på att komma igång. Kör enligt konceptet en kvart om dagen. Jag var oerhört skeptiskt men jäklar vilken bra grej. Man blir inte så trött att man inte orkar. Den lite onda foten hinner inte göra ont och jag känner att jag är igång!

 21. Fasen vad gött det måste kännas! Heja dig! Tänk om det trots allt kommer något gott ur detta? Hjulen snurrar lite långsammare, det står folk i varje hörn och pratar med varandra, människor och grannar får möjlighet att träffas när var och varannan jobbar hemma. Vi hinner träna, ta hand om varandra när vi inte kan resa/shoppa/pendla/jobba. Jag har fått reda på idag att jag inom kort kommer gå ner i tid (och lön). Och det hela känns faktiskt ok. Kanske lär vi oss något, vad som är viktigt på riktigt tack vare Corona?

 22. Det är min dröm – att springa milen under timmen. Grymt bra Ebba 👏🏻👏🏻

 23. BRA jobbat! Milen under en timma är något man ska vara stolt över.

 24. Heja heja dig, va grymt bra jobbat! Nu fick jag sån inspiration att ta upp löpningen i helgen – sån jäkla uppförsbacke att göra det så härligt med bra förebild!

 25. Härligt Ebba! Grymt jobbat😀👏👏👌 Trevlig helg på dig!😊

 26. Den känslan är oslagbar – man känner sig så stark! Grattis!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.