#säkerstilchallenge 2

Vilken vecka vi lägger bakom oss på jobbet. Herregud, som alla mina fantastiska kollegor jobbat, kämpar och tänkt om, tänkt nytt. För hela veckan har vi alla verkligen jobbat på högvarv för att tänka ut nya sätt att inspirera er därute, eftersom min grundtro är att inspiration just nu behöver MER än någonsin.

Ett av de allra bästa tipsen kom från er läsare och följare, nämligen att köra en ny #säkerstilchallenge – med fokus på livet, som det är för många nu. Med mer tid hemma.

Så, nu kör vi 8 dagars #säkerstilchallenge med fokus #stayathome för för att ge en dos inspiration OCH få bättre ordning på garderoben. Hur funkar det? Haka på “utmaningarna” och tagga @sakerstil och #säkerstilchallenge och gärna också #stayathome om du vill. Tipsa din kompis, haka på tillsammans och tagga så peppar vi varandra och gör något BRA i allt detta elände. Här nedan kommer alla dagarna och vi startar på måndag. Haka på, detta blir KUL!

Dag 1: Support your local brand 
Bär ett plagg från ett svenskt märke. Tagga #säkerstilchallenge #stayathome OCH ett svenskt varumärke, en favoritbutik i din stad – eller en svensk favoritdesigner, som du vill ge lite extra kärlek. Det kostar ingenting MEN kan betyda desto mer. 

Dag 2: Comfy & Chic
Tolka fritt! Kashmir, hoodie eller snygga leggings? Vad betyder “comfy & chic” för dig? Din bästa “jobba hemifrån”-look? Visa ett riktigt härligt, mysigt och bekvämt favoritplagg och hur du helst stylar det. 

Dag 3: Workout Wednesday 
Okej, Ebbas favorit-dag i denna challenge. Ta tag i träningen – hur tränar du helst? Bjud på en svettig selfie! Går du ut en powerwalk med podden i lurarna? Och ÄNNU viktigare, i vilken outfit tränar du helst?Rensa garderoben

Dag 4: Closet Cleaning
Lugn, du behöver inte göra ALLT. Detta fixar du. ETT (litet) projekt räcker nämligen gott och väl. Strumpor och underkläder? Smycken? Vik snyggt i lådorna? Rensa, sortera och visa ditt mest välorganiserade hörn i garderoben och glöm inte att tagga #säkerstilchallenge och #stayathome 

Dag 5: Quarantine Glam
Addera NÅGOT härligt glammigt till din look denna fredag. Nytt nagellack? Röda läppar? Klackar? Japp, precis som det låter – hur piffar DU upp vardagslooken? För alla som jobbar hemma, addera en glammig detalj till hemma-looken, denna fredag till ära. Nu kör vi! 

Dag 6: Stilleben med #säkerstil 
Tolka fritt! Visa oss ett fint stilleben och tagga med #säkerstilchallenge och #stayathome – en vacker rosa bukett? En hög med favoritböcker? En detalj ur din garderob? Nattygsbordet? Eller varför inte din lördagsfrukost, med kaffe i din favoritkopp?

Dag 7: DIN Beauty-favorit?
Dags för stilsäkra beauty-tips! Visa oss DIN favorit i badrumsskåpet och tagga med #säkerstilchallenge och #stayathome – är det en grym ansiktsmask? En underbar ansiktsolja? En suverän handkräm? Dela med dig!

Dag 8: Care For Your Loved Ones!
Efter tips från en läsare – tack Sandra – givetvis är utmaningen dag 8 att ge lite extra kärlek till dina kläder. Putsa skorna, skrubba vita gympaskorna rena inför våren (eller byt skosnören) eller laga ett hål, vädra stickade tröjorna, klacka om ett par skor hos skomakaren eller ja, ge NÅGOT lite extra kärlek.

KOMMENTERA! Hakar du på när vi kör på måndag?

13 reaktioner till “#säkerstilchallenge 2

 1. Vilken rolig idé! Gillar starkt Dag 2, Comfy and chic. Blir nog klänning för min del, i ett mjukt material.

  Dag nr 8 för mig blir ”Care for my loved ones” alltså jag ska äntligen laga det lilla hålet i tröjan och vädra ylletröjorna ute. Har hört att ylle är fenomenalt på att stöta bort smuts om de vädras i lite fuktigt väder. Passar ju fint när jag ändå jobbar hemifrån. Just det, gå igenom vilka vårskor som borde klackas om hos skomakaren. Och! Ge lite puts och skovård till mina läderskor. Kanske får göra detta på två dagar hehe. 🤪

  1. Hej Sandra! Åh, vilken BRA idé – jag tackar så hemskt mycket och lägger till DIN dag i hela vår utmaning, hoppas okej med dig! Sån suveränt bra idé ju!! Kram från Ebba

   1. Hej,
    Kul att du lägger till en dag med klädvård! 🙌 Trevlig kväll!

 2. Jag lär inte delta i utmaningen eftersom jag är totalt opepp vad allt som heter mode heter. Jag lyssnade på er podd igår (vilket jag väldigt sällan gör men satt länge i bil så då passade det bra) och konstaterade att jag hade fått underkänt av er på temat klädsel för hemmajobb… Jag går runt här i mina enklaste sunkigaste kläder. Men livet är så oerhört tungt nu, pga Corona och pga svårt sjuk anhörig. Jag har inte panik över mitt eget jobb (statligt anställd) men jag har panik över alla andras jobb, alla småföretag, alla stora företag, hur ska det gå för vårt land?!

  Så jag vill bara säga att jag älskar att läsa din blogg och andra bloggar som bara ger mig glädje, mys, lite skratt, lite uppmuntran och pepp. Jag läser allt även om jag som sagt inte är så modeintresserad själv. Så fortsätt så gärna, jag är så glad för små flykter från livet in i någon annans liv, på olika teman. Läser allt även om vissa saker peppar mig mer eller mindre. Men det gör ju ingenting! Keep up the good work!

  1. Hej Elin! Tack för din kommentar – och ja, det är ofattbart med allt som just nu pågår. Även jag har panik men blir samtidigt glad att du finner lite förströelse och pepp här i mina och andras kanaler! TACK för DIN pepp! Kram från Ebba

 3. Hej Ebba,

  När du uppmuntrar dina läsare till en ‘challenge’ med fokus på #stayathome, hur resonerar du med dig själv när din egen familj (man och barn) lämnar Stockholm i helgen och reser till Falsterbo? Detta i en tid då Folkhälsomyndigheten med statsepidemiologen i spetsen upprepade gånger ber befolkningen att visa hänsyn genom att avstå från resor till/från storstadsregionerna, särskilt Stockholm, för att minska spridningen av corona?

  Varför inte följa sin egen utmaning och göra en #stayathome hemma i lägenheten på Östermalm? Tror du verkligen att vi som bor i Falsterbo vill ha er smitta? Eller är det så att vårt välbefinnande helt enkelt inte är värt lika mycket som ditt och din familjs?

  Sedan i torsdags står det bilar parkerade utanför de vanligtvis tomma sommarhusen i Falsterbo/Skanör. Vet ni vad är det första dessa besökare gör när de kommer hit?? De beger sig givetvis till vår lokala ICA butik och börjar hamstra mat och andra varor.

  Butiken är inte stor och blir snabbt överfylld med folk med långa köer och människor som står tätt inpå varandra. Precis bredvid ligger ett äldreboende för dem som är just 80+ år, vart ska våra gamla ta vägen när butiken och torget runt omkring är fyllt med folk som kan vara smittobärande utan att veta om det?

  1. Hej Sara P! Tack för din kommentar och ditt engagemang! Jadu, det är ett hårt tonläge från många håll i dessa tider – och det gör mig ledsen, även om det ändå tycks behövas? Uppenbarligen är det så, med tanke på det läge vi nu hamnat i, i samhället i stort. Jag skriver detta hemifrån lägenheten (med två av barnen) men min man och ett av barnen är mycket riktigt i Skåne, för att där rycka in och hjälpa mina svärföräldrar med handling och annat, eftersom de bor därnere stora delar av året (inte bara sommarboende) och så även nu. Jag är väldigt, väldigt glad att det gick att lösa och nej, det betyder inte att jag värderar olika människors välbefinnande på olika vis. Hoppas att du får en fortsatt fin helg! / Ebba

 4. Hej Ebba,

  Tack för ditt svar.

  Det var inte min mening att göra dig ledsen. Jag ville bara belysa att vi som bor här (precis som i många andra mindre samhällen) är väldigt okomfortabla med att det plötsligt kommer stora mängder besökare från storstäderna med allt det innebär för risken av smittospridning.

  Jag känner nu att jag var för snabb att klandra dig och att tonläget blev för hårt.

  Hälsningar/Sara

  1. Fint att du bad om ursäkt, för din kommentar var verkligen inte ok Sara! Jag bor i samma kommun som du och skäms över ditt sätt att utrycka dig i dessa tider.

 5. Vilken bra idé! Missade utmaningen sist men vill gärna hänga på nu. Dock är det ju så att jag går till jobbet som lärare varje dag och jobbar alltså inte hemifrån. Kan ni inte ha något alternativ för oss som är iväg hemifrån och jobbar?
  Stort tack för en läsvärd blogg och jag längtar alltid efter de kungliga inläggen!

  1. Går att fixa ändå, Maria! Jag är också lärare, men har också en mysoutfit när jag kommer hem och försöker att träna som vanligt! Fortsätt med ditt viktiga jobb kram!

 6. Ja men det är klart att jag hakar på – lite kul måste vi tillåta oss att ha. Min förhoppning är dock att kunna vara på jobbet. Tillbringade förra veckan jobbandes hemma pga ont i halsen men nu uran känningar.

 7. Så klart att jag hakar på denna utmaning. Jag går till jobbet som vanligt, jobbar på förskola, men ser utmaningen som ett hemmafix, efter jobbet, att få ordning inför den kommande våren👍🏻💕

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.