Klädutmaning – Dag 2 med #EBBA10

Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Klädutmaning #EBBA10 – dag 2! Kul att ni är fler som plockat fram 10 plagg ur garderoben, haka på idag annars – och kör i en vecka. Och som någon så klokt sa, EFTER detta blir det ju perfekt att köra ett rejält rens i garderoben…

Jag rivstartade med klänningen igår. Dagens look? Stickade tröjan, stylad över tunna grå polon (riktigt bra “lager på lager”-hjälteplagg, som denna från Gina Tricot) med underbara vinröda Rodebjer-kjolen. Älskar att mixa vinterns finaste färger i en look. Stickade tröjan är i mohairmix, som detta kap från H&M.

Dagens tips? Våga matcha accessoarerna. Som jag gör här, grått läderband + väskan jag lånat av Emilia. HUR snyggt skulle det inte vara med Gina Tricots leopardrosett (eller den här urfina!) för att plocka upp leopardmönstret på sulan på mina skor? Eller himmleblå rosetten om jag kört grå polo och Filippa K-tröjan här? Ja, ni fattar hur jag tänker.

5A1A0297Okej, hela looken är nu barbent här på bilden – sorry för det. Inte helt praktiskt med tanke på en minusgrad imorse?! Jag sitter förstås här nu på kontoret med svarta strumpbyxor och svarta “Johanna”-boots från GANT till kjolen…

5A1A0260

Detaljerna som gör det – röda naglarna är jag så glad över. Är inte så “crazy” med naglar, överlåter den biten åt min kära kollega. Såhär års trivs jag superbra i klassiskt mörkare röd och en shellac-manikyr som sitter som berget.

5a1a0265.jpg

Kolla gärna in den lilla filmen jag postade igår på min Facebook-sida, precis som bilderna har jag gjort den tillsammans med Lisa Höök, och min kollega Tova har filmat. Kommentera gärna!

10 reaktioner till “Klädutmaning – Dag 2 med #EBBA10

 1. Gillar att du inte bara öser på med designerplagg utan mixar med mer plånboksvänliga 😀

 2. Blir det inte lite konstigt i en sån här utmaning att tipsa om nya kläder att köpa (med affiliatelänkar så du får betalt när någon köper nytt) när hela poängen med utmaningen är att inte uppmana till nya köp utan kombinera det man redan har?

  1. Hej Lousie! Tack för din kommentar. Jag fick flera frågor om plaggen och den grå polon, så nej – jag tycker inte att en inspirationsdos med “10 looks av 10 plagg” behöver vara helt fri från länkar. Jag driver ju mitt eget bolag, där bloggen är en viktig del – och en superviktig plattform för mig – så det är så jag drar in pengar i mitt bolag. Kram från Ebba

   1. JAAAAAAA! Bra svar Ebba.
    Jag tycker att alla ni andra kan ju gå och jobba gratis på era jobb, vad sägs om det?
    Förstår inte varför det är så svårt för folk att fatta att det här är ditt jobb. Många av dina inlägg tjänar DU ju inte pengar på men de inläggen man kan ta ut en lön på – varför inte?
    Jag älskar länkarna! Inte för att det ökar konsumtionen utan för att man kan få inspo av det du länkar till, ibland till och med blir det så ”just det, har en liknande i min garderob! Blir ju perfekt såsom Ebba tipsar!” . Tack Ebba, superbra jobb!!

   2. Hej! Tack för svar! Jag förstår att man som influencer måste göra reklam för allt möjligt för att kunna försörja sig, det är ju så yrket ser ut, men att föröka tjäna pengar på just ett sånt här inlägg blir motsägelsefullt för mig. Influencer-yrket och framför allt affiliate-länkar bygger ju på att folk ska köpa, konsumera och det passar väl ändå inte ihop med denna utmaning?

  2. Ja jag blev också lite fundersam över det här utmaningen då jag trodde man skulle utgå från sin befintliga garderob?

 3. Lite kluven till denna utmaning. Å ena sidan kul att tvingas spetsa till garderoben utifrån begränsade förutsättningar. Å andra sidan får jag lite känslan av ”varför äter de inte kakor” av denna utmaning. De flesta har en höst/vinterkappa, en väska etc. och jobbar med att piffa upp detta lite extra varje dag med smink, enkla accessoarer etc.

 4. Jag fattar inte vad utmaningen går ut på? I mina ögon har du valt 10 plagg ur garderoben som du ska ha under 10 dagar. Men vad är skillnaden mot vad man annars gör, man väljer väl inte särskillt många fler plagg under 10 normala dagar eller?
  Kanske bara att hela ideen underlättar för folk som har överfyllda garderober i vanliga fall?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.