#Ebba10 – Klarar jag en kläd-challenge?

Häromveckan HÄR pratade jag ju om mina planer på en kläd-challenge. Varför en klädutmaning just nu, i mörka november? Och varför tycker jag att du ska haka på?

1. För att kicka igång inspirationen!

2. För att få sig en shopping-återställare, i hållbarhetens namn. Japp, jag vet att jag konsumerar för mycket – älskar kläder, stil och trender – men om jag kan bidra till att någon shoppar smartare, får en tankeställare eller blir nykär en godbit i sin egen garderob? Yes, då vill jag förstås göra det.

3. För att man just nu INTE har tid att stå och fundera framför garderoben… Alltså, slippa garderobsfunderingar och spara tid = himla bra. Mer tid till annat!

4. För att det är kul och nyttigt att utmana sig själv och sin garderob då och då. Att bli peppad att använda det man har. Vilket får en att funder över: Vad behöver jag egentligen? Vad trivs jag bäst i? Hur kan jag kombinera plaggen som hänger där, på fler / nya sätt?

Imorgon kör vi igång, detta blir skoj!

5A1A9971Jag satsar på min variant av en klassisk “10×10”, vilket betyder 10 plagg i 10 dagar, det vill säga – 10 outfits av 10 plagg. Eller om jag grejar en vecka i alla fall, då är jag också nöjd. Det är inte så svårt som exempelvis “Four fit challenge”, som innebär fyra plagg i en vecka. SÅ TÄNKER JAG MIG REGLERNA:

1. Skor räknas in i de tio plaggen – vilket det INTE gör i exempelvis “Four fit challenge”, så egentligen blir det åtta plagg eftersom jag kör två par skor.
2. …Inte heller träningskläder. Eh, inte ett jätteproblem för mig just nu eftersom jag har ont i foten och knappt tränar, uselt nog. Men men. Träna, det får bli nästa utmaning?!
3. Ytterplagg räknas inte heller. Men jag kommer ändå hålla mig till huvudsakligen en kappa – samma sak med handväska. Jag kör på min bruna Acne, och min leopard-väska till dator, extrakläder till barnen och annat kravs.
4. Underkläder räknas inte med!
5. Accessoarer räknas heller inte med. Blir så mycket roligare att kunna använda accessoarer som smycken, skärp och hår-piff.

Tre tips när du väljer plagg till din utmaning?

Satsa på EN huvudperson
. Gärna mönstrat, nåt som tar för sig. Jag kör på min mönstrade klänning, Tika från Indiska, som jag älskar. Går att kombinera på många sätt OCH gör mig glad = perfekt.
Utgå från “huvudpersonen” i färgskala. Jag kör därmed på höstiga rost-färger, grått och grönt, lite murrigt men vackert.
Komplettera med klassiker. Jag väljer den vita skjortan, min svarta skinnkjol och grå polo. Ja, scrolla ner så ser ni alla mina plagg…

img_4310-e1542667756779.jpg

Sen är ju mitt liv lite upp och ner, med events och annat. Får se hur detta går?! Kanske kommer jag RASA i följare på Instagram för att folk tycker att det är dödligt trist med liknande outfits? Hmm, det återstår att se. Det säger väl också nånting om vår tid i så fall

5a1a9953.jpg

Jag har i alla fall valt ut tio plagg, inklusive skor, och hoppas kunna inspirera med 10 outfits. Tagga gärna dina inlägg med #Ebba10 eller skriv en kommentar här om du är sugen på att haka på. Imorgon sätter vi igång, kom igen, haka på några dagar till att börja med i alla fall? Plocka fram tio plagg ikväll och KÖR… 

27 reaktioner till “#Ebba10 – Klarar jag en kläd-challenge?

 1. Är så sugen på en sån där tunn grå polo! Vart är din från, Ebba? Ser perfekt ut!

 2. Men så kul! 🙂 så spännande! Kanske ska börja med att göra en rejäl rensning! Har väldigt mycket kläder men aldrig något att ha på mej 😉

 3. Jag hejar på dig Ebba! Bra initiativ. Kommer inte dissa dig på insta. Snarare tvärt om, då det ska bli spännande att följa din utmaning!
  Kram
  Sofia

  1. Tack Sofia, håller tummarna! Det är en stressfaktor i min bransch onekligen, att en sådan här “grej” som man testar kan göra att man förlorar följare, men samtidigt MÅSTE man ju utvecklas och testa nya grejer – inte minst, för att jag älskar det eftersom det är SKOJ! Kram!

 4. Heja!
  Jag tycker att du och andra s.k ”influencers” har ett ansvar att inspirera till ett mer hållbart och klimatsmart liv, istället för att driva på konsumtionen. Så en klädutmaning för att dra ner på sin garderob känns modernt och fräscht, och ett steg i rätt riktning!

 5. Lysande idé Ebba! Ska bli kul att följa! Måste också passa på att fråga varifrån din röd-mönstrade klänning kommer! Så fin på dig!

 6. Jag bugar mig för dig Ebba! You walk the talk o jag antar utmaningen med glädje( o lite bävan)

 7. Jag testar just nu kapsel garderob i en månad. 25 plagg i 30 dagar. Efter en vecka så känns det än så länge rätt bra. Samtidigt kör jag en månad utan shopping. Det går mindre bra. Idag hittade jag de ultimata byxorna. Men de slänger ut ett annat par i garderoben. Samt åker in i kapsel utmaningen.
  Ska bli kul att få inspiration av dig i hur du stylar dina plagg.
  /Katarina

 8. Hej! Vilket bra initiativ! Och tack för att du belyser frågan! Underbart om fler influensers hakar på, jag ser gärna mer om second hand, återbruk och vintage! Sedan ett år tillbaka köper jag betydligt färre plagg, men enbart av bättre kvalitet, mest Filippa K. Plaggenhåller väl och jag är noga med klädvård, att vädra, hänga upp och noppa av ullplagg. Jag vill gärna betala mer för bättre kvalitet och hållbarhet! Hoppas på att ni lyfter frågan, ni har utrymmet, modet och kunskapen för hållbart mode! Hur använder vi kläder rätt? Kram!

 9. Blev så inspirerad! Jag är gravid så jag har ändå inte så mycket kläder jag kan ha på mig just nu, men kändes som att man med den här utmaningen kan få en mer genomtänkt look än bara helsvart varje dag. Det ska bli jättekul att se hur det går för dig!

 10. Såå roligt!! Självklart hänger jag på:) Blir ju superpeppad! Stor kram

 11. Jaa! Åh så bra initiativ, runt Black Friday allt! Mera sånt. Blir själv superpepp på detta!

 12. Go Ebba!

  Jag gjorde en garderobsrensning och behöll bara plagg jag älskar. Packade ner allt som det är fel säsong för och införde köpstopp. I januari ska jag utvärdera om det är något som behöver köpas in. Något plagg jag verkligen saknar eller något som är för nött och behöver bytas ut. Det som jag inte använt då åker även det ut.

  Bästa garderobsbeslut jag tagit! Är alltid fint och bekvämt klädd o garderoben är så välstädad och lätt att hitta i.

 13. Jag hänger på! 🙂 Fast från och med imorgon. Har varit nyfiken på en 10×10 men inte provat förut – nu kör vi!

 14. Klart du klarar detta. Om du kollar in en influenser i Norge, Jenny Skavlan så gjorde hon just detta i oktober fast med 5st plagg. Hon är förövrigt en tjej ni borde slå ihop er med, eller kanske ha ett event med i Norge och Sverige med för den delen. En klok mode och hållbarhetstänkande tjej som vill förändra konsumtionssamhället och satsa på hållbara och återvinna det man har men kanske på ett nytt sätt.
  Säker Stil x Jenny Skavlan

 15. Har du Ebba, tips var jag som drar större storlekar, hittar kläder med bättre kvalitet och som är mer hållbara? Jag tycker att alla märken som det tipsas om med bättre kvalitet, de gå upp till högst storlek 46 (om man har tur!) Men vi som är större och ändå vill köpa hållbart. Var vänder vi oss?

  1. Hej Jenny! Du tycker att du ska gå med i gruppen storstilat på facebook. Där tipsar vi varandra om hållbara och stilsäkra kläder i större storlekar. Med vänlig hälsning Maria/administratör och stl 48.

   1. Hej Maria!
    Tack för tips, är redan medlem😉
    Jag tycker ändå det är svårt att hitta kläder som har lite bättre kvalitet i våra storlekar. Det blir ju mycket kedjorna och även om de kanske har blivit bättre så tycker jag att de kläder som rekomenderas som är bättre kvalité inte är tillräckligt stora för mig….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.