Klädutmaning #EBBA10 – voilà, tredje looken!

Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

5A1A0698Tio plagg, är inte det jättemycket? Jag använder typ tre plagg i en vecka – tror jag…” – sa en kompis igår. Sen pratade vi vidare om hur mycket kläder man egentligen använder. Rättare sagt, hur LITEN del av sin garderob många använder! Den här kompisen har en normalstor garderob MEN använder bara “yttersta skalet på löken”, för att beskriva det bildligt?! Hon är inte ensam. Nära var fjärde svensk (24 %) använder sällan eller aldrig hälften av sin garderob…

5a1a0689.jpgAtt utmana sig själv och sin garderob med en klädutmaning – att till exempel styla ihop 10 looks av 10 plagg – är ETT sätt att få fart på det man har. Hur som helst, såhär tänkte jag med tredje looken…

5A1A0652En riktig Säker stil-klassiker. Självklart skulle vita skjortan vara med i min #EBBA10. Min fem år gammal Acne har ursnygga manschetter, viktig detalj – jag hittade den här från GANT i liknande stil. Det är ingen avancerad look, men såhär trivs jag ofta allra bäst – och mixen av material gör att det ändå händer nåt.

Skinnkjolen är också gammal. Tricket är att den är roligare än en “vanlig” svart pennkjol. Den här fina från Lindex har också nåt, tack vare asymmetriska volangen.

Ett statement-armband klarar jag mig inte utan, gärna med stenar som Sophie by Sophies, eller min favorit i två “färger”, som sorgligt nog tycks ha försvunnit på någon plåtning, letat förgäves efter det. Snyft, så sabla trist.

5A1A0728

Kommentera gärna här – jag svarar så fort jag hinner, tack på förhand!

PS. Är du gravid, eller känner någon som är? Missa inte att tävla om detta helt underbart härliga i Stockholm, maila mig på e[email protected] – “stänger” tävlingen imorgon!

10 reaktioner till “Klädutmaning #EBBA10 – voilà, tredje looken!

 1. Hej Ebba!

  Första gången jag skriver till dig. Du är en stor klädinspiration för mig, tycker du har så fin stil!

  Jag är gravid och tycker det är svårt att hitta riktigt snygga kläder till en växande mage. Kan inte du göra ett inlägg om dina bästa gravidtips?!

  Hade varit superduperhärligt!

  Mvh Erika

 2. Hej Ebba,
  Kul utmaning och jag tvivlar inte på att du fixar det med stil. Men jag måste få veta; Skorna ? Var har du hittat dem ? De är ju fantastiska !

  Tack ! /Filippa

 3. Apropå att vi använder så liten del av vår garderob: för några år sedan bestämde jag mig för att jag inte fick återanvända ett linne förrän jag använt alla andra linnen jag har (använde ett linne varje dag i princip). Mot slutet insåg jag vilka linnen jag inte ville använda alls och det var lätt att rensa. Borde gå att göra med alla plagg en har i garderoben.

 4. härlig outfit, jag har nyligen börjat utmana mig själv i klädesväg och minst 2 gånger i veckan använda dom där plaggen som bara hänger där i garderoben! Kul och utmanande!

 5. Älskar det här, Ebba!! Tack! Kan inte så mycket om stil själv och har längtat efter sån här typ av inspiration av nån som kan! Få plagg – många outfits, det är kreativitet som inspirerar mig! Och jag hade aldrig kommit på hur man skulle matcha de plagg du valt ut, så det är så spännande varje dag att se hur du gör! Så kul! Tack igen 🙂

 6. Så snygg outfit! Älskar kombinationen med skinnkjol och stickad tröja. Skorna är helt fantastiska! Jag måste veta var de kommer ifrån💕ett par sådana skulle passa perfekt med kläderna i min garderob!

 7. Tyckte också 10 plagg är mycket MEN du är fashionista och inspirerar således sådana, så du har alla möjligheter i världen att påverka även om du i just detta fall tyvärr inte påverkar mig. Bra initiativ! (Säger det här efter en stunds tanke eftersom jag först tänkte som din vän och blev besviken på utmaningen).

  Snygg outfit!

  Tycker du basplagg bör vara just basplagg eller bör man satsa med en knorr, som kjolen här som är lite roligare i materialet?

 8. Hej Ebba!
  Älskar kjolar! Men tycker det är så svårt med strumpbyxor till (och bara ben nu på vintern är inget för mig tyvärr). Ska man köra på svarta fastän ens outfit för övrigt inte innehåller något svart plagg?
  Tack för härlig inspiration!
  Anna

 9. Fint! Fortfarande gröna träd och höst i Stockholm! Härligt. I Norrland är det bara bara träd

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.