Fyra favorit-looks i vinter

/ Samarbete med Wakakuukod EBBA15 ger 15 % på hela sortimentet en vecka framåt, gäller ej Acne Studios, Ganni, Moncler och Totême /

Jamen ni vet ju att jag är ett stort fan av Wakakuu. Är trogen, väldigt nöjd kund sen många år. I fina butiken strax utanför Göteborg – stannar alltid på väg från Marstrand till Skåne – men framför allt på Wakakuu.com som erbjuder suveränt utbud av handplockat high-fashion, kul varumärken av bra kvalitet, fokus på hög modegrad men också på design som håller. Många av mina trotjänare i garderoben (mina randiga skjortklänning, mina nya stövlar, mina sidenkjolar från Vince – älskar dessa – min skinnkjol, min ATP-väska) är från Wakakuu! Nu frågade de om jag ville visa fyra favoritlooks inför vintern och voilà, här kommer de

Först ut? En härligt värmande vinterjacka, jag valde långa modellen från amerikanska Woolrich och här hittar du alla deras stilrena, klassiska vinterplagg som klarar rejäl kyla – och säkrar stilen!

Stilsäker funktion, I like. Gillar också coola detaljen med loggan på huvan, som finns på flera av modellerna:

Andra looken? Jag ville ju också köra en härlig festlook, som passar vinterns alla trevligheter. Alltså, nu lånade jag den här klänningen från Rotate MEN inser nu att jag verkligen villhöver den…

Så bekväm och så lyxig med sammetstyget och volangerna vid ärmsluten. V-ringad, stängs med knappar framtill och midjebandet i sammet ingår. Jag har stylat den med Rodebjer-bootsen, för att få till en schysst kontrast. Och göra den lite mer “casual”. Till fest hade jag valt täta svarta strumpbyxor och lackpumps, eftersom det blir fint till sammetstyget.

Tredje looken? Jo, tänkte lite mer vardags-casual men ändå chic. Som jag ofta vill se ut om jag har mötesspäckad dag. Såhär känner jag mig 100% bekväm, detta är en av mina bästa “uniformer”…

Vita skjortan Linda från House of Dagmar (kolla in detaljen med fina manschetten), perfekta kostymbyxor från Acne och en underbar kamelfärgad kappa från STAND.

Lånade då kappan Claudine Long i ullmix från STAND. Gillade den verkligen, har ett snyggt fall, klassiska slag och fickor i sidan. Den är ofodrad men det funkar fint men tunn dunväst under, eller en stickad tröja – helt enkelt, en väldigt bra “jobb-kappa”.

Fjärde och sista looken? Jag tänkte då en look som är snäppet mer dressad MEN ändå vardagssnygg och bekväm. Stickad underbart skön polo i perfekt krämig “oatmeal”-färg, i 100% kashmir

Ja, ni ser, jag är kär i mina nya stövlar. Här stylade jag med silkig chokladbrun kjol från Vince. Har en midnattsblå från Vince i garderoben från flera säsonger tillbaka, kanonbra kvalitet och ursnyggt fall på deras kjolar. I like!

Ljuvligt lyxig kjol i min bästa längd, i 100% silke. Sedan den fluffiga söta väskan från STAND till det, för att den är som att bära med sig ett gosedjur, som rymmer dator och annat – perfekt!

Lycklig över dessa stövlar, rekommenderar verkligen dem. Lagom klack och går lätt över vaderna – vilket stövlar inte alltid gör för mig. Stort tack Wakakuu för kul samarbete och att jag fick välja fyra favorit-looks från allt fint som finns inne hos er just nu!

PS. Glöm inte, kod EBBA15 ger 15 % på hela sortimentet en vecka framåt, gäller ej Acne Studios, Ganni, Moncler och Totême!

25 reaktioner till “Fyra favorit-looks i vinter

 1. Volangklänningen – Skulle jag kunnat köpa här o nu. Men jag är 1.60 lång…o hade sett ut som ett spöke i den…tyvärr/ Ursnygg

  1. Du är alltid fin Ebba! Du kan ta på en jute-säck och få den att se fantastisk ut.

   Tycker jättemycket om skjortan tröjan kappan och stövlarna ( sjukt snygga) men klänningen? Nej… gillar den inte alls. Tur att smaken är så olika.

   ❤️

 2. Var finns det en länk till den coola fluffiga väskan från STAND?

  1. 7000 för en jacka och 5000 för en klänning?! Hur har man råd med detta?? Och varför uppmuntra till denna eviga konsumtion? 🙁

 3. Kul inlägg med ett antal olika looks för samma säsong. Men! Silkig kjol och stickad tröja – fattar inte den grejen. Inte varmt om benen och så får det mig att tänka på hur elektriska plaggen kommer bli mot varann. Silkig kjol är heller inte särskilt smickrande.

  1. @Ylva: min upplevelse är att så länge man håller sig till 100% naturmaterial så blir det inte elektriskt. Dvs kjol i 100% äkta silke och tröja i 100% ull eller bomull i detta fall. Så fort man blandar in polyester eller akryl, även om det bara är en liten mängd, så blir det superstatiskt och obehagligt.

 4. Fina kläder men håller med vad någon annan skrivit tidigare. För dyrt för en “vanlig” person och känns fel i tiden med ständig uppmuntran till ny konsumtion.

 5. Som så många influensers ständigt påminner om; reklamen är deras levebröd för att vi ska kunna läsa bloggen gratis.
  Jag håller till fullo med om att denna konsumtions-livsstil och ständiga påminnelse om allt vi läsare ska köpa köpa köpa är helt galen och ej hållbar för fem öre.
  Vill nu i detta fallet Ebba vara en reklampelare för Wakakuu, PoP mfl har hon gjort sitt val. Hon vill att vi ska handla, det lever hon på.
  Och jag läser ändå denna bloggen med glädje. Tycker den innehåller en massa trevligheter så jag är ju en del av maskineriet.
  Nån av er som har en bra lösning?

 6. Sista looken var så fin! Men silkeskjol är inget för mig, eller brunt för den delen, men ursnyggt på dig 🙂

 7. Jag gillar de flesta plaggen men klänningen – nej! Jag tycker den för tankarna direkt till ”Lilla huset på prärien” och det blir också väldigt mycket veck och volanger med stövlarna till. Så spara de pengarna! 🙂 Fin stickad tröja o byxorna till, även vita blusen och kappan är fina!

 8. Hej, så fina looks men oj så dyra. Blev sugen på jackan men nästan 10000:-😱. Härlig polotröja istället då ; men nej den kostade över 5000. Kul att se men ändå inte. Förstår samarbetet och det finns mycket fint. Jag tjänar helt ok men tycker inte det är försvarbart att betala så mycket ändå. Galenskap rent ut sagt. Jag älskar er pod och ni är väldigt inspirerande, roliga och bjuder på er själva. Samtidigt så blir jag lite provocerad av vissa saker såsom det här med alldeles för dyra kläder och väskor ( och att Emilia flyger typ hela tiden och jag försöker försvara henne för mig själv , så jag kan fortsätta lyssna på er , men snart klarar jag inte det. Greta har hon helt missat eller förträngt). Jag skulle aldrig med gott samvete kunna köpa något så dyrt, folk svälter och där går jag i min 10000:- jacka med en svindyr väska till. Och sedan har jag ytterligare ett gäng dyra väskor o jackor i min garderob. Nej tack. Jag kommer fortsätta följa och lyssna på dig/er och inspireras och få skratta för ni är väldigt duktiga o en av veckans höjdpunkter när jag är ute och går. Plocka till mig det jag tycker om och sluta följa/lyssna på de inlägg som jag stör mig på. Har aldrig kommenterat förut men ville idag lämna min lilla åsikt☺️

 9. Supersnygga! 😍 vore super tacksam för svar. Vad har du för storlek på jackan , är den stor eller liten i storleken 😊

  Kram

 10. Googla på klädindustrins miljöpåverkan
  Med vänlig hälsning, Ami

 11. Håller med vad många andra har skrivit här – detta var väldigt många fina, men oj så dyra!, plagg.
  Jag gillar att följa dig men det börjar skava lite då den vardag du visar upp är så långt ifrån min egen (jag köper gärna fina saker, men jag skulle aldrig kunna spontanshoppa en Mulberry-väska eller lägga 5500 kronor på nya skor).

  Jag brottas också med mitt eget köpsug, och försöker motstå den där känslan av att man alltid ska vara på jakt efter “de perfekta plaggen”. Det börjar därför bli svårare och svårare att följa dig, då jag upplever att allt mer handlar om samarbeten som syftar till att få oss följare att köpa saker.

  Det hade varit intressant att se dig visa upp en “säker stil” under till exempel 12 månader, som helt och hållet bygger på det du redan har i garderoben.
  (Men jag förstår att det blir svårt att tjäna pengar på det upplägget…)

 12. Det är intressant och givande att följa Ebbas blogg- jag gillar den!😊Affielänkar stör mig in alls! Är jag inte intresserad,så hoppar jag över dem- lätt som en plätt! Å andra sidan personligen, så har jag av olika skäl klädesplagg från -60/70 talet, som jag allt emellanåt tar på mig och använder- Dock inte hela tiden utan periodvis! Vid användningstillfällen brukar jag få positiva kommentarer. Jag försöker sköta om dem på bästa sätt. Dessutom tror jag att de håller o kommer att vara eftertraktade i 50 år till. Visst har jag också handlat och använt budgetkläder- men dom får jag kassera efter en tids användning! Jag tycker att Ebba presenterar ett varierande utbud som vänder sig till olika målgrupper efter människors olika tycken o smak!

 13. Gillar dina samarbeten, känns alltid mycket genomarbetade och ”du”!

 14. Prins Andrew har enligt rykten t o m besökt bordeller i Hong Kong!

 15. Ebba, dina vigsel- och förlovningsringar är så fina! Är det en ring som sitter ihop eller två olika? Och är den övre med diamanter (eller andra stenar) i en grön nyans?? 🙂 Så vackert!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.