Festsäsongens säkra kort?

Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Emilia och jag pratade om partymode idag, alltså inför december fester, glöggmingel och andra trevligheter som jag tänker att man A – blir bjuder på (!?) och B – kommer hinna gå på. Hur som helst, hon frågade vad som skulle bli MITT säkra kort?

Jo, jag tror jag hittade den hos Lindex, nämligen paljettkjolen i BÄSTA längden! OCH det finns en matchande långärmad topp till… Gillar man snäppet kortare kjollängd, då är By Malins “Rumer” perfekt.

5a1a9799.jpg

Här stylade jag den enkelt, istället för toppen – vit T-shirt och min lila trench som hängt med i evigheter. Har haft den på röda mattan och i tv. Älskade den här trenchen när jag var höggravid i TV4-rutan med Ernst i magen. Den är från Weekday, tycker ofta de har schyssta ytterplagg.

5a1a9739.jpg

Hade också kunnat köra vita frackskjortan från Lindex för mer elegant look. Eller ännu hellre? Eftersom jag gillar konstrasterna? Den grå kashmirtröjan från H&M:s Premium Quality. Så snyggt ihop med paljetterna.

5a1a9783.jpg

Ett sista tips, eftersom jag ofta får frågor om bra kjolar? Den här svarta, lite lätt asymmetriskt skurna från Lindex– också en riktig räddare i höst, om man inte riktigt är sugen på att glittra mest på julfesten, men ändå vill vara ursnygg.

15 reaktioner till “Festsäsongens säkra kort?

 1. Toppensnygg outfit! Hur många kappor har du i din garderob? Älskar alla!

 2. Kul att du fått fler samarbeten med kedjorna! Det gillar jag. Paljettkjolen var ju läcker!

 3. Var kommer din vita t-shirt ifrån? Tycker det är svårt att hitta i bra kvalitet som håller passformen.

 4. Åh blir så inspirerad!👏 Stickade tröjan i den färgen är nåt jag önskar ha i min garderob, har mest svarta, gråa osv. Dock kan jag inte ha minsta lilla med ull, mohair etc då jag är så sticks-känslig. Tråkigt då de flesta fina tröjor så här års har sådana material i sig. Men jakten går vidare! Ps. Bakade dina goda skurna pepparkakor igår, har blivit tradition här hemma inför varje jul!🙂⭐

 5. Detta 👆 skulle ju stå på inlägget nedanför ju, med den grön/bruna stickade tröjan😍

 6. Ebba, jag följer med intresse och även glädje din inspirerande blogg. Du gör ett mycket gott arbete!
  Själv är jag nybliven pensionär med en garderob anpassad för ett hektiskt och intensivt yrkesarbete i företagsledande positioner. Upplever nu att det även finns en lucka och möjligt fönster för “säker stil” tips på motsvarande sätt för oss fd “karriärtanter”, 66+!

 7. Underbar kjol! Men jag förstår mig inte på längden. Tycker du inte man får tantvader? Jag tycker den längden alltid ger korta, tjocka och extremt osmickrande vader på nästan alla (utom de som är supersmala). Tänk lite rund gammaldags skolvikarie liksom – halvlång kjol, runda, grova vader och kängor till (grova kängor gör det ännu värre, nätta kängor får en att se topptung ut). Förstår inte hur man får den längden att bli säker stil så supernyfiken på vad du tycker!

  1. Oh men det där har ju Ebba indirekt redan svarat på. Hon älskar ju längden, så nu kan du stilla din nyfikenhet. Säker stil blir den för att hon känner sig säker och stilig i den. Ett säkert kort i garderoben – för henne (och många fler som kanske till och med tycker att runda ”tantvader” (jag kallar dem starka och muskulösa) är urläckert)! 🙂

  2. Jess: Haha vad roligt, kolla i inlägget nedanför så har jag idag på förmiddagen kommenterat nästan exakt samma fråga. Just kjolens längd och vad den gör med benens utseende. Hoppas Ebba svarar utförligt till någon av oss. 🙂

 8. Kan du ge tips på en snygg ”herrsko”? Svårt att finna rätt tycker jag. Känner mig fast i ballerina-träsket…

 9. Jag gilla också den där kjollängden. Jag tycker inte att den funkar till pumps (som jag ändå inte använder) men snyggt både till sneakers, boots och stövlar.

 10. Har kommit tillbaka till din blogg Ebba, å så positiv jag blev, snyggt o du visar så mycket fina klädtips. Mycket fina bilder o som alltid är du väldigt snygg. Nu följer jag dig igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.