Klädutmaningen – men hallå Ebba, hur gick det då?

Men hallå där, DEN tröjan var inte med i din utmaning…”, kommenterade en kompis på mina Instagram Stories igår – mycket riktigt. Hoppsan. Vilket påminner mig om att uppdatera om klädutmaningen: Att bära 10 plagg på 10 olika sätt – i 10 dagar

5A1A9971Jag valde ju följande tio plagg – som jag var väldigt nöjd med, ur styling-synpunkt. Klänningen från Indiska har jag använt mest, den är så lättburen.

5a1a99531.jpgIndiska-klänningen har också ett mönster som gör mig glad, en skönt svepande längd, läng ärm och – om man får säga så – ÄNNU finare i verkligheten än på bilden på hemsidan!

5A1A0052

Här, med tröja över. Och förra veckan när rejäla kylan kom, körde jag klänningen med grå polon under. Och sedan, så jobbade jag vidare med den grå polon, då under…

5a1a0371.jpg…Den stickade tröjan. Också detta en lättburen look, i färger som jag trivs i. Varma toner, det är liksom höstlöven och jag. En dos grått på den = perfekt!

5a1a02971.jpgVinröda kjolen blev också en bra grej men nånstans HÄR kom problemet in. För hur gärna jag än tänker att jag ska ha kjol, eller skinnkjol för den delen…

5a1a06521.jpg

Så kom det sjuka barn emellan – och pang, så körde livet ihop sig. Som en härlig SMOCKA. Livet gick från att vara klädutmaning, kjol och piffiga detaljer som hår-acessoarer, till att bli “jaga tid på husläkar-mottagningen för att kolla öroninflammation / boka om möten / vobba / pussla“. Och då åkte världens skönaste stora stickade tröja på, med svarta leggings. Och gympaskor. Och där föll det ju! Kanske borde jag tagit höjd för leggings-skönt-gympaskor-sjuka barn? Antagligen.

Eftersom jag ändå fotade 10 looks så tänkte jag bjuda på dem här i bloggen. Hela idén var trots allt att inspirera till att koka en kul soppa på 10 plagg!

5a1a0260.jpg

…Och att bli bättre på att använda det man har, på nya sätt. DET tar jag med mig! Möjligheterna i garderoben är fler än man tror. Jag tipsar också om fler olika “klädutmaningar” här, om du är sugen på att läsa mer och testa.

En annan reminder? Vad mycket härliga smycken gör. När man tvekar framför garderoben, kör ett säkert kort – och lägg till ett rejält armband eller halsband. Eller både och!

5A1A0098

Jag blev också nykär i min gamla trotjänare, den svarta skinnkjolen. En självklar kandidat om jag bara skulle välja tio plagg att ha resten av livet…

5a1a0592.jpg

…Och tänkte på hur fint det blir när man mixar brunt, svart och grått. Voilà, här är hela looken. Silverskorna blir pricken över i:et men det hade funkat med svarta herrskor och svarta strumpbyxor också, tänker jag.

5a1a0571.jpg

Ännu en look? Haha, här, när Lisa Höök fångade mig som jag nog rätt ofta – att döma av min skärmtidsrapport – ser ut. Med blicken i mobilen. Jobbandes, in action, tar vara på de små stunderna. Ja, på de härliga små stunderna i livet OCH de härliga små jobbstunderna alltså!

5a1a0818.jpg

Olivgröna sidenskjortan är en gammal garderobsfavorit med ett par år på nacken, väldigt glad att jag inte rensat ut den. Alltid lika snygg! Eh, skjortan alltså, inte hon i den (som just nu är helt mörbultad av sömnbrist) – men hur som helst. Även här körde jag på ett stort halsband…

5a1a0849.jpg

Skorna med leopardkantade sulan är också en sådan grej som ger det lilla extra, som gör att resten av looken inte behöver vara krånglig alls. Här syns det bättre…

5a1a0149.jpg

OCH jag gillar mönstermixen – det blommiga + leopardmönstret. Like! Den vita skjortan fick också jobba hårt, här som “mellan-lager”…

5a1a1118.jpg

Grå tunna ullpolon, skjorta och återigen, den stickade mohairtröjan. Här körde jag skinnkjolen igen, eftersom jag ju inte tog med svarta kostymbyxor?! Men det borde jag förstås haft, de skulle jag haft till detta.

Tänker också att “hade jag varit en skinnbyx-typ, så hade jag lätt kört svarta skinnbyxor istället för kjolen“…

5a1a1067.jpg

Ett annat bra outfit-knep? Som man ibland glömmer i vardagsstressen? Ton i ton, som här. Alltid fint, tycker jag…

5A1A0896Och glöm för Guds skull inte att lagra på lagra nu i vinter. Nu ÄR jag ju en varm typ men även jag grejar faktiskt en tunn ullpolo i bra kvalitet närmast kroppen, sedan ett lager till…

5a1a0967.jpg

Här BORDE jag väl avsluta med en trött bild på mig i leggings och stortröjan men nej, jag avslutar med en härligare look och ETT tips till: På med vinröda naglar. Blir glad varje gång jag ser mina! Håller med Emilia här, manikyr gör susen.

5a1a0496.jpg

Sugen på en noggrann analys av Meghans kläd-språk, och pr-planen bakom succé? Lyssna GÄRNA på senaste podden här – jag berättar allt.

…Och som alltid, kommentera gärna! Jag läser allt, tar till mig, blir glad, ledsen och peppad – och svarar så fort jag får en stund över. Kram!

23 reaktioner till “Klädutmaningen – men hallå Ebba, hur gick det då?

 1. Hej
  tack för fina och inspirerande tips! Jag undrar var de svarta skorna med leopardsula kommer ifrån?
  Allt gott

 2. Så himla snygg du är!!! Brukar inte kommentera, men kan liksom inte låta bli. Alla looks är superfina på dig och du har sån utstrålning och är verkligen jättefin. Du ger energi till mig som också är en lite halvtrött 36-årig trebarns mamma 🙂

 3. Hej!
  Så himla bra inspiration! Du är jättefin och får mig till att vilja testa denna klädutmaning!
  I januari ska jag till Stockholm i tre veckor på utbildning med jobbet. Då tänkte jag passa på att testa! Eftersom jag annars bär uniform varje dag på jobbet får jag sällan användning för alla mina fina kläder i min enorma garderob 😞
  Har samlat på mig mycket kläder och skor genom åren och har svårt att skiljas från det som jag tycker är fint…

 4. Så många inspirerande looks! Är nyfiken på vart jag kan hitta den vita skjortan, grå polotröjan och den stickade tröjan?

 5. Jag är sugen på att köra en 10×10-utmaning, men tänker isåfall köra den mån-fre i två veckor.
  Fina sidenblusar och pennkjolar är liksom inte kompatibla med snorig 2-åring och leksugen 5-åring 😀

 6. Älskade att du hade EXAKTA kungliga siffror i senaste podden. Snälla snälla gör en kunglig podd. Den skulle vara smal, exakt och alldeles alldeles underbar!!!! 😍

 7. Hej Ebba! Jag finner så mycket inspiration gällande mode och kläder hos dig, och vill även ge beröm för att sina texter alltid är välformulerade och snyggt skrivna. Jag önskar lite guidning och hjälp här i bloggen på hur man kan tänka med kläder om man till exempel (räcker uppvek hand) har lite mage kvar från graviditeter. Jag känner mig till exempel tveksam till om jag ”kan” ha en hög kjol med instoppat. Fånigt egentligen för såklart jag ”kan”, men nojjan över magen tar tyvärr överhanden. Jag älskar att din kropp är så ”normal” och fin, du klär i det jag önskar jag vågade. Vill gärna ha inspiration till hur msn kan tänka för att komma över detta och våga!

 8. Väldigt snygga kombinationer!! Snyggaste på längre med de där lager på lager varianterna:) stiligt, ledigt och med lagom trendknorr! Skorna är underbara!

 9. Kör på gråa naglar just nu, men ska göra ny manikyr lagom till jul och då blir dm nog mörkröda ändå!

  Riktigt snygga outfits, älskar lager på lager. Favoriten blev nog skinnkjolen med den bruna stickade tröjan, grå polo, skjorta och dina ursnygga silverskor! 🙂

 10. Hej Ebba! Du är så oerhört inspirerande. Dina blogginlägg sprider glädje, du bjuder på dig själv i lagom doser. Så där så att man blir ännu mer intresserad. Jag är ett stort fan av de länkar som du nästan alltid lägger till i inläggen. Det gör att inläggen blir mer levande och ger läsaren ännu mer inspiration. Den här klädutmaningen är fasligt smart.
  Jag ska testa den i januari, göra en “vinter-mix” med 10 plagg. Tänker att det här är perfekt när vi åker till vårt sommarställe på sommaren, kan det vara så att sommaren 2019 är den då jag enbart tar med mig 10 plagg dit och inte 3 stora blåa IKEA kassar med kläder… Spännande!
  Tack <3

 11. Vart kommer svarta skorna med leopardsula ifrån? Såååååååå snygga!

 12. Såå bra Ebba!! Tack snälla för alla bilder och inspiration!! Måste ju bara testa. Må så gott, Anna

 13. Kan inte du utveckla detta med kjollängd. Du skriver att paljettkjolen är perfekt längd – på vilket sätt då? Är det en modegrej eller bekvämlighetsgrej (slippa visa benen så mycket, varmare osv)? Jag har fått för mig att alla ben blir snyggare i kjol till knäna men att den längden som den där paljettkjolen har lätt gör benen lite “stubbiga”. Även jättesnygga ben alltså blir stubbiga. Jag har reflekterat över att kronprinsessan börjat använda mycket kjolar i den längden och jag undrar varför. Är det alltså jättemodern nu? Eller är det för att hon passerat 40 och då är det inte “ok kungligt” att ha kortare kjolare?

  Helt enkelt kan du utveckla lite vad som är mode, vad som är personlig smak och vad som framhäver bäst och sämst osv.

 14. Tack för bra tips och jättefina kombinationer; en favvo är nog hur snyggt det blev att ha en snygg men gosig tröja till skinnkjolen; du ser helt fantastisk ut i detta:-)

 15. Hej Ebba, Jag älskar dina skor. Har sett dem på dig i många sammanhang och måste fråga: Går de att få tag på och var isf? Önskar dig en riktigt mysig första advent! Greta

  1. Skorna är från Prada och finns på en del amerikanska sajter. De är superfina 😍

 16. Jag älskade den här klädutmaningen! Mer sånt med andra klädkombinationer, tack! Att livet kom emellan och det inte gick hela vägen… det är ju livet! Kram

 17. Leopard skorna👍👍vart är dom inköpta?😊
  Snyggt allt
  Tack
  Louise Ekblad

 18. Hej och tack för en toppenblogg! Söker pennkjol i längd precis nedanför knäskålen i svart och följsamt skinn som inte är stel och inte plattar till baken… Vilket märke har din?

  Saknar inlägg om hur en pennkjol ska sitta och perfekt längd! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.