5 fantastiska tv-tips i marsmörkret

Jag följer upp mina bästa tv-tips i januarimörkret med… Tada, mina bästa tv-tips i marsmörkret. Håll till godo, fyll GÄRNA på i kommentarerna! Och jag lovar att jag varken försummar mina kära barn, mitt jobb eller någon annan genom att se så mycket (för mycket) på tv, det är helt enkelt min avkoppling, med tekoppen på kvällen. Som jag behöver. För att orka. Och för att jag älskar det! Here we go:

5a1a1264.jpg

“Hemma igen” (SVT Play). Jo, för nu har det kommit ÄNNU en säsong av detta beroendeframkallande, härliga australiensiska light-kostymdrama som centrerar kring sjuksköterskan Sarah Adams! Romantik, intriger och tja, det kanske inte är det bästa jag nånsin sett men på samma sätt som jag älskade “Downton Abbey”, så faller jag pladask för detta. Lite skäms-tv egentligen men ändå inte. Ungefär samma med “Our Girl” på SVT Play (bara dagar kvar nu, av senaste säsongen, skynda!) – härligt, liksom.

Tredje säsongen av “Bonusfamiljen” (SVT Play). Äsch, kräver ingen närmare presentation, man älskar det ju! Och känner igen sig i de smarta små detaljerna, iakttagelserna, igen och igen

“Saknad, aldrig glömd” (SVT Play). För “Marcella” (Netflix) har du väl sett? Bra. Dåså. Briljanta skådisen Nicola Walker är ju bra i typ ALLT – så även i detta välgjorda, fängslande crime-drama. Nicola Walker spelar polisen Cassie, som tillsammans med kollegan och trogna vapendragaren Sunny tar sig an ett oupplöst mord på en tonårig flicka, som mördades på nyårsafton vid millenieskiftet. En härva av lögner, oväntade vändningar och kort sagt sex suveräna avsnitt brittiskt drama. Sååå spännande, Johan och jag kollade ihop och ingen av oss somnade! Nästan.

“Call My Agent” (Netflix). Japp, jag har övertalat Emilia i podden och nu tänker jag övertala dig. Hyllad serie om glammiga agentbyrån i Paris, som förhandlar (och är barnvakt åt) filmstjärnor. Låt dig inte avskräckas av att den är på franska, för den är sååå kul! Smart, skarp och rolig. Nånting får mig att tänka på “Veep”, kanske den snabba, roliga dialogen? Och de härliga karaktärerna, som är rätt långt från Hollywood-glossiga på ett perfekt, franskt vis. Bonus för cameos, som Monica Belucci…

“Killing Eve” (HBO Nordic) måste jag påminna om – SE DEN! Och en till som man lätt glömmer bort? “The Americans”. Nu är sista (tror jag att det är?) säsongen äntligen här, ska vi få en upplösning? Jag tyckte senaste säsongen blev väl krånglig men nu har jag höga förhoppningar och tänker ge den en chans. Ändå en serie jag älskade första säsongerna av!

Kommentera – vad har jag glömt? Just nu är det ju så mycket som snaaart har premiär som man längtar efter. Som “Game of Thrones” den 15 april till exempel…

36 reaktioner till “5 fantastiska tv-tips i marsmörkret

 1. Hemma igen är favoriten!
  Följer oxå Saknad, aldrig glömd,
  The Split & Bonusfamiljen.
  Ha det gott
  Carola

 2. Älskar serien Hemma igen 😍 så fina kläder, bilar och miljöer.
  Längtar till Game of thrones 😊 synd att det är sista säsongen 😢

 3. Helt fast i ’hemma igen’-trodde det typ var bara jag som hittat det, alltid kul att höra att det är fler👏Verkligen beroendeframkallande! Och bonusfamiljen är ju en självklarhet😀
  Tack för de andra tipsen, älskar att ha en serie att följa som avkoppling när barnen somnat😅
  Har ju plöjt en del serier senaste åren, tur det kommer nya kontinuerligt!

 4. Hemma igen går hem här också men bäst är ändå Saknad, aldrig glömd. Precis som du skriver så är huvudrollsinnehavaren fantastisk! Påminner mig lite om Netflix-serien Marcella. Den kan jag tipsa om!

 5. Saknad, ej glömd. Så bra och fastän brottet är hemskt så mycket värme och humanism. Suveränt manus och fantastiska skådespelare.

 6. Saknad, aldrig glömd och Hemma igen är så bra! Marcella och Broadchurch på Netflix är två andra sevärda serierna.

 7. Missa inte Ozark som gar pa Netflix har i USA (en Netflix original serie) och Bosch-ny sasong pa Prime 19 april

 8. Call my agent!!!! Så sjukt rolig! Andrea i mitt hjärta för alltid! Jag skrattar så jag frustar och min franska sambo har dubbelt så kul som jag! J’adore!

 9. Transparent på Amazon Prime (kanske på ngn annan plattform i Sverige). Väldigt amerikansk, men väldigt bra! Finns fyra säsonger.

 10. Friends from College (Netflix), sträckkollade de två säsongerna på ett par dagar i julas.

 11. Charité på Netflix! Man får följa en sjuksköterska som jobbar på det stora sjukhuset Charité i Berlin på 1850-talet, och i serien får man vara med om de stora upptäckterna inom medicin, tuberkulosbakterien, olika vaccin etc. Väldigt bra och stora delar är alltså helt sann historia. Fascinerande!

 12. Jag kan rekommendera The truth about the Harry Quebert affair (Cmore). Spänning och beroendeframkallande! Det här tror jag verkligen kan vara något för dig Ebba 😀 Har gått på TV4 (tror jag) så kanske finns på deras playtjänst.
  Ha en fin dag och helg!

 13. Ursäkta dig inte en sekund för att du behöver avkoppling!
  En del av dem som blir utbrända får råden att se till att de får vila, näringsrik mat, motion, rekreation (filmtittande är ett exempel på vad kan passa in) och, det som vi är många som missar, något ”andligt” som rör de djupaste lagren i oss människor (för min egen del kan det vara att gå på en kvällsmässa eller gudstjänst i vilken kyrka som helst, för en annan kan det handla om meditation). Om man missar en av de fem alltför regelbundet så, ja, går väl inte att säga något bestämt, men det finns poänger med att tänka till.
  Titta vidare på filmerna och njut av den rekreationen!

 14. Hej! Jag tipsar om: Black earth rising på Netflix, med John Goodman.Dirty John på Netflix. Eric Bana gör sin bästa roll!Land girls på Netflix , massor av bra skådisar och underbar.The fall med Gillian Anderson och Jamie Dornan båda helt suveräna.Safe med Michael C Hall, toppen finns på Netflix.Sista tipset blir Bloodline, helt suveränt skådespeleri,av Ben Mendelsohn.

 15. Hej Ebba, du har gjort så att jag efter många år äntligen sett Downton Abbey. OCH. JAG. ÄLSKADE. DEN!! Men, eftersom jag är så hopplöst efter så har jag ju ingen att prata med den om!! Jag jobbar visserligen på att få mina kompisar att se den (finns på Amazon Prime) Men jag vill ju höra dina tankar!! Vem var din favoritkaraktär? Vad tycker man egentligen om Lady Mary? Tom? Älskar Mrs. Patmore och Mrs Hughs. Men Carson är han inte för snobbig? Och Barrow, man tycker ju ändå så mycket om honom!

  ok. jag förstår att du har lite annat att göra… Men om du någon gång känner att du har en minut över så skulle jag älska att höra dina tankar om serien, i podden eller bloggen 🙂 tack och kram!

 16. Jättebra tips! Jag skulle vilja lägga till Working moms på Netflix. Rolig, skarp och kanadensisk vilket gör att man slipper amerikanska seriers klyschor och ständiga skrikprat 😊

 17. Underbart med serie-tips! rekommenderar “Falsk Identitet” på SVT, fyra bra och spännande säsonger!

 18. Keeping Faith och The Truth About the Harry Quebert Affair på TV4. Friends from College på Netflix. Gift vid första ögonkastet på SVT. Och även om det inte är någon dramaserie så Husdrömmar på SVT. Älskar att gå helt igång på dålig smak, kass planering, övertjusiga boningar och alla dessa pengar som folk tydligen har (eller lånar).

 19. Les miserables och snart The Crown säsong 3 och Riviera säsong 2:)

 20. Se Crazy Ex Girlfriend på Netflix! En smart feelgood-serie med innslag av musikal (så klart!).

 21. I väntan på GoT kan man tex se Russian doll, This is us (gråter jämt till denna, fast jag sällan gråter till tv och film), Derry girls, The little drummer girl och The Marvelous mrs Maisle. Jag väntar även på att kunna se Hannah och sista säsongen av Veep. 🙂

 22. “Sex Education” på Netflix är bara såå bra! En riktig feel good serie med superbra skådespelare och underbara miljöer, all setting, kläder och musik är 90-talet men utspelar sig ändå i nutid.
  Alla jag pratat med som sett den tycker den är riktigt bra, så kan verkligen rekommendera!
  “Russian Doll” som någon skriver om ovan är också väldigt bra.

  Tack för en riktigt härlig blogg!

 23. Du bara måste se Falsk identitet, SVT. Som Homeland, fast bättre!

 24. Bodyguard på Netflix. Brittiskt när det är som bäst. Nr 1 i Storbritannien förra året.

 25. Lyllos den som inte sett sista säsongen av The Americans än. Lika bra som första säsongen, satt som på nålar!

 26. Jag är så tacksam över att jag här tidigare fick tipset om Hemma igen, för den ser vi nu maken och jag och tycker den är toppenbra! Började på andra säsongen igår.
  Vi hinner inte alls med tempot på tv-serier som många andra gör, vi ser typ ett avsnitt per kväll på helgerna bara. På vardagarna blir det mer Husdrömmar, Aktuellt, Mästarnas mästare osv om någon av oss eller båda ser på tv.

  Sen finns This is us som jag nyligen såg att äntligen finns säsong två nu på SF anytime tror jag det var, det har vi väntat på. Det är en jättebra serie! Även the Fosters gillar vi skarpt men den går inte att se någonstans just nu. Det är nackdelen med tv-serieutbudet numera, helt plötsligt försvinner serien från nätet. För några år sedan köpte man DVS:n och kunde styra själv.

  Har skrivit upp flera nya tips härifrån nu. Får se om man hinner testa dem till i höst eller så när vi betat av Hemma igen klart. 🙂

 27. Catastrophe på amazon, Love på Netflix, Working Moms på Netflix , Atypical, Casual, Marvelous Mrs Maisel på Amazon, For the People, The good fight, The good wife, The Good Doctor på Hulu, This is US på Hulu, Friends from college. Girlfriends guide to Divorce

 28. Var tvungen till att köpa Hemma Igen på DVD för att jag inte kunde vänta. Har alla säsonger utom den sista men sett den ändå. Härlig serie att sätta på när man har tråkigt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.