Är det bara jag eller…

Är det bara jag – eller gick den här veckan GALET fort? Hur är det möjligt att det redan är fredag imorgon?! Det blir en korthelg eftersom jag åker till Åbo redan på söndag, för att jobba där hela måndag. Så imorgon, efter Frimärksrådet-möte ute i Solna hela eftermiddagen, tänker jag fredagsnjuta till max. Alltså, så gott det går med barnen (INGEN vill se samma sak på tv, den ena vill ha glass, den andra vill ha “nåt annat”, en tycker att allt är orättvist, en vill bara draaa i mamma för att jag ska leka med Lego…).

Tack för fina Åbo-tips! Kul! Låter som att jag måste spana in Åbo slott. Hoppas också på solsken och okej väder, så att jag kan strosa runt i staden. Det är ändå alltid det bästa sättet att upptäcka en ny plats, att ha en lagom luftig plan, minst ett tips på att bra kafé, gärna ett slott – och sen strosa…

5a1a1057.JPG

Förresten så åkte en kompis just iväg på en sedan länge bokad, efterlängtad resa till London med sina barn. De hade laddat så, läst på och var så peppade på att upptäcka London. Roligt nog hade hon haft glädje av min mini-guide som finns här!

Nej, nu ska jag gå igenom materialet inför mötet med Frimärksrådet imorgon. Ganska rejält med material som man ska läsa, ha koll på och gå igenom innan mötet och ibland är det saker jag vill göra lite extra research på. Get to work, Ebba! Kommentera gärna!

2 reaktioner till “Är det bara jag eller…

  1. Ha en fin resa E. Jag har bara fina minnen från Åbo, klart sevärd stad!
    Fint att komma sjövägen oxå men helst på försommaren 👍
    👌🙏🌈💕
    Mona

  2. Åh, det finns hur mycket att se i den gamla huvudstaden. Kvarteren kring Domkyrkan; Åbo Akademis byggnader med drösvis med cyklar pga 6000 studerande i staden, Brinkalatorget där man lyser ut julfreden, en tradition sedan 1200-talet, med den alldeles nyrenoverade gymnasiet Katedralskolan intill och vars gympasalsgolv nyligen var borta och husgrunder från 1600-talet låg framme istället. På andra sidan Aura å, från Domkyrkan sett finns mysiga restauranger vägg i vägg, ex Tintå, för ett glas vin. Den ” nya” stadsbibban är värd en titt, och att ta en finsk kopp kaffe ståendes på Salutorget. En liten kuriosa är att åka över med ”Förin”, en liten vajerfärja som går från ena åkanten till den andra, lite längre ut för ån från city sett.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.