Prinsessan Alice… Eller Grace?

Inte långt kvar på Meghans magnifika gravidstil-resa (här, foto: Kirsty Wigglesworth / TT) för den här gången, så nu…

sdltd94d66b_normalpreview.jpg

…Nu kör vi. Nu KAN det nämligen inte vara långt kvar! Nu gissar vi, prins eller prinsessa? Jag gissar på prinsessa, helt enkelt för att… Tja, jag tror det – och för att det är 50% chans.

Sedan var det ju namnet, lite fler valmöjligheter här. Det pratas om Alice, vilket jag tycker låter rimligt. Klassiskt. Propert. Och sött. Diana pratas det också mycket om men nej, jag tror inte det. Kusinen Charlotte (Kate och Williams dotter) heter dessutom redan Charlotte Elizabeth Diana. Så, nej. Grace är en annan bubblare som jag verkligen gillar. Ett stiligt namn med pondus, som Meghan skulle gilla. Men frågan är om det godkänns av drottningen, med tanke på att alla kommer referera till “amerikanska prinsessan” Grace Kelly. Så, kanske gör Meghan och Harry en “Estelle” och hittar ett helt otippat kungligt namn långt bort i släktträdet? Typ, prinsessan Helena?!

Nu vill jag höra DIN gissning – kommentera!

31 reaktioner till “Prinsessan Alice… Eller Grace?

 1. Jag hoppas på en liten prinsessa Elizabeth (om det är OK med
  tanke på the Queen samt att Charlotte heter det)
  Samtidigt tror jag de kör på ett mer trendigt namn och inte så
  klassiskt kanske?

 2. Glömde… blir det en prins så gissar jag på Albert eller
  Alexander.

 3. Inte för att jag egentligen tror det men hoppas på en liten prins Spencer. Efter Diana och ett lite roligare än de namn William och Kate valde till sina barn. Förstår att det säkert finns massvis med regler att följa men hur kul är det att döpa lillebror till ett av storebrors mellannamn? Som även pappa delar? Lite mer fantasi kunde man haft tycker jag.
  Om det blir en prinsessa är Eleanor eller Felicity fina namn.

 4. Om det blir en prinsessa kan jag tänka mig att namnet Victoria kommer med; lite med tanke på att det är Victoria-jubileum i England i år.

 5. Hennes mor heter väl Loyce i mellannamn? Eller om det är ett efternamn. Oavsett är det fint och lite annorlunda.

 6. Tror på Helena, Isabella, Alexandra eller kanske Sophia? Möjligen gör dem som Viktoria o Daniel och väljer Rose, Stella eller Celeste..

 7. De visar ju rätt tydligt att de går sin egen väg och inte följer det som “förväntas” av dem.
  Tänker på deras bröllop, både med gospelkören och amerikanska pastorn, och nu inför födseln att de gör vad som är bäst för dem (alltså inte en photo-op på trappan). Så det skulle vara så konstigt om de valde något traditionellt och förväntat namn som Alice eller Phillip.

  Jag hoppas verkligen att de gör en Estelle-chock och väljer något otippat. Det känns som det skulle passa detta moderna par!

  Jag gissar på Abigail eller Colin, moderna men otippade!

 8. Älskar verkligen namnspekulationer 🙂
  Jag tror på en prinsessan Lilian eller Aurora!

 9. Jag tror också på en liten flicka men namn vågar jag inte gissa på. Känns som om det skulle kunna bli vilket namn som helst med Meghan & Harry som föräldrar, de går ju liksom sin egen väg.

 10. Jag gissar på Alice! Jag är alldeles nyss hemkommen från London och där tog vi en tur till Buckingham för jag hoppades få höra nyheten. Det stod tre tv-team där, men de är kanske alltid där. För visst är det så att det kommer upp på papper på slottets grindar? Eller blandar jag ihop det med något annat?
  Du har en fantastisk blogg! Det är en glädje att läsa om både stort och smått.
  Maria

 11. Jag skulle gilla om de tog något otippat amerikanskt. Inte McKayla liksom, men gärna inget som Alice, Diana eller Elizabeth.. 🙂

 12. Med tanke på hur hon ser ut tror jag på en pojke :). Tycker ofta man kan se det på människor, dock lite svårare i bild. Men varje gång jag träffar någon IRL kan jag räkna ut vad de väntar. De utstrålar någonting beroende på om det är en pojke eller flicka. Därav inte sagt att barnet inte är en hen, det kan så vara. Men hur mamman ser ut tycks ändå synas på något vis.

 13. Helena vore jättevackert! Var inte det en av drottning Victorias döttrar?

  Jag har världens bästa namn på en pojke. Harrys lillkusin, Edwards son, heter James Alexander Philip Theo, Viscount Severn. Harrys son kunde heta Albert Philip Dorian Thabo, Viscount Dumbarton. Albert efter sin far, Philip efter sin gammelfarfar, Dorian efter sin mormor Doria och Thabo för att hedra Afrika och Botswana, där förldrarna lärde känna varandra på riktigt, har de sagt – det är ett Tswana-namn som betyder ”lycka”. Och Viscount Dumbarton för att en hertigs son brukar få den titeln efter faderns näst viktigaste grevskap.

  Tycker gott de kunde överlåta namnfrågan åt mig.

  1. Tror knappast de skulle kalla sin son Dorian. Aldrig hört det namnet i England, förmodligen för att det förknippas med romanen Dorian Gray.

 14. Håller också med om att Frances vore fint, Dianas mellannamn! Hon skulle isåfall bli ”Lady Frances Windsor”.

 15. Tror på Diana! Philip definitivt som mellannamn om det blir en pojke!
  George heter ju Louis i mellannamn, trots det fick sista prinsen heta Louis.

 16. Eftersom Harry och Meghans avkomma endast är några få % kunglig – så borde väl Beyonce eller Barack passa som namn på deras produkt. Citerar bara QE2

 17. Jag tror på Frances. Dianas andranamn. Det bli också ett klassiskt amerikanskt smeknamn ”Frankie” som är så sött.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.