Min kungliga sågning i P4 Extra

Igår började jag dagen tidigt, tidigt med en lång intervju med ett större magasin, jag tog den per telefon. Skulle gjort den “live” men har svårt att hinna med just nu, då kan ett samtal per telefon bli minst lika bra. Men man jag ju inte ta det på språng direkt, inte heller schysst mot den som intervjuar!

Satte mig därför med balkongdörren öppen, i morgonsolen, med en kopp kaffe, samtidigt som det trillade in folk hemma. Julia, som är assistent i mitt bolag sedan årsskiftet ungefär, som genast satte igång att baka till boksigneringen i eftermiddag (“Baka på arbetstid tackar man inte nej till”, skrattade hon och körde igång med vallmokakan) – och sedan kom Erica, makeupartisten, och sminkade samtidigt som jag pratade, eftersom vi skulle plåta solglasögon-trender för Synoptik som jag ju jobbar med, som ni vet.

Klockan ett var jag iväg till Radiohuset för att gästa P4 Extra och Titti Schultz, där jag fick äran att vara dagens häst…

Jag felskrev i alla fall så på mina Stories, naturligtvis var jag DAGENS GÄST. Men lite nervös var jag nog, det är ett stort och viktigt program, enormt många lyssnare. Ville få fram nåt klokt på mina minutrar, vill ju alltid tillföra något. Men så tänkte jag ändå, att konsten att bli intervjuad – det är ju också att bara hänga med. Att slå sig ner i båten och låta duktiga journalisten Titti styra samtalet, som hon och redaktionen tänkt ut. Att inte nödvändigtvis styra det, tänka på allt jag VILL ha sagt. Vet ju också att Titti är suverän på att just låta samtalet gå, lyssna in, ställa följdfrågor. Vilket alltid är det viktigaste för att få till en bra intervju, tycker jag.

Så det försökte jag göra, tydligen sågade jag kunglig bevakning i svenska medier också, när jag ändå var igång. Det står jag för!

Ja, lyssna gärna på intervjun i ihopklippta version här. Tack Titti och P4 Extra, jag kommer gärna tillbaka även som dagens häst…

7 reaktioner till “Min kungliga sågning i P4 Extra

 1. Lyssna på intervjun igår live, tyckte det va så himla härligt med skratt i radion så där befriande som det blev. 🙂

  ha en fin dag!

 2. Lyssnade på Din intervju med Titti igår och tycker den var jättebra. Du sågade INTE media angående kunglig bevakning, utan Du sa sanningen! Håller helt med Dig i att media är dåliga på att bevaka väsentligheterna.
  Måste bara säga TACK för en härlig och inspirerande bok som jag äntligen fick i brevlådan idag! Boken är jättefin och jag rekommenderar den varmt!
  Ha en fortsatt fin dag!

 3. Åh, idag låg den och väntade i brevlådan…er kokbok! 🙂 Är sällan man bläddrar igenom en kokbok och vill äta allt – men ni har lyckats! Och så underbara bilder, så fina och personliga, det känns nästan som att man blivit inbjuden till er på middag. Kan knappt vänta, i helgen blir det att prova några av recepten! 🙂 Synd bara att min ”beach 2019” är i fara nu med alla goda recept…

 4. Mest nyfiken på om du vill kommentera otrohetsryktena om brittiska kungahuset. Lite smaskigt så klart och det är deras privatsak, men ändå ett intressant ämne ur många aspekter.

 5. Tack för en härlig kokbok, sträckt läste den….. .Inte så ofta det händer med kokböcker, så fina bilder och så bra recept..

 6. Har precis fått din/er senaste och vill jag säga enastående bok i min hand, dessutom signerad av dig Ebba! Ett fint exempel på gott teamwork som andas mycket kärlek både till varandra och till maten ni presenterar! Tack!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.