Måndagsrapporten – svåra frågor och att köra igång… snällt?

MÅNDAG: Ja, det var någon som så klokt sa “men… MÅSTE du köra igång järnet och rivstarta? Kan du inte köra igång lite snällt?”. Jag har helt ärligt aldrig provat. Men nu ska jag faktiskt göra det. Och här sitter jag på kontoret, denna januarimåndag, och försöker att ta… En sak i taget. Barnens skola börjar först imorgon så någon normal måndag blev det ändå inte. Dock kom jag iväg till kontoret, vilket var otroligt skönt. Nu har vi stämt av, jag har ätit lunch med kollegorna Ellen och Caroline och gjort två kul intervjuer. En om Insjöns väveri och en längre intervju, som handlade mer om livet, drömmar och planer. Och sådana där supersvåra (jo, de ÄR faktiskt det!) frågor som: Din dolda talang? Något du skäms över? Din bästa sida? Din sämsta sida? Folks vanligaste förutfattade mening om dig?

Ja, nu ska jag i alla fall snart avsluta dagen med att skriva här i bloggen. Sedan 16.30 har jag bokat in ett pass träning, vilket nu känns enormt motigt, om jag ska vara ärlig. Sedan hem och hjälpa barnen se till att allt är i ordning inför skolstart imorgon. Pirrigt, ja, tycker nog både de och jag!

TISDAG: Ja, att komma upp strax före sju blir en utmaning som heter duga. Efter att ha vänt på dygnet under jullovet, sakta glidande för att liksom kulminera i rekordsena nio-uppvaknandet just lagom till skolstart. Gah! Jaja, världsliga problem, det kommer ju GÅ, det är ett som är säkert. Och det kommer att vara mörkt. Och tröttare än tröttast… Så, jag ska i alla fall försöka lägga mig i hyfsad tid, inte – som i söndags – sitta uppe och se den rätt usla andra säsongen av “The Morning Show”. Nej, det gör man inte två gånger.

Emilia och jag ska jobba ihop hela förmiddagen, podda och spela in en annan kul grej. Ja, och stämma av livet och läget, såklart, så detta är onekligen en väldigt lyxig sak. Att det dessutom känns så, varje vecka, ja, EXTRA mycket såhär i början av året, åh, vad jag är glad och tacksam för det!

På jobbfronten är det annars hyfsat mötesfritt, så jag ska passa på att skiva, jobba undan och planera. Spåna idéer. Kul, kul, kul!

ONSDAG: Lunchträning inbokad, det var ju det där med rutinerna… Jag har ännu inte spikat (det tar tid) allt, så nu försöker jag bara få in så mycket träning som möjligt för att komma tillbaka till mitt flow.

Smyckesmöte med mina grymma kollegor Ellen och Caroline. På agendan står att planera inför kommande släpp, fotografering och sedan har vi preciiiis fått in ett nytt drop av örhängena Alma, som är extremt populära. Blir lika glad in i själen (ja, själ som i Alma…) varje gång jag får ett fint mail, en kommentar eller en bild skickad, på någon därute som älskar sina signaturörhängen lika mycket som jag gör.

TORSDAG: Johan åker till Insjön tiiiidigt för att jobba med vårt kära väveri, mycket som ska ske nu – puh! Roligt men… Mycket. Sedan är det skrivjobb inprickat i kalendern. Är ett litet delmål för närmaste veckorna, att verkligen boka in den där tiden. Struktur. Rutiner. Ordning. Som man suktar efter dessa magiska ord nu!

FREDAG: Fredagstennis på morgonen, första för 2022! Hurra, jag längtar. Tennisbanan med ett grymt gäng = veckans happy place, alla veckor, alltid. Sedan skrivjobb igen, har en hel del att komma ikapp med. Återkommer till det…

På kvällen tror jag att det blir tennis med barnen, något slags klubbspel, vet inte riktigt hur läget är nu med restriktioner? Hmm, måste kolla upp detta. Annars tror jag nog att vi alla fem är rätt redo för att landa hemma i soffan och somna där i en stor hög, framför lämplig fredagsunderhållning.

LÖRDAG: Morgonträning för mig bokad 08.00, ja, ni hör ju. Gör ALLT för att hitta flowet. Puh. Sedan stallet för dottern och – hoppas jag – en härlig timma tennis för Johan och mig, kanske nån kul dubbel? Ska se vad jag kan styra upp. Längtar efter flow även i tennisen och enda sättet är ju att köra på. Det VET jag.

SÖNDAG: Tennis på förmiddagen för dottern, jag hänger nog med och tar med mig datorn och försöker jobba lite vid sidan av banan. Brukar gå sådär men vafasen, nytt år, nya tag! Kanske är det 2022 jag lär mig att DYKA in i i jobbet en effektiv stund, när barnen kör aktiviteter?! På eftermiddagen kör jag ut mellanbarnet till handboll på Lidingö. Försöker nog även där – dagens andra försök – att få till en jobbstund.

…Och sedan, ja, sedan laddar vi om för årets första “vanliga” vecka. Då banne mig ska rutiner och mål vara spikade. DET får vara veckans mål?!

7 reaktioner till “Måndagsrapporten – svåra frågor och att köra igång… snällt?

 1. Rivstart eller mjuk.. önskar dej en fin start på veckan Ebba😃❤

 2. Allt är ju relativt men kunde inte låta bli att skratta åt att du tycker att gå upp ”rekordsent” klockan 9, är att vända på dygnet 😂. Hade jag gått upp 9 under helgerna, hade det varit ”rekordtidigt” 😂

  1. Haha, och jag småskrattade lite åt att det var en utmaning att gå upp strax innan 7. För mig är det sovmorgon, väckarklockan ringer 4.40 på vardagarna. Fascinerande hur olika det kan vara 😊

  2. Och om det är rekordtidigt att stiga upp kl nio på helgen så förutsätter jag att man jobbat natt😂

   här vaknar barnen vid 6-7, jag har fått mig rejäla sovmorgnar till halv nio på lovet, men idag började 1,5 åringen sjunga strax efter fem och då var det morgon. Hon var kanske också peppad på nytt år, ny start😂

 3. Ja säsong 2 av Morning show var inget hit. Jag hade sett fram emot den men det var ju en säsong som aldrig ens kom igång…

 4. Hej Ebba, låter som du har bra koll på läget för att vara första veckan efter ledighet. Men, den eviga frågan… Hur gör du för att komma tillbaka til sunda kostrutiner? När kroppen är marinerad i både det ena och det andra…. Hjälp 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.