2022-svammel, och hur börjar man året bäst?

Hej från regngrått men underbart Falsterbo, dit vi kom i dagarna för att stanna den här veckan fram tills skolan börjar. Tänk, njuter av att vara här så mycket, regnet bekommer mig inte! Däremot det nya året. Puh. Hur börjar man året… Bäst? Eller rent utan kanske bara: Hur börjar man året? Famlar och svamlar, känner jag. Läser allas kloka sammanfattningar, inspirerande mål och känner att… Hjälp. Hur ska jag göra? Hur tar man tillvara på det nya oskrivna blad, som ett nytt år faktiskt ändå är? Och då VET ni att jag inte är mycket för löften. Snarare mål, roliga och inspirerande – sådana jag vet är rimliga, men som också kan vara liiite utmanande. Några “fluffigare” – som att vara modigare – och några mer väldigt specifika – som att pränta ner träningsdagar, mellanmål och faktiskt också ett nytt arbetssätt.

Ja, just nu är det MÅNGA tankar som snurrar och jag får inte riktigt grepp om någon av dem. 1, 2, 3, 4… Januari. Rinner iväg. Jag vet ju att bästa sättet är att ge mig själv lite tid, en och annan powerwalk och att sedan få älta det lite mer nära och kära (som förhoppningsvis står ut med att lyssna och vara bollplank) och sedan SÄTTA ORD PÅ DET. Ursäkta skrikande versalerna här men det är oerhört viktigt, vet jag av erfarenhet. Skriv ner det. Gärna så att du och någon annan också ser, någon som bekräftar, kommer med input och sedan spikar du det. Återigen, pratar inte alls om några orimliga hets-löften här, utan mer om att ta vara på nystarten.

Ja, kanske får dra på reflexerna ikväll och ta en kvällspromenad – och sedan har jag planerat vinterbad. Tror det är precis vad kroppen och jag behöver, det blir en härlig energikick!!!

13 reaktioner till “2022-svammel, och hur börjar man året bäst?

 1. Tycker inte man ska hänga upp sig på att det är ett nytt år. Det är definitivt inte något nytt oskrivet blad för de allra flesta människor utan det mesta är sig likt från förra året

  1. Håller helt med. Inte mycket som ändrar sig egentligen. Om man vill ha en chans att göra något annorlunda kan man ju ge sig själv den chansen fler gånger än vid nytt år. Och om man stressas av löften kan man tänka att det bara är en ny dag, precis som vilken som helst annan dag😊

 2. Man måste inte sätta mål eller stressa upp sig över ”nystart”. Det blir som det blir, vila i det.

 3. Förs har du väl varit i fjällen med familjen? Och nu i Falsterbo. Mycket paus från vardagen och semester så tycker det är lite fräckt att direkt skriva om att du är så stressad… ta istället vara på tiden hemifrån med familjen, julhelgerna är ju inte ens över ännu!

  1. När jag hade små barn var jag mer stressad efter semestern hahaha

  2. Ebba är alltid stressad, är hennes signum. Är väldigt privilegierad med flera olika semesterboenden men det tycks inte hjälpa. Oavsett var så skrivs det listor om allt som skall genomföras, inget fokus alls i nuet.

   1. Lena!
    Din kommentar bidrar i mitt tycke inte till ett trevligare nätklimat. Hoppas trots detta att du får en fin söndag!

 4. Hej Ebba . Jag brukar inte sätta några löften för det stressar mig, men i år är min önskan att jag ska vara mer snäll mot mig själv. Lyssna mer på min kropp. Min man och jag har satt upp oss själva på prio 1 listan att se varandra och ta tid till oss, göra mer saker ihop. Förra året var ett tungt år för mig så nu kan allt bara bli bättre. Jag har följt dig sen länge och vet hur mycket du bryr dig om dina barn och deras liv, att du jobbar mycket med olika roliga projekt, framför allt så älskar du ditt jobb. Du har skapat något bra. Att vara tillsammans i fjällen är fantastiskt roligt, att åka skidor hela familjen, evt få umgås med mormor o morfar kanske kusiner. Och er plats i Falsterbo är ju verkligen er egen komma till ro plats. Var rädd om dig och ha ett underbart 2022🙏

 5. Skulle verkligen önska att det fanns en söka knapp här på bloggen! Skulle vilja gå tillbaka och söka på serier, tips etc.

  1. Längst ner till höger på sidan finns en lista med kategorier. Där kan du hitta det du söker. 🤗

 6. Älskar den här typen av inlägg och är så tacksam om du delar med dig av det du kommer fram till, jag gillar nämligen dina mål och har hoppat på flera av dom under 2021. Går också mina pws, tänker, grubblar, beslutar, ändrar mig och ändrar mig igen. Så kul med nytt år, vaaaad ska vi göra med det? 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.