Rätt köp på rean – har du en strategi?

/ Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Tack för alla serie-tips HÄR, åh, nu har även JAG lite nytt att hugga tag i. Underbart! Det duggar också tätt i min inbox om reor, jag har ett gäng tips på plagg och favoriter. Tänkte bara först påminna om tre viktiga saker att tänka på, inför att du beger dig in och scannar av reorna. Helt enkelt ett “mindset”, för att undvika fällor och felköp…

ETT: Vad behöver du komplettera garderoben med? Japp, låter självklart – men det tåld att upprepas, om och om igen. Vad BEHÖVER du komplettera garderoben med? Skriv allra helst en lista (för att undvika att bli förförd…), på de plagg du vet att garderoben behöver. Och behövt under en längre tid. Ett nytt ytterplagg, en rejäl dunjacka som du saknat? Kanske ett riktigt kick ass-bra festplagg, gärna i en härlig färg, och som går att klä upp ordentligt såväl som att klä ner? En stickad mössa (som Rodebjers superfina, nu på 40%), då favoriten börjar ta slut? EN stickad baströja, som Molly Roll-Neck från Filippa K? Eller, en perfekt svart kofta, som Rodebjers nedan? Ja, du förstår poängen…

TVÅ: Sätt gärna en budget! I linje med ovan, sätt en budget på ungefär hur mycket du är redo att lägga på plaggen. Kanske har du redan på förhand spanat in, och vet vad du vill ha? Fundera då på hur mycket rea som är vettigt, för att du ska slå till. Exempelvis, Filippa K har nu 30% – vilket jag normalt skulle tycka var liiite lite (samma sak med ursnygga randiga ARKET-skjortan nedan) men då VET jag å andra sidan att Filippa K-plaggen är garderobshjältar för mig, som jag kanske till och med har på min lista? Och som säljer slut? Well, då kan det vara rätt läge ändå!

TRE: Favoritmarkera, eller lägg i varukorgen – marinera och gör din research! Får ofta frågor om hur i hela världen jag lyckades haffa Prada-skorna på 60% rea på Matches Fashion, eller lyxiga festklänningen på 50% från Net-a-Porter eller från Mytheresa och svaret är research. Prenumerera på nyhetsbrev, håll koll, scanna runt, vänta in rätt läge…

…Och sist men inte minst, var ärlig mot dig själv – köp rätt storlek, köp sådant du vet att du kommer använda och våga utmana stilen liiite grand inför 2022. Kort sagt: Utmana din garderob (yes, just nu nedsatt till kampanjpris 165 kr, så passa på). Det ska jag göra, utmana stilen 2022 alltså!

8 reaktioner till “Rätt köp på rean – har du en strategi?

 1. Kloka tankar om att vara förberedd när det blir rea och att bara köpa det som man behöver och kommer att använda.
  Skulle vilja tillägga att man gärna får tänka på hållbarhet också och låta bli att köpa kläder i syntetmaterial för att istället köpa i riktiga material som helst är ekologiska.

  Bra för garderob, plånbok och planet.

 2. Hej Ebba!

  Jag vill bara börja med att säga: Jag ÄLSKAR er podd! Måndagens och Torsdagens lilla guldkant.

  Det är vi många som gör. Skulle bara vilja föreslå en sak. Jag tror inte att det är så många som har en ekonomi som tillåter Toteme, Chanel, Celine, YSL Mfl dyra märken. Dock kan jag tänka mig att det finns väldigt många som har råd med lite mer än HM. Det vore underbart om ni kan tipsa om något som är lite billigare. Jag har tex inte råd att köpa en väska från Celine men skulle kunna tänka mig en fin runt ett par tusenlappar. Vad finns det då?

  Det vore toppen med lite mer stil-tips från “mellan” eller “billiga” märken. Det behöver ju inte betyda att det är “slit och släng” för att det är billigare.

  ❤ Helen

  1. Min kommentar är av mer allmän karaktär och kanske blir lite fel ihop med detta inlägg. 😉

 3. Vill lägga till: fundera på vad BEHÖVER är för dig. Går det du vill köpa att hitta secondhand? Bättre för både plånbok och klimat! Behöver du verkligen en festklänning till om du redan har minst 10 st supersnygga i garderoben?

  Tror att vi behöver omvärdera ordet behöver. Och tänka secondhand i första hand.

 4. Jag spanar på plagg med en fin krage eller ärm, nåt som sticker ut lite i videomöten. Distansjobb har ju nästan helt förändrat jobbgarderoben! Behoven förändras..

  1. Håller med. Varför uppmuntra till ännu mer konsumtion av nya kläder. Om man ””behöver” något finns second hand-affärer.

 5. Eller hyr! Jag har inte råd med dyra märkeskläder men jag har råd med mellanprisklassen. Tycker dock oftast att jag använder kläderna korta säsonger och att de hänger i garderoben rätt stora delar av året. Lösningen har varit att hyra några plagg i månaden, jag kompletterar min basgarderob med ett par skjortor eller blusar och en tröja, anpassad efter årstiden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.