Kungligt fredagsgodis – och vilken vecka!

Ja, det är en olustig känsla idag – vilken vecka. Världen är upp och ned och jag vet lika lita som alla andra vart detta ska sluta. Men det ÄR fredag och kanske är vi lite extra värda kungligt fredagsgodis?!

Vi börjar med en underbar look och en favorit i repris – MEN i ny tappning. Nämligen den mintgröna kostymen från Rodebjer:

Kronprinsessan besökte innovationsföretaget Isolamin i Överkalix, i veckan som gick. Älskar hur hon elegant ställer upp på selfies. Och hur alla modigt vågar fråga om en. Själv skulle jag typ inte våga fråga, haha!

Finbesök i tisdags, på veckotavlan hos Isolamin!

Fullkomligt ÄLSKAR stylingen med knytblusen under. Lekfullt, coolt och modernt – men ändå väldigt kungligt, då det är perfekt “välmatchat”:

Här såg vi kostymen när Kate och William var på besök i Stockholm:

Men även den kungliga veckan präglas givetvis av rådande läge. Kronprinsessans namnsdagsfirande blev inställt och…

…Istället med att ta emot blommor från Försvarsmakten i Östra valvet. Något traditionsenligt firande ute på borggården, för allmänheten, blev det alltså inte i år.

Kul att de bjöd på lite bilder från detta ändå, eller att fotografen Jessica Gow från TT fick vara med och bevaka med kameran:

Men lite glittrande flärd behöver vi allt också, eller? Jo! Då passar det fint att Kate bjöd in till galamiddag på Buckingham Palace…

Kate är beskyddare för organisationen Place2Be, som jobbar med att förebygga och stötta barn och unga med psykisk ohälsa – ett område som ju ligger hertiginnan och hennes prins varmt och hjärtat.

Kate bjöd på en riktig prinsessklänning i kungligt blått:

Tja, lite damig är den allt och inget som går raka vägen in på min topplista men det är heller absolut inget FEL på den.

Anledning till firandet var att Place2Be fyllde 25 år – och en kör med skolbarn fanns också bland de inbjudna, som fick mingla med Kate:

Och ja, det var i mångt och mycket Meghans vecka detta – vi kommer till det – men även Kate bjöd på en härlig kavalkad:

När Meghan strålade i sin sanslöst snygga gröna look (du MÅSTE se bilderna här…) så valde Kate klassiskt rött, till Commonwealth Day-gudstjänsten i Westminster Abbey:

Jag kan nästan tycka att den kom lite oförtjänt i skymundan av detta…

Men veckans kungliga huvudpersoner var onekligen detta par, som ju i dagarna avslutar sina kungliga karriärer för att påbörja sitt nya liv. Den 31 mars får vi se hur de väljer att döpa om sin plattform.

Någon kommenterade och frågade mig hur det nu kommer bli med Meghans kungliga garderob och om vi kommer kunna fortsätta spana in hennes outfits…

Vi kan vara lugna! Tror inte för en sekund att Meghan kommer sluta leverera looks i världsklass – eftersom paret tycks planera att jobba vidare som offentliga personer, bara inte under kunglig flagg…

Så, vi fortsätter med ännu en fullträff från Meghan från veckan. Orkar icke! Herregud så snyggt detta är, i all sin enkelhet:

Looken luftades när Meghan gjorde ett surprise-besök på en skola, på internationella kvinnodagen, i östra London:

Meghan pratade om feminism inför glada elever på Robert Clack Upper School i Dagenham. Hertiginnan småpratade också med elever och personal och fick inte bara med sig blommor…

…Utan också en jacka. Fint! Tja, känner man Meghans stylist rätt så kan hon säkert få till en flawless look även med den här jackan:

Men nu vidare till ja, den här bilden talar liksom för sig själv…

Paret gör entré vid Royal Albert Hall i London. Åh. Så fina. Prins Harry i all sin glans i uniformen som han snart inte kommer bära, eftersom han väljer en annan väg i livet. Och ja, det inte utan att det känns lite vemodigt?! Eller vad tycker ni?

Vad man ska tro om skriverierna kring att prins Harry blivit lurad av ryska fejk-samtalet som utgav sig för att vara Greta Thunberg och hennes pappa (?) vet jag inte. Hur de ens skulle ha lyckats få tag i prinsen? Nej, märkligt och väldigt tveksamt att det ligger någon sanning i hela historien tänker jag.

En sak är i alla fall säker: Hela historien som utvecklats kring paret de senaste veckorna – och som nu slutat i detta tvära avslut – har en sorglig underton. Prins Harry har ju själv sagt att han är ledsen över hur det nu slutade – men att det inte fanns någon annan väg framåt.

Nej, nu tar vi helg och kränger av allt vad kostymer heter och drar på mjuka sköna kläder. Det tänker jag att även kungligheterna gör…

Foto: Chris Jackson / TT, Kirsty Wigglesworth / TT, Frank Augstein / TT, Ben Stansall / TT, Jonas Ekströmer / TT

KOMMENTERA! Vilken look är din absoluta favorit från veckans kungliga svep? Kates röda? Eller Meghans omtalade gröna?! Eller Victorias Rodebjer-kostym med knytblusen?

13 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – och vilken vecka!

  1. Kan inte släppa din liknelse om Meghans “handmaids tale”-gröna outfit. Det blev för creepy, snyggt men creepy, haha! Min favorit är nog hennes skolbesöksoutfit. Tack för alltid lika underbart härlig fredagsläsning!

    1. Det som gör Meghans Handmaids-outfit lite extra effektfull är att Kate bär klarrött precis som de som är handmaids i serien… 🙈

  2. Hur svårt kan det vara att stava Kronprinsessans namn rätt? Lite pinsam kan man tycka.

  3. Jag bara älskar Meghans röda klänning! En så otroligt cool, vacker och ball klänning. Den är stilren men med riktigt coola detaljer – smashing!

  4. Alltid lika kul att skrolla igenom kungligt fredagsgodis! Jag älskar Meghan, allt hon bär ser fantastiskt ut! Men gillar förstås Victoria också. Hon gör ett bra jobb och är alltid så snygg. Blev fundersam när jag såg bilden på Victoria och Kate tillsammans, alltså, hur långa är de egentligen? Plötsligt ser Victoria så liten ut… är det vinkeln? Och hur lång/kort är Meghan? Prins Daniel? Det spelar såklart ingen roll men man blir ju lite nyfiken! Äsch, jag får väl googla det 😉

  5. Jag tycker inte alls om modet med vida och långa byxor. Tycker det blir så klumpigt. Är de sedan rutiga så tänker jag på clowndräkt – och mina rutiga pyjamasbyxor i flanell – ingen hit de heller;-). Inte heller så stort knyt faller mig i smaken. Men kronprinsessans skönhet och vänliga sätt överglänser förstås allt. Paret Meghan – Harry i rött däremot är mycket tjusigt. Min favoritbild är de två under ett stort paraply. En riktigt romantisk filmscen!

    1. Hej Kala, tack för din kommentar och jag tar givetvis till mig av detta! Tyvärr kan jag inte läsa artikeln eftersom den ligger bakom en betalvägg – det är Svenska Dagbladets sätt att ta betalt för innehåll. Själv håller jag allt mitt innehåll öppet men finansierar istället med hjälp av reklam. Exempelvis jobbar vi ju med Klarna i Säker stil-podden. Att vi “lockar till skuldsättning” håller jag inte med om, vi väljer själva hur vi formulerar samarbeten och just med Klarna valde vi att fokusera på “smartare shopping” och strategiska köp. Men som sagt, jag tar till mig och ska se om jag kan lyckas läsa artikeln! Tack! Kram från Ebba

  6. Ebba, du skriver och säger ofta att du ”tänker” saker och ting, varför? När man skriver eller säger något är det ju underförstått att man har tänkt. Onödigt och tjatigt att du säger och skriver det hela tiden. Ganska vanligt numera tyvärr bland bloggare o poddare.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.