Kraftfulla klassiker, grönt eller softat 70-tal?

/ Betalt samarbete med Synoptik – foto: Lisa Höök /

Vad ÄR det för härliga glasögon du har?” – fick denna och säkert tio liknande frågor, när jag häromdagen hade på mig ett par dovt gröna, klassiska bågar på Insta Stories. Närmare bestämt dessa från Synoptik och Saint Laurent som jag provade när jag gick igenom trender och höstens nyheter hos Synoptik – ja, för er räkning, för att kunna bjuda på en matig rapportering här i bloggen! Vi återkommer till de gröna bågarna, först en generell spaning: Är det EN accessoar du ska uppdatera i höst, satsa på glasögonen. Det är onekligen en accessoar som syns, ramar in ansiktet och verkligen gör skillnad, när vi nu parkerar oss framför digitala möten och små skärmar.

Vi kör igång med första trenden, för det är en höst fylld av ny inspiration, såväl för garderoben som för accessoarer och glasögon. Och det är tydligare än någonsin att det hänger ihop, det är helheten som skapar din stil. Sammet, softade 70-talsinfluenser, hållbart, jordiga kulörer, ett stänk av metall och… Listan kan göras lång. Hur präglar det då valet av glasögon? Jag har sammanfattat tre favorit-trender, först ut är…

KRAFTFULLA KLASSIKER. Kännetecknas av en stilren, klassisk siluett som gärna får ha en lekfull twist. Tänk på arvet från Givenchy, Yves Saint Laurent och Alexander McQueen. Modemässigt präglas hösten av höga läderstövlar, en uppdaterad dräkt, slickade frisyrer, skarpa linjer och stora axlar. Ett lyxigt, elegant 80-tal med attityd. En djärv båge förhöjer din stil ett steg närmare detta, om du ofta klär dig i svart, klassiskt och enfärgat…

Välj mörka, markerade kattformade eller testa fjärilsformade bågar? Twisten kan gärna vara en guldglittrande eller metallic-glänsande detalj som garanterat piffar upp digitala mötes-dagar!

När vi är inne på klassiker, missa inte att Synoptik fått in fina nyheter från Ralph Lauren och Polo Ralph Lauren i sitt sortiment. Finns i alla Synoptiks butiker. Tips, tips, tips! Här nedan ser du ett snyggt exempel på Ralph Lauren:

SOFTAT VINTAGE SOM DOFTAR 70-TAL. Grattis till dig som älskar 70-talet, det är verkligen DIN höst och vinter! Plocka fram småblommigt, “gardin-mönstrat”, brunt och cognacsfärgat läder. Mixa gärna in milda pastellfärger som grågrön salvia och syrenlila, i din murriga vintergarderob. Glasögonen inspirerade av den här stilen (och jag hittade verkligen MÅNGA fina varianter hos Synoptik) har en mjuk, smickrande palett som ramar in ansiktet utan att ta över. Testa gröna, lila eller blekrosa bågar – eller en 70-talsinspirerad silhuett med större båge i metall. Våga du till och med testa en sexkantig båge? Jamen, klart du gör. För du vet mantrat inför nya glasögon: Prova, prova, prova. Och prova sedan ett par till.

JORDNÄRA OCH HÅLLBART. Hållbart är inte längre ett modeord, tack och lov inte heller en trend. Hållbarhet är ett faktum, vi gör mer medvetna val när det gäller allt – givetvis även glasögon. Dock utan att behöva kompromissa med stilen, det finns en uppsjö av hållbara designbågar hos Synoptik! Materialen som används är återvunnen acetat, bambu och trä. Medvetenheten avspeglar sig i färgskalan där jag såg mycket grönt, jordiga toner, sköldpaddsmöntrade bågar eller rent utav klassiskt svarta, vilket självklart också blir ett medvetet val – en båge att älska nu, imorgon och en lång tid framöver. Formerna sträcker sig från djärva, fyrkantiga ramar till klassiska, rundade stilar.

Synoptik har också, i samarbete med danska Monkeyglasses, tagit fram en jättefin bågkollektion. Ett himla spännande varumärke som ligger i framkant vad gäller just hållbarhet. Alla bågar är tillverkade av förnybart material och består av nedbrytbart bomullsmaterial och av delvis återvunnet rostfritt stål. Glasögonen tillverkas i små, genomtänkta kollektioner och hela produktionen genomsyras av en passion för hållbarhet, från idé och skiss till färdiga bågar.

Slutligen, de där gröna bågarna? Nej, har inte kunnat släppa dem. Skulle ju komplettera mina kolafärgade Gucci-bågar perfekt. Nästa vecka ska jag iväg och göra en “Syna Ögat”-undersökning hos Synoptik (det rekommenderas ju att man gör en synundersökning minst vartannat år, så nu är det dags för mig) och då ska jag prova dem EN gång till…

KOMMENTERA GÄRNA!

PS. Just nu har Synoptik 25 % på ALLA glasögon när du tecknar glasögonabonnemang, läs mer HÄR!

38 reaktioner till “Kraftfulla klassiker, grönt eller softat 70-tal?

 1. Börjar bli lite tröttsamt med alla dessa samarbeten…Synoptik, Vichy, Ecco, vaniljsåsen för att inte tala om Bookbinders förstås.

   1. Bästa Ebba! Ögnar kommentarerna lite snabbt och ser både ris och ros. Vill mest skriva till dig och tacka för små delar av ditt liv och arbete du delar med dig av. Jag uppskattar dina proffsiga och välgjorda samarbeten. Tänker ofta att blandningen ibland känns lite, hmm, svårt att hitta rätt ord, förvånande? Och ändå så självklara. Kan inte tänka mig någon bättre att samarbeta med Ecco just nu. Dina fötter har varit med om en otrolig resa och kräver bra och smarta skor. För några år sedan var det kanske inte en lika viktig del. Byten och tester av nya produkter, såväl hudvård och matprodukter gör nog de flesta flera ggr, trots det kan man tycka om mer än ett. Vi får läsa och ta del av så mycket helt gratis, det är fantastiskt! Ingen arbetar gratis på heltid, eller, några få kanske gör det men inte den stora massan. Långt det här blev…stort tack för podd, blogg osv. /Sluta aldrig med kungliga inslag, såååå bra!🤩🤗 Angående podden tillhör jag de som älskar när ni pratar mer privat, personligt och avslappnat och inte bara kjollängder, kragar, skinn och designers. Blandningen är allt och jag gillar det💯💐Kram

 2. Ett tips är att försöka sprida ut alla dessa reklaminlägg. Man ser ju att de är otroligt genomarbetade med photoshoots och mycket text, men när stora, mastiga inlägg blir uppradade på varandra såhär som de senaste dagarna så försvinner dom bland varandra och det är ju synd när du väl satt så mycket arbete på dem och även företagen som OK:at inläggen kan ju inte heller tycka det är bra att dom försvinner bland varandra? Ibland går det ju kanske en vecka mellan inlägg alls på bloggen och sen kommer oftast många reklaminlägg i en enda radda, då passar det bättre att sprida ut dem.

  Förstår även att du vill försöka sätta en personlig touch på all reklam men när du som här ännu en gång skriver att du ska iväg på undersökning vilket du skrev även före sommaren i reklaminlägg för Synoptik så blir det lite konstigt. Vi är ju många som följt dig länge och läst din blogg i många år, så man minns ju oftast hyfsat väl vad du skrivit i närtid åtminstone. Visst fattar vi ju alla här att poängen med att göra reklamen mer personlig är att tala till konsumenten som en kompis via din blogg och därigenom sälja, sälja, sälja, men det gäller även att förstå att läsare ser igenom mycket när det blir tydligt att du väver in personligt i reklamen bara för sakens skull och för att få det mer personligt, snarare än att det är vad du spontant skulle skriva. Ta detta som konstruktiv kritik och några hjälpande ord på vägen!

  1. Tycker du är bra och verkar kanontrevlig men blev ledsen för hur du hånade en som skrivit in till eran podd o bara skrattade åt att hon missat ett s i boots.. Stackars poddlyssnare hon vill väl aldrig mer skicka in nåt.. Tur att Emilia var professionell och styrde upp det hela, heder åt henne!
   Även detta konstruktiv kritik😊

   1. Håller med Lotta. Man kan inte skratta åt allt. Det är trevligt med ett glatt humör, men man måste kunna visa respekt mot lyssnare och inte avbryta Emilia så pass ofta. Dessutom hör ingen vad någon av er säger i dessa lägen.

 3. Håller med de andra ovan, jag förstår och ”köper” verkligen att bloggar måste innehålla samarbeten/reklam eftersom vi som läser, läser gratis. Men det blir väldigt trist att läsa/se/scrolla flera inlägg på rad som alla är reklaminlägg, bättre att ställa in så att de sprids ut under en vecka om du skriver ihop flera samtidigt! Tankar från en trogen läsare 🙂

 4. Jag tycker att det märks att du verkligen lägger ner tid och engagemang på dina samarbeten, dom är bra och personligt formulerade och sammanfattande! Beställde Vichy-produkter häromdagen, tack för inspirerande tips! Kram

 5. Tack för genomarbetat inlägg med fina bilder! Jättefina jeans verkligen, blir sugen på att beställa ett par men är osäker på storleken eftersom jag inte brukar ha jeans med lite högre midja. Ser också att längdstorlekarna är ovana för mig, 27 och 29 är jag inte van med. Vad har du för storlek? Jag är typ lika lång som du och vore supertacksam för svar!

 6. Håller med ovanstående och tidigare kommentarer om att det börjar kännas fånigt med all reklam för kakao, vaniljsås, färdig pizzadeg, Eccoskor som du aldrig någonsin använt innan etc.
  Du som har så stor plattform och jobbat så länge (och knappast har det ekonomiskt knapert…) borde kunna sålla bättre.

 7. Mycket snyggt exempel på Ralph Lauren. Vad heter modellen? Finns en referens? Tack för svar

 8. Varifrån kommer kläderna? Varför kan du inte skriva ut det i varje inlägg, nästan alltid nån som frågar 🙂 Speciellt den bruna skjortan var fin!

 9. Håller med Lotta och Magdalena. Det var obehagligt i pooden förra veckan. Det var inte bara ett litet skrattanfall, som lyssnare kändes det som att du verkligen såg ner på oss som följder er podd.
  Jo, Emilia verkade skämmas och försökte få dig att ta dig och fortsätta, men du bara fortsatte.
  Varkenb podden eller bloggen känns längre genuin. Ecco som du gör reklam för här, har ni ju till exempel aldrig tipsat om i podden. Det känns så sorgligt att du bara verkar drivas av pengar. man ser igenom det. synd, tyckte en gång att både du och Emilia var så bra. Men nu….

 10. Hej,
  Den här diskussionen om reklamens vara eller icke vara i bloggar trodde jag var utagerad. Gratis läsning för oss = reklamsamarbeten för skaparen så hen kan och vill driva bloggen vidare.
  Och valet av samarbetspartners kan ju inte falla alla i smaken. Man vill kunna identifiera sig med bloggaren men dessa ”besvikna”, ”känner inte längre igen mig” och ”du vill bara tjäna pengar” -kommentarer finns hos alla bloggare när läsaren inte längre känner sig som en av polarna i gänget.
  Ta reklamen för vad den är tjejer. Ebba, i detta fallet står för att vara ansiktet utåt för några utvalda företag, hon jobbar med marknadsföring och material och i jämförelse med vad många andra influensers gör reklam för (skönhetsoperationer, fillers, botox, bantningspreparat) så är detta väldigt oskuldsfullt.
  Jag skulle själv aldrig använda Vichy eller äta vaniljsås från Ekströms men icke stör jag mig för det. Fina bilder, bra skriven text och framförallt; en del av jobbet.

  Hej hopp, ha en fin torsdag alla och glöm inte att den där konstruktiva kritiken faktiskt kan göra mer skada än nytta.

  1. Tycker kritiken varit vettig och är väl ingen som menar att det inte ska finnas reklam i bloggen? Det förstår de flest o tycker säkert är ok.
   Men att det blir för mkt på rad och väldigt mkt samarbeten i förhållande t vanliga inlägg. Och att det blir reklam för saker som man kanske inte riktigt tycker är genuina. Att någon annan eventuellt gör reklam för botox eller fillers innebär väl inte att man inte får kritisera annan som du kallar oskuldsfull reklam? Så konstigt. Toppen för Ebba ju att framöver kunna nischa reklamen bättre och sprida ut den nu när många kommit med konstruktiv kritik.

 11. Till N ovanför: lite larvigt att ”tjejer” borde hålla inne med kritik angående en offentlig person för att du anser att den kritiken ”kan göra mer skada än nytta.” Såklart man får kritisera! Vi lever väl inte i en sekt-liknande diktatur?
  Nej, det är INTE så enkelt som att det är oskyldigt med all reklam överallt (inte enbart här). Är det reklam alls eller för mycket reklam tappar avsändaren sin trovärdighet och verkar inte ha integritet etc. Menar mer allmänt nu, och inte denna blogg, och tycker det är fånigt om folk ska tystas/snäsas på för att de har sunda tankar och kommer med kritik.

  1. Det är väl ingen som sagt att tjejer inte ska komma med kritik, mer än att jag riktade mig till tjejerna ovan.
   Dessutom är denna konstruktiva kritik och kritik i all välmening ganska tufft för någon att ta, offentlig eller ej.
   I magasin förekommer reklam, på tv, i radio, på våra arbetsplatser, i mataffären, självklart även här, även om det verkar reta upp folk då reklamen är kopplad till en viss person.
   Men jag förstår dina tankar, bra input.

 12. Hej Ebba! Otroligt snygg styling här, wow! Du ser fantastisk ut i den svarta klänningen och stövlarna! Och därför måste jag fråga: Var är stövlarna ifrån? Jag blev inspirerad som du märker!

 13. Gillar alla dina inlägg, även de som är samarbeten😊 ibland köper jag nåt, ibland inte. Hur som märks de att du lagt tid och tanke på dina samarbetsinlägg.

 14. Hej Ebba, även jag vill ge lite konstruktiv feedback. Jag har lyssnat på säker stil podden sen start och vill inte missa ett ända avsnitt. Men sista tiden har podden tappat sitt syfte tycker jag och nu märker jag själv att jag stänger av eller hoppar över en vecka. Du och Emilia har mycket interna skämt som ni roar er med och skrattar år. Vi lyssnare hänger inte riktigt med. Du avbryter Emilia hela tiden och kan inte sluta skratta. Känns också som du ofta gör dig rolig på Emilias bekostnad och behöver märka ord. Det kan ju sålart vara er jargong men det vet inte vi lyssnare. Jag gillar verkligen er båda och det gör mig lite ledsen att jag inte längre längtar till torsdagar.

  Kram Anna

  1. Kanske en lösning kan vara att ta ett omtag kring podden och fråga er vad ni vill med den? Jag håller helt med om att den tappat litet av sitt syfte och sin värme på sista tiden. Köra mer reportagebaserat? Tycker det fungerar näst när ni förmedlar kunskap och s a s blir era professionella jag. Funderar också på om det är bra att podda om man är så trött så man bara skrattar och inte orkar hålla tråden? Vad vill man förmedla till sina lyssnaren då?

 15. Gensvar till N igen (eller bara lite tankar här), ja, precis youtube, tv-program, tidningsartiklar etc har betalda reklamplatser.

  Skillnaden där, tror jag, är att man förstår att alla anställda på tidningen etc inte alls behöver gilla eller använda produkterna.

  Medan om en person använder sig själv som plakat för reklam blir det ju att denne intygar att produkten/resan/hotellet/hudvården eller mataffären etc är fantastisk och menar att de själva använder detta. I längden blir det mindre och mindre trovärdigt, snarare urvattnat och uttjatat och man kan lätt anse att personen tappar trovärdighet och integritet.
  Medan en tidning kommer fortsätta ha reklam, och det är så mycket tydligare enbart betald reklam. Men en bloggare etc väver in hela sin persona och trovärdighet i reklam.

  Jag har aldrig klagat på detta i bloggen, denna eller andra, men ville säga till att det inte är minsta konstigt att så väldigt många reagerar. De kanske har något att säga som är värt att lyssna på? Ha en fortsatt fin dag!

 16. ELLER så är vi stolta över Ebba som vi valt att följa för att hon är ärlig, öppen och inspirerande och dessutom skriver så otroligt fina texter. Det är ju inte konstigt alls att hon får så många fantastiska samarbeten just tack vare allt detta. Speciellt nu när Ebba strålar av välmående och energi och är snyggare (och förhoppningsvis också tryggare <3) än någonsin. Hade jag haft något att marknadsföra hade jag utan vidare önskat att Ebba var mitt ansikte utåt. Fortsättningsvis är alla samarbeten välvalda och passar Ebbas säkra stil. Och det hade väl varit väldigt konstigt om hon inte promotade Bookbinders, eller. Heja Ebba!

 17. Äh! Jag gillar både inlägg, samarbeten och er underbara ”Säker stil”. ❤️

 18. Skriver lite här…
  Det är inte bara Ebba som får förfrågningar, utan extremt många bloggare/bloggerskor samt youtubers, folk på instagram etc. Det är såklart inte konstigt att dessa personer får mängder av erbjudanden om att göra reklam via sin persona/plattform. Det tycker nog ingen?

  Däremot kan man såklart som läsare vara kritisk emot något som man anser/upplevs i längden vara tjatigt, urvattnat, falskt etc. Man måste inte vara ”stolt” eller hålla med om exakt allt någon gör för att man läser dennes blogg ofta eller då och då.
  Man kan tycka jättemycket om någon och ändå komma med kritik. Man kan gilla Ebbas och andras blogg/bloggar och ändå vara kritisk till det som upplevs (uppenbarligen) som alltför mycket reklam.

 19. Helt enig, för mycket samarbeten och reklam och podden har blivit lite väl flamsig och tramsig!
  Jag gillar när ni bjuder på er själva och kan tycka att det är kul med skrattattacker ibland men dagens podd fick jag stänga av, det va ju ett evigt tjatande om Ivan och Bulgarien Bottega!

 20. Tycker du är grym som skapar så fint, genomarbetat och ärligt content. Både samarbeten och andra inlägg! Kör på!

 21. Hej Ebba
  Vilket märke är det på de svarta glasögonen med guldkanten över?

 22. N: Du skriver att “Gratis läsning för oss = reklamsamarbeten för skaparen så hen kan och vill driva bloggen vidare.” och så är det ju. Men det blir konstigt när bloggen till så stor del består av just reklam. Då blir det liksom att vi läser reklam gratis, snarare än en blogg om du förstår hur jag menar? Bloggen är ju en viktig marknadsföringskanal för Ebba som influencer snarare än att bloggen skrivs för läsare numera skulle jag säga. Det är dock just de icke-reklamiga inläggen som håller kvar mig. Därför är det en balansgång som influencer att använda bloggen till samarbeten, men att även leverera gott om annat material.

  Ebba: Såg på din instagram att du inte orkar med konstruktiv kritik och att alla inte kan älska en. Förstår absolut att kritik inte alla gånger är kul, men försök ta det till dig hur vi läsare faktiskt upplever bloggen och kanske begränsa antalet samarbeten och istället ha några få som du går in för och utöver det skriver vanliga blogginlägg. Det är ju ändå vi läsare som är din “födkrok” som influencer.

  1. Rättelse: Det Ebba sa på insta var inte att hon inte orkar med konstruktiv kritik Hon sa JUST NU … Och det där med konstruktiv kritik är ganska knepigt … jag har en bekant som vill ge precis det och berättigar alla taskiga kommentarer genom att inleda med “Ärligt talat … tycker jag du är tjock/att dina barn inte verkar må bra / att du borde skaffa dig ett bättre jobb o.s.v. Tack, men nej tack!

   1. Din bekants kommentarer låter inte alls som konstruktiv kritik utan just taskiga kommentarer och dessutom ganska grova kommentarer. Hoppas du har ett bra svar att komma med, inte ok!

    Tycker dock inte alls att man kan dra parallell mellan det och den kritik Ebba får under detta inlägg.

 23. Anna: Precis så är det ju! Och just därför är ju reklam med influencers så framgångsrik, just för att det blir som ett mellanting mellan reklam och en kompis/person man litar på som säger åt en att köpa produkterna. För influencern och företagen är detta ett riktigt guldläge och något som sällan vanlig reklam kan mäta sig med.
  Därför är det även extra viktigt att inte väva in personliga detaljer i reklamen bara för sakens skull. Vi ser helt enkelt igenom det och man känner sig då nästan lite dumförklarad när produkt på produkt ska säljas till oss på detta sätt. Hellre då att skriva mer ärligt och mindre “personligt” i reklaminläggen.

  Britta: Tror detta har att göra med att när det är ett regelrätt samarbete och inte affiliate-länkar så vill inte företaget som har köpt blogginläggen att andra företag nämns i “deras” blogginlägg.

 24. Hej
  Ville bara säga, så fina bilder och glasögon! Heja dig!🌻🌺

 25. Instämmer med alla som tycker att det är för mycket reklam. Genomarbetat visst, men man kan bara inte känna så starkt för allt ifrån pizzadeg till fotriktiga skor så det känns bara falskt och dessutom är de superlånga. Förstår att pengarna måste in när du och maken satsar fullt ur på pappersföretaget men sprid för guds skull ut reklamen med vanliga inlägg.

 26. Har alltid gillat både Ebba och Emilia för deras ärlighet! Är man inte nöjd får man lägga ner och söka sig någon annanstans. Tycker att alla kritiker ska ta sig en funderare: Skulle ni våga säga detta “face to face”? Lätt att tycka hemma bakom en skärm…

 27. Åh blir så sugen på nya glasögon!! Satsa på de gröna säger jag!

 28. Hej Ann-Helen! Jag tycker väl i och för sig inte det är du som bestämmer var andra vuxna människor ska ”söka sig” eller vad de får läsa. Jag ser ingen sexism, rasism, inga kränkningar eller påhopp i kommentarerna ovanför. Inga ”troll”. Inget som är menat att vara elakt, utan snarare ett flertal som kritiserar att det är massvis med reklam.
  Det får man ju göra, det är säkert flera väldigt ”trogna” och trevliga läsare som skrivit, och jag tycker ingen av dessa behöver skämmas över att man reagerar över (kommenterar) detta. Sedan kanske flera slutar läsa, eller inte. Och det är ju upp till dem.

  Ha en fortsatt fin vecka alla!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.