Tre snabba stiltips + favoritjeans på!

/Inlägg innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Fått många jeans-frågor senaste tiden, här kommer svar + tre tips på hur jag helst stylar dem. Jeansen jag ofta bär till vardags är dessa Levi’s från Zalando, modellen heter RIBCAGE STRAIGHT ANKLE. Hög midja, klassisk knappgylf och raka men vida ben. Så himla bekväm modell, är sugen på dessa svarta i snarlik modell från ARKET. Eller dessa med lite mer vidd i benen, ser sååå snygga ut! Okej, tre snabba jeans-relaterade tips för krispiga höstdagar (för sådana ska vi ju ha MÅNGA nu, eller hur?!) kommer här:

FÖRST UT: JEANS + KAVAJEN. Säkert kort, känner mig dressad men ändå “lagom”. Helst med v-ringad T-shirt under (eller med grå hoodie, när det blir kyligare och jag vill fortsätta med den här looken). Just idag kör jag faktiskt T-shirt, mina raka jeans och brunrutig ullkavaj. Gillar ju också den HÄR underbart höstbruna kavajen från ARKET. Finns ju matchande byxa vilket min praktiska sida kan tycka är smart, ger så många fler användningsområden om du har “fulla kostymen”…

Skjortan skippar jag under kavaj (för bylsigt för mig) MEN bär den gärna bara med jeans, hett tips är denna randiga från COS! Okej, vidare till nästa tips…

ANDRA TIPSET: OVERSHIRT-LOOKEN. Japp, 100% inspirerad av min kära kollega Emilia. I höst är jag sugen på en rutig “overshirt” som den här från H&M:s Premium Quality-kollektion. Även urfin i mossgrönt. Och nej, då inte med Bottega-skorna på bilden, utan med “chunky boots”, i stil med ARKETS eller “Chunky Chelsea” från ECCO.

TREDJE TIPSET: STICKAT + JEANSEN. Superfina stickade havrefärgade polotoppen från COS + jeans = lättburet, enkelt och fint (gillade även den matchande kjolen, perfekt med mina nya svarta boots). Stickade koftans comeback i höst omfamnar jag gärna. På Wakakuu finns drömkoftorna från Acne Studios. Har tidigare säsong investerat i deras “långkoftor” och haft enormt mycket användning för dem, inte minst när jag var gravid med Ernst.

Trenden med stickade västen, som dessa varianter? Jomen kanske, börjar vänja mig vid tanken, haha. “Clueless”-Cher möter modern minimalism. Längtar dock mest mer efter att plocka fram stickade favorittröjorna i lådan hemma. Rundringat eller v-ringat? En smaksak, men v-ringat (som denna ulltröja från H&M Premium Quality) tycker jag känns mer “vardags-snyggt”. Dessutom kan ett litet halsband skymta i halsgropen = I like!

Tack Lisa Höök för bilderna vi plåtade i höstsolen. KOMMENTERA GÄRNA!

15 reaktioner till “Tre snabba stiltips + favoritjeans på!

 1. Ursnygg o superfräsh 🙂 -Varifrån är toppen du har på bilderna? Försökte kamma igenom texten men måste ha missat den.

 2. Jag håller med ovan talare. Varifrån är tröjan på bilderna 👌

 3. Superfina jeans! Hur tänker du kring storlek? Kör du vanlig storlek och att de sitter tight upptill eller kör du mer loose?

 4. Jättefina! Funderar också kring storlek, tycker det är svårt att köpa jeans på nätet. Har du 27 eller 29 i längd?

 5. Så himla fint. Den enda modellen jag också kör. Haft riktig ankle nu i sommar och valde nu 29 i längd nu för att maxa med boots och sneakers! Supersnygg som vanligt🙌

 6. Hur ser jeansen ut bak? Jag är på jakt efter nya jeans men tycker fickorna ofta sitter för högt upp för min smak.

 7. Åh Ebba du inspirerar mig så mycket just nu, både med träning, mode och work life balance!! Du ser så stark och välmående ut! 🥰 heja dig

 8. Vilket bra reportage! Grundligt, modebejakande och praktiskt. Jag hade önskat ännu fler bilder på dig i olika looks i dina egna kläder, i tillägg till länkarna med köptips . Eller, kunde du inte göra ett liknande inlägg där även någon äldre person är med? Vi är kanske fler läsare än jag som är lite äldre än du, och då kan det vara ännu svårare att göra statement med jeans (trots att vi växte upp i dem). Jag hade läst noga!

 9. Skitsnyggt!!! 👍🏼👍🏼👍🏼 Mitt problem just nu är att det bara finns jeans med hög midja om man inte vill ha skinnet… för det är det som är i mode nu. Det finns inte att köpa klassiska med normalhög midja och raka ben… Har provat att köpa även begagnade men dåligt utbud. Tråkigt… 😒

  1. Jag köpte Levi’s 501 crop och älskar dem, normal midja och raka ben. Kanske värt att kolla in?

 10. Jag är liksom du 3-barns mor o sliter med att “komma i bättre form”, har eg inte mycket men tycker det är svårare nu som 40+, att äta tillräckligt för energi osv. Hade varit kul om du ville dela typ kost (hur många kcal ligger du på,är rädd att äta för lite för att strypa ämnesomsättningen!) , hur många pass styrka per vecka du tränat, annat? Du ser fab ut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.