Grunden till glowet (och mitt bästa knep)

/ I samarbete med @cliniquesverige /

Alltså, kampen jag för mot torrheten just nu är inte att leka medFnasighet, torra fläckar, stramande hud runt ögonen. Lägg till smink för tv och fotograferingar, en dos stress, krydda med usel sömn. Gah! EN sak jag lärt mig av alla makeupartister, experter och proffs jag träffat genom åren? Jo, nämligen…

IMG_0967Dränk huden i fukt. Dränk! Hitta produkterna som verkligen levererar. Blev därför superglad över att tillsammans med Clinique få testa och tipsa om deras nya gel-creme, utvecklad just för att fuktboosta maximalt (till riktigt schysst pris, med tanke på den kvalitetsprodukt man får).

Glad också över just Clinique, ett märke som hängt med i mitt badrumsskåp hela livet. Mamma har alltid använt det, min första hudkräm kom därifrån, det är allergitestat, 100% oparfymerat, noga testat och utvecklat av hudläkare. Men tillbaka till fukten, som är grunden till glowet jag vill åt. Och fukt, det kan Clinique.

IMG_9733Cliniques nyhet “Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator” är en dagkräm utvecklad för oss som vill maxa på med extra fukt, som håller hela dagen.

Mitt bästa panik-knep? När jag ska ha en plåtning nästa dag och huden känns hopplöst glåmig, trött och torr? Jo…

img_1070.jpgDå kör jag den ljusrosa gel-cremen som 5-minuters fuktmask. Drar på ett rejält lager innan jag borstar tänderna, låter det sitta så att krämen absorberas.

Sedan masserar jag in det sista (blir det lite över kör jag det på nagelband och armbågar). Håller sedan tummarna för några timmars sammanhållen sömn. Ja, alltså, det sista kan inte gel-cremen greja (tyvärr) men då har jag gjort vad JAG kan.

img_9479-e1521326732229.jpg
Ett till knep: dutta krämen lätt över smink, efter jobbet innan kvällen. Om man inte vill sminka av men ändå behöver fukt. Lite som min favoritprodukt fukt-sprayen fast “mera”, liksom.

Här (eller på min Instagram) kan du vinna en hel årsförbrukning av en total fuktboost av Clinique Moisture Surge. Så tävlar du: Ge mig ditt bästa “spara tid i vardagen“-knep? Alltså, nån enkel liten grej som gör att du sparar tid i vardagen?
Skriv en KOMMENTAR här i inlägget!

Vinnaren utses av en jury bestående av mig och @cliniquesverige – och presenteras här. Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson, makeup: Elvira Brandt.

167 reaktioner till “Grunden till glowet (och mitt bästa knep)

 1. Jag tycker att jag sparar tid på att en dag i veckan införa grötmiddag. På torsdagar när barnen har kvällsaktiviteter har vi grltmiddag. Snabbt, enkelt, nyttigt och gott. Lätt att variera också.

 2. Jag lägger gärna lite tid på söndagar med att förbereda mat, tex göra en stor burk med råkostsallad som räcker flera dagar och någon röra tex hummus. Det sparar tid att det finns en bas med grönsaker när middagen snabbt ska fram på vardagarna.

 3. Mitt bästa tips för att spara tid i vardagen, och speciellt på morgonen, är att planera. Ladda färdigt kaffekokaren på kvällen så att man bara kan trycka på den på morgonen, mät upp vatten och grötflingor kvällen innan, välj ut kläderna osv osv. 😊

 4. Förbereda är grejen. Kvällen innan och få med barnen i samma tänk. Funkar hos oss! Inget onödigt tänk eller tjafs på morgonen om kläder etc. Förbered!

 5. Jag har inga revolutionerande tidssparande fiffiga knep därför kommer jag följa varenda kommentar här och hoppas på att bli upplyst!😁
  M E N de ”knep” vi kör på och som iaf sparar några timmar i veckan är 👉🏻 Hemstäd varannan vecka, robotdammsugare däremellan och storhandla mat online. Tycker ändå att tiden aldrig riktigt räcker till, finns helt enkelt för mycket att fylla den med!

 6. Mitt bästa tips för att tjäna tid
  Och hinna få både morgon- och kvällsfrid
  Det är att se till att varje grej vi har i huset,
  från vante till tidning och värmeljuset,
  har en särskild plats där den ska vara.
  Så, när vi iväg ska fara,
  vet var och en var väskan är,
  och när man kommer hem läggs mössan där.
  Vi letar mindre, städar sällan
  och hinner vila och umgås däremellan.

 7. Genom att hålla barnen kontinuerligt uppdaterade om vad som är på gång, istället för att de inte har någon aning om vad som ska ske och när det ska ske, tycker jag att vi sparar en hel del tid framför allt på morgonen ”strax är det dags att klä på sig; borsta tänderna; gå till förskolan”, etc. Utan detta blir det mycket tid som läggs på att tjata.

 8. Sen jag började handla mat via nätet har både min privatekonomi och stressnivå FUNDAMENTALT förbättrats. Vi planerar maten för veckan och behöver därmed inte fundera ”vad ska vi äta i veckan” Eller för den del komplementhandla så mycket (= kan inte gå ut ur en mataffär utan att ha handlat för minst 300). Allt detta som är sååå tråkigt och stress i vardagen. Nu ligger jsg istället en sömnlös natt (3 månaders bebis…) och klickar hem. Briljant!!

 9. Att laga fler middagar under lördag eller söndag för att sedan bara ta fram och värma under veckan. Gärna sådant som sköter sig självt i ugnen medan man gör annat. Det är fantastiskt när tisadg och onsdag sedan kommer och det är aktiviteter på båda barnen.

 10. Min elcykel! Hallelujha. Men den (utrustad med plats för barn bakpå) tar vi oss dit vi ska snabbt, smidigt, miljövänligt och utan stressen ”var ska vi parkera och vad kostar det?”. Barnen älskar att åka bakpå mammas racercykel och jag får frisk luft på köpet. Älskar!

 11. Mitt bästa vardagstips som sparar tid, undviker tjafs och är kul att förbereda är att lägga fram morgondagens outfit dagen innan. Till hela familjen. Detta skulle ju såklart kunna göras med en fuktmask i ansiktet.
  Barnen har sina kläder hängande färdiga på galgen och det går så smidigt att bara klä på dem och sedan gå ner och göra iordning frukost( älskar overnight oats) innan förskolan.
  Jag är mer kreativ med mina outfits när jag får några minuter att komponera en sådan kvällen innan än när jag behöver slita något ur garderoben i sista sekund ( och favoritjeansen visst låg i tvätten).

 12. Hej
  Mitt bästa tips är att alltid vara noga m att smörja huden på kvällen efter noggrann tvättning
  På morgonen när de är så kallt så brukar ja inte tvätta mer än m vatten o sen smörja innan ja ger mig ut, den noggranna rengöringen på kvällen alltså! Älskar clinique både make up o crèmer har ja använt i hela mitt 47 liv så nu håller ja timmar på en vinst m fukt /Anna

 13. Låter helt underbart med en riktig fuktkur! Precis vad mitt torrfläckiga ansikte är i behov av Mars månad! Mitt bästa vardagstips är att förbereda familjens frukost kvällen före. Jag dukar med det porslin vi ska använda, plockar fram mixer till smoothie, blandar overnight oat, kokar ägg och laddar kaffebryggaren. Spar många minuter på morgonen upplever jag! 🙂 Minuter man hellre sitter med kaffekoppen eller kanske smörjer ansiktet med en go fuktkräm! 🙂 kram till dig Ebba

 14. Ebba! Jag ÄLSKAR att du infört lite tips om beauty och hudvård då och då. Det kryllar såklart av bloggar fyllda till bredden med tips. Men då blir det system overload för mig och jag är lika ovetandes som innan jag löste. Men dina tips är så tydliga och enkla att förstå vad produkten gör för en utan en massa krusiduller. Detta inlägg gjorde att jag direkt klickade hem denna magiska kräm och det ska jag säga dig, DET sparar mig tid i vardagen. Då slipper jag googla sönder mig och försöka förstå vad som kanske funkar och sen bli besviken när jag upptäcker att ”krämen” i burken inte gör något för min trötta hy. Fortsätta med dessa små tips då och då, det hjälper mig i vardagen och det är guld värt! Tack <3

 15. Vår absoluta tidssparare är att månadshandla all middagsmat. Vi är bägge heltidsarbetande, maken reser en hel del och barnen har sina aktiviter och genom att ha all middagsmat inplanerad och införskaffad försvinner en hel funderande och massor av stress. Visst tar det tid att sätta sig och komma på en varierande middagslista månad till månad och som faller samtliga i smaken men det är så värt det. 🙂

 16. Packar allt i jobbväskan kvällen innan så endast matlådan behöver läggas i på morgonen!

 17. Mitt bästa tips är att vara spontan, att inte fylla varje sekund med en plan utan försöka göra det bästa av det som händer. Ta vara på livet utan att konstant bli besviken på det man inte hinner.

 18. Mitt tips är supertråkigt, det handlar om att ha en realistisk bild av hur lång tid olika aktiviteter tar och planera utifrån det. Planera också in små korta pauser efter alla aktiviteter som ger pulspåslag i någon form ex hämta på förskolan, jobbig läggning, krävande möte på jobbet, möte med energikrävande person etc.. Pausen/återhämtningen kan vara nån form av kort andningsövning/mindfulness övning. Det gör att du behåller din energi och skärpa längre och slipper göra massa tidskrävande fel och misstag pga trötthet ( typ tappa bort nycklarna, hamna i konflikt med någon). Jättejobbiggt att få till, men verkligen effektivt på sikt!

 19. Hej! Väldigt okonventionellt kanske men detta har räddat mig flera gånger och sparat mig massa tid för en extremt morgontrött person som mig. Min bättre hälft som också är piggare än mig när väckarklockan ringer fixar alltid frukost till oss båda! Sparar mig sååå mycket tid på morgonen! 🙊🙊👍👍😄😄

 20. Det absolut bästa knepet jag upptäckt, tyvärr först denna vår, är att köpa mat över nätet som du får levererad till dörren. Såväl matkasse med färdigpanerad recept och som vanliga matuppköp. Helt avgörande ju! 👊🏻😊

 21. Som många andra packar vi väskan, ställer fram frukost grejer, har matkasse och handlar på internet men mitt bästa tips just nu, som låter sjukt präktigt, är att gå upp 25min tidigare de dagar min msn ska lämna barnen, på med gymkläder och köra till jobbet. Genom att åka så tidigt tar min resa 25/30min kortare tid och helt plötsligt får jag 1 timme på gymmet sim egentligen bara kostar mig 25min. Låter säkert oöverkomligt och präktigt men med en 2-åring, en 4-åring, heltidsjobb är det enda tiden jag får för mig själv. Gym, podcast och frukost packad för efteråt, det ger mig glädje.

 22. I ett längre perspektiv lägger jag en del tid på att vårda min hy, men det gör att jag inte behöver använda smink över huvud taget. Rengöra, återfukta och vårda gör jag enbart med clinique’s produkter, jag kommer aldrig använda mig av något annat märke. De fungerar helt klockrent på min hy. Detta gör att jag i vardagen, varje morgon, sparar otroligt mycket tid!

 23. Mina bästa tips för att spara tid är att fixa matlådor med lunch och middag för flera dagar. Lite tråkigt att äta samma sak flera dagar i rad kanske någon tycker, men inte lika tråkigt som att behöva lägga tid på att laga mat varje kväll efter jobbet. Dessutom bestämmer jag vilka kläder jag ska ha på mig kvällen innan, för annars drar det valet lätt ut på tiden på morgonen… 🙂

 24. Mitt spara i vardagstips är enkelt: tänk ut vad du ska ha på dig kvällen innnan!!

 25. Jag gör hela kvällsrutinen i duschen på kvällen. Älskar att gå att lägga mig ren och fräsch. Det går ocks betydligt fortare. Borstar tänderna, peelar ansiktet efter tvätt, duschar och avslutar allt med en härlig olja. Redo för sängen! Håret duschas två gånger i veckan och hålls sedan i schack med torrschampo. Bästa.

 26. Vilken livräddare för glåmiga ansikten!
  Jag skulle vilja vinna då min graviditet och kylan gjort min hy till en öken! Ser fram emot varmare temp och en liten bebis! Som förstagångsmamma har jag förstått att egentiden för masker och mys i badrummet kommer bli obefintlig och då skulle väl Cliniques ”Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator” passa utmärkt för snabb uppfräschning och fuktbombning!
  Jag håller tummarna för mig själv nu!
  Tack för din blogg och säker stilpodd!
  Kram ida

  1. Glömde ju det viktigaste!
   Mitt tips!
   Mixa en smoothie på kvällen så den står klar i to-gokopp i kylen på morgonen. Lägg en make-bas och Svep iväg till jobbe med frukost på vägen. Inne på jobbet lägger jag sista touchen på makeupen så den inte pajar av snöslasket. Och glöm inte att åka till jobbet i bekväma skor så du kan springa till bussen och byt sedan om vid skrivbordet! En enkel, smidig morgon och en säker stildag väntar !

 27. Jag målar naglar samtidigt som dottern badar i badkaret. Då vet jag hon kommer sitta där och leka en stund och jag har koll på henne samtidigt som naglarna torkar.

 28. Finns en lifesavers som jag försöker kämpa med..och som verkligen gör skillnad. Få undan disken på kvällen och förbered frukosten i mest möjliga mån. Se till att köksbordet är avtorkat och fräscht efter tonåringarnas kvällssmulor. Om möjligt duka, men det är viktigare att det finns ett ljus att tända och att det inte finns slängda kläder i kökssoffan, läxpapper kvar osv. Har jag en bra start på dagen håller det i sig…ger en bra vardagsstämning!

 29. Det som gör att jag sparar mest tid i min vardag är att jag inte tjatar om kläder till barnen på morgonen när vi ska iväg till dagis. Vill de ha prinsessklänning – fine. Pyjamas – javisst. Sommarklänning (över byxor och tröja) – br my guest. Har gett upp om att promenera till förskolan också eftersom ytterkläder på 2 små barn + morgonstress inte är någon bra kombo…. så vi tar bilen de 150 metrarna till föris, kidsen kommer oftast i bara en fleece. Känns som mitt bästa life hack någonsin!

 30. Att duscha på kvällen istället för på morgonen och hänga fram morgondagens kläder ger mig ett lugn i vardagen. Fördelen med att duscha på kvällen är att man också får tid till att fila, skrubba, inpacka – och sover gott dessutom!

 31. Mitt bästa tips att spara tid i vardagen är att ta fem minuter, andas och tänk över dagen. Att genomföra projekt/vardag/ vad som helst egentligen under stress innebär slarv, vilket resulterar i att det blir dåligt gjort och i värsta fall måste göras om och därmed tar längre tid. 💁

 32. Som ung studerande vuxen utan barn och andra stora utgifter gör det att vardagen är ganska lugn som den är: tid finns till allt. Att inte “hinna” händer inte så ofta, utan det handlar snarare vad man lägger tiden på. Jag har enligt mig själv börjat spara tid genom att läsa en bok. Att få ner stressnivå och skärmtid är för min del inte lätt, men att äntligen ha tålamodet för en bok som ger mig något både känslomässigt och intellektuellt är för mig att spara tid i vardagen.

 33. Detta är mitt bästa tips. För barn som äter långsamt på morgonen, så du måste tjata så du blir alldeles slut. Ta fram ett timglas på några minuter och be dem äta upp innan sanden runnit ut. Och barnen har ätit upp ägget, gröten, mackan, eller vad man nu vill i ett vips!

 34. Jag jobbar ständigt med att, i vardagen, hitta rutiner som sparar min tid och framförallt för att minska den stress som de flesta av oss lever med. Att organisera hemmet och planera är till stor framgång men det bästa tipset kommer nu: Låt livet vara kaos och oorganiserat ibland, träna upp ditt tålamod och jobba med att hantera stressen. Även om man, som jag, är ett kontrollfreak så mår man bra av att ibland släppa på kraven och ta ett extra andetag.

 35. Mitt bästa knep är att ha all (kall) frukostmat på en bricka i kylen. Juice, yoghurt, keso, ost, gurka och mjölk till kaffet. Bara att tjoffa in och ut brickan på mornarna!

 36. För mig gjorde det en otrolig skillnad när jag bestämde mig för att jag måste ta tag i mitt grubblande. Inte låta det suga kraft och sömntimmar att ligga och grubbla o grubbla över saker som aldrig blir så farliga sen ändå.Det är ju otroligt svårt såklart,men jag upplever det som livets life hack, det har gett mig mer sömn, mer glädje o jag behöver inte alls i samma utsträckning gripa efter halmstrån för att spara tid, den tid jag har har jag mer ork till när inte merparten av energin går ut på att oroa mig över sådant som inte hänt. Och hur göra för att inte grubbla? Jag vet inom mig att jag gör alltid mitt bästa utifrån de förutsättningar jag har, sen hjälper frågorna: Vad är viktigt? Vad är det värsta som kan hända ? Det konkretiserar o ger perspektiv:)

 37. Mitt absolut nästa tidsspararknep är att jag microbladeat mina ögonbryn. En semipermanent lösning som gör att man vaknar med ett mer ”klätt” ansikte! Färgar man även fransarna så är det bara vårsolens strålar som saknas för ett fräscht fejs!

 38. Lätt hänt att glömma bort sina torra händer, så har för vana att ta en extra klick när jag smörjer barnens ansikten. (Eksemhy) Då blir det över till mina händer att bara smörja in.

  Handla all mat på nätet.

 39. Om man som jag har ganska typiskt tunt skandinaviskt hår utan volym eller lockar kan man lägga sig på kvällen efter duschen med knorrar på huvudet. Lägg i en produkt i håret när det är fuktigt, mousse eller någon stylingkräm eller vad du föredrar. Dela håret i två och snurra det ifrån ansiktet och fäst med klämma mitt på huvudet. Håret får vin volym och mjuka lockar till morgonen. Bara att kamma och köra fingrarna igenom och spreja lite! 😀

 40. Mitt tips är att lägga fram morgondagens kläder även till mig och inte bara till barnen på kvällen innan. Gärna i badrummet så att jag kan hoppa i dom och göra mig helt klar innan jag går ut och fixar frukost tll barnen. Är en skön känsla att veta att jag är klar, nu kan jag helhjärtat hjälpa dom små.

 41. Mitt bästa knep som eventuellt inte sparar tid (har inte testat det med en kontrollgrupp direkt haha😂) men som förhöjer mitt liv är att bestämma vilka dagar som att-göra-saker ska göras på, tex är det lite skitigt på golvet så slipper jag känna mig stressad eftersom jag redan bestämt att det sker imorgon och kan därmed tänka bort det som “avklarat” redan. Annars är ju en klassiker att när andan faller på passa på att laga mycket mat så att man har i frysen för stressiga dagar.

 42. Varje söndag ägnar jag en liten stund åt min garderob. Jag ångar och tvättar det som är smutsigt, syr fast lösa knappar och hänger in allt i garderoben. Detta sparar tid i vardagen eftersom hela min garderob är fit for fight och jag kan ta på mig det jag känner för varje morgon. Mitt andra tips är att passa på att exfoliera ansiktet i duschen (t ex med Clinique Exfoliating Scrub). Speciellt bra att ha produkten i duschen, så glömmer jag inte!

 43. Mitt spara tid är att kvällen innan jobbdagen – lägga fram kläderna som ska användas och göra frukosten som jag tar med och äter på jobbet under tiden som jag går igenom mailen och lägger upp min dag.

 44. Mitt bästa tips för att spara tid är att hjälpas åt och göra saker tillsammans. Om jag diskar undan efter middagen så badar min man dottern och gör henne redo för sovdags. På så sätt använder vi tiden effektivt och vi får tid över tillsammans efteråt och kan mysa ihop i soffan innan läggdags.

 45. Mitt bästa ( om än lite tråkiga) tips är att göra matsedel för hela veckan och handla allt på en gång. Så himla skönt när man kommer hem efter en lång dag att bara börja laga direkt. Ett litet tips till är att spara alla gamla matlistor för inspo när fantasin inte flödar.

 46. Att borsta tänderna i duschen samtdigt som man duschar är mitt absolut bästa mini-life hack! Så enkelt, men så smart!

 47. Torrschampo och en snygg hårsccesoar att sätta upp håret med, snabbt och enkelt 👌

 48. Mitt bästa lifehack är att ha dubbel uppsättning av tandborste och tandkräm- en som alltid är i duschen. Så bra helt enkelt!

 49. Älskar Cliniques Moisture Surgeprodukter! Har använt dem i evigheter och kommer alltid tillbaka till dem. De ger så mycket fukt utan att vara för tunga och kladdiga. Inte irriterar de min periodvis känsliga hy heller. 🙂
  För att spara tid på mornarna lägger jag alltid fram mina kläder kvällen innan. Packar även träningsväskan kvällen innan om jag ska träna. Jag/ vi försöker att middagsplanera för att slippa panikhandla efter jobbet. Har jag tränat på kvällen passar jag på att tvätta håret då om det behövs för att slippa på morgonen då mitt hår torkar så sakta. Torrschampo är annars en räddare i nöden för att fräscha till och få volym i håret om man inte hinner tvätta det. Fixa frukosten kvällen innan genom att mixa ihop en smoothie och ställa i kylen. Har inte små barn längre som tar av min tid men är hopplöst seg på morgonen så allt som jag kan förbereda kvällen innan är guld värt! 🙂

 50. Hej Ebba!
  Mitt vardagsknep är att göra saker enligt ”under tiden/klarar sig själv” principen. Mat i ugn tex. Perfekt kyckling och potatis i två fomar. Hårinpackning över natten. Ringa bästisen på power walken. Handla mat på nätet på tåget till jobbet , ansiktsmask medan jag viker tvätt osv. Det räddar en vardagspendlare ( tre timmar varje dag t&r till jobbet)
  Kram V

 51. Hejsan!
  Mitt bästa “spara tid i vardagen”-knep är att småstäda lite hela tiden. Det låter kanske tokigt och tidsödande, men om man tar den där fläcken på golvet eller nyper av den döda blomman i buketten direkt har du hela tiden ett rätt så fint och städat hem utan att lägga ner så mycket tid på det som om man har 1-2 städdagar-/kvällar i veckan. Dessutom slipper du ångesten av att gå omkring och störa dig på saker som behöver fixas. Gör’t direkt!

 52. Jag stryker genom att hänga plagget i badrummet på galge medan jag duschar. Snyggt och prydligt när man kommer ut ur duschen! Ett annat lysande knep är tt locka igenom håret på en smal kontång (utan klämma). Eftersom den är så smal så behöver man bara hålla håret i en sekund för att få beach waves, annars blir det ändå för korkskruvit. Går på minuter att fixa håret!

 53. Vad alla är duktiga! Jag cyklar till jobbet (2*25 min/dag). Det går snabbare än buss/bil och jag slipper träningsredskap. Inte perfekt med cykling och dålig rygg men det blir i alla fall något!

 54. Å detta skulle jag sååååå gärna vilja vinna, är en riktig torrboll!!! Mitt bästa tips är nog torrschampo. Det är inte alltid man som småbarnsmamma hinner/orkar tvätta håret o då behöver man iaf inte skämmas för att håret är flottigt.

 55. Enkelt; som ensamstående mamma är mitt bästa knep för att spara tid att lära (det vill säga muta) mina barn så att dom hjälper till hemma!!

 56. Mitt tips är att borsta tänderna när jag duschar! Jag spar minst tre minuter att slippa ta fram borsten och tandkrämen och kleta runt, och dessutom spar jag på vattenförbrukningen!

 57. Hej!

  Som mamma till tre tjejer och ansvarig för hämtning och lämning alla dagar i veckan gäller det att ha ett batteri av knep att ta till. Att fläta barnens hår kvällen innan är en räddare, likaså att beställa hem matkassar så slipper man lägga tid på att handla med barnen! Så bra!!

 58. Tack Ebba för en grym blogg! Mitt bästa spara-tid-knep är att alltid cykla eller gå dit jag ska. Inte nog med att jag slipper förseningarna i kollektivtrafiken, jag får min träning och dagens miljögärning i ett. Nu hoppas jag att vinna den där underbara krämen!!! Kram

 59. Hej Ebba och tack för en härlig blogg! Jag kan inte låta bli att vilja vara med i den här tävligen, den passar mig precis då jag som tvåbarnsmamma med ett heltidsjobb försöker förenkla i min vardag hela tiden för att få tiden att räcka till! Mitt bästa knep är att varje kväll duka fram frukosten så att det är klart på morgonen. Alltså inte duka fram själva maten men allt porslin – tallrikar, glas, koppar, påläggsbestick, brödkorg mm. Då är det redan klart när jag kommer ner till köket på morgonen vilket gör att det ser välkomnande ut och jag känner att jag får ”ett försprång” i vardagen! En härligt framdukad frukost gör också att jag vill sitta ner och äta med familjen i alla fall en liten stund innan det är dags för alla att bege sig iväg till skola, dagis och jobb. Dessa små stunder är så viktiga i vardagen.

  Ett litet och väldigt enkelt vardagsknep!
  /Camilla

 60. Vi gör matschema för hela veckan. Superbra för oss. Alla vet vad vi ska äta och kan börja förbereda om man kommer först hem.

 61. Hej!
  Mitt bästa tips är att ta bort all form av skärmtittande på morgonen. Trodde länge att lite morgontv/ipad sparade mig tid (min man går tidigt till jobbet de flesta mornar så jag fixar morgonbestyren och lämnar till förskolan) då jag behöver ha lite egentid i badrummet för att se någorlunda proper ut innan vi går utanför dörren. Efter att vi tagit bort skärmtiden har mornarna blivit mycket mer harmoniska med mindre bråk och mindre stress samt mysigare frukoststund. Dessutom mindre dåligt samvete för mamman.
  Skulle jag vinna denna tävling skulle jag vinna ännu mer tid på morgonen då min torra hud suktar efter fukt och ofta behöver flera insmorningar.
  Tack för ett bra inlägg med tips på bra produkt!

 62. Mitt bästa spara tid i vardagen är helt klart att träna när barnen tränar! Har man tagit sonen till fotbollsträning, passa på att ta en löptur isf att sitta och vänta. Har dottern gymnastik eller tennislektion? Man hinner en 30-45 minuters löptur och sen ändå titta på sitt barn den sista kvarten medans man kör sit-ups eller plankan vid sidlinjen! Så får man 2 timmar att bli 1!

 63. Mitt bästa vardagstips är att laga storkok när man väl lagar mat, tar inte så mycket längre tid. Känns alltid bra att kunna ta med en god lunchlåda till jobbet de dagar man jobbar och så skönt med färdig lunch till de dagar familjen är lediga! Hälsar en 2-barns mamma mitt i livet

 64. Mitt vardagstips handlar om förberedelser som sparar tid utan stress, samt en härlig rutin som avslutar veckan och förbereder inför den nya!

  1)Kalenderblock vecka för vecka. Här finns allt: Flickornas skola, aktiviteter, jobbgrejer, osv. Varje söndag vet ALLA hur kommande vecka ser ut, inte bara familjens projektledare…
  2) Kalenderblock vecka för vecka med maten. Flickornas skolluncher och ICAs matkasse som hämtas på måndagar. Behöver aldrig fundera på vad som ska lagas och det tar ALDRIG mer än 40 min. Maten som handlas online hämtas samtidigt.Helgens mat blir däremot spontan och det är härligt!
  3) Varje söndagkväll förbereder jag kommande veckas kläder, stryker och ser till att strumpbyxor osv finns. Sen blir det fotbad, ansiktsmask och söndagsbubbel i glaset med en podd i öronen. Skrubbar bort veckan i duschen och laddar ny energi.

  Ett fukttips till till dig Ebba! Jag kör Clinique Moisture Surge Night Mask VARJE natt med serum under. Hej hej från torr kall vinter i Luleå, fungerar alldeles utmärkt!

  Med hopp om fin vinst, Clinique är mitt favvomärke nummer 1!

 65. Nu slutar jag faktiskt att läsa din blogg. Har alltid tyckt att du skrivit så bra men nu känns det mer som att du gått över till att bli en i raden av alla influensers som numera finns. Jag har alltid tyckt att du varit en bra journalist.
  Tack och hej!

 66. Nu slutar jag faktiskt att läsa din blogg. Har alltid tyckt att du skrivit så bra men nu känns det mer som att du gått över till att bli en i raden av alla influensers som numera finns. Jag har alltid tyckt att du varit en bra journalist.
  Tack och hej!

 67. Något jag lärt mig av en vän är att ha en rullande tex 6veckors matlista. Då behöver man inte tänka så mycket på vad som ska handlas 👍

 68. I likhet med de flesta som redan har kommenterat är jag småbarnsmamma med allt vad det innebär. Har haft väldigt svårt att få in träning i schemat. Tidigare fick jag mer vardagsmotion då vi bodde så att jag kunde cykla med barnen till barnomsorgen, men just nu måste jag tyvärr ta bil. Mitt bästa vardags-spar-tid-tips är därför att “mikro-träna”! Jag tar tex trappor i två steg åt gången (får upp pulsen, testa!), gör tåhävningar när jag borstar tänderna, squats medan jag puttar på gungan (gäller att barnet gungar tillräckligt högt för att man ska hinna en mellan varje putt), går till kollegor längre bort på kontoret istället för att mejla osv. Låter inte så mycket var för sig men jag tror att det tillsammans gör skillnad i en vardag för jag just nu har svårt att prioritera hela träningspass. Den tiden kommer väl, den också! 😊

 69. Ha färdiga necessärer med krämer, smink, hårborste osv i alla väskor! ✨ Träningsbagen, jobbväskan osv…

 70. Mitt bästa tips är faktiskt matsedel på vardagar och veckohandling. Behöver aldrig stå med halvfull kyl och fundera på vad du ska laga eller åka och panikhandla middagsmat. Perfekt.

 71. När surfen tar slut på mobilen och man inte kan ”slösurfa” så mycket – jäklar vad mycket mer man får gjort… deppigt men så sant 2018!

 72. Med tre barn och aktiviteter som ska skjutsas till är mitt bästa tips att handla maten online. Att bara köra fram till affären och få kassarna direkt i bilens bagage är vardagslyx och både barn och mamma är glada.

 73. Att bestämma ett antal rätter att laga under veckan och sedan lägga en order online för antingen leverans hem eller upphämtning i butik. Sparar så mycket tid och inte minst energi för mig.

 74. Hej Ebba! Tack för en härlig blogg! Min man Håkan och jag kan numera ägna våra lunch- och kvällsdejter åt att prata om annat än familjens vardagslogistik. Vi har tre barn 2-7 år och kör “varannan vecka ansvar” dvs. lämnar, hämtar, handlar, fixar mat, kör till aktiviteter, vabbar (i den mån det går) mm. varannan vecka. Det är väldigt effektivt att ha full koll på vardagen med snabba (egna) beslut och barnen är glada och trygga när de vet vad som gäller. Den veckan man inte lämnar och hämtar barnen kan vi bara vara med familjen, jobba längre ibland eller träna. Så nu kan vi prata om vår relation och visioner mm. på våra dejter i stället för vardagspusslet. Funkar utmärkt om man har någorlunda regelbundna arbetstider. Mvh Cissi

 75. Guldgröt (overnight oats med gurkmeja, chiafrön och annat nyttigt i) är mitt bästa vardagstips. Gör i ordning flera burkar med torrvarorna i när jag ändå är igång och måttar. På kvällen tar jag en burk, blandar i mandelmjölk och på med locket, så är frukosten klar till morgonen efter. Perfekt även om man inte hinner äta hemma, bara att ta med den färdigförpackade burken!

 76. Hej! Vi har precis fått barn nummer 2 och försöker ständigt komma på knep som underlättar vardagen. Mitt bästa knep är att skriva en veckomatsedel (gör då först en inventering av vad du har hemma) och beställ sedan maten online! Supersmidigt och bra för miljön att ”eko äta” 🙂

  Mvh/ Jessica

 77. Mitt bästa knep för att spara tid i vardagen med 2 busiga barn är att förberedelse är A och O. Barnens kläder lägger jag fram kvällen innan, ytterkläder lägger jag fram på hallgolvet i rätt ordning. Detta gör att vår mornar går såå mycket fortare och jag slipper stå och svettas😅i en liten stund iallafall .
  Det hade varit en perfekt födelsedagspresent till mig som fyller år på lördag och dessutom är föräldraledig.
  Kram

 78. Åh vilken bra idé! Hoppas kunna inkassera en massa bra lifehacks.
  Mitt tips är att sortera tvätten direkt när du lägger den i tvättkorgen. Supersmidig, enkelt att ha översikt på vilken korg som är full och SÅ enkelt att bara stjälpa i en korg i tvättmaskinen. Har märkt upp korgarna (trådkorgar som står i ett ställ på höjden) så att alla enkelt kan lägga sina kläder rätt och barnen gör det nu på rutin, det går av bara farten.
  Hoppas att mitt tips kan hjälpa någon att spara några minuter på tråkigt måste-göras saker.
  Kram

 79. Mitt bästa tips för att spara tid i vardagen är att använda appen ”wunderlist”. Jag har listor för mat, hygienartiklar, barnens klädinköp, filmer och serier att se, packning (så att min man ”bara” kan packa när det som står på listan:)).
  Men mitt bästa ”spara tid i vardagen tips” är matlistan. Vi fyller löpande på det som saknas under veckan och när vi spikat menyn för veckan – så går vi bara in på mathem och klickar hem det som står på listan. Att handla mat för veckan tar oss max 5min!
  Jag har även en egen lista för shopping – som är en lista på ers tips och mina behov där regeln är att jag inte får shoppa ngt som inte är med på listan – för att shoppa medvetet, hållbart och stilsäkert:)
  Wunderlist är kanske inget nytt, men för mig en ”life saver” i vardagen.
  Kram!

 80. Min bästa frukost är ÄGG men tar så lång tid att koka. Koka då ett gäng ägg dagen innan ( eller fler dar innan, ägg håller ju länge), sen på morgonen är det bara att skala det kylskåpskalla ägget och hälla lite kokande vatten (som ändå blivit över från ditt tekokande…) över i ca 30 sekunder. Voila, så har du ett ”NYKOKT” ägg!
  Lifehack!!

 81. Jag har en 6- månaders pojke så alla spara-tid-tips är välbehövliga!
  Mitt bästa tips är att skicka ut mannen och sonen på långpromenad en gång i veckan. Under tiden dammsuger jag och torkar golven.
  Golven blir rena, mamman får ensamtid, pappan får motion och sonen får sin vila! 😉
  Sedan ska vi ju inte tala om hur torr huden är nu både efter graviditet och kyla. Så jag håller tummarna om vinst!

 82. Mitt i särklass bästa tips för att spara tid i vardagen är visserligen så självklart men det ska inte underskattas – att planera och förbereda! Vare sig det är en tuff vecka man har framför sig på söndagen eller en fullspäckad morgondag är det ovärderligt att sätta sig ner och skriva ner en plan för hur man ska lösa det och hänga fram en färdig outfit, packa väskan och förbereda frukosten så att man inte behöver spendera en minut på att fundera eller springa runt och leta efter saker.

 83. Torrschampoo! Speciellt om man har långt hår så är det en rädddare!

 84. För att undvika den värsta rusningstrafiken skippar jag ibland att sminka mig hemma, kommer iväg i god tid och fixar iordning mig på jobbet istället. Så slipper jag köa, och kan komma igång med dagen snabbare 👍 Har alltid tyckt det är skönt att vara först på plats på kontoret också 🙂

 85. Mitt bästa tips är att göra det som går att göra, på direkten. Oavsett vad det är, så slipper jag stressen över att det inte är gjort. Många små saker, plocka undan, tömma/fylla diskmaskinen osv.

 86. Lunchträna! Det är så himla gött att få till kanske 30 min träning på lunchrasten, för att slippa ta den tiden från den korta eftermiddagen/kvällen efter jobbet och fixet. Man hinner ju faktiskt en hel del övningar på 30 min! Jag har lyxen att kunna dra ut liiite på lunchrasten om det behövs, och gymmet runt knuten från kontoret. Men jag tänker att en powerwalk på lunchrasten också räknas som träning – och kanske inte kräver dusch direkt?

 87. Hej!
  Mitt tips är att förbereda så mycket som möjligt dagen/kvällen innan. Packa väskor, lägga fram kläder till mig och barnen, ställa fram porslin etc till frukost, förbereda fruktlådor till förskola osv. Ytterkläder ligger framme i hallen. Hjälper enormt mycket på morgonen då tiden alltid springer iväg hur fort som helst! 😅😅

 88. MItt bästa spara tid-tips är att efter jag har tvättat och smörjt in ansiktet på morgonen, brygga mitt kaffe och ta med det till badrummet för att dricka samtidigt som jag lägger min makeup. Ofta lyssnar jag på en pod samtidigt, det gör det hela bara ännu bättre. Det blir en mysig stund och jag inbillar mig att jag sparar tid:)

 89. Mitt bästa tips för att spara tid i vardagen är att färga ögonbryn och ögonfransar en gång i månaden. Spar så mycket tid varje morgon ✨

 90. Mitt bästa tips är att göra vardagssaker till en tävling. Behöver det städas, tvättas, plocka undan samtidigt som min 3åring vill leka. Då gör jag städningen till en lek. Funkar alltid och efteråt säger min dotter alltid men mamma nu är de ju städat😉
  Och hon har fått leka med mig samtidigt, både roligare för min dotter och för mamman som får två saker gjort samtidigt!

 91. Hade hemskt gärna oxå vetat vart din blå fina tröja är ifrån? Såååå snygg

 92. För mig har det hjälpt att sänka kraven till att allt ska vara i ordning, rätt och bra. Ibland blir det färdig-pizza från frysen, och det är helt okej!

 93. Hej Ebba. Jag är mammaledig med min 8 månaders dotter och min man arbetar, vilket gör att tiden på kvällarna känns extra viktig för oss att hinna umgås en stund. Det är även viktigt med bra mat alla dagar i veckan så vi har börjat med att vi lagar flera måltider när vi ändå håller på, det brukar bli 2-3 rätter i ett svep som vi fryser in till resten av veckan. På så vis får vi mer tid till varandra, det kräver viss planering såklart men det fungerar toppen för oss. Jag har även kunnat ge mig iväg på några yogapass när dottern somnat med gott samvete. Kram

 94. Det överlägset bästa tipset som GARANTERAT kommer ge dig mer tid: Ta bort Facebook och Instagram.

 95. Lägger fram kläder på kvällen och ser till att stryka dem om det behövs redan då på kvällen. Funkade också väldigt bra på mina au pair-barn när jag var det för snart 10 år sedan. Sparar massor av tid på morgonen (när det känns som att minutrarna går dubbelt så snabbt jämfört med resten av dygnet??)

 96. Hej Ebba! Ett vardagstips från mig och något jag ofta gör när jag har några minuter över, exv på bussen, innan läggdags etc: det är att googla på olika recept och matidéer för att hitta inspiration till vardagsmiddagarna.

  Det är ju så tröttsamt att komma hem efter en lång jobbdag och kasta ihop samma gamla måltid – med det där man alltid har i kylen. Numera när jag får inspiration till en ny rätt skriver jag upp detta i anteckningar i mobilen. Efter ett litet tag har man lyckats samla på sig ett gäng nya matidéer och helt plötsligt blir inte vardgasmiddagen “ännu ett moment” utan något som i alla fall jag börjat se fram emot.

 97. Jag vet inte om det sparar så mycket tid egentligen men det är ett snabbt sätt att bli av med vintertorra, nariga händer. Bäst av allt? Gratis och dessutom hållbart! När jag tömmer filtret på kaffebryggaren tar jag kaffesumpen och gnuggar som en peeling. Skölj bort och händerna blir lena som en bebisrumpa. Blir det nån sump över kan jag lägga det i blomkrukorna så blir blommorna också glada.

 98. Mitt bästa tips är att aldrig gå tomhänt. Det är alltid nåt som inte ligger på sin rätta plats och om man har som vana att kolla sig omkring innan man förflyttar sig i hemmet för att se om det är nåt i närheten som ska dit man ska så sparas mycket tid i längden. Det gör också att det inte blir så stökigt här hemma så när det städas så går det fortare att sätta igång för jag behöver inte plocka så mycket innan.

 99. Den här frågan fick mig att tänka till. Först för att jag ville ha en lyxig kräm och sen för att det är en vanlig men svår fråga som vi gärna vill ha ett skönt svar på. Vad är tid? Ett pågående? Tid kan inte sparas men fyllas med upplevelser. Mitt bästa tips, förutom de givna; att planera, fixa enkla maträtter som man får rulle på etc., är att tänka ut vad man vill fylla sin tid med och då utgå ifrån vad man värderar i livet. Var ärlig mot dig själv i detta. Och gör sedan aktiva val i vardagen. Så kanske fler stunder (än utan de aktiva valen) blir stunder av närvaro, utan bruset om vad som ”borde” göras. Lyckas vi med det ibland så tycker jag att det är väl använd tid.

 100. Framförhållning, när barnen var yngre hade vi projekt söndag.
  Väskor packades och placerades i bilen. Delaktighet i veckans matsedel. En salladsbas som delades i olika skålar. Barnen fick variera sin egen sallad med favoritgrönsaker, till den strimlade vitkålen.
  Ritade och skrev ett veckoschema tillsammans. Med vem som skulle sitta fram i bilen olika dagar, till den som fick välja sagobok till kvällen.
  Vi gjorde det attraktivt att gå och lägga sig, med lång sagoläsning, varje kväll.

  Eva

 101. Lägg tillbaka/lägg på rätt plats direkt, spelar ingen roll om det är smutstvätt, en räkning, tidning – vad som helst! Låt det bli en rutin så slipper du sen springa runt och plocka/lägga tillbaka. Kommer att spara mycket tid 👍🏻

 102. Mitt bästa vardagstips är att laga storkok på söndagen. Gärna två eller tre olika rätter. Detta ger en mindre stress i vardagen och en oerhört mycket gladare familj.

 103. Aldrig haft så fina tänder som sen jag började borsta dem i duschen – plus tre minuter över till fix, piff och säker stil varje morgon!

 104. Mitt bästa vardagstips är en handdammsugare. Vi köpte den för tre månader sedan och den används flera gånger om dagen och speciellt under dotterns barnstol. Går så mycket smidigare och snabbare än borste eller att böka fram dammsugaren med sladd.

 105. Rent krasst, såhär i senvinterns blekhet, är det min cc-cream som sparar mig mest tid. Jag får lite piggare ansikte av krämen och drar igång dagen omedelbart istället för att sucka över att jag ser glåmig ut, över att inga kläder passar och över att jag blir sen till jobbet bara för att jag behöver prova igenom halva garderoben. Upp ur sängen, kräm, mascara, kläder och sedan iväg!

 106. Herregud…har tänkt och tänkt på vad jag har för ”spara-tid-i-vardagen” tips. Har jag ens något? Tycker jag stresssr jämt, jämt, jämt. Jag har i alla fall kommit på att jag behöver sådana tips 😂. Med två barn som ska upp och iväg på morgonen och en bebis hemma är mitt bästa ”spara tid” tips helt enkelt att inte stressa upp sig själv, ta djupa andetag och välja sina strider. Tjafs på morgonen är det värsta jag vet och tar både tid och energi. Vad gör det om sonen går till skolan med skidglasögon på sig för att inte få vind i ögonen, eller om dottern vägrar ta en strörre väska (mindre snygg) där allt som ska med får plats utan att hon får tre utbrott när hon ska packa… Det gör ju inte så mycket när man tänker efter…

 107. Kanske ytligt men så himla bra. Att färga ögonbrynen regelbundet. Jag slipper är stå med pennor, skuggor, som jag dessutom är kass på att måla med. Men är brynen färgade drar jag på en färgad browfix från Lumene och Tada!! Brynen är klara ✌🏼✌🏼

 108. Kanske ytligt men så himla bra. Att färga ögonbrynen regelbundet. Jag slipper är stå med pennor, skuggor, som jag dessutom är kass på att måla med. Men är brynen färgade drar jag på en färgad browfix från Lumene och Tada!! Brynen är klara ✌🏼✌🏼

 109. Jag sparar tid genom att ha en enkel vardagssminkning eller inget alls!
  Var inte intresserad av smink förrän i sen ålder så har inga problem att gå osminkad till jobbet.

 110. Frukost är viktigt och så även sömnen. Så förbered frukosten kvällen innan, även om det bara är att duka fram koppen (eller termosmuggen) så är den lilla tiden man tjänar in på att få sova lite längre så värt det!

 111. Ha alltid kaffebryggaren preppad. Spar speciellt tid på morgonen. Är man en kaffoman som jag på morgonen är det underbart att baravara ett knapptryck ifrån…tryck, duscha, klart.

 112. Mitt bästa tips som hjälper till i vardagen är när jag med hjälp av Siri skriver listor när jag kör bil. Shoppinglistor, packningslistor, to do-listor… Jag älskar listor❤️ (+att man blir supereffektiv hemma när man har en lista att gå efter😍)

 113. Spara ALLA rester av middagar under några dagar, även om det bara blir lite över, så vips har du en middag eller lunch av rester och snabbt går det. Allt funkar att kombinera, lovar! Samtidigt som det ju såklart är superbra att det blir mindre matsvinn.

 114. Hej Ebba! Mitt bästa tips för att spara tid och stress är: det är okej att behöva hjälp. Det spelar ingen roll om det är från din sambo, vän, mamma eller smarta appar i mobilen. Hjälps man åt blir livet lättare och det ör okej att erkänna att man inte klarar av att vara på tre ställen samtidigt. Prioritera och delegera. Lättare sagt än gjort ibland.

 115. Mitt bästa spara-tid-tips är min vägghängda byxpress. Eller rättare sagt min mans – han fick den i julklapp av mig för många herrans år sedan. Den har sparat många stryktimmar i vårt hem kan jag säga. Här har jag “strykt” många t-shirts och jeans åt barnen som blir släta, mjuka fräscha utan att det tar dyrbar tid! En liten investering, men så väl värd sitt pris!

 116. Mitt tips på att spara tid är att alltid ligga ett steg före. Skittråkigt och präktigt, men så härligt när allt är fixat inför morgondagen att kunna sätta sig i soffan i lugn och ro. Ladda kaffemaskinen, duka fram ”frukosten”, lägg fram kläder och se till att allt är förberett. Planera in hårinpackningen, ha den kvar medans du sover, samma med ansiktsmasken.
  Sen är det ju inte helt fel att ha världens bästa mamma som då och då kommer och tömmer tvättkorgen. Jisses med tid man sparar då 😆

 117. Mitt bästa tips är att redan kvällen innan förbereda inför morgondagen. Jag är själv hemma på mornarna med två barn, 4,5 och 1,5 år, sambon börjar tiiiiidig, och ALLT går så mycket smidigare om allt är förberett! Alla kläder är framtagna, från underkläder till ytterkläder, jag hinner liksom bara inte leta efter två likadana strumpor eller stå med 4-åringen vid garderoben för att noga välja klänning, strumpbyxor osv. Väskorna är packade och står i hallen, lunchlådan är laddad och ligger färdig i kylen osv. Vi har det mycket lugnare på morgonen och denna mamma är på så mycket bättre humör när det inte är stressigt vilket resulterar i glada barn.

 118. Som trebarnsmamma till tre pojkar (8, 5 och 1,5 år gamla) vet jag hur knapp tiden är. För oss funkar bäst att veckoplanera mat, städa badrummet medan barnen duschar, träna under tiden barnen har träning, promenera/springa hämta barn på skola/förskola eller hos kompisar. På så sätt får jag mer tid till att varva ner på kvällarna och kunna andas när barnen sover och har då redan fått motion vilket är en grunsten för att jag ska fungera som människa och mamma. Den där eviga diskussionen om middag, vad vi ska äta när vi inte har något förberett eller planerat är verkligen en energitjuv i min vardag. Där sparar jag både tid och energi om vi gemensamt hela familjen kan komma på och samsas om middagar på söndag inför kommande vecka. Sen att det kanske inte alltid blir så är en annan femma, men ett mål att sträva efter helt klart!
  Hoppas det är något som kan bidra till att andra i samma situation kan få lite tips och idéer!

 119. Jag har bara små saker som underlättar för mig/oss. – — Packa gymväskan kvällen innan, sparar tid när man ska tröna på morgonen och man slipper oftast stå där utan högersko/sportbh/hårborste.
  — Ta fram kläder kvällen före, både till mig och dottern. Blir oftast lite bättre, välkomponerade kombinationer då.
  — Storhandla och veckomeny. Sätt en meny för veckan och köp hem alla ingredienser. På så sätt slipper man fundera på vad man ska äta samt stå utan ingredienser när man väl kommit på något. Man utsluter även spontanhandling som alltid tycks skena iväg i kostnad.

 120. Att planera rätt på helgen är a och o för att spara tid på vardagen! Inga panikköp mitt i veckan eller att behöver ta fram strykbrädan en kvart innan jobbet. Handla stryka tvätta klart uner helgen så underlättas vardagen! Laga matlådorna i helgen, kör sedan snabblagat till barnen under veckan. Jag lagade olika soppor till matlådorna, grön juice och ingefära shot i helgen, allt står klart i kylen för att ta fram nu under veckan!

 121. Hej Ebba,

  Jag skulle verkligen behöva känna glowet och fukten i mitt ansikte, jag är konstant torr och har alltid med mig lite extra kräm men de blir bara rörigt med sminket…

  Snälla hjälp mig att få ordning på de här!

  Kramar till er alla!

 122. Som nybliven 4-barnsmamma behöver jag all den hjälpen i vardagen som jag kan få! Enkla lösningar är ett must!
  Mina skönhetsrutiner är viktiga inte bara för att det känns bra men för att jag kan få en stund för mig själv, där fram för spegeln! Ett bra tips i vardagen är att ha koll på dina produkter och dina (i detta tillfälle) skönhetsrutiner – som tex facial mist, serum, olja, och sen en bra och fet fuktighetskräm! Avsluta med lite mer mist! Man mår bättre direkt!

 123. Mitt bästa knep för att få mer tid i vardagen är att handla mat på nätet varannan vecka. Då har jag planerade middagar, inte en massa extra onyttigheter som vi inte behöver och jag har sluppit stressa en timma i matbutiken varje vecka!
  Win-Win-Win! 😉

 124. Att vara i nuet och försöka låta bli att stressa. Stressa över saker som inte blir, saker som ska hända eller bara stressa för att andra stressar runt. Släppa detta och vara här och nu. Med en massa fukt i ansiktet förhoppningsvis 🙂

 125. Mina bästa knep är definitivt att sova med en hårmask och alltid ha en bar i väska! Det är ju perfekt att kunna få saker gjorda medan jag sover och baren är för alla gånger som hungern kommer som olägligast när jag är på väg någonstans.

 126. Att skriva en 4-veckors matsedel som rullar på vecka efter vecka. Maten inhandlas på nätet varje söndag och levereras måndag eftermiddag. Man kan även spara inköpslistan och bara handla hem maten med ett klick om man så önskar. DET SPARAR TID!

 127. Jag beställer mat från Mat.se eller Mathem varje söndag. Jag har sparat ner fyra stycken veckoköplistor baserat på vad vi ska äta under veckan och varierar dem. Det tog tid att organisera det från första början men nu är det smidigt som sjutton.

 128. Mitt bästa tips för att minska vardagsstress – minimera slösurfade, scrollade, sociala medier, trötta tråkiga fb videor! Avsätt en tid du kan kolla sånt för dagen och sen inget mer, tiden flyger förbi när vi har huvudet i telefonen/datorn….

 129. Mitt bästa vardagstips är att förbli osminkad under vardagarna. Spar otroligt mycket tid och torrschampo, en gudauppfinning 🙏🏻 Jobbar med förskolebarn och de påpekar aldrig hur jag ser ut utan smink däremot är vi ute i alla väder så min hy är i behov av fukt och en bra kräm 🙏🏻❤️

 130. Mitt bästa vardagstips är att alltid försöka ligga steget före! Göra storkok på söndagar så man har matlådor färdigt för hela veckan (för att slå två flugor i en smäll lyssnar jag på säker stil samtidigt som jag står i köket för att bli laddad med massa inspo)! Packa alltid väskan kvällen innan för att slippa den stressen på morgonen. För att komma ner i varv avsätter jag alltid tid på kvällen där jag lägger ifrån mig telefonen och fokuserar på att läsa en bra bok. Med en fuktigande nattmask på somnar man sedan extra gott och är redo för nästa dag! 😊

 131. Åh, en fuktboozt låter som en toppenide nu i i vintertid👌
  Mitt bästa spara tid tips är att jag alltid sminkar mig i bilen (när den är stilla och jag är framme😜) på morgonen när jag ska till jobbet. Dels så slipper jag badrumskaoset på morgonen och dessutom slipper jag den värsta rusningstrafiken eftersom jag kör lite tidigare. På så sätt vet jag precis hur mycket tid jag har att lägga på make-up just den dagen 😉 för att inte tala om att morgonljuset är rätt bra ljus.

 132. Mitt bästa spara-tid tips är att dagen innan bestämma kläder för morgondagen. 🌟🙏🏻 Vissa morgnar ändrar jag mig tyvärr och lägger ner tid på det ändå, men vissa morgnar är det fruktansvärt härligt att slippa stå framför garderoben och fundera vad jag känner för just idag. ☀️ Ett annat spartips är också att alltid ha kokta ägg i kylskåpet, mitt bästa to-go mellanmål eller bra frukost på jobbet. Men att stå på morgonen och koka ägg tar ändå sin lilla tid! 😁 hoppas otroligt mycket på tävlingen och håller alla mina tummar och tår, min hud skriker efter fukt, efter denna torra vintern.

 133. Cyklar oftast vart jag än ska. Men mitt bästa tips är att på hemvägen (när man har lite bättre med tid) helt enkelt leder cykeln, och tar en promenad hem istället. Kanske kan man till och med gå en extra bit och helst med en podd i öronen. Man får en stund för sig själv och framförallt är det ett bra komplement om man inte känner att man hinner gå till gymmet. Ibland hinner man helt enkelt inte gymma, då det ändå tar ett tag att åka hem och hämta kläder, duscha efter ett pass, ta sig till och från gymmet osv. Så bästa tipset!
  Plus (!!) ett allmänt känt kaffetips, gör i ordning kaffekokaren kvällen innan! När du vaknar är det bara att gå och trycka på en knapp, bästa! 🌟

 134. Något som får min morgon att kännas som en evighet lång är att ha lagt fram en snygg (och bekväm!) outfit redan kvällen innan. Vilken skillnad det gör i tid, och det är en rejäl boost för morgonhumöret då man genast blir lite piggare och peppad på att ta tag i alla dagens måsten! 😍

 135. Mitt bästa knep för att spara tid i vardagen är att borsta håret (när du sitter på toan) det första du gör på morgonen, innan titt i spegeln. För då ser allt lite bättre ut när man kommit till spegeln och jag slipper stå och våndas över mitt trötta anlete.

 136. Att lägga mina nycklar på ett och samma ställe! Förut hade jag dem alltid i en jackficka eller väska. Men eftersom man ofta byter sånt så har jag alltid spenderat så himla mycket tid att leta nycklar, helt i onödan! Nu hänger jag dem DIREKT på en krok efter att jag låst upp dörren. Spar så himla mkt tid på detta 😅

 137. Mitt absolut bästa tips är att sänka kraven en smula i vardagen. Det ger massor med tid som man kan lägga på att vara med sin familj, träna eller ägna sig åt hobbys, eller jobba mer för den sakens skull.
  Det är nog mitt bästa lifehack, lite lättja…
  Ett annat tips är att göra en hel kanna med frukost smoothie, vips så har du frukosten klar til till tre dagar.

 138. Handla mat online! Hur bekvämt som helst! Det är så himla skönt att slippa åka iväg för att storhandla när tiden känns knapp ändå med småbarn och allt som hör till det livet.

 139. Mitt tips är att sänka dina egna krav. Allt behöver inte vara perfekt, gör saker för dig och din familj. Inte för att imponera på andra. Låt sociala medier vila, inför tid fri från mobil/dator.

 140. Mitt bästa tips för att spara tid i vardagen är att begränsa mig själv till att lyssna på en halv podd till frukosten. Och kanske bara se halva serieavsnittet som en paus på eftermiddagen, resten får vänta till allt annat är avbockad. Låter kanske tråkigt och strängt men det är alltid lika motiverande att se fram emot slutet på podden eller serien som blir en belöning efter dagens sysslor 🙂

 141. Jag försöker alltid välja skönhetsvård som inte måste tvättas bort, leave in for the win! Hår-och hudvård som jag smörjer in och sedan låtar göra sitt jobb utan att jag behöver tänka på det sparar både tid och låter mig förbli fin.

 142. Mitt bästa tips är att gå fler promenader. Jag går varje morgon till uni även fast det tar en extra kvart, eftersom det ger så mycket annat. Det ger mig mer energi, jag kan planera dagen och njuta av stunden samtidigt. Det ger mig ett inre lugn speciellt nu när fåglarna har börjat kvittra och solen lyser upp vägen man går på. Plus i kanten är att de även ger motion. Jag skulle säga att denna extra kvart varje dag gör mig mer effektiv och därför ger mig så mycket mer tid.

 143. Mina knep för att spara tid är att bestämma kvällen innan vad jag ska ha för kläder på kontoret dagen därpå, packa gymväskan kvällen innan så jag kan sova de 10 minuterna extra innan klockan ringer, samt att på söndagar storhandla all mat till veckan. Tre små enkla tips men som faktiskt par tid mer tid än du tror! Feel free att steal with pride!

 144. Mitt bästa knep är två matskedar som alltid ligger på kylning i kylskåpet. Hur jäkla trött, pluffsig, går med migränkänning eller stressad jag än är så gör det underverk.Bara fram med skedarna & håller dem på ögonlocken några sekunder eller någon minut. Jobbar natt & ibland känns det som man lever med ständig bakfylla & ser dessutom ut därefter. På med skedarna, de kyler & piggar upp. Det gör att jag sparar mycket tid som lätt hade kunnat ta resten av dagen i migrän eller lägga många minuter på att täcka över röda ögon & mörka ringar med smink som dessutom gett mig torreksem på ögonlocken. Nu behöver jag knappt smink & folk berömmer mig numera för att jag ser så pigg ut. Det sparar mig mycket tid & lidande.
  Bästa knepet någonsin! Lyxigt & avkopplande, ändå så enkelt & så billigt 🙂

 145. Förbered kaffebryggaren kvällen innan. Då är det bara att trycka på knappen på morgonen och man sparar någon värdefull minut som man kan lägga på annat, exempelvis hudvård. Att man får kaffe i princip DIREKT när man vaknar är även ett plus. Gillar även att förbereda frukost dagen innan, exempelvis chiapudding, som man kan plocka fram och äta hemma eller på språng.

 146. Sortera i diskmaskinen, låter som ett tråkigt tips men för vårat hem har det gjort stor skillnad! Och mindre sura grimaser, mindre rynkor;)
  Efter år av tjafs över att tömma diskmaskinen började vi sortera när vi lägger ner smutsig disk. Skedar, gafflar knivar för sig i bestickstället. Likadana tallrikar i rad och kopparna som står på samma hylla i skåpen ska stå ihop i diskmaskinen.
  Det går så fort nu att tömma diskmaskinen! Och det har aldrig varit mer “tjafs” om det och det ständiga gaaaah va jobbigt är som bortblåst! Även om jag inte vinner (håller tummarna) hoppas jag att ni vill testa detta! Stor kram!

  1. Men varför har jag aldrig tänkt på det här??? Även om man bara gör det med besticken så måste ju känslan bli så mycket bättre. Ska prova genast.

 147. Mitt bästa “spara-tid-knep” är att gå upp 20-30 minuter tidigare på morgonen än vad man egentligen behöver. Innan du går till jobbet/skolan hinner du med massa saker som är supersköna att slippa ha på “att-göra-listan” under kvällen och framför dig under dagen. Till exempel kan du hinna tömma diskmaskinen, bädda rent, måla naglarna eller bara ha en lugn stund över, som du inte hade haft annars under dagen. 🙂 Dessutom är det världens bästa känsla att gå iväg hemifrån och veta att man redan har gjort något vettigt, utan den minsta stress.

 148. Mitt bästa knep för att spara tid i vardagen (läs undvika morgonkaoset) är att jag börjat duscha på kvällen när barnen somnat istället för på morgonen 😅
  Ja du förstår nog lyxen Ebba! Få duscha ifred kanske tom ta en inpackning och peeling 💁🏼‍♀️
  På morgonen behöver jag då inte lika mycket tid utan blir redo på 5 minuter.
  Dock skulle jag behöva det där lilla extra glowet då min hud sagt upp sig under den här långa vintern! Håller tummarna ✊🏻🍀

 149. Det lite tråkiga tipset är planering. Att på söndagen planera maten för veckan och handla allt på en gång. Samma sak gäller veckans kläder. Att på söndagen ha koll på vad jag ska göra i veckan och se till att kläderna hänger redo i garderoben. Det ger mig extra tid att inte behöva fundera på detta.

 150. Har två små barn hemma varav den ena är under året. Det är svårt att hitta tid till sig själv men jag har en helig ritual som jag undviker att rucka på. På söndagar kör jag en fixarstimme i badrummet; rakar benen medan hårmasken verkar, slänger på en bra ansiktsmask då också som får verka i duschen (smidigt att skölja av allt samtidigt!), Jag brukar under denna timme även hinna måla tånaglarna och färga fransarna själv (behövs dock inte varje vecka), då är jag redo för en stressig vecka (som inte bjuder på så mycket egentid) och har investerat i mig själv. Nog så viktigt för att orka med allt viktigt som inte är kopplat till yta.

 151. Att moppa golvet har jag alltid tyckt varit SÅ omständigt och tungt – dessutom lyckas jag alltid blöta ner strumporna! Behöver jag ens nämna att skurmoppen därför lämnats längst in i städskåpet (för att endast tas fram vid MYCKET väl valda tillfällen)? En tyst revolution skedde därför i min städrutin då jag kom på världens bästa städknep! Jag tog helt enkelt med mig skurmoppen in i duschen när jag skulle tvätta håret. Medan jag lät inpackningen verka trippade jag rakt ut ur duschen med den nu uppblötta moppen i högsta hugg och moppade badrumsgolvet och golvet i hallen utanför badrummet (OBS! Här är det en god idé att se till att gardinerna är ordentligt fördragna!). Plötsligt var det snabbt, smidigt och ROLIGT att moppa golvet. Dessutom tidssparande eftersom det gjordes i samband med min hårtvätt! 🙂

 152. Ett tips, inte så glamoröst dock, är att istället för att med kniv och gaffel dela maten till sin lille som hungern gjort sig påmind hos är att ta fram saxen och helt enkelt klippa tex. pastan. Snabbt och lätt. Glowet får du lite på köpet i form av “lätt stress svett” 😄

 153. Jag är mormor o farmor och arbetar heltid som chef. Allas livspussel är ibland svåra att få ihop och även för mig som vill ha tid med barnbarnen. Jag hämtar någon/några av barnbarnen varje vecka för att vi ska ha kul ihop en alldeles vanlig dag. Föräldrarna får då ett tillfälle att göra något ihop. Jag får ny energi tillsammans med barnbarnen. Alla får tid o energi 🙏

 154. Försöker säga nej till saker som jag inte vill göra.
  Jag har också slutat göra saker åt barnen och maken som de kan göra minst lika bra själva.

 155. Jag fixar min frukost på kvällen, och tar med den på morgonen – äter den antingen på bussen eller när jag landat vid skrivbordet. Sparar minst 20 viktiga minuter varje morgon! 🙂
  Tack för alla bra tips, och alla gapflabb som ni bjuder på via podden – som jag har skrattat med er genom åren!
  Stor kram!

 156. Under arbetsveckan så planerar jag alltid morgondagens middag på kvällen. Tinar lax i kylskåpet, kokar en tomatsås i ett par timmar, hackar eller skalar. Det tar inte mer än en kvart i anspråk i aktiv tid, men är en fantastisk hjälp nästa dag då jag kommer hem med trötta och hungriga barn.

 157. Enkla knep som underlättar så otroligt mycket, speciellt nu när jag är höggravid & konstant trött.
  1. Ladda kaffebryggaren kvällen innan, så behöver du endast klicka igång den på morgonen.
  2. Sov med en hög hårknut mitt på huvudet, voilà så har du ett fint fall & även någorlunda bra volym på morgonen.
  I dagläget vet jag inte hur jag skulle klara mig utan detta, haha…
  Kram!

 158. Hej!
  Vet inte om jag är för sent ute nu (såg inget slutdatum), men jag kör! Mitt bästa knep för att spara tid är att jobba på att vara lite mer ”easy going” och ”good enough”! Är både tidsoptimist och lite av en perfektionist… Har alltid en mental (eller fysisk) lista på saker jag tänkt hinna med under dagen. Genom att stryka något/några saker från listan när jag märker att tiden rusar och jag börjar bli stressad – så ”vinner” jag tid! 🙂 Knepet är att inte gräma sig över det man inte hann! Sån skön känsla att känna sig nöjd med det man hann istället! Och oftast hann man alldeles tillräckligt!

 159. Städar och handlar på torsdagar så vi på helgen kan umgås extra mycket : )

 160. Det kan låta fånigt, men att träna och lägga mig tidigt sparar mycket tid för mig.
  Träningen ger energi, dagen blir därmed längre, alltså hinner jag mer. Dessutom slipper jag den här kvällssvackan jag annars alltid får vid sex-sju-tiden.
  När jag lägger mig tidigt vaknar jag lättare på morgonen och slipper morgonstressen. Jag som varit morgontrött i hela mitt liv vaknar numera tio minuter före klockan varje dag. Bara det är dessutom en riktig humörhöjare!

 161. Mitt bästa tips är att lägga en timme i veckan på matförberedelser för veckans mat, t.ex. söndag eftermiddag/kväll. T.ex att koka upp ris,linser och lägga i burkar. Hacka upp grönsaker inför veckan, göra basen till en soppa för att då lätt kunna fortsätta på den en onsdag kl.17 när inspiration och ork tryter.
  Såå tacksamt när man väl står där när hälften redan är gjort eller allt redan är hackat.
  Jag gör så för att vi ska få i oss näringsrik och hemlagad mat och undvika halvfabrikat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.