Enkelt och effektivt? Jatack!

/ I samarbete med Vichy, foto Lisa Höök /

Jag berättade ju i somras om mitt samarbete med franska hudvårdsmärket Vichy. Så, VAD är då riktigt bra hudvård för mig? Jo, utöver att det är kul att testa nyheter och hitta nya favoriter, så handlar det främst om att ha en enkel men effektiv rutin, som bas, som verkligen ger resultat. Varje dag, året om. Med det sagt, kommer här ett supertips om två av mina Vichy-favoriter. Vi börjar med…

Vichy MINÉRAL 89 booster! En daglig booster som återfuktar, friskar upp och ger hälsosam lyster! Jag börjar nu min morgon-rutin (som alltså tar totalt några minuter, vi snackar inte tolv steg här direkt) med Vichy MINÉRAL 89. Detta är en daglig booster som appliceras direkt på ren hud…

Ett “pump” brukar räcka tycker jag, ibland två. Den har en behaglig, sval och lätt gelékonsistens och är lätt att applicera. Den ger verkligen en uppfräschande känsla, vilket du kommer känna direkt om du testar. MINÉRAL 89 är också en bra grund, oavsett vad du har för hudvårdsrutin. Den är också bra om du vill lägga till ETT steg till din dagliga rutin, för att få ännu mer fukt, vilket alltid är grunden till bra lyster.

Boostern innehåller thermalskt källvatten från Vichy och den viktiga hyaluronsyran för att stärka upp. Hyaluronsyra finns ju naturligt i huden (det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens struktur och smidighet). Boostern ger huden en extra dos hyaluronsyra, vilket hjälper huden att bibehålla fukt. Ja, den stärker helt enkelt upp!

MINÉRAL 89 har en väldigt minimalistisk formula, alltså få ingredienser. Den innehåller givetvis thermalskt källvatten – hela 89 % Vichy mineraliserande thermalskt källvatten (och därav namnet) som är rikt på 15 mineraler som boostar hudens motståndskraft.

Jag älskar hur Vichy kombinerar avancerad, effektiv hudvård som ändå ALLTID fungerar för känslig hud. Ja, detta med att alltid anpassa för känslig hud är inga konstigheter för just Vichy. Sedan starten, år 1931, har ledorden för Vichy varit vetenskaplig dokumenterad effektivitet, ja effektiv hudvård – anpassad för känslig hud

Andra tipset är för den känsliga huden runt ögonen: MINERAL 89 EYE CARE. Fräsch, lätt gelkonsistens som går snabbt in i huden. Jag har slarvat med ögonkräm genom åren men nu är det slut med det! För detta är så enkelt, inget kladd och tar bara några sekunder. Precis som i boostern är det en kombination mellan Vichys mineraliserande thermalska källvatten och hyaluronsyra, som hjälper till att återfukta.

MINERAL 89 EYE CARE innehåller, liksom boostern, 89 % Vichy mineraliserande thermalskt källvatten men också koffein. Hurra, allt som piggar upp gillar jag, haha! Och jag vet ju att behovet av att starta morgonen med en dos återfuktande, uppiggande boost inte direkt kommer att bli mindre i takt med att det blir mörkare ute…

KOMMENTERA GÄRNA! Och ställ hemskt gärna frågor om min rutin, eller om produkterna, så hoppas jag kunna svara – eller så frågar jag hudvårdsexperterna på Vichy!

24 reaktioner till “Enkelt och effektivt? Jatack!

 1. Lite dum fråga, men jag fattar faktiskt inte🙃 Ska man använda den före, efter, eller istället för den vanliga dagkrämen?
  Brukar gilla vichys produkter 🙂

 2. Fattar faktiskt inte heller, är detta en hudlotion/rengöring/underlag eller vad är det exakt för produkter? Använt Vichys deo i massor med år, men blev lite sugen på ögoncremen.

 3. Hej Ebba!

  Jag frågade tidigare i somras om Vichys efter sol produkter och du skulle kolla upp det…. fick du något svar?

 4. Har ganska nyligen börjat använda boostern, och älskar den verkligen! Använder den som ett serum efter fukttoner och innan återfuktande kräm. Upplever att huden känns väldigt lugn och återfuktad 🙂

 5. Vad betyder thermalskt källvatten? Det låter mest som en märklig översättning av Thermal som väl betyder termisk..

  1. Haha, bra fråga! Jag tror det är nåt som Vichy (och alla andra skönhetsproducenter) skriver i sina innehållsförteckningar för att produkten ska låta speciell. Känns inte som huden bryr sig så mycket om huruvida vattnet kommer från en källa eller från kranen, om man tillåter sig att vara lite krass… 😉

 6. Jag och Mathilda andvände sololjan som var fantastisk faktor 50 på Mallorca, det kommer att bli mer av deras produkter👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🥰🥰

 7. Jag tycker att det är svårt med trovärdigheten i att ena året prisa clinique och andra året ett nytt märke.

  1. Det tycker jag med. Men det är väl så det funkar när man är annonsspelare och vi som läsare får välja om vi ändå vill läsa utifrån om vi gillar bloggen för övrigt.

  2. Jo det blir tyvärr lite samma lika på alla dessa reklaminlägg. “Nu kan jag äntligen berätta..”, sen redogörelse över företagets historia, lite lånade ord från företaget och så “köp det här”.

  3. Men ärligt, använder ni endast ett endaste märke på alla era produkter? På vilket sätt påverkas trovärdigheten? Flera produkter kan väl vara bra?

   1. Precis, jag använder säkert 4-5 olika märken av produkter, inget konstigt med det

  4. Håller med. För något år sen var det DUX sängar och i år är det Mille Notti. Verkar som det är ett nytt samarbete varje gång man behöver något själv. Allt känns inte lika relevant, till exempel Alcro färg som plötsligt dök upp.

   Förstår så klart att det handlar om att tjäna pengar, och det respekterar jag så klart. Men feedbacken om vad läsarna tycker känns relevant och givande borde också vara av intresse, både för annonsörer och Ebba själv.

  5. Jag undrar om dessa produkter ”passar” alla slags hudtyper och oavsett ålder, då jag är 50+.

 8. Ja, det är givet att det handlar om att tjäna pengar. Börjar bli tröttsamt att läsa bloggar numera- ett enda köp-köp -lockrop. Anar att följare börjar få nog och önskar sig tillbaka till bloggar med vettigt innehåll

 9. Ja, håller med. Det har börjat bli tröttsamt med alla “samarbeten” i alltför många bloggar. Det ska tjänas pengar och följare manipuleras att köpa de högt prisade produkterna, som vore de oumbärliga. Det är den krassa verkligheten. Borta är det renodlade bloggandet där man skrev för att man hade angelägna ämnen och tankar att förmedla. Nu är bloggandet en business och ju fler samarbeten desto mer lukrativt.

 10. Ebba, jättefint samarbete & som alltid underbara bilder och bra text. Ta inte åt dig för kommentarerna ovan. Vi är MÅNGA som uppskattar din blogg och även dina samarbeten. Vi är dessutom alla vuxna människor så vi blir inte ”manipulerade” att köpa massa saker, vi läser dina samarbeten och tar ett beslut själva om produkten passar oss just nu, ibland är det till och med precis det vi letar efter, andra gånger scrollar man förbi. Men oavsett så är bloggen underbar, du med & samarbeten är jobbet som måste finnas! Ha en fin dag!

  1. Absolut! Och jag tycker om ebbas blogg, annars hade jag inte varit här, och tycker att det är bra samarbeten och vänder mig inte mot samarbeten som koncept.

   Men, jag tycker ofta influensers skriver sina samarbeten som om vi glömt fjolårets. Visst har ingen samma märken på allt. Men just detta att bli närmast ambassadör för ett märke ett år och sen för ett annat inom samma bransch ett annat tycker jag blir konstigt.

   För att det ska vara trovärdigt för mig måste det liksom omnämnas, typ vi har gillar vår Volvo men behövde en större bil med taklucka och hittade till Honda. Har mått så bra med havremjölk men insett att jag vill ha en levande landsbygd. Inte bara låtsas som att förra årets hyllningar inte finns.

   1. Jo, men kan absolut förstå dig!
    Men samtidigt förstå Ebba. Det måste ju väl ändå vara roligare för henne att göra stora samarbeten där hon är ”ambassadör” för produkten under exempelvis ett år och får kanske väldigt bra pengar för just det samarbetet (vem hade tackat nej då?) istället för att köra små samarbeten. Och kanske är det så att just Clinique som hon har samarbetet med tidigare tyckte att det räckte med ett år med Ebba, det var deras budget satt för och vad ska Ebba göra då? Tjata på företaget? Hon måste ju vidare, ta nya samarbeten, marknadsföra nya produkter. Sen tror jag absolut att Ebba väljer samarbeten med omsorg & sånt hon verkligen tror på.

    Jag tycker iaf att alla hennes samarbeten är alltid så välgjorda, och man har faktiskt valet att skrolla förbi och läsa hennes egna texter och inte samarbeten. Ebba får faktiskt så himla mycket kritik jämt, ser inte detta på andra bloggar. Så tråkigt för henne att jämt bli påhoppad. Jag hade blixt jätteledsen om jag hade folk på mig jämt, fy så obehagligt. Då tappar man säkert motivationen till att blogga.

   2. Sara: Det är väl just det som gör det relativt nya influenseryrket så knepigt. Förstår absolut det du skriver att “Hon måste ju vidare, ta nya samarbeten, marknadsföra nya produkter.”. Så är det ju i denna bransch och det är nog i princip omöjligt att både vara trovärdig och samtidigt vara en reklampelare för företag på företag på företag. Det är så branschen ser ut om man ska få in pengar. Man är sitt eget varumärke som ska associeras med allt möjligt för att sälja. Då är det även extra viktigt att vara lyhörd inför vad följare (och därmed köpare) tycker.

   3. Louise: Ja men absolut! Jätteknepigt ♥️ Förstår dilemmat. Ebba måste ju ha samarbeten, ett förslag är att kanske fråga hennes följare ”vad vill ni ha för samarbeten? Tips? Rabatter?” Så får hon in en inkomst och följarna får det de vill ha! Det

 11. 89 % vatten. Skickligt att få det till något bra. Jag tänker snarare: vatten kan jag få gratis ur kranen. Vad är literpriset för denna produkt?

 12. Är nyfiken på hur din hudvårdsrutin ser ut morgon och kväll. Vad använder du när du vill göra något extra för huden som tex ansiktsmask?

  Använder du fortfarande Moisture Surge?

 13. Jag gissar att Ebba har lagt ner jättemycket jobb på detta och tänkt igenom allt noggrant. Tycker Ebba gör fina och välproducerade samarbeten. Sådant kräver både tid och kreativitet. Kanske är det därför som du Ebba döms hårdare när vissa upplever att trovärdigheten brister. I det här fallet är det svårt med trovärdigheten även för mig. Det var någon annan kommentar om detta med Volvo som exempel, att man gärna vill ha någon slags övergång när en influencer sedan tidigare är så förknippad med ett annat märke. Typ: Minns ni att jag fick möjlighet att jobba med Clinique? Det väckte verkligen mitt intresse för hudvård och nu har jag botaniserat vidare, vill gärna visa er fler märken som jag gillar. Enter Vichy.

  Från början var influencertrenden ett bra sätt att komma förbi reklamtröttheten hos de som företagen vill nå. Nu börjar det skorra alltmer falskt, menar nu inte just Ebba, men branschen som helhet. Jag börjar personligen bli lite mätt på samarbeten, framförallt när trovärdigheten och transparensen brister. Och när samarbetena inte längre har lika stor effekt i framtiden, hur ska de som bloggar/instagrammar tjäna pengar så att de kan fortsätta driva sina konton? Det är en branschfråga att fundera vidare på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.