Måndagsrapporten från Köpenhamn!

Men varför stressar du nu igen, Ebba“, kommenterade någon på Instagram när jag snabbt uppdaterade om min jäktiga måndag. Helt sant. Varför!? Jo, för att det helt enkelt var mycket. Är mycket. Många roliga bollar i luften (sorry, i brist på mer kreativt uttryck). Så en dos stress var ofrånkomlig. Men en (viiktig) sak jag lärt mig att skilja mellan, efter att två gånger genom åren ha varit nära att nosa på den där väggen – det är mellan uthärdlig, hyfsat positiv stress (som jag någonstans trivs med och gör att jag blir effektiv) och mellan negativ, destruktiv stress.

Sorry, det här inlägget skulle ju handla om Måndagsrapporten. Men kort sagt, att stressa under hög arbetsbelastning, men att ändå INTE prioritera bort träning, tre djupa andetag, 10.000 steg om dagen (vi börjar IDAG!) – då är det hanterbart. Jag ska bara se till att gå nedför den rätt branta trappa som väntar under september. Inte ta fyra steget i taget och ramla. Ja, det blev i alla fall en något mer kreativ metafor, så nu kör vi detta:

MÅNDAG: Japp, rivstart! Emilia och jag sågs tidigt på morgonen, vi körde ett 50-minuters pass Megaformer tillsammans (känns i rumpan idag kan jag säga…) och sedan rusade jag iväg till manikyren. Emilia tog sällskap så vi hann avhandla några snabba saker på vägen. Manikyr, konstig prio? Nej, helt och fullt nödvändig eftersom jag skulle iväg på stora produktionsdag i Köpenhamn. Har haft naglarna helt naturella, vilket varit så skönt, men det skulle filmas närbilder på naglar och händer så… Det fick bli en septemberfräsch ljudgrå manikyr. Efter manikyren sprang jag till kontoret, där körde vi möte 9.30 med Ida, Anna-Karin, Caroline och Sofi. Genomgång av pågående projekt och planering. Ida höll i mötet och vi körde högt tempo, hann med mycket. Sedan sprang (jo, jag joggade i alla fall, haha) jag hem, mötte upp Emilia och hoppade in i ett Zoom-möte 10.45. Avstämningsmöte, måndagsmöte eller vad man vill kalla det, med Säker stil. En timmas genomgång, som blev en och en halv.

Sedan kastade vi i oss en linsgryta till lunch, ingen mindful-eating här inte. Jag sprang runt och packade till Köpenhamn, samtidigt som vi planerade lite inför podden – sen poddade vi. Därefter manusjobb med kommande boken, svara på mail och ta ställning till beslut och… Vips, så var klockan fyra och jag skulle iväg för att resa till Köpenhamn. Kom fram på kvällen till underbart ljummet Köpenhamn. Somnade gott på hotellet efter kvällspromenad längs hamnen. Och prickade in 15.000 steg totalt! Bra eftersom…

TISDAG: …Idag, tisdag, drar jag igång min STORA STEGUTMANING! Haka på du också, det blir kul. 10.000 steg om dagen året ut. Japp. Alltså varenda dag, resten av 2020. Det känns egentligen som en liiite orimlig utmaning MEN det är ju det jag gillar!? Måste ju vara just en utmaning. Inte för enkelt. Tycker du att det låter för enkelt, så grattis. Själv tänker jag på stillasittande dagar, regn och rusk och november – men tänk så härligt om man faktiskt fixar det.

Och jo, jag började morgonen med att ta en promenad i Köpenhamn för att få några steg gjorda. Samt för att äta frukost, rejäl sådan eftersom jag inte visste när lunch skulle bli – och hade inga mellanmål eller nåt med mig.

ONSDAG: Förhoppningsvis tillbaka i Stockholm igen, dessvärre ingen självklarhet med tanke på lååång dag i Köpenhamn. MEN man måste ju tänka att det bör klaffa! Så, det gör vi.

Frukostmöte 08.30 med ett företag som jobbar med kartläggning av sociala medier-marknadsföring. Nyfiken på hur de jobbar och vad jag, och vi i Säker stil, kan lära oss av det! Säker stils projektledare Camilla hänger på. Ska därefter klämma in ett träningspass och sedan hem för att baka (!) till en annan kul grej. Återkommer till detta. På eftermiddagen deadline på ett kapitel till, till boken. Det är så nära färdigt, men bara MÅSTE bli 100% klart…

Hoppas hinna hämta barn efter skolan, eller förresten, Marianne ska ju till sin simning. Well, det löser sig = tack vare fantastiska Caroline, som jobbar i mitt företag (som projektledare) men också rycker in med saker som simningen. Och well, livet. Puh och jag är verkligen mycket, mycket tacksam för det. Inte minst veckor som denna. Caroline är dessutom barnens idol och det är så fint att se, värmer i hjärtat att barnen är trygga och glada med flera vuxna!

TORSDAG: Klas ska ha matsäck och är väldigt peppad på detta, så det ska planeras noga. Skrivpass är inbokat på förmiddagen, en viktig jobblunch (som jag måste förbereda) och sedan en tennismatch (i en serie jag börjat spela i, en damdubbel-serie!) sent på eftermiddagen. Lite pirrigt faktiskt, men skoj! Johan ska på AW på kvällen så sedan skyndar jag hem för myskväll med barnen.

FREDAG: Fredagstennis, som jag ju missade förra veckan eftersom jag jobbade i Göteborg. Men NU så! Bookbinders lanserar en ny exklusiv limiterad kollektion, så ska uppdatera kring det i deras digitala kanaler. Sedan skriva, skriva, skriva och tja, rätt var det är så landar – förlåt somnar – man i soffan…

LÖRDAG: Blev nyss spontan-bjuden på liten tjejmiddag. Och jag kan. Hurra! Känns ju som hundra år sedan så jag blev så himla glad! I synnerhet detta år, när man ICKE varit bortskämt med sådana tillställningar. Eller några tillställningar alls.

På dagen är det stallet som vanligt, kanske en cykeltur om vädret är okej. Älskar helg-cykeltur på Djurgården med familjen till lämpligt kafé!

SÖNDAG: Absolut blankt i kalendern och så ska det få vara. BLANKT. Skönt.

KOMMENTERA GÄRNA!

17 reaktioner till “Måndagsrapporten från Köpenhamn!

 1. Jag är faktiskt på gång att byta jobb för att mitt nuvarande är för LITE stress. Det är liksom inget roligt. Jag får ingen energi av det. Jag vill ha ett jobb där jag ibland måste jobba sent, där det händer mycket på en gång och där man ofta är lite stressad. Det ger energi, dagarna går snabbt och man har kul och känner att man gör ett bra jobb!

 2. Blir så imponerad av ditt go! Saknar verkligen resor och möten utanför arbetsplatsen, allt sånt är inställt på min arbetsplats.

 3. Men exakt så Ebba! Andas och träna för att ha energi till livet. Och som så många kommenterat tidigare. Vi mänskor är väldigt olika, tack och lov. Bara att acceptera att många av oss njuter av att få saker fixade och ibland småspringa mellan olika grejer och samtidigt njuta av det. Ditt liv är ditt. <3

 4. Så roligt med måndagsrapporten! älskar uppdateringar som den här 🙂

 5. Heja med 10 000 steg per dag! Bästa grejen! Och jag måste flika in en sak angående gråa, kalla novemberdagar eller decemberkvällar när mörkret redan lagt sig – det är ALDRIG lika grått, regnigt eller mörkt ute som det ser ut inifrån.
  Det är faktiskt alltid skönt att komma ut när man väl är ute. Jag har aldrig någonsin ångrat en promenad eller löprunda i gråväder och mörker och för mig iallafall så är det då jag behöver det som mest!

 6. Hej fina Ebba!
  Än en gång tack för din pepp. Jag går mina steg med rollatorn varje dag. På Öland i somras var jag uppe i 7000 steg per dag. Nu när hösten kommer får jag nöja mig med 4000 steg/dag på Limhamn. Jag gör så gott jag kan. Du får gärna skriva ett inlägg om vi som inte kan gå så långt men ändå kämpar på. Tack för en fin blogg och hälsa till dina fyra lintottar. Kram från Ritha

 7. Kroppen, eller knoppen, för den delen gör ingen skillnad mellan negativ eller positiv stress. Stress är stress, det är en myt. Allt handlar om återhämtning. Vi människor är byggda att klara av stress men vi behöver tillräckligt med återhämtning! Både mental och fysisk. Det verkar som att du fått bättre balans i det Ebba!

 8. Men måste man inte stanna sex nätter i Danmark om man ej är från exempelvis Skåne, eller fuskade ni och visade upp en hotellbokning för 6 nätter, men bara stannade en?

 9. Visst är det superkul med damdubbel? 🥰💗
  Låter som en kul vecka, heja heja kämpa på med stegen! Jag försöker komma upp i 12.000 i snitt på veckan. Ibland blir det 8000 och ibland 18000 men minst 12.000 i snitt 🌸

 10. men så tröttsamt med alla som ropat stress bara för att man har ett roligt, intensivt och spännande job, och gillar lite fart!

  you go! Kram & happy Friday!

 11. Intressant att läsa dina rapporter, men måste hålla med om att jag blir lite stressad av att läsa dom ibland!
  Jag tänker att om man är frilansare och egen så är det klart att det ibland blir stressiga perioder.
  Men man kan ju även själv välja att planera väl för att slippa , springa, rusa, skynda, avhandla snabbt osv.
  Någonstans måste du ju älska att ha det så annars hade du väl ändrat på det?!
  När det kommer till stress så finns det ingen negativ och positiv stress för kroppen, samma kortisol påslag oavsett stress.
  Att stressa klarar vi av om vi planerar in återhämtning och det tycker jag du verkar ha fått bra koll på.
  Du jobbar ju inte varje kväll tills du stupar i säng utan jag tycker ofta du tar en kopp te och ser olika serier, vilket är bra!
  Va rädd om dig och fortsätt med det som passar dig din familj och ditt liv!
  Ha en skön helg!

 12. Jag läste, precis som Siri ovan, Underbara Claras inlägg om att inte be om ursäkt. Vore jätteintressant att höra din reflektion av det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.